FACEBOOK

BVSC-Szeged 14:11

BVSC-Szeged 14:11
hozzászólás, 2015.11.04.

A BVSC gyorsan javította a kupaselejtezőbeli botlást, szinte végig vezetve szerzett fontos győzelmet a Szeged ellen. A Honvéd izgalmas meccsen legyőzte a Debrecent. Eredmények, nyilatkozatok, gólok.

A 6. bajnoki fordulóban:

BVSC-Szeged 14:11 (2:3, 4:2, 3:3, 5:3)
G.: Létay, Ambrus F. 3-3, Kovács P., Czigány, Pásztor 2-2, Mátyok, Csapó, ill. Manhercz K. 3, Varga II. Zs., Kiss Cs. 2-2, Sedlmayer, Sánta, Pellei, Kunac

VLV-VIDEÓK (M4):

0:1 - Pellei gólja

1:1 - Létay első gólja, ötméteres

2:1 - Szabó Bendegúz gólja

2:2 - Varga II. Zsolt első gólja

2:3 - Manhercz Krisztián első gólja

3:3 - Létay második gólja

4:3 - Kovács Péter első gólja

4:4 - Sedlmayer ötméteresgólja

5:4 - Ambrus Ferenc első gólja

6:4 - Pásztor első gólja

6:5 - Manhercz Krisztin második gólja, ötméteres

6:6 - Sánta gólja


7:6 - Czigány első gólja

8:6 - Pásztor második gólja

8:7 - Varga II. Zsolt második gólja

9:7 - Mátyok gólja

9:8 - Kiss Csaba első gólja

10:8 - Kovács Péter második gólja

10:9 - Manhercz Krisztián harmadik gólja

11:9 - Csapó gólja

11:10 - Kunac gólja

12:10 - Czigány második gólja

12:11 - Kiss Csaba második gólja

13:11 - Létay harmadik gólja

14:11 - Ambrus Ferenc második gólja



Varga Péter az M4-nek


- 14:11-re nyert tehát a BVSC a Szeged ellenében, és itt áll mellettem a szegediek, a vesztes csapat trénere, Varga Péter. Mondtad is már az első időkérések egyikénél, hogy lassú, valami nagyon lassú, nem tudott felpörögni a csapat. Vajon miért nem? Fáradtak vagytok? Bocsánat, hogy így rögtön bekérdezek, de azért egy erőltetett menet közepén vagytok.

- Igen, a „miértjére” sok okot fel tudnék sorolni, de azt gondolom, hogy nem lehet mentséget, nem lehet semmilyen kifogást találni erre a mérkőzésre. Egyszerűen indiszponáltak voltunk mind elöl, mind hátul, ahogy mondtam, lassúak voltunk minden tekintetben. Nehéz most mit mondani, mert nyilván sok mérkőzést játszottunk, nehéz meccseket játszottunk. Azt gondolom, hogy most abszolút látszódott, hogy mentálisan fáradtak voltunk – de még egyszer mondom, ez nem felmentés se az én részemre, se a játékosok részére.          

- Köszönöm szépen Varga Péternek az értékelést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Märcz Tamás az M4-nek


- Märcz Tamás jön, a hazaiak trénere, a győztes csapat trénere. Ez az a játék, amit már a Kupán mutattatok, és most, ami eredménnyel is párosult?

- Igen, azt gondolom, hogy így játszottunk a Kupán is – talán ennyire jól nem is, de ez a fajta játékstílus volt nálunk jelen a múlt hétvégén is. Tudatosan készültünk arra, hogy amit elkövettünk a hétvégi kupasorozaton a Miskolc és a Honvéd ellen, hogy nyert állásból visszaengedtük az ellenfeleinket, ez ma már ne forduljon elő. Talán még nagyobb volt a tűz, még nagyobb volt a koncentráció. Sok dolgot kellett megoldanunk, mert a hátvédeink elszálltak a harmadik negyed közepére, úgyhogy egy picit át kellett alakítani a játékot, de készültünk erre, van erre is megoldásunk.

- Én is azt láttam, hogy nem volt nagy hullámvölgy, elég stabilan játszott szinte végig a BVSC. Egyetértesz?

-  Kellettek azok, amiket mondtam itt a meccs előtt, hogy be kell lőni a helyzeteket – elsősorban azon múlik, hogy odakerülünk. Odakerültünk a hétvégén a kupában is, de nem lőttük be a helyzeteket. Itt viszont nem tettük meg azt a szívességet a Szegednek, hogy ne lőjük be a jól kínálkozó, elsősorban emberelőnyös helyzeteket – nem tudom fejből, de úgy érzem, nem volt olyan rossz a mai napon. Hátul meg szerintem sikerült egy kis meglepetést is okozni a Szegednek.

- Köszönöm szépen, gratulálok Märcz Tamásnak!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Létay Krisztián az M4-nek


- Várjuk ide a mérkőzés emberét, Létay Krisztiánt, aki négy gólt lőtt. Én két asszisztot számoltam, de lehet, hogy több is volt, összeállt ma nagyon ez a BVSC. Mi az, ami most megvolt és korábban nem?

- Talán ez volt az a meccs, amire úgy igazán vártunk hetek óta, ez látszott a csapat mentalitásán. És azt gondolom, hogy azok a dolgok, amik a Kaposvár, és korábban a Miskolc ellen, ahol győzelmi kényszer volt, valahogy nem jöttek össze – főleg kritikus szituációkban –, azok ma ültek, többször is. Ez volt ma a különbség, valahogy a mérleg nyelve most felénk billent, és valószínűleg azért, mert még jobban akartunk, mint eddig bármikor.

- Ez a BVSC igazi arca?

- Remélhetőleg. Ez volt a legfontosabb a megbeszélésen is, hogy végre hozzunk egy olyan alázatos küzdeni tudást, ami mindig is jellemezte a BVSC-t, és ami hiányzott egy kicsit eddig. De általában ez a győzelmekkel jön meg, akkor, amikor egy csapat elhiszi magáról, hogy tud nyerni, hogy ilyen nüanszokon tudja maga felé fordítani a meccset. Ilyenkor tud úgy összeállni valami, hogy utána a fát is ketté harapjuk.

- Köszönöm szépen! Gratulálok Létay Krisztiánnak és a BVSC-nek, amely tehát 14:11-re legyőzte a Szegedet!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A szerdai forduló további eredményei:

A csoport

Miskolc-Szolnok 8:17 (2:5, 3:5, 1:3, 2:4)
G.: Milicsics 4, Nyegovan 2, Tóth M, Hornyák, ill. Fülöp B., Varga Dániel, Varga Dénes 3-3, Younger, Madaras 2-2, Vámos, Kis G., Gocics, Alekszics

Szentes-Eger 5:16 (2:3, 0:4, 2:6, 1:3)
G.: Vörös, Hegedűs, Szekulics, Nagy M., Sretkovics, ill. Hosnyánszky, Szivós 3-3, Zalánki, Milos Csuk, Vapenszki 2-2, Angyal, Lőrincz, Erdélyi, Bedő

Tatabánya-Kaposvár 7:8 (0:4, 1:0, 4:1, 2:3)
G.: Kiss Gy. 3, Regős, Francsics 3-3, ill. Berta 3, Vindisch, Dobos, Kovács O., Palotás, Parezanovics


B csoport

UVSE-FTC 8:12 (2:1, 1:6, 1:2, 4:3)
G.: Kresztúri 3, Tóth Z., Márkus, Szatmári, Tóth K., Kovács Csatlós, ill. Dőry, Nyéki, Marnitz G., Irmes, Avramovics 2-2, Tóth M., Roach

Honvéd-Debrecen 8:5 (1:0, 2:3, 2:0, 3:2)
G.: Kiss G. 3, Kalanovics 2, Kovács G., Fejős, ill. Süveges 3, Halek, Hoppál

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Kovács Gergő ötméteresgólja

Mora érvénytelenített gólja

1:1 - Süveges első gólja

1:2 - Süveges második gólja

1:3 - Halek gólja

2:3 - Simon Roland gólja

Kimaradt Honvéd-helyzet

György Dávid véd

Lévai véd

3:3 - Kalanovics első gólja

4:3 - Kiss Gergely ötméteresgólja

5:3 - Kiss Gergely második gólja

6:3 - Kiss Gergely harmadik gólja

7:3 - Fejős gólja

7:4 - Hoppál gólja

8:4 - Kalanovics második gólja

8:5 - Süveges harmadik gólja



VARGA TAMÁS nyilatkozata:


- Először is azzal kezdeném, hogy gratulálok a Honvédnak, mert tényleg nagyon jól játszottak! Sajnos nem tudtuk megakadályozni azt a fajta támadási módszert, amit ők csináltak, alájátszottunk nekik. Aztán volt egy periódus, amikor egy kicsikét észbe kaptunk, és elkezdtünk keményebben védekezni, a harmadik negyedben viszont megint szétcsúszott a védekezésünk – de nem a kapott gólok, mert Lévai Marci fantasztikusan védett, azt gondolom. Viszont akkor, amikor a negyedik negyed közepén lőjük a negyedik gólunkat, és a védő játékosom lő a négyből három gólt, akkor nincs a balansz rendben. Az emberelőnyös kihasználásokat sem értem, agyon gyakoroltuk, mégsem ment. Ilyen emberelőnyös kihasználással nem lehet mérkőzést nyerni. Nem csodálkozom, hogy kikaptunk.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



VAD LAJOS nyilatkozata:

- Gratulálok neked a mai győzelmetekhez, ez egy nagyon fontos meccs volt, nagyon fontos három pont! Hogy értékeled?

- Nekünk minden meccs nagyon fontos, minden mérkőzést megpróbálunk komolyan venni, de ez tényleg különösen fontos volt. Én úgy érzem, hogy megint a fizikális tudásunk domborodott ki, mert 1:3 volt, és onnan lett 7:3, azért ez elég sokat elmond. A csapat, úgy érzem, ma is csapat volt, és voltak nagyon komoly egyéni teljesítmények: Gyurika a kapuban fantasztikus volt, Kiss Gergő végig önmagát idézte (ügyetlen balkezes:-)), Robi centerben… de sorolhatnám végig a társaságot, mert az, hogy 4 gólt kaptunk, az úgy érzem, elég komoly. (Helyesen: ötöt - a szerk.)

- Mennyire dobja fel a csapatot ez a győzelem?

- Nézd, ma estére biztos feldobja, holnap meg visszakerül mindenki szépen a földre. Persze, ezekből a sikerekből táplálkozunk, de nem engedem, hogy bármi elvigye a srácokat rossz irányba – tehát amikor nyersz, akkor legyél még szerényebb.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kállay Márk a vlv-nek


- Szervusz, Márk! Gondolom, hogy nagyobb reményekkel jöttetek ide. Mi történt ma este veletek?

- Üdvözlöm a vlv nézőit! Sajnos határozatlanok voltunk, nem voltunk kellően agresszívak. Az emberelőnyeinket az elején határozottabban kellett volna befejezni, el kellett volna jutni egyáltalán lövésig, vagy ha belépünk két-három lóba után, akkor a kapufásoknak fel kellett volna emelni. Én azt éreztem, hogy csak passzolgatjuk tovább a labdát, és nem merjük felvállalni a felelősséget, hogy most itt van egy lehetőség, itt van egy mérkőzés, idegenben játszunk a Honvéd ellen, és képesek vagyunk arra, hogy ezt a Honvédot megverjük. Ez ma este nem jött ki belőlünk.

- Pedig érdekes, volt a meccsnek egy olyan szakasza, amikor kettővel vezettetek is, és nagyon úgy tűnt, hogy nálatok van a játék.

- Kicsit korai volt még az, ott volt még több mint két negyed hátra a mérkőzésből. Ettől függetlenül megvolt az előnyünk, viszont a végére szétnyílt a meccs, a Honvéd belőtte a helyzeteit, mi pedig az emberelőnyeinkkel nem tudtunk élni. Kaptunk lefordulásokat is, jó párat, vagy ha nem tudták végigvinni, akkor is legalább egy kiállításig eljutottak belőle, mert megszerezték azt a fél testhossz előnyt, amit meg tudtak játszani. De én ettől függetlenül a támadásban látom elsősorban a hibát, mert így nem lehet, hogy tovább passzolgatjuk a labdát, amikor ott van a helyzet. Fel kell vállalni, bátran el kell lőni – ez ma este nem volt benne a kezünkben.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kalanovics Balázs a vlv-nek


- Gratulálok, Balázs, fantasztikus meccs volt! Megmondom őszintén, én a második negyedben azt hittem, hogy ti már elvesztitek. Meséld el, hogy élted meg!

- Jól kezdtünk, szerencsére kapott gól nélkül lehoztuk az első negyedet – ez fontos tényező volt, úgy érzem. Aztán fordítottak 1:3-ra, és ott erőt tudtunk venni magunkon, és vissza tudtuk hozni a mérkőzést. Magabiztosan védekeztünk, jól védett a kapusunk is.

- Hullámzó volt egy kicsit a játék, nem?

- A második negyed.

- Fontos gólokat lőttél, egyet mesélj el, légy szíves, a kettő közül!

- A megúszásgól. Megúsztunk kettő az egyben Gergővel, rá kiváltottak, én tovább mentem, megkaptam tőle és bement, szerencsére.

- Mennyire volt fontos ez a győzelem?

- Nagyon.

- Mert?

- Így most 15 ponton állunk, ha jól számolok. Egy vereségünk van az OSC-től, mindenki mást sikerült megvernünk. Még a KSI-mérkőzés hátra van, azt is szeretnénk behúzni, és akkor az OSC-vel azonos pontszámmal állunk.

- És a játék stabilizálása szempontjából mennyire volt fontos ez a meccs? Ez egy nagyon komoly sikerélmény.

- Nagyon fontos volt. Egyre jobban kezdünk csapattá érni, és ez egy pozitív tényező.

- Gratulálok, és jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Pécs-Vasas 8:9 (1:2, 2:3, 2:2, 3:2)
G.: Surányi, Rakonjac 2-2, Csacsovszky E., Macsi P., Csaba, Basara, ill. Szarics 3, Gyárfás T., Steinmetz Á. 2-2, Bóbis, Delgado

OSC-KSI 14:3 (4:1, 3:0, 4:1, 3:1)
G.: Kovács G. 4, Bátori 2, Bundschuh, Decker Á., Német T., Juhász, Salamon, Nagy Á., Graham, Gór-Nagy, ill. Marnitz M.