A reggeli kondi után jó nagy úszáspenzummal semlegesítette a stáb a karácsonyi gasztronómiai élmények hatását. Ezután egymás ellen játszottak a két részre osztott jelenlévők – fel-le ment a játék, mindkét oldalon jócskán nyílt alkalom a védekezés, illetve a támadás gyakorlására.

Jellemző a karácsony utáni közhangulatra, hogy eszébe sem jutott senkinek süteményekkel beállítani (pedig, ugye, az E.ON Kupán jelentős tartozások halmozódtak fel ezen a téren…), ezzel szemben különféle vitaminkészítmények álltak hegyekben Katona Norbert csapatmenedzser jóvoltából, hiszen itt kószál körülöttünk ezerféle vírus, nem hiányzik, hogy ez a hullám a csapatot is elérje.

Az esti edzést Madaras Norbert szövetségi elnök is meglátogatta. Egyelőre csak nézelődött és Varga Zsolttal beszélgetett, de ahogy ismerjük őt, az Eb közeledtével várhatóan az egész csapattal leül majd egy kis megbeszélésre – eligazítást vagy inkább lelkesítő szpícset tartani. (Ez Fukuoka esetében is elég jól bevált.)

Jócskán estébe nyúlt a gyakorlás vége, ekkor kértük egy kis napértékelésre a szövetségi kapitányt és megkérdeztük Pohl Zoltán csapatkapitányt is, hogy hogyan értékeli az E.ON Kupát és mennyire elégedett a kihirdetett Eb-csapattal, továbbá, hogy változott-e a légkör a névsor ismertetése után, megnyugodtak-e azok, akiknek volt izgulni valójuk.

VLV-VIDEÓK: