Ágh György (Szolnoki Dózsa Praktiker), Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergely (A Híd VasasPlaket), Ekler Zsombor (EPS Honvéd), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys OSC-Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC Telekom), Nagy Ákos (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Szeghalmi Zsombor (Szolnoki Dózsa Praktiker), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys OSC-Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa Praktiker), Zalánki Gergő (Pro Recco) – mezőnyjátékosok.

Kereten kívül meghívottak:

Lugosi Csongor (FTC-Telekom), Szépfalvi Gergely (EPS Honvéd), Varga Vince (FTC-Telekom) – mezőnyjátékosok.

VARGA ZSOLT a vlv-nek:

– Ez most egy nagy keret, amelyben benne vannak mindazok, akikkel a zágrábi Európa-bajnokságon, majd a dohai világbajnokságon számolok. A válogatásnál figyelembe vettem a játékosoknak a klubjukban nyújtott teljesítményét, a különböző keretedzéseken pedig módom volt alaposan megfigyelni a jelöltek képességeit és azt, hogy milyen formában vannak.

– A három kereten kívüli meghívott feladata a felkészülési munka segítése?

– Alapvetően igen, de természetesen nem mondom azt, hogy semmi esélyük nincs a csapatba kerülésre, hiszen ha így lenne, nem kaptak volna meghívást. Úgy gondolom, fiatal korban már az is nagy megtiszteltetés, hogy ott lehetnek a válogatottnál a felkészülés alatt.

– Mi lesz a program a januári Eb-ig?

– December 11-én kezdjük meg a munkát, az első héten még mérkőzés nélkül készülünk. Vasárnap, 17-én már érkeznek a spanyolok, majd a következő héten (18-tól 21-éig) a Komjádi uszodában megrendezendő E.ON Kupán Spanyolországgal, Szerbiával, Romániával és Németországgal mérkőzünk meg.

Karácsonykor négy nap szünetet kapnak a játékosok, 27-én folytatjuk a munkát és január 2-án indul az Eb-csapat Zágrábba.


A ZÁGRÁBI EURÓPA-BAJNOKSÁG MENETRENDJE

SORSOLÁS A DOHAI VB-RE


A világbajnoki cím védői. Közülük 14-en ott lesznek a hamarosan megkezdődő Eb- és vb-felkészülésen. vlv-fotó