VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

– Jelentős előnyt szereztünk az első mérkőzésen, ami szinte már továbbjutást jelent. Azonban: minden mérkőzés túlmutat önmagán, így – ahogy eddig – szerdán is kettős célunk van, nyerni szeretnénk, illetőleg tovább fejlődni egyéni szinten és csapatszinten is.

Ha szerdán nem történik óriási negatív meglepetés, akkor a BL-főtáblára jutással idén még rengeteg mérkőzésünk lesz és azok nagy része komoly ellenfelekkel. Így hát, nem szabad megállni, tanulnunk kell a győzni tudást, illetve sok minden mást a vízilabdáról, mert eddig is ez kettős vágy vitt minket előre.

– Egy kicsit térjünk vissza a szolnoki mérkőzésre. Azért az az eredmény megdöbbentő volt…

– Azt éreztem egész héten, hogy készen állunk a párharcra, minden játékos nagyon várta a meccset és azt láttam a szemekben, hogy nemcsak akarják a győzelmet, hanem tudják is, hogy miként kell ezt a mérkőzést lejátszani. Úgy vízilabdázott a csapat, ahogy az számomra kedves, közel volt a tökéleteshez. Biztos vagyok abban, hogy a Szolnok “alulteljesített” önmagához képest, így várhatóan nemcsak most, a szerdai visszavágón, hanem a szezon során később, amikor újra találkozunk, sokkal nehezebb mérkőzést vívunk majd velük.

– Megsérült-e valaki?

– Nem.