FACEBOOK

Következik: a bemutatkozás

Következik: a bemutatkozás
hozzászólás, 2016.01.10.

Hétfőn este 20.15-kor megkezdi szereplését a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon a magyar férfi válogatott. Ez történt a fiúkkal vasárnap.


A Belgrádban készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Délelőtt a Tasmajdan uszodában edzettek a fiúk. No nem a fedettben, hanem a sok nagy eseményt megélt külső, szabadtéri medencében, de nem kell megijedni, ezt a medencét sátortetővel fedték be, tehát nem volt hideg, hanem meleg volt.. Sőt, nagyon is. Meg pára. Ami azt jelentette, hogy a fotózáshoz elővett objektívek jó negyedórán át használhatatlanok voiltak a párától. (A sátor alatti  fényviszonyokról már nem is érdemes beszélni...)

Nagyjából szabadfoglalkozás volt a délelőtti, Benedek Tibor csak ritkán szólt a vízben lévőkhöz, akkor is csak a "menetrendet" ismertette, azt, hogy miként folytatódjon a labdás gyakorlárlás. (Az edzés elején az úszást Gerendás György vezényelte.)

Este megint új helyszínen, a Novi Belgrád sportkomplexumban zajlott a vizes edzés.. Benedek Tibor egy kicsit csúsztatta a programot, később mentek vízbe és később is jöttek ki a mieink, mint a medence másik felén edző görögök. Az ember azt hihette, hogy talán taktikai gyakorlás lesz a végén, s Tibor nem akarta, hogy az ellenfél időben lássa a "csodafegyvert", de nem, az egész edzés játékos jellege nem változott attól, hogy "egyedül" maradtunk a medencében. Sőt. Benedek Tibor a végén átjött a medence másik oldalára és ötmétereslövő verseny következett. Sípszóra lőttek a fiúk, ez vot az edzés utolsó fázisa. (Nem áruljuk el, ki nyert, hátha elbízza magát...)


vlv-képek az esti edzésről


VARGA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Szervusz, Dani! Eljött az idő, holnap elkezdődik az Eb. Egy értékelést szeretnék kérni, hogy hol tartunk, milyen állapotban vagytok? Az elmúlt négy napról nem is sokat tudunk. Miként várod a startot?


- Ahhoz képest, hogy nem volt túl sok idő, a felkészülésben sok minden történt. Edzések, edzőtábor, hivatalos meccsek a Volvo Kupán, aztán itt az EB-n is edzések. Ennek ellenére azt mondom, hogy egyáltalán nem számít az, hogy mi történt az elmúlt három héten. Az számít, hogy holnap a görögök ellen győztesen jöjjünk ki a vízből. És ezt úgy is értem, hogy nem tudom megmondani, milyen formában vagyunk, az alapján legalábbis nem, hogy mi van mögöttünk. Hogy mi van előttünk, azt érzem. És azt érzem a görög meccsre vonatkoztatva, hogy nagyon egyben van a társaság, nagyon erősek vagyunk mentálisan is és emiatt optimista vagyok a görög meccsel kapcsolatban.

- Milyen fizikai állapotban vagytok? Nagyon fáradt volt mindenki a Volvo Kupa, után azt lehetett látni, nem is titkolta senki. Az azóta eltelt öt nap mire volt elég ilyen szempontból?

- Szerintem ideálisan telt ez az öt nap, úgy érzem. A többiek nevében is mondhatom talán, hogy napról-napra érezhetően egyre frissebbek vagyunk, egyre gyorsabbak, egyre robbanékonyabbak vagyunk. De ezzel kapcsolatban is azt tudom mondani: hogy a formaidőzítés hogy sikerült, hogy igazából milyenek vagyunk, az holnap derül ki. Optimista vagyok, mert úgy érzem, hogy készen állunk ilyen szempontból is.

- Hogy tetszik eddig az Eb-helyszín? Milyen a Kombank Aréna?

- Egyszer edzettünk az arénában. Különleges élmény. Egy vízilabdázó életében nem gyakori, hogy a medencét, amiben játszik ekkora lelátó veszi körül. Engem feldob, s úgy látom, hogy a többieket is feldobja ez a helyzet. Minden más külső körülménnyel vagy nem foglalkozunk, vagy ami jól működik, annak örülünk.

- Ma jelent meg a vlv-n 2015-ös körkérdés eredménye. Volt-e bármi, ami meglepett?

- Nem ért meglepetés. Az jut eszembe így a kérdés kapcsán, hogy 2016-ban most először néztem vízilabdás holnapot, és azt hiszem, hogy most jó ideig megint nem fogok, mert egyszerűen jelenleg nem az érdekel, hanem az, hogy mi mit csinálunk a vízben. :)

- Mit szólsz ahhoz, hogy a válogatott társak szavazatai alapján Pufi lett 2015 legjobbja?

- Pufinak - ahogy személyesen is megtettem, - ezúton is gratulálok. Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelt ez a végeredmény - ez az én voksomból is látszik.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


Az Európa-bajnokság nyitó napjának eredményei:

Spanyolország-Szlovákia 13:4 (4:0, 6:2, 2:1, 1:1) (Szirányi Balázs egy gólt lőtt) - jegyzőkönyv

Franciaország-Málta 17:7 (3:0, 7:4, 5:1, 2:2) - jegyzőkönyv

Montenegró-Hollandia 13:6 (5:0, 3:1, 3:2, 2:3) (az egyik játékvezető Kun György volt) - jegyzőkönyv

Horvátország-Szerbia 6:13 (1:3, 2:4, 1:5, 2:1) - jegyzőkönyv


A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL


vlv-képek a délelőtti edzésről