FACEBOOK

Molnár Tamás: a görög meccs vége ,,nem volt elegáns,,

Molnár Tamás: a görög meccs vége ,,nem volt elegáns,,
hozzászólás, 2016.01.14.

Molnár "Papesz" a helyszínen nézte meg férfi csapatunk első meccsét a belgrádi Eb-n. A csütörtöki Reggeli Startban a sokakat felháborító bírói ténykedésről is elmondta véleményét.

A háromszoros olimpiai bajnok center, a bíróként is tevékenykedő MVLSZ-elnökségi tag Belgrádban, az egyik televíziós riporterállásban tekintette meg a magyar-görög Eb-meccset.

Papesz a 8:8-as döntetlent nagyon jó eredményként értékelte, hozzátéve: a meccs képét látva kicsit rossz lehet a szánk íze, mivel a negyedik negyedben két góllal vezetteünk és két-három lehetőségünk is volt, hogy felrakjuk az i-re a pontot. E helyett a végén a görögöknek lehetőségük volt még arra is, hogy megnyerjék a mérkőzést. "Hát azt biztos nem érdemeltük volna meg, hogy kikapjunk" - mondta Molnár Tamás. A döntetlennel megmaradt az esélyünk a csoportelsőség megszerzésére, ami - mindenki tudja -, azért fontos, hogy a szerbeket elkerüljük.

Menni kell előre meccsről meccsre, Papesz szerint a csapat jó formában van, mutatta ezt a görögök elleni második félidő és a tegnapi, az oroszok elleni mérkőzés is. A szakember hangsúlyozta, hogy optimista, s fontosnak tartotta megjegyezni: nincs veszélyben, mindenképpen meglesz az olimpiai kvalifikáció, nem kell rágörcsölni arra, hogy mindenképpen most,  Belgrádban biztosítsa azt a csapat. Szerinte egyébként benne van a csapatban az éremszerzés lehetősége, de "nagyon sok mindennek kell ahhoz összejönni".

Szombathy Pál műsorvezető rákérdezett a görögök elleni meccs végén minket sújtó bírói ténykedésre, illetve ezzel kapcsolatban az Eb-t jellemző bírói felfogásra.

Molnár Tamás válaszában abból indult ki, hogy a játékvezetőkkel szerinte nem szabad foglalkozni. Vannak jobbak és kevésbé jók, óriási a tét, ők is nyomás alatt vannak, ő a maga részéről nem hiszi, hogy bármelyik bíró is befolyásolni akarná az eredményt. Ami a görög meccset illeti:

- Való igaz, én is éreztem, hogy a görögök elleni utolsó negyedben a kiállítási arányt próbálják kicsit kompenzálni. Tényleg volt Hárai Balázsnak egy helyzete, amikor megkapta a labdát, ami szerintem inkább kiállítás volt, mint kontrafault, de összességében, én azt hiszem, nem a játékvezetőkön múlott. Valóban volt az az utolsó, vitás helyzet, amiben teljesen igazunk van, azt a játékvezetők nagyon elrontották, ezt a mérkőzés ellenőre is megerősítette - sajnos nem avatkozott közbe. Nem volt elegáns, hogy így fejeződött be a mérkőzés, de ha beavatkoznak és újrajátsszák azt a három másodpercet, nem hiszem, hogy lényegesen változott volna az eredmény.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a két játékvezető az azeri Koganov és a horvát Stampalija volt, álljon csak itt a nevük, emlékeztetőül. Ellenünk elkövetett - fogalmazzunk így: - baklövéseiket olyan komolyan vette az Eb "bíróküldése", hogy Koganov már másnap(!) a Montenegró-Spanyolország csoportdöntőt vezethette, Stampalija pedig egy nap pihenés után a Németország-Grúzia meccsen bíráskodott.

Mi lett volna, ha a delegátus nem ismeri el a hibájukat...

A TELJES REGGELI START-BESZÉLGETÉS: