FACEBOOK

Szolnok-Primorje Rijeka 10:10

Szolnok-Primorje Rijeka 10:10
hozzászólás, 2013.10.26.

Nagyon jó meccsen döntetlen született a Szolnok-Rijeka BL-selejtezőn. A Szolnoknak nehéz dolga lesz a visszavágón, de a továbbjutásért folyó párharc nincs lefutva. Helyszíni vlv-riport nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal. További BL-eredmények.

Bajnokok Ligája, páros mérkőzések a főtáblára jutásért, első forduló

Szolnok-Primorje Rijeka 10:10 (4:3, 1:1, 1:4, 4:2)
Szolnok, v.: Texeido (spanyol), Sztavridisz (görög)
Szolnok: Decker A., Gocics, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Alekszics 2, Kis G. 1, Mitrovics 3. Cs.: Török B., Vörös, Jansik D., Pásztor 1. Szakmai igazgató: Kovács István
Primorje Rijeka: Vicsan, Radu, Varga Dénes 4, S. Sukno 1, Petrovics, Varga Dániel, X. Garcia. Cs.: Buljubasics 1, Krapics 1, Muslim, Obradovics 1, Setka 2. Vezetőedző: Ivan Asics
Gól - emberelőnyből: 6/13, ill. 2/14
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Gocics, Mitrovics, ill. Buljubasics, Petrovics

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A Szolnok nagyon összeszedte magát, s mint megtudtuk, a játékosokat felpaprikázta a Primorje vízilabdázóinak előzetes nyilatkozata. A mérkőzés végig szoros volt, de általában a vendégek voltak kezdeményezők, a szolnokiak futottak az eredmény után. A végén kétgólos hátrányból sikerült bravúrosan egyenlíteni, így megmaradt az esély a visszavágóra.

Mint Varga Dániel a vlv-nek elmondta, elégedett a döntetlennel, mert így egyik játékostársa sem kényelmesedhet el a november 9-i meccsre, amely kettős értelemben is 0:0-lal kezdődik.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Vican véd

Varga Dénes harmadik gólja

Kimaradt szolnoki fór

Obradovics gólja

Decker véd

Mirovics második gólja

Setka második gólja

Varga Dániel kapufája

Hosnyánszky kapufája

Decker-védés

Hárított Primorje-fór

Alekszics ötméteresgólja

Vámos blokkol

Varga Dénes ötméteresgólja

Mitrovics harmadik gólja

Vican-védés

Krapics gólja

Vámos második gólja

Újabb Decker-védés

Hosnyánszky egyenlít

A meccs vége



Kovács István nyilatkozata


- Pista, hogy értékeled ezt a most véget ért meccset? Mennyi esélyt látsz a folytatásban?

- Úgy értékelem, hogy ez egy nagyon jó mérkőzés volt. Most két nagyon jó csapat játszott, valóban. Abszolút nem játszottunk alárendelt szerepet ezen a meccsen. Nyilván voltak hibák, amiket ha elkerültünk volna, talán tudtunk volna nyerni. De nem vagyok boldogtalan azért, mert döntetlen lett. Óriásit változott a csapat a nagyváradi tornához képest hozzáállásban, akarásban. Mindent megtettek a játékosok azért, hogy itt siker legyen, nagyon jó csapattal találkoztak. Az esélyek pedig: aki nyer, az továbbjut. Boldog lettem volna, ha nyerünk hazai pályán, de egy meccs dönt. Ha így fogunk játszani, és így fogunk küzdeni, akkor nem lehet azt mondani, hogy egyértelműen a Rijeka az esélyes otthon. Nyilván annyi előnyük van, hogy otthon játszanak, de ez ezen a szinten minimális.

A játékvezetők, hogy milyenek lesznek, nem tudom. Annak ellenére, hogy ma nem fújtak rosszul, azt gondolom, hogy a harmadik negyedben kicsit megnyomtak minket, olyan értelemben, hogy nagyon sok kontrát ítéltek, ami se előtte, se utána nem volt. Ennyit a játékvezetőkről, egyébként semmi probléma nem volt a bíráskodással. Változatlanul bizakodó vagyok, ebből a meccsből tanulnunk kell, ugyanúgy, mint a többiből. Meg fogjuk nézni, amit felvettünk videót, megnézzük a meccset, elemezzük. Megpróbálunk ugyanilyen jól játszani. Nyilván kell, hogy nagyon jó egyéni teljesítmények legyenek, ezen a meccsen nagyon sok jó egyéni teljesítmény volt, szenzációs volt a kapusteljesítmény. Ez nagyon fontos, hogy ezt a fajta védekezést tudjuk csinálni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Kis Gábor nyilatkozata

- Kicsi, én őszintén gratulálok! Megmaradt az esély, egy nagyon kemény meccset játszottatok. Úgy tűnik, hogy a Rijeka egy kicsit jobb még.

- Igen, a Rijeka egy nagyon jó csapat, ez tény, de megmondom őszintén, hogy engem egy kicsit fel dühítettek a mérkőzés előtt azok a hangok, amik minket értek, hogy a Rijekát tartják mindenképp esélyesebbnek. A Rijeka egy nagyon jó csapat. A játékosai is azt nyilatkozták, hogy könnyű győzelem lesz számukra, hogy elégedettek lennének egy sima győzelemmel, de mivel itthon játszunk, ezért lehet, hogy nem lesz nekik sima, de győzni fognak. Én úgy gondolom, hogy nagyon lenéztek minket. Azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen nyernünk kellett volna, szóval örülök az eredménynek, de ha magunkból indulunk ki, és összehasonlítjuk a Rijekát magunkkal, mind a kettő nagyon jó csapat. Nem értettem se a Rijeka oldaláról, se a körülöttünk lévő emberektől ezt a megnyilvánulást, de az a lényeg, hogy valamennyire meg tudtuk ezt torolni. Attól függetlenül nem vagyok annyira elégedett, nyerhettünk volna a mai mérkőzésen – persze, veszíthettünk is volna, mert két góllal ment a végén a Rijeka. Ami célt a meccs előtt kitűztünk magunk elé, hogy úgy utazhassunk ki Rijekába, hogy reális elképzelés legyen a főtáblára jutás, az megmaradt. Ebből a szempontból nagyon örülök, mert tényleg jó mérkőzés volt. Vannak hiányosságaink, remélem, két hét múlva még jobban tudunk játszani.

- Köszönöm szépen, Kicsi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Decker Attila nyilatkozata


- Attila, gratulálok, nagyon nagyokat védtél és bár ez csapatjáték, de neked nagyon nagy szereped van ebben az ikszben. Hogy láttad a meccset?

- Mindenki átérezte a fontosságát. Az a hit, amivel bementünk, már megalapozta az egész meccset. Igen, csapatjáték, az is fontos, hogy a kapus jól védjen. Maximalista vagyok és azért nekem is volt egy-két olyan dolog, amire a közeljövőben jobban fogok figyelni, voltak gyerekhibáim megint csak, amikből buta gólokat kaptunk és ezt nem szabad megengedni egy ilyen csapat ellen. Azt gondolom, kicsit úgy jöttek ide, hogy meglesz ez a meccs, nem úgy történt. A mi csapatunk egy jó csapat. Nem dőlt el ez a párharc, ha így játszunk kint. Úgy fogunk oda menni, hogy ők az esélyesebbek, de megint játszunk egy ilyen meccset és akkor meglátjuk, hogy mi jön ki belőle. Gratulálok a fiúknak, mert tűzzel-lélekkel játszottak. Tibinek is van abban szerepe, hogy így védtem, mert a nyáron, ezt az úgymond válogatottat, hiszen szinte csak válogatottak játszanak ebben a Rijekában, nagyon kivideóztuk, ahogy látszott is a világbajnokságon, úgyhogy ez is volt az oka annak, hogy én így védtem. De van még egy meccs, nyilván ők is jobban fognak videózni, engem is majd jobban ki fognak videózni, tehát nekem is fel kell jobban készülni. Nagyon örülök neki, Kokó miatt is, hogy sikerült ezt elérnünk, mert neki is fontos mérkőzés volt. Nagyon boldogok vagyunk, megyünk előre. Jön a Szeged, itthon, nagyon fontos mérkőzés lesz nekünk, megpróbáljuk, azt is ilyen szinten lehozni.

- Köszönöm szépen Attila, gratulálok.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata

- Dani, neked is gratulálok! Döntetlen idegenben, ez nem rossz. Lesz egy visszavágó, ami a saját otthonotokban lesz. Csalódott vagy, vagy úgy jó ez?

- Is-is. Csalódott vagyok, mert nyerni akartunk, és én úgy gondoltam, hogy ha mi úgy játszunk, vagy ahhoz közelit nyújtunk, mint az elmúlt fontos meccseken, illetve a héten az edzőmeccseken, akkor egy-két gólos győzelemmel tudjuk elhagyni Szolnokot. De nem játszottunk jól. Ellenben a Szolnok úgy láttam, hogy igen, amihez gratulálok nekik. Jól "átvertek minket", mert az előző meccsen mutatott teljesítményük alapján közel sem erre számított senki :-) De ez jó a  mi szempontunkból, mert senki nem fog elkényelmesedni, senki nem gondolja azt, hogy könnyű meccs lesz Rijekában. Nincs meg a veszély az elkényelmesedésre – a 10:10-nek ez a legnagyobb előnye. Most azért mindenki ideges egy kicsit, van csalódottság is. Ahhoz, hogy nagy csapat legyünk – márpedig azok akarunk lenni –, ahhoz az ilyen akadályokat is venni kell, úgyhogy Rijekában bizony egy góllal többet kell lőni, mint az ellenfél. Ha nem, akkor kiesünk, szóval nagyon nagy a tét is – ez a 10:10-nek köszönhető.

- Meglesz a továbbjutás, hogy látod?

- Mit tudom én… mit mondjak erre? Azt gondolom, hogy az esélyeink jobbak, hiszen 0:0-ról játszunk egy hazai meccset. De ha a Szolnok így tud játszani, ehhez közel, vagy még ennél is jobban, akkor abszolút ki-ki meccset játszunk Rijekában.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dénes nyilatkozata


- Dumi, gratulálok az idegenbeli pontszerzéshez és a négy gólodhoz is! Nem vagy csalódott, hogy nem nyertetek?

- Köszi… Ott kezdeném, hogy gratulálok a Szolnoknak, mert jól játszottak. Minden hibánkat kihasználták, amiből volt bőven, de alapvetően ők gerjesztették, az érdem az övék. Szerintem ők is örülnek az iksznek.

- A november 9-i visszavágón mi lesz? Nem olyan biztos ez…

- Igen. Hát az iksz az nem egy nagyon kecsegtető dolog, de remélem, hogy nem produkáljuk még egyszer ezt a hanyag játékot. Úgy gondolom, hogy a csapatom, a rijekai csapat elbízta magát, túlságosan, amire lehetett számítani. Abból indult ki, amilyen eredményeket a Szolnok az utóbbi meccsein produkált és ez zsákutca volt. De igazából azt is hozzá kell tennem, hogy most úgy játszott a Szolnok, hogy nem volt veszíteni valója és ez mindig leveszi a terhet a játékosok válláról. Ott már azért lesz és ott mi leszünk otthon, fel leszünk tüzelve és biztos jobban fel fogunk készülni az ő taktikai elemeikből. Úgyhogy azt gondolom, hogy ott azért ezt nekünk hoznunk kell magabiztosan.

- Köszönöm szépen Dumi.

(Lejegyezte: Tina)


vlv-képek


További szombati eredmények:

Radnicski Kragujevác (szerb)-Vouliagmeni (görög) 11:5 (3:0, 2:2, 4:3, 2:0)

Pro Recco (olasz)-Crvena Zvezda (szerb) 9:5 (2:2, 2:1, 4:2, 1:0)
Sori, v.: Sztavropulosz (görög), Koryzna (lengyel)
Pro Recco: Tempesti, Lapenna, Madaras, Figlioli, Giorgetti, Felugo, Janovics 1, Jokovics 1, Figari 1, Ivovics, Aicardi 4, Gitto, Pastorino. Vezetőedző: Riccardo Tempestini.
Cvrena Zvezda: Sefik, Rasovics 1, Strahinja., Radjen, Ivosevics, Kljajevics, Vukcsevics 1, Avramovics 1, V. Rasovic, Rangyelovics, Vapenski 1, Prlainovics, Mann 1, Draksimovics. Vezetőedző: Dejan Szavics
Gól - emerelőnyből: 2/7, ill. 3/10
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -

Nagyvárad (román)-Sintez Kazany (orosz) 13:8 (4:3, 5:2, 1:0, 3:3)(a meccs delegátusa Martin György volt)

Visszavágók: november 9-én.