FACEBOOK

Magyarország-Olaszország 13:10 - MEGVAN AZ OLIMPIAI REPÜLŐJEGY!

Magyarország-Olaszország 13:10 - MEGVAN AZ OLIMPIAI REPÜLŐJEGY!
hozzászólás, 2021.01.23.

Otthonában győzte le az olaszokat a magyar női vízilabda-válogatott és ezzel jogot szerzett az olimpiai részvételre. Cikkünkben Bíró Attila és Keszthelyi-Nagy Rita nyilatkozata, valamint a meccs összes gólja.


Női olimpiai kvalifikációs torna, Trieszt, elődöntő

Magyarország-Olaszország 13:10 (3:1, 2:2, 4:4, 4:3)

G.: Keszthelyi-Nagy 6, Szilágyi, Illés 2-2, Szücs, Parkes, Leimeter, ill. Marletta 4, Tabani, Bianconi, Palmieri 2-2

EZ TÖRTÉNT A MECCSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A magyar csapat ezzel a győzelemmel olimpiai kvótát szerzett.

Lányaink vasárnap este 20.00 órakor Hollandiával csapnak össze a torna első helyéért, de már mindkét csapat olimpiai részvevő.

VLV-VIDEÓK:

Forrás: www.FINAtv.live

1:0 - Szilágyi első gólja

2:0 - Keszthelyi-Nagy első gólja

3:0 - Keszthelyi-Nagy második gólja

3:1 - Tabani első gólja

4:1 - Szücs Gabriella gólja

Magyari Alda ötméterest véd

5:1 - Illés első gólja

5:2 - Marletta első gólja

5:3 - Bianconi első gólja

6:3 - Keszthelyi-Nagy harmadik gólja

6:4 - Tabani második gólja

6:5 - Marletta második gólja

7:5 - Parkes gólja

7:6 - Bianconi második gólja

8:6 - Szilágyi második gólja

9:6 - Keszthelyi-Nagy negyedik gólja

9:7 - Palmieri első gólja

10:7 - Keszthelyi-Nagy ötödik gólja

10:8 - Marletta harmadik gólja

11:8 - Leimeter gólja

12:8 - Illés második gólja

12:9 - Palmieri második gólja

13:9 - Keszthelyi-Nagy hatodik gólja

13:10 - Marletta negyedik gólja

Ünneplés


​Címlapfotó: Claudio Staccioli/DBM


Ünneplés a trieszti éjszakában:



BÍRÓ ATTILA szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Igazából az történt, hogy meg tudtuk azt valósítani, ami a görög meccsen hiányzott. Akkor is relatíve jól működött a csapatjáték, de hiányzott egy-két jó egyéni teljesítmény. Ma ez abszolút megvolt, mondhatnám csak Magyari Aldát a kapuban, vagy Keszthelyi Ritát, akinek még keressük az űrhajóját, hogy hol szállt le. Konkrétan űrvízilabdát játszott, hiszen aki egy ilyen meccsen hat gólt tud lőni, arra nem lehet jelzőket találni. De említhetném Szilágyi Dorottyát, Illés Nusit, vagy Parkes Rebeccát is, a csapat magját alkották, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. És akik esetleg nem lőttek látványos gólokat, ők is komolyan odatették magukat védekezésben.

Konkrétan ez egy sporttörténelmi pillanat, ilyen még nem volt nemcsak a magyar női vízilabdában, hanem a magyar sportágak történetében sem, hogy ilyen kiélezett meccsen egy olasz csapatot, itt Olaszországban, ilyen körülmények között, ilyen magabiztosan megverjünk. Csapatsportágakban voltak selejtezők, de ilyen szintű mérkőzésre nem nagyon volt példa, úgyhogy szerintem nem túlzok, ha azt mondom, ez sporttörténelmi pillanat volt.

- Egy pici hullámzás volt csak a meccsen, néha feljöttek, de igazából lehet azt mondani, talán lehiggadva, hogy ez egy sima győzelem volt. Végig úgy gondoltad, hogy megvan, vagy volt, amikor elbizonytalanodtál?

- Ez folyamatosan benne van az emberben, hiszen voltak azért olyan momentumok, amikor például feljöttek egy gólra, vagy elmehettünk volna néggyel-öttel, de ők jöttek fel kettőre. De ez ilyen, ugyanakkor tudtam, hogy képesek leszünk újítani. Még a negyedik negyedben is volt esélyük feljebb zárkózni, de éreztem azt a szellemiséget, azt a szervezettséget a csapatban, hogy képesek vagyunk kivédekezni zsinórban két-három fórt. Ott, ugye volt, hogy nem lőttünk gólt pár percig, és kaptunk zsinórban négy fórt. Aztán utána megint, amikor lehetett vagy kellett, akkor be is tudtunk találni. Hiába lőttek be abból a négyből kettőt a végén, közben volt két olyan fontos gólunk, ami magabiztossá tette a győzelmet.

Az a lényeg, hogy mindig tudtunk reagálni, és újat húzni, akár taktikailag, akár a cserékkel. Tudtam úgy forgatni a csapatot, hogy aki beszállt, mindig hozzá tudott adni valamit, egy blokkal, egy jó passzal már nagyon sokat segített. Ilyen szempontból is felőröltük az olaszokat.

- Milyen volt utána a hangulat? Azt, hogy nálunk milyen volt, azt nagyjából el tudom képzelni, de az olasz rendezők, a FINA részéről mit tapasztaltál?

- A második felében a meccsnek, ugye, a mi kispadunk felőli lelátón ült az egész olasz vezérkar, Alessandro Campagna, Barelli, a LEN főnöke, Marco Birri, itt mindenki mozgósítva volt. Nyilván jólesik egyrészt, hogy elismerték, nem volt sanszuk, másrészt örültem, hogy korrekt volt a bíráskodás, harmadrészt pedig: láttam, hogy az olaszok már ott, a meccs közben összetörtek, a végén meg pláne. Egy ilyen mérkőzést elveszíteni nem lehetett jó érzés. Ezt is megértük.

- A holnapi döntővel kapcsolatban: mit vársz?

- A presztízsért küzdünk, amit felépítettünk akár saját magunknak, akár csak a hollandok ellen, gondolok itt az Eb-bronzmeccsre vagy a Világligára. Egy presztízs mérkőzés lesz, örömvízilabdával, felszabadultan, és élvezni fogjuk minden percét.

- Gratulálok még egyszer és jó pihenést nektek!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


PAOLO ZIZZA olasz szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:

"A magyarok mindig nagyon keményen kezdik a meccset. Kicsit meglepő volt, hogy az elejétől nem tudtunk megfelelően koncentrálni, márpedig az ilyen mérkőzéseken a mentális tényező nagyon fontos. Egy kicsit idegesek voltunk és elkövettünk néhány hibát. Fontos volt a magyarok első gólja, ez csalódást okozott nekünk.

​Végig üldöztük a magyarokat, de a meccs végére sem sikerült utolérnünk őket.


KESZTHELYI-NAGY RITA csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon elfáradtam. Azt gondolom, a többiek is, viszont iszonyatosan akartuk ezt az egészet, és az volt szerintem nagyon fontos, hogy együtt akartuk! Végig abszolút együtt voltunk. 

Az, ahogy elkezdtük a meccset, végig olyan lendületet és lelki fölényt adott számunkra, hogy hiába jöttek fel aztán egy gólra, akkor is megmaradt a forró szív és a hideg fej. Jó döntéseket tudtunk hozni, türelmesek voltunk. És megérkezett végre az, amit én a saját részemről eddig hiányoltam, meg talán csapatszinten is hiányzott: az a koncentráció, hogy a helyzeteket meglássuk, felismerjük, észrevegyük, lehet-e lőni, be lehet-e adni.

Ez a csapat győzelme, és fantasztikus érzés volt egy ilyen mérkőzést játszani, ebben részt venni. A lányoknak nagyon szépen köszönöm ezt a munkát, ezt a teljesítményt! Azt gondolom, hogy igenis nagyon-nagyon büszkék lehetünk erre a teljesítményre, hiszen az olaszokat Olaszországban, egy olimpiai kvalifikációs tornán nem hiszem, hogy nagyon sokan meg tudták volna verni ilyen magabiztos játékkal. Senkin nem láttam egy kis kétséget sem afelől, hogy mi ezt a meccset megnyerjük.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

KESZTHELYI RITÁVAL FOLYTATOTT HOSSZABB BESZÉLGETÉSÜNK

MÄRCZ TAMÁS A LÁNYOK SIKERÉRŐL

VLV-INTERJÚ MADARI ALDÁVAL

VLV-INTERJÚ ILLÉS ANNÁVAL

VLV-INTERJÚ VÁLYI VANDÁVAL


A  torna szombati eredményei és az utolsó nap programja:

Kazahsztán-Szlovákia 11:10 (2:3, 4:2, 1:2, 4:3) (az 5-8. helyért) - az egyik játékvezető Várkonyi Gabriella volt

Franciaország-Izrael 11:4 (2:1, 2:0, 5:2, 2:1)(az 5-8. helyért)

Hollandia-Görögország 7:4 (1:2, 2:2, 2:0, 2:0) (elődöntő)

Helyosztók, döntők

Január 24., vasárnap


14.00 Szlovákia-Izrael (a 7. helyért)
16.00 Kazahsztán-Franciaország (az 5. helyért)

18.00 Görögország-Olaszország (bronzmérkőzés)
20.30 Hollandia-Magyarország (döntő)


ELUTAZÁS ELŐTTI VLV-INTERJÚ BÍRÓ ATTILÁVAL

A TORNA ELSŐ NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA MÁSODIK NAPJÁN TÖRTÉNT


A TORNA HARMADIK NAPJÁN TÖRTÉNT

A TORNA NEGYEDIK NAPJÁN TÖRTÉNT