FACEBOOK

Három magyar csapat a BL-főtáblán!

Három magyar csapat a BL-főtáblán!
hozzászólás, 2015.10.17.

Mint a mesében. Öt magyar csapat játszott nemzetközi meccset szombaton és mindegyik nyert! A Szolnoknak és az OSC-nek ez jövő tavaszig tartó folyamatos meccselést jelent, Európa élcsapataival. Eredmények, nyilatkozatok, gólok, fotók a BL-selejtezőkről.

A meccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Selejtező visszavágók a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért.

A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatják a nemzetközi szereplést.

Hannover-Primorje Rijeka 6:10 (0:0, 3:4, 1:2, 2:4)
G.: Balatoni, Radovics 2-2, Ban, Tóth Bence, ill. N. Dedovics 3, Burics, Krapics, Boskovics 2-2, Petrovics


A Rijeka az első meccsen, otthon 19:6-ra nyert, így két győzelemmel jutott tovább.

Brescia-Jadran Herceg Novi 12:9 (2:2, 6:2, 0:1, 4:3)
G.: Ubovics 4, Molina, Bertoli 2-2, C. Presciutti, Rizzo, Nora, Napolitano, ill. N. Janovics 3, Ukropina, Vidovics, Banicsevics, Randjics, Pjesivac


(A Jadran Herceg Novi 23:18-as összesítéssel jutott tovább.)

Szolnok-Marseille 13:6 (3:1, 5:0, 4:3, 1:2)
G.: Kis G. 3, Madaras 2, Varga Dániel 2, S. Mitrovics 2, Gocics, Younger, Alekszics, Varga Dénes, ill. Simon 3, Khasz, Crousillat, Constantin-Bicari

A Szolnok két győzelemmel jutott tovább, az első fordulóban, idegenben 7:6-ra nyertek)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a Sport TV-nek:

- Gratulálok a győzelemhez. Az első meccs után sok szó esett arról, hogy az ellenfél jó játékosokból áll és az első meccs mutatta is, hogy van potenciál az ellenfélben. Ehhez képest ez egy nagyon sima győzelem volt, minek köszönhető ez?

- Nem annyira jó játékosokból áll, de egy nagyon jó kis csapat ez a Marseille. Viszont mi egy klasszis csapat vagyunk, ahogy mondtam a meccs előtt is. Ügyesen kijátszották az első két emberelőnyüket, az egyiket belőtték, a másikat Viktor nagy bravúrral kivédte. Ezt a két momentumot kivéve, azt gondolom, hogy nagyon megszeppentek attól, hogy annyira agresszívan játszottunk az első két negyedben, mint ahogyan játszottunk védekezésben. Igazából 9:1-nél el is döntöttük a találkozót. Utána már nyilván azért voltak koncentrációs problémák. Néha el akartunk indulni védekezésből, amikor nem kellett volna. Még egyszer mondom, az akaratunk, az agressziónk és hát, nyilván a játékosok tudása az első félidőben kijött.

- Mi változott az első meccs óta, volt-e valami, amin változtatni kellett ahhoz, hogy ez ennyire gördülékenyen menjen most?

- Az első meccsen is aránylag sok helyzetünk volt, de nem tudtuk őket belőni. És nyilván vérszemet kapott a Marseille és úgy játszott, mint ahogy most a harmadik-negyedik negyedben. Az emberelőnyünk nem ment, egyébként minden más elemben jók voltunk. Az emberelőnyben próbáltunk változtatni. Ugye itt Mitrovics és Varga Dénes feltűnt olyan helyeken kapufáknál, ahol nem szokott. Ez volt leginkább, ami változtatás volt. Egyébként nagyjából azt próbáltuk megbeszélni a meccs előtt, hogy olyan agresszíven játsszunk, mint Marseille-ben, és a hat az ötös lefordulásainkat úgy vigyük végig a kapu elé, hogy abból gólokat tudjunk lőni. Az első két negyedben elég sok ilyen lefordulásos gólt lőttünk.

- Beszéljünk a folytatásról. Mik a célkitűzései a csapatnak a BL-ben?

- Nyilván ezt a meccset helyén kell kezelni, egy jó csapatot egy sokkal jobb csapat megvert. Tudtuk előre, hogy ez egy kötelező győzelem lesz. Ettől függetlenül nagyon örülünk neki.Benn vagyunk a főtáblán, ez volt a fő cél. Nyilván nem gyenge a csoport, sőt erős, de nem lehet más a célunk, mint hogy bejussunk a final sixbe. Emellett természetesen kezdődnek a Magyar Kupa-küzdelmek és folynak a bajnoki küzdelmek, ahol egyelőre jól állunk, de hát az érdemi rész most jön. Nyilván a Szolnoknak mindenhol nyernie kell, vagy azt mondom, hogy nyerési szándékkal megy mindenhova, ez a jövőben sem lesz máshogy.

- Nagyon szépen köszönöm és sok sikert kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a Sport TV-nek:

- Gratulálok a győzelemhez. Minek volt köszönhető, hogy ez ennyire sima volt, az első  két negyed tükörsimának nevezhető.


- Tényleg jól sikerült az első fele a mérkőzésnek. Mi sem gondoltuk volna, én sem gondoltam volna, hogy 8:1-re sikerül elhúznunk. Ez köszönhető annak, hogy kinn nagyon kínkeservesen nyertünk, meg annak, hogy igazából akármennyire mi vagyunk a favorit csapata a ma esti mérkőzésnek, azért ez egy olyan helyzet volt, hogy ha kikapunk, akkor nem jutunk be a főtáblára, ami egy ilyen kaliberű csapatnál, mint mi - elfogadhatatlan. Úgyhogy igyekeztünk összeszedni magunkat, jól sikerült és ezt nagy részben magunknak is köszönhetjük.

- Kicsit a szavaid mögött azt érzem, hogy talán az első meccsen, nem volt teljesen 100 százalékig fejben ott a csapat. Azt gondoltátok, hogy simább lesz és most meg összerántottátok magatokat az első meccs eredménye miatt?

- Nehéz összehasonlítani. Nem ismertük a Marseille-t, nem is volt olyan sok videónk amiből úgy fel tudtunk volna rájuk készülni, mert csapatként nagyon jól funkcionálnak, mint játékosok, nincsenek olyan kirívóan nagy neveik és nem tudtunk így pontosan felkészülni, személy szerint. Meg két héttel ezelőtt olyan stádiumban zajlott a felkészülésünk, hogy akkor még próbáltuk kiheverni az alapozás időszakát. És az elmúlt két hétben volt, kezdődött el az a könnyebb edzésfázis, ahol kezdtünk gyorsulni, pörgősebben edzeni, aminek köszönhető volt, hogy könnyebben tudtunk..., mert nagyon komoly tempót diktált az ellenfél és kint küszködtünk vele, itt talán már föléjük is tudtunk kerekedni, többször is a mérkőzésen, úgyhogy ezért is gondolom, hogy könnyebb volt ez a meccs.

- Köszönöm szépen. Gratulálok és sok sikert kívánok a BL-ben.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- A két meccs alapján elérhető továbbjutás volt a legfőbb cél, ez meg is lett. Külön öröm, hogy a két mérkőzés között is sokat javultunk. A helyzetkihasználás Marseille-ben még nem ment jól, itt pedig az első két negyed szinte tökéletesen sikerült, 8:1 volt, ha jól emlékszem. Nem hiszem, hogy ennél többet kellene ezzel a meccsel foglalkozni, főleg, hogy maga a Bajnokok Ligája csak most kezdődik!

- Most kezdődik, valóban. És így eddig nem is igazán lehetett megkérdezni, hogy milyennek tartod a csoportotokat, hiszen nem volt meg a hely... Most azonban már elvárható a válasz erre a kérdésre is...

- Annak örülök, hogy nálunk van a három továbbjutó hely, ez szerintem fontos. Igaz, itt van a Pro Recco is, amely a címvédő és papíron a legjobb csapat. Természetesen a final sixbe jutás a célunk, ott pedig van mit javítanunk a tavalyi év után - de ez még odébb van, addig tíz meccsünk lesz a BL-ben.

Úgy gondolom egyébként, hogy a Recco, a Jug és a Szolnok a legjobb három csapat a csoportunkban, nem ilyen sorrendben :-). A két gyengébb a Partizan Belgrád és a Galatasaray. Az OSC pedig okozhat meglepetést.



vlv-képek


OSC-Nagyvárad 10:3 (2:0, 2:0, 3:2, 3:1)
G.: Bátori 3, Hegedüs, Decker Á. 2-2, Bundschuh, Kovács, Brguljan, ill. Markovics 2, Negrean

Az OSC két győzelemmel jutott tovább, az első mérkőzésen, Nagyváradon 9:7-re győzött.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv)

1:0 - Hegedüs első gólja

2:0 - Decker Ádám első gólja

3:0 - Bátori első gólja

4:0 - Hegedüs második gólja

4:1 - Markovics első gólja

5:1 - Bátori második gólja

5:2 - Markovics második gólja

6:2 - Bundschuh gólja

7:2 - Kovács Gábor ötméteresgólja

8:2 - Drasko Brguljan gólja

9:2 - Decker Ádám második gólja

10:2 - Bátori harmadik gólja

10:3 - Negrean gólja



KÁDÁR KÁLMÁN (Nagyvárad) a DigiSportnak:

- Az otthoni meccs alapján szorosabb mérkőzésre számítottak itt az OSC otthonában?

- Természetesen sokkal szorosabbra, sőt azok után, ahogyan játszottunk Nagyváradon, én úgy érzem, hogy azért sokkal jobban kellett volna játsszunk. A helyzeteinket megcsináltuk, a helyzetkihasználással voltak gondok, főleg az elején, amikor sokkal több emberfórunk volt és ezeket be kellett volna lőjük. Az OSC sokkal jobban használta ki a helyzeteit és lassan-lassan, egy gól, s még egy gól, még egy gól és szép lassan elhúztak tőlünk, aztán, amikor már jó nagy előnyöd van, sokkal lazábban játszik a csapat, mi pedig sokkal görcsösebben, egyre görcsösebben játszottunk.

- Az ilyen szituációkat játékosként vagy edzőként nehezebb megélni?

- Nyilván mind a két oldalon megvan a saját nehézsége, edzőként sokkal többet kell taktikázni, sokkal többet kell gondolkozni azon, hogy mi a jó, mi a következő lépés, hogy alakul. Minden meccsből tanulni kell és a jövőt kell építeni. Mi tanulunk ebből és építkezünk a jövőben.

- És a jövőben lehet építkezni az Eurokupában, mert ugye ott folytatja a Nagyvárad a menetelést, reméljük, hogy ott menetelni fog. Sok sikert kívánok az Eurokupához.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Óbuda) a DigiSportnak:

- Egy boldog Vincze Balázs reméljük, hiszen az OSC ott van a Bajnokok Ligája főtábláján, ami tavaly nem sikerült, az most igen. Ehhez gratulálok.  Az egy dolog, hogy a Nagyvárad több mint két negyedig nem tudott gólt lőni, az egy dolog, hogy Bisztritsányi elképesztően védett a kapuban, de engedj meg egy személyes megjegyzést, miközben jegyzeteltem az OSC góljait, nem volt olyan találat, ami mellé ne tettem volna felkiáltójelet, vagy azt hogy nagyon szép. Minden edzőnek egy ilyen mérkőzés az álma?

- Hát, egy ilyen mérkőzés az álma, de a későbbi szakaszban. Tehát, ha azt kérdeznéd, hogy boldog vagyok-e, boldog nem vagyok, de örülök, örülök annak, hogy sikerült oda jutnunk és nyilván a neheze most jön. Bíztunk abban, hogy még egyszer olyan sorsolást, mint tavaly, nem kapunk, és ez ugye kiderült akkor, amikor a nagy csapatoknak nevezhető csapatok megnyerték a selejtezőtornát. A Marseille-t, a Nagyváradot  és a Hannovert verhető csapatnak ítéltem meg, a továbbjutásra mi voltunk inkább esélyesek. Nyilván ezt fel kell dolgozni, meg kell élni. Jó alapot tettünk le Nagyváradon. Azt kell, hogy mondjam, hogy a mai meccshez, jó alapot tettünk le Debrecenben is, mert tudtuk, hogy ha kiaknázzuk a földet, akkor abból nem nő semmi.

- Most viszont nagyon is nőtt valami. Van ennél még feljebb? Mert azt mondtad te is, hogy egy későbbi szakaszban örülnél egy ilyen teljesítménynek, vagy ez volt a csúcsforma az OSC-től?

- Nekünk ugye, visszatérve a Debrecen elleni meccsre, minden héten csúcsformában kell lenni, ha nem vagyunk ott, akkor úgy néz ki, hogy ilyen eredmények is becsúszhatnak. Szeretnénk mind a három fronton jó eredményt elérni, nyilván ez borzasztó megterhelő lesz, fejben, fizikálisan, minden szempontból, de hát tavaly is ezt szerettük volna. Tavaly kaptunk 30 nap pihenőt, amit minden formájában felhasználtunk arra, hogy a magyar bajnokságban a döntőbe tudjunk kerülni, ez akkor sikerült, most úgy néz ki, hogy nem lesz meg ez az extra 30 napunk. Viszont egy évvel idősebbek vagyunk, egy évvel rutinosabbak vagyunk, meg kell tudni oldani és nyilván, ugye ez egy lépcsőfok volt. Azok ellen a csapatok ellen, amelyek jönnek majd most, azok ellen bizonyítanunk kell. Borzasztó nehéz csoportba kerültünk, gondolom a Szolnok nyert simán. Tehát Szolnok, Recco, Jug Dubrovnik. Ezekből a csapatokból minél többet itthon meg kell verni és nyilván, ha álmodunk és mért ne  álmodnánk arról, hogy Budapesten 2016 júniusában  final sixet játszunk hétezer ember előtt, annál felemelőbb dolog egy klubszintű játékosnak nem is lehet, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy egy Galatasarayt és egy Partizan Belgradot meg oda-vissza verni kell magabiztosan. Nem egyszerű feladat, erre szövetkeztünk az év elején.

- Akkor ehhez a nehéz feladathoz nagyon sok sikert kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC Óbuda) a DigiSportnak:

- Számítottatok arra, hogy ilyen lesz ez a meccs, mert azért az első két negyedben elképesztő volt, nem is kaptál gólt.

- Számítani nem számítottunk rá, nyilván azért ez volt a célunk, hogy elsősorban továbbjussunk, az hogy ilyen simán sikerült, annak a jele, hogy tényleg nagyon komolyan felkészültünk erre a mérkőzésre. Nyilván szerettük volna egy csorbát kiköszörülni az előző heti baki miatt, azt gondolom, hogy jól sikerült.

- Ez már egyben válogatott forma is volt tőled?

- A válogatottal most fogok elkezdeni foglalkozni, amint hazaértem, eddig csak az OSC, a BL volt a szemem előtt. Szeretném megtartani ezt a formát, nyilvánvalóan mindenkinek ez a célja, hogy fenntartson egy bizonyos szintet és abból csak felfele menni és nem lefele.

- Amikor sikerült egyet-egyet védeni és nem is akármilyeneket, utána, amíg támadott a csapat, volt egy kicsi időd mozizni, hogy milyen gólokat lőttek a csapattársak, mert azért az sem volt semmi!

- Hát, nyilván, hogyha lenne kivetítő, akkor könnyebb lenne. Tetszetős volt, örültem neki, főleg annak, mert tényleg nagyon örülök annak, hogyha a csapatársaim ilyen jól játszanak. Igazából ennyi.

- Az is ilyen jó hatással van rád, hogy Barabás Botond áll mögötted és ő az, aki akár veszélyeztet is?

- Igen, elég jó a kapcsolatunk és ugye van mögöttünk két Universiade-győzelem, illetve most már két hónap. Én nem a veszélyeztetést érzem, hanem ez egy nagyon egészséges dolog, ami kettőnk között van és mindig az aktuálisan jó formában levő kapus véd. Én azt gondolom, hogy mind a ketten értelmesek vagyunk és nagyon jó sportemberek és nagyon jól tudjuk kezelni ezt a helyzetet.

- És akkor most már van mögöttetek egy BL főtábla is és reméljük, hogy hamarosan egy final six is. Gratulálok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Borzasztóan sima volt! Elégedett vagy, gondolom…

- Igen abszolút elégedett vagyok, mert szerintem ez a különbség a kinti meccsen is meglett volna, akkor még nem voltunk ebben a koncentrált állapotban, mint most. Mentálisan nagyon-nagyon erősek voltunk, rengeteget küzdöttünk a labdákért, pozíciókért, és igazából egy pillanatig nem hagytunk levegőt neki. Szerintem az eredmény is pontosan ezt tükrözi.

- Szerintem a meccs felétál már tartalékolni is tudtatok...

- Én nem érzem, hogy tartalékoltunk volna, de élveztük a játékot, szerintem.

- Na most, a csapat mire viheti a főtáblán?

- Ezt majd megmondom, ha véget ért a főtábla.

- Akkor már én is tudni fogom.

- Ez nagyon-nagy dolog. Felkerültünk az európai klubcsapatok elitjébe, ez mindenféleképpen erőt kell adjon, és arra mindenki mérget vehet, hogy mi minden meccsen mindent bele fogunk adni és ebből még bármi kisülhet.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Bátori Bence a vlv-nek


- Gratulálok, Bence. Megvan a hőn áhított cél. Milyen volt ez a mai? Nehéz volt vagy könnyű?

- Lehet, hogy kívülről nem látszott olyan nehéznek, de tudtuk, hogy nekünk fognak ugrani - nekünk is ugrottak. Az elején kaptak is jó pár emberfórt. Az nagyon fontos volt, hogy azokat ki tudtuk védekezni, mert ha azokat belövik, és elmennek egy, esetleg két góllal, akkor teljesen más lett volna. De nem véletlenül védekeztük ki őket, rengeteget készültünk erre, úgyhogy most nagyon örülök. Említetted, hogy megvan a hőn áhított cél. Igen, bent vagyunk a csoportkörben. De azért nem úgy lesz ez, hogy bent vagyunk, és most hátradőlünk, hanem most jön az igazi megmérettetés Európa legjobb csapataival.

- Mire vihetitek?

- Ez egy nagyon jó kérdés. Persze most azt mondom, hogy a cél egyértelműen az, hogy kijussunk a Margitszigetre, de majd menet közben meglátjuk. Azt már tudjuk, hogy az első meccs itthon lesz, egyből a Dubrovnik ellen. Nem azt mondom, hogy sorsdöntő, de a vége szempontjából nagyon nagy jelentőséggel fog bírni. Ma tényleg nagybetűs csapat voltunk, és egész évben ilyenek leszünk, tudom. És ha valóban ilyenek leszünk, akkor sok szép sikerünk lehet még az évben.

- Szóval akkor mire vihetitek?

- Ki akarunk jutni a Margitszigetre. Beszélünk is róla az öltözőben, bár nyilván nem elég beszélni róla. Ez lebeg a szemünk előtt, amikor úszunk, kondizunk és edzünk.

- Gratulálok még egyszer. Jó pihenést.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Decker Ádám a vlv-nek

- Szervusz Ádi! Gratulálok az eredményhez, és a bal kézzel húzott gólodhoz különösen, ez már egy parádé volt a végén. Nagyon megnyertétek ezt a meccset, meg is érdemeltétek. Főtábla! Mit érzel?

- Köszöntöm az olvasókat! Nagyon sokat készültünk erre a meccsre, tudatosan nem foglalkoztunk a kétgólos előnyünkkel, hanem be szerettük volna bizonyítani a debreceni - azt mondom, hogy - kisiklás után, hogy hova tartozunk, milyen osztályba. Úgy érzem, hogy ez egy eléggé markáns válasz volt arra, hogy bizony mi azért a BL főtáblára tartozunk. 

Nagyon jó hetet töltöttünk el, kétkapuztunk az Egerrel és a Miskolccal. Nagyon koncentrált, jó mérkőzések voltak, nagyon jó edzésmunkát végeztünk és meglett a gyümölcse, úgy érzem, hogy ez várható volt. Magunktól mi ezt elvártuk. Örülök, hogy ilyen jól sikerült. Röviden így, ennyi!

- A főtáblán mire vihetitek?

- A főtáblán a final six-ig vihetjük. Érzem a csapatban azt az erőt, hogy ha nem is óriási egyéni villanásokkal, de magában a csapatban ott az erő, hogy közösen meg tudjuk nyerni ezeket a fontos mérkőzéseket. Úgyhogy szerintem ez nem nagyképűség, hogy mi a final six-be be tudunk jutni.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: János)

Hegedüs Gábor a vlv-nek

- Gábor gratulálok, egy teljesen sima győzelem. Nem tudom, minek izgultunk mi az elmúlt napokban... Főtáblán vagytok, hogy értékeled ezt a meccset? Nagyon simának tűnt…

- Tényleg úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük, és azt gondolom, hogy meg tudtuk valósítani azt, ami ennek a párharcnak a célja volt: hogy bejussunk a hatos csoportba, mármint a főtáblára. Ezt a célt teljesítettük, s hogy ez így sikerült, kettős győzelemmel, és hogy itthon sem kellett izgulni, annak külön örülök.

- Nagyon sima volt. Szép gólokat lőttél, s ezek olyan nagyon begyakorolt akcióknak tűntek, ezek a közeli húzások. Kiadtatok minden taktikát?

- Nem, azért maradt bennünk, úgy érzem, bőven, bár azért azt is tudnunk kell, és tudjuk, hogy ennél sokkal nehezebb feladat vár ránk majd a főtáblán. Sokkal komolyabb ellenfelekkel fogunk találkozni, két hét múlva már a Dubrovnikkal játszunk. Az még akár az egyik legfontosabb mérkőzés is lehet a csoporton belül. Szóval tudjuk azt, hogy ez még nem elég. Úgy érzem, hogy nagyon sokat változott a játékunk, az előnyére is, és úgy gondolom, hogy ha ezt a lendületet tudjuk vinni, akkor lesz esélyünk a jobb csapatok ellen is. Mindenképpen úgy megyünk, hogy szeretnénk megcélozni a végén a hatos döntőt is.

- Sok sikert kívánok!

- Nagyon szépen köszönjük

(Lejegyezte: Kerbi)