FACEBOOK

FTC-OSC és Eger-Szolnok az alapszakasz utolsó fordulójában

FTC-OSC és Eger-Szolnok az alapszakasz utolsó fordulójában
hozzászólás, 2016.02.20.

Az alapszakasz utolsó fordulója következik, hatalmas rangadókkal. A tét nem egyszerűen a csoportelsőség, hanem hogy a felsőházba ki hány pontot visz magával/vesz el riválisától. Hárai Balázs, Madaras Norbert, Tóth Márton és Bátori Bence nyilatkozata a vlv előzetesében.

A bajnoki alapszakasz utolsó fordulója következik, hatalmas rangadókkal. A tét nem egyszerűen a csoportelsőség, hanem hogy a felsőházba ki hány pontot visz magával/vesz el riválisától.

A csoport állása 13 forduló után:

1. Szolnok 39,
2. Eger 36,
3. Szeged 21,
4. BVSC 20,
5. Miskolc 16,
6. *Szentes 14,
7. *Kaposvár 7,
8. Tatabánya 3 pont

* A Szentes és a Kaposvár már lejátszotta utolsó mérkőzését az alapszakaszban.

Február 20., szombat

Kaposvár-Szentes 7:8 (4:2, 0:1, 1:1, 2:4)
G.: Polovic 2, Vindisch, Sántavy, Kovács O., Klinovszky, Palotás S., ill. Vörös 3, Somogyi 2, Hegedűs B., Nagy M., Latinovics

Február 21., vasárnap

18.30 BVSC-Tatabánya

18.30 Szeged-Miskolc

18.00 Eger-Szolnok - vlv (szöveges élő) - M4 21.42 felvételről

HÁRAI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Ugyanúgy készülünk, ahogy minden rangadóra szoktunk, videózással, elemzéssel, sok gyakorlással. Sokat edzettünk, nagyon készülünk a Szolnokra.

- Amely ugye lényegében már csoportelső és a bajnokságnak is toronymagas esélyese...

- Azért, amikor legutóbb Egerben jártak, nem kellemes élményekkel távoztak, hiszen mi nyertük meg velük szemben a Magyar Kupa döntőjét. Úgy gondolom, hogy emiatt lesz bennük egy egészséges revansvágy, meg akarják mutatni, hogy jobbak nálunk. Úgy készülünk, hogy egyértelműen győzelmi szándékkal jönnek hozzánk.

- Azon a kupadöntőn te nem játszottál, a lelátón ültél, s részben emiatt a többieken nem volt semmilyen teher, az egriek teljesen felszabadultan, felelősség nélkül játszhattak a jóval esélyesebb Szolnokkal. Most ugye játszol... :-) Tehát ez a pszichés faktor kiesik...

- Nélkülem egész jól megoldották akkor, remélem, hogy velem is sikerülni fog.

- Milyen csapatnak tartod a mostani Szolnokot?

- Jó csapat. Nem sokan mondhatják el, hogy megverték a Pro Reccót, ők igen. Nagyon egyben vannak.

- Ti milyen állapotban vagytok? Lehet tudni, hogy az elmúlt napokban nagyon sok gondotok volt, Milos Csuk, Lőrincz Bálint, Cuckovics sem játszhatott, Bedő is összeszedett valamilyen vírust...

- Tény, hogy nem állunk jól, viszont nagyon büszkén :-). Egyelőre nem tudom, ki nem fogja vállalni a játékot. Lehet, hogy ifi játékos is lesz köztünk, de aki a vízben lesz, a legjobbat igyekszik kihozni magából, mindenféleképpen nyerni szeretnénk.

MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- A középszakasz miatt nagy jelentősége van ennek a mérkőzésnek. Ha nyerünk, akkor a lebonyolítási rendszer miatt szinte már a döntőben érezhetjük magunkat, hiszen idén nem lesznek hagyományos elődöntők, a középszakasz első két helyezettje játssza a döntőt, emiatt különösen fontosak az alapszakaszból magunkkal vitt eredmények. Szóval nyugodtabban vághatnánk neki a bajnokság következő szakaszának, ha azt pontveszteség nélkül kezdhetnénk.

Kétszer találkoztunk ebben a szezonban, egyszer nagyon nyertünk, egyszer pedig kikaptunk a kupadöntőben, ami fájó volt számunkra. Nem játszottunk jól, pedig nekik sérültjeik is voltak.

- Hogy álltok?

- Jól. Mindig vannak kisebb sérülések, nagyon sok a meccs, közben edzenünk is kell, sokaknak fáj már ez meg az, de játszani fog mindenki.

- Az Egernél mire kell nektek figyelnetek - akár a kupadöntő tapasztalatai alapján?

- Pontosan nem a kupadöntő tapasztalata, hogy Hárai nagyon jól játszik, egész más az Eger, amikor ő vízben van, meghatározó a teljesítménye. Természetesen nem egyetlen emberen múélik, de ő azért nagyon fontos szerepet tölt be a játékával is és azzal, hogy ha két centerük van.

- Összességében: mivel lennél elégedett?

- A győzelemmel.


B csoport

A csoport állása 13 forduló után:

1. OSC 33,
2. FTC 33,
3. *Honvéd 31,
4. Vasas 20,
5. Debrecen 19,
6. UVSE 9,
7. Pécs 9,
8. *KSI 3 pont

* A Honvéd és a KSI már lejátszotta utolsó mérkőzését az alapszakaszban.

Február 17-én játszották:

KSI-Honvéd 5:15 (0:5, 3:3, 1:4, 1:3)
G.: Miklós L. 3, Berki, Boros T., ill. Kiss G. 5, Illés 3, Simon A. 2, Kiss B., Simon R., Fazekas, Fejős, Korbán

Február 21., vasárnap

17.00 Debrecen-Pécs

18.00 Vasas-UVSE

18.00 FTC-OSC - vlv (szöveges élő)

TÓTH MÁRTON (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- A bajnokság szempontjából a szezonunk eddigi legfontosabb mérkőzése következik, hiszen megszerezhetjük a csoportelsőséget, ami a jelenlegi erőviszonyokat tekintve nagyon szép eredmény lenne. Mi erre készülünk, szeretnénk győzni, hiszen csak ezzel lehetünk csoportelsők. Tudjuk, hogy ez nehéz lesz, az OSC nagyon jó szériában van, s biztos, hogy ők is nagyon felkészültek lesznek. Látható fordulóról fordulóra, hogy más arcukat mutatják, mint ősszel, de mi is felkészültünk és jó szériában vagyunk. Háromesélyes találkozó lesz, ez egészen biztos.

- Miben mutatnak más arcot?

- Ősszel egy "szerencsétlenség-hullám" söpört végig rajtuk, elment egy center, aztán sérülések, majd újabb sérülések következtek, rossz szériába kerültek, de mindenki láthatja, hogy ezt azóta "elengedték", túltették magukat a nehézségeken és kifejezetten eredményesek.

- Mi van veletek?

- Szilárd (Jansik Szilárd - a szerk.) biztosan nem fog játszani, de az összes többi játékos egészséges és magabiztosan várjuk a mérkőzést. Készültünk, tudjuk, hogy van keresni valónk és szeretnénk meglepetést okozni.

- Kérdés, hogy meglepetés lenne-e egyáltalán a győzelmetek...

- Az év elején mindenki azt mondta, hogy Szolnok-Eger-OSC - ez az első három, mi ebbe szeretnénk "belerondítani", kilépni abból, hogy minket csak az első három helyet követő pozícióba, legfeljebb "biztos negyediknek" könyvelnek el. Ehhez kellenek az ilyen győzelmek, amikről még mindig elmondható, hogy bravúrnak számítanak, de a célunk pontosan az, hogy ez a megítélés változzon. Mindenesetre megverni az OSC-t - ez egy jó eredmény, hozzáteszem, már ősszel is majdnem sikerült, hiszen csak 8:7-re kaptunk ki.

- Mennyire számít a hazai pálya most Magyarországon a vízilabdában, úgy általában?

- Szerintem számít. Amikor más csapatokban játszottam, két uszoda volt, a népligeti és a Kőér utcai, amit úgy neveztünk, hogy "katlan", bár mások voltak az erőviszonyok. A népligeti kifejezetten sajátos uszoda: melegebb van, közel ülnek a nézők, ennek ellenére viszonylag nagy a tér, szerintem mindennek van jelentősége a rendszeresen itt játszó csapat szempontjából. Sok nézőre is számítok, megnövelt férőhelyű lelátókkal, s most felkerült különleges játékosposzterekkel várjuk az érdeklődőket. Szerintem jó kis meccs lesz.

BÁTORI BENCE (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Sérültünk és betegünk nincsen, ez nálunk ritka és nagyon jó dolog. Csütörtökön volt egy meccsünk a KSI-vel, amit gyakorlásra igyekeztünk felhasználni. Azóta, hogy a grúzok elleni Világliga-meccsről visszatértünk, a Fradira készülünk, őket elemezzük. Mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk a meccset.

- Mire jutottatok az elemzések során?

- A Fradi több tévés meccsét néztük, emellett természetesen a saját hibáinkat is vizsgáltuk. Ezekből vontunk le következtetéseket, de természetesen nem mondom el, hogy mik voltak azok :-).

- Miben jó a Fradi?

- Jellemző rájuk a kemény játék, biztos vagyok abban, hogy ellenünk is ezt vetik majd be, kemény szorosra számítok, olyan emberfogásra, amely már azonnal a labdaszerzésre is irányul. Jó csapat, úgy láttuk a videózás során, hogy mostanában különösen erős a hátrányos védekezésük.

- A kulcsembereik?

- Sok van. Talán mindig más, de rossz kézen mindenképpen ki kell emelni Nyéki Balázst, aki a játékot szervezi, kapáson Marko Csuk és Katonás nevét muszáj megemlíteni, ott vannak az ausztrálok és akkor Tóth Marciról még nem is beszéltem... Ennek ellenére nyerni akarunk.

- Mi az, amivel ezt elérhetitek?

- Eggyel több lőtt góllal... Úgy gondolom, hogy most mi is nagyon jók vagyunk, azóta, hogy elkezdtük a tavaszi szezont, még ha voltak is gyengébb negyedeink, összességében jól játszunk, masszív a védekezésünk és nagyon gyorsak vagyunk, igyekszünk ezt kihasználni vasárnap este is.