FACEBOOK

Eger-Spandau 10:7

Eger-Spandau 10:7
hozzászólás, 2016.02.03.

Az Eger megbízható, jó teljesítménnyel hozta a berliniek elleni BL-meccset. A Primorje és a Barceloneta döntetlenje miatt hihetetlenül tömör az élmezőny az A csoportban. Nyilatkozatok, fotók, gólok Egerből.

Bajnokok Ligája, főtábla, 5. forduló

A csoport

A csoport állása

1. Olympiakosz 9,
2. Primorje Rijeka 8
3. Eger 8,
4. CNA Barceloneta 8,
5. Spandau 04 3
6. Jadran Herceg Novi 2 pont

Olympiakosz-Jadran Herceg Novi 10:4 (3:0, 1:3, 3:1, 3:0)
G.: Funtulisz 6, Milonakisz, Pontikeasz, Murikisz, Gunasz, ill. Ukropina 2, Vidovics, Rangyics

Primorje Rijeka-CNA Barceloneta 9:9 (5:3, 1:1, 1:2, 2:3)
G.: Buljubasics, Echenique, Boskovics 2-2, Burics, Radu, Krapics, ill. S. Rasovics, Espanol 2-2, Munarriz, Minguell, Tahull, Fernandez, V. Rasovics


Eger-Spandau 04 10:7 (3:2, 3:2, 2:0, 2:3)
G.: Hárai 3, Erdélyi, Vapenszki, Szivós, Biros, Bedő, Hosnyánszky, Csucskovics, ill. M. Stamm, Mateo Csuk 2-2, Miers, Resovics, Donner

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Hárai első gólja

2:0 - Erdélyi gólja

2:1 - Miers gólja

3:1 - Vapenszki gólja

3:2 - Stamm első gólja

4:2 - Szivós gólja

5:2 - Biros ötméteresgólja

6:2 - Hárai második gólja

6:3 - Stamm második gólja

6:4 - Mateo Csuk első gólja

7:4 - Hárai harmadik gólja

8:4 - Bedő gólja

8:5 - Mateo Csuk második gólja

9:5 - Csucskovics gólja

10:5 - Hosnyánszky gólja

10:6 - Restovics gólja

10:7 - Donner gólja


PETROVAI MÁRTON (ZF Eger) a DigiSportnak:

- Hogyha Bajnokok Ligája és Bitskey Aladár uszoda, akkor úgy tűnik, hogy Petrovai Márton nagyon nagy szerencsét hoz az Egernek. Te ezt hogy látod? Hiszen a második győzelmet is a te irányításoddal sikerült megszereznie a csapatnak.

- Ez a győzelem a csapat győzelme, nem az én érdemem. Mindenki ugyanannyit dolgozik, beletesz, le a kalappal mindenki előtt. Szerintem nincsen szerencse, mindenki megteszi a saját dolgát és ennek ez a siker a gyümölcse.

- Az Eger nem engedett ki a BL-szünet alatt egy kicsit sem, sőt, talán úgy tűnik, hogy egyre jobban együtt van ez a csapat.

- Van egy dolog, hogy szabadkártyát élvezünk és benn vagyunk a Final Sixbe, de nekünk a kitűzött cél az, hogy megnyerjük a csoportot és Bajnokok Lligája-döntőt akarunk játszani és nyerni. Ahhoz az kell, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk.

- Ilyen mérkőzésre számítottatok egyébként ez ellen a német csapat ellen? Mert hogyha ez eredményeiket nézzük, akkor azért szorosabb meccsre is lehetett számítani.

- Sokan leírták, hogy a Spandau egy gyengébb csapat, de nem. Ez nagyon erős csapat, látszódik is a mérkőzésen, mindent beleadtak, de mi, úgy érzem, hogy jobbak vagyunk.

- Vége az első felvonásnak itt a csoportban, hogy lehet értékelni eddig az Eger teljesítményét, te hogy látod?

- Úgy gondolom, hogy maradt egy-két pont a tarsolyunkban, eeket a következő körben majd pótolni fogjuk.

- Sok sikert kívánok ehhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HÁRAI BALÁZS (ZF Eger) a DigiSportnak:

- Ha a Spandau nem is tudott annyira szoros meccset játszani, mint amire mondjuk számítottak az előző mérkőzések alapján itt a csoportban az Eger ellen, azért Hárai Balázst szorosan fogták. Mégis, néha azért, nem is néha, nagyon sokszor sikerült kibújni a szorításból. Külön készültél rájuk?

- Köszönöm szépen. Készültünk arra, hogy ők szoros emberfogást játszanak, hagyják, hogy a center egyedül maradjon egy védőjátékossal, hát ez ma nekik nem sikerült.

- Téged azért nagy hiba egyedül hagyni. Nagyon jól érzed magad ott centerben a vízben, az azért látszik, úgy tűnik nem fáradtál el az Európa-bajnokság alatt sem, hanem ugyanolyan lendülettel edzel tovább, csinálod a dolgodat a meccseken is?

- Köszönöm szépen, örülök, hogy így látod. Igazából van, amikor meg akarok fulladni és alig bírok visszaúszni, annyira elfáradok, de az Európa-bajnokságon azért csalóka, mert ott nem tudtunk már eleget edzeni. Szóval most az állóképességre rá kell állni, mert ez a német csapat nyilván gyengébb mint mi, ezért is tudtuk őket megverni, de edzeni kell.

- Főleg azért is, mert a következő ellenfél is ugyanez a német csapat lesz, ugyanis az első szakasza lezárult itt a csoportkörnek. Te hogy tudnád értékelni az eddigi teljesítményeteket?

- Úgy gondolom, hogy a kinti mérkőzés teljesen más lesz, mint az itthoni. Otthon sokkal jobban játszanak, sokkal összeszedettebbek, sokkal jobban koncentrálnak és nem véletlen, hogy eddig ezen kívül egy vereségük volt, úgyhogy igazából kicsit csalóka volt ez a mai mérkőzés, mert ennél sokkal jobb csapat azért ez a Berlin.

- De hát sikerült győzni, úgyhogy ehhez gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei