– Az a csapat, amely most összeáll, a teljes víziódat tükrözi? Volt olyan játékos, akit nem tudtál megszerezni?

– Egy játékos kivételével mindenki itt lesz, akit megkerestem.

– Az az egy játékos miért nem jött? Jó helye van?

– Igen, nagyon jó helyre ment, én is egyetértettem a döntésével.

– Már sejtem is, hogy kiről van szó… A fejedben van már egy kép arról, hogy ez a BVSC mit fog játszani? Milyen lesz? És körülbelül mire viheti?

– Nézd, van a fejemben egy játékkép, egy karakter. Nagyjából azt is látom, hogy a játékosokból mit lehet majd kihozni és ez csapatszinten mit jelentene. De hadd maradjon ez a fejemben! Elindulunk ezen az úton, és ha közben új dolgokat fedezünk fel, akkor örömmel változtatok. Nagyon bizakodó vagyok a tekintetben, hogy az egyéni teljesítmények maximalizálása által olyan csapatteljesítmény jöhet létre, ami a magyar színtéren döntőkig viheti a BVSC-t. És hadd mondjam el azt a vágyamat, hogy ha tényleg minden összejön, az is, ami hiányzott az első három év OSC-jében, az az egy-egy blokk, gól, hatékony lélekjelenlét fontos szituációkban – hogyha ezek meglesznek, akkor akár még a toromymagas esélyes Fradi ellen is lehetnek boldog pillanataink.

– Éppen azt akartam kérdezni, hogy a Fradi ellen látsz-e reális esélyt…

– Így látok esélyt, ha az megvalósul, amit mondtam. Egyébként nekem úgy tűnik, hogy jövő ilyenkor elmondhatjuk majd: a Fradi az első olyan magyar csapat, amely már nem tud tovább erősödni.

– ?

– Annyira bombaerős lesz a következő szezonban (is) a Fradi – és emiatt az imént általam elmondottakat szeretném is bravúrként, nem pedig elvárásként megfogalmazni.

De előszőr egy olyan csapat kialakítása a cél, amely el tud jutni egyáltalán a döntő(k)ig.

– És persze mennyivel jobb lenne, ha ősszel már rögtön a BL-ben tudnátok indulni, nem az Eurokupában…

– Jobb lenne, igen, de hát, mit csináljunk… Az a fránya OSC…

– Csak magyar játékosotok lesz?

– Igen. Szabad kezem volt, gondolkodhattam volna külföldiben is, bár a vezetőség preferálta a tiszta magyar csapatot. Örülök, hogy végül így alakult, mert azt tapasztaltam meg, hogy a nyelvnek nagyon fontos szerepe van az edzői működésemben. A személyek közötti kommunikációban, a kötődések kialakításában, a csapatdinamikában. Úgy gondolom, óriási előny, ha mindenki érti és magyarul tudja magáénak azt a kultúrát, amit szeretnék a stábommal együtt, a játékosokkal közösen létrehozni.

Természetesen elérkezhet olyan idő, amikor be kell látni: ahhoz hogy szintet tudjunk lépni, magasan kvalifikált külföldi játékosban kell gondolkodnunk.