FACEBOOK

Bajnoki eredmények

Bajnoki eredmények
hozzászólás, 2015.10.17.

Jó kis meccsen tartotta otthon a Honvéd a három pontot a Vasas ellen. Eredmények folyamatosan, gólok, fotók, nyilatkozatok a Kőér utcából.

Alapszakasz, 5. forduló

A csoport


Október 17., szombat

Tatabánya-Miskolc 11:10 (3:2, 3:3, 3:2, 2:3)
G.: Regős, Kiss Gy. 3-3, Francsics 2, Práczky, Garancsy, Salamon A., ill. Njegovan 5, Petkovics 2, Jakab, Kerschbaum, Hornyák

Eger-BVSC 14:6 (3:2, 6:2, 3:1, 2:1)
G.: Erdélyi 5, Szivós 3, Biros 2, Hárai, Hosnyánszky, Angyal, Milos Csuk, ill. Pásztor 3, Ambrus F. 2, Kovács P.

Október 24., szombat

16.00 Szolnok-Szentes
19.00 Szeged-Kaposvár


A meccsen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

B csoport

Október 17., szombat

Honvéd-Vasas 13:9 (4:2, 2:2, 3:2, 4:3)
G.: Kovács G. 3, Kiss G., Kalanovics 2-2, Reibel, Kiss B., Simon R., Fejős, Borsós, Fazekas, ill. Bóbis 3, Delgado 2, Hőna, Steinmetz Á., Mészáros Cs., Szarics

0:1 - Hőna gólja

0:2 - Bóbis első gólja

1:2 - Borsós gólja

2:2 - Kiss Gergely első gólja

3:2 - Kalanovics első gólja

4:2 - Kovács Gergely ötméteresgólja

4:3 - Delgado első gólja

5:3 - Kalanovics második gólja

5:4 - Delgado második gólja

6:4 - Fazekas gólja

7:4 - Kovács Gergely második gólja


7:5 - Steinmetz Ádám gólja

7:6 - Bóbis második gólja

8:6 - Kiss Gergely második gólja

9:6 - Kovács Gergely harmadik gólja, ötméteres

9:7 - Bóbis harmadik gólja

10:7 - Simon Roland gólja

11:7 - Fejős gólja

11:8 - Mészáros gólja

12:8 - Kiss Bálint gólja

12:9 - Szarics gólja

13:9 - Reibel ötméteresgólja

Jónás ötméterest véd



Vad Lajos az M4-nek


- Hektikus mérkőzés volt és senki se mondja azt, hogy ezen a szinten sincsenek iszonyatosan nagy presztízscsaták, gondolok arra, hogy milyen céljai vannak mondjuk a Vasasnak ebben az OB1-ben. Nagyon nagyon komoly és kemény összecsapás volt, amit végül behúzott a Honvéd és látni lehetett önön is, hogy ez most már egy feszültebb meccs volt.

- Nekünk is vannak céljaink, nem csak a Vasasnak. Én úgy érzem, hogy azért egy kicsit közelebb álltunk a győzelemhez a mai mérkőzésen, mint a Vasas, bár saját magunk nehezítettük meg a dolgunkat, nagyon sok butasággal.

- Elsősorban azért tudott akkor feljönni és felzárkózni a Vasas egy gólra - hozzáteszem, hogy el is húzott kettővel az elején. Akkor mennyire ijedtek meg és mennyit váltottak?

- Nem vagyok ijedős, meccs elején kettővel vezetni az nagyon jó dolog. A végén kell, tehát én ebben hiszek. Kicsit kísérleti vízilabdát játszottunk. Én nem tudom megállapítani lassan, mi a gól, mi a nem gól. Tehát nagyon érdekes történeket vannak. Nem tudom, lehet én is jó lennék gólbírónak, talán.

- Nem volt egyébként perdöntő felvételünk. De volt mondjuk öt büntető, amit a Honvéd lőhetett ezen a mérkőzésen. Nem tudom, hogy ezeken mennyi múlt, a mai mérkőzéseken ön szerint?

- Az ötméteresért meg kell küzdeni. Hála a jó istennek beítélték, be kellett, én úgy érzem. De még egyszer mondom, azért maradjunk annyiban, hogy nagyon sok butaságot csináltunk, tehát még nem kiforrott a csapat, még azért nagyon sok munka van előttünk. Bennünk is, de előttünk is van még nagyon sok, főleg taktikailag kell javulni, azért ne felejtsük el, ma két ifjúsági  játékos is benn volt a vízben, meg még öt darab húszéves gyerek, tehát azért még van hova fejlődni.

- De azért egy picikét összeérett, gondolva arra, hogy itt a KSI-ből érkező fiatalok is szépen kivették most már a részüket a sikerből.

- Minden nap meg kell újulni, minden nap új hősök születnek. Tudjuk a helyünket. Nem szállunk el, én úgy érzem, sokat jelent, hogy ötből négyet tudtunk nyerni, mert ebből azért tudunk erőt meríteni, de mondom, van hová fejlődnünk, tehát azért nem alszunk el.

- Jó munkát kívánok ehhez, gratulálok Vad Lajosnak.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Földi László az M4-nek


- A Vasasnál kifejezetten jó periódusokat láthattunk, csak hát ez nem maradt meg magasan vagy inkább visszazuhant. Szóval a periódusokból még nem lehet talán egy ilyen mérkőzést megnyerni. Hogy látta?

- Hát, a mérkőzés, ez egy nagy igazság  - nem én találtam ki és nem én mondom el ezt először -  az első sípszótól az utolsóig tart mindig. Én azt gondolom, hogy ami közben történik, az mind-mind fontos dolog. Nagyon-nagyon nehéz most indulatok nélkül nyilatkozni. Ugye vannak, akik azt várják, hogy esetleg a játékvezetőkre tegyek most megjegyzést, én nem fogok senkire, megpróbálom a csapatomat rendbe tenni. Azt gondolom, hogy semmiképpen nincs ilyen nagy különbség a két csapat között, sem ami az eredményben kijött és azt gondolom, hogy játékban sem volt ekkora különbség a két csapat között, a vége mégis így alakult. Aki látta ezt a meccset, az el tudja dönteni, hogy miért.

- Láttam, hogy nagyon feszült volt. Csalódott is amiatt, ahogy a mérkőzés alakult?

- Nehéz ezt megmondani. Az ember mindig több dolog miatt csalódott. Nem csak egy miatt, természetesen az eredménynek nem örülünk, de még egyszer mondom, próbálunk csak magunkkal foglalkozni.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok Földi Lászlónak is és a Vasasnak is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bóbis Máté az M4-nek


- Bóbis Máté áll itt mellettem. Akinek a góljaihoz gratulálok. Te vagy a gólfelelős jelen pillanatban a Vasasban, úgy látom. Azt hiszem már 12 találatnál jársz. De ez a mai mérkőzésen kevés volt. Miért?

- Igen, azt gondolom, hogy elsősorban a védekezésünkben voltunk gyengék, nagyon sok lefordulásgólt kaptunk. Készültünk arra, hogy a Honvéd gyors lendületes csapat, sajnos ezeket nem tudtuk megakadályozni és úgy gondolom, hogy a bekapott akciógólokon múlt a mérkőzés.

- Támadásban nem lehetne még egy kicsit javulni? Horkai György említette itt a stúdióban, amit hallottunk, hogy néha olyan vakvágtában voltak azok a lövések, nem volt feltétlenül kidolgozva vagy akár Steinmetz Ádámot lehetett volna jobban megjátszani. Persze nagyon okos vagyok én innen kintről.

- Igen, azt hiszem ez teljes mértékben igaz. Nagyon sok helyzetet elkapkodtunk. Emberelőnyben lassan járattuk a labdát, ragaszkodtunk a figurákhoz, úgyhogy ezen mindenféleképpen javítanunk kell az elkövetkezendőkben.

- De azt gondolod, hogy a Vasas képes legyőzni a Honvéd együttesét?

- Én azt gondolom, hogy mindenféleképpen képes. Ez új csapat, a két külföldinek be kell illeszkedni, úgyhogy én azt gondolom, hogy nagyon sok munka vár ránk, de mindenféleképpen képesnek tartom a csapatot a Honvéd legyőzésére.

- Akkor  én jó munkát kívánok ehhez. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Kiss Gergely az M4-nek


- Gratulálok először is a győzelemhez, a góljaidhoz és vezérszerephez. Tudom, azt ígérted még az UVSE-mérkőzés után, hogy nem te leszel a vezér, de én azt látom, hogy te vagy a vezér ebben a Honvédban.

- Úgy is lehet érteni, hogy nem a gólokkal szeretnék kitűnni, hanem azzal, hogy olyan játékosok nőnek ki a Honvédból évről-évre, akikből lehet válogatott játékos, lehet akár olimpiai bajnok is, de legalábbis nagyon jó szellemű és nagyon jó OB1-es játékos. Ezen az úton vagyunk. Nagyon hiányzott Steinmetz Barna, akinek jobbulást kívánunk. Nagyon beteg, két napja az ágyat nyomja, lázas, ő hiányzott nyilván, a védekezésben az ő szellemisége és az a lila köd, amivel körülveszi már 30 éve a vízilabdát. És hát, annak nagyon örülök, hogy György Dávid jól véd, 20 éves kapusunk. Kardos Gergőnek volt egy kisebb sérülése a múlt héten, abból most már szerintem erőre fog kapni, úgyhogy van két 20 éves kapusunk, akik ketten annyi idősek, mint kb. én vagy a Barna külön-külön. A jövő előttük van és nagyon tetszett a fiatalok hozzáállása újra.

- Két gólt lőttél, de legalább annyira örültél az asszisztodnak itt a végén, egy fontos gólnál és annak, hogy a fiatalokat is ki tudod szolgálni. Mennyire érett már össze - itt még mindig az út elején vagytok, azért ezt Vad Lajos is mondja - a fiatal társaság és ti, a rutinos játékosok?


- Igen, ma lőtt gólt 18 és 29 éves játékos is, ezt a gólpasszt pont Kiss Bálintnak adtam, aki idén fog érettségizni, tehát annyira fiatal játékosról beszélünk, úgyhogy nekem ez sokkal nagyobb boldogság. Ez a balkezesek, a jobbszélsők egyik dolga, hogy kiszolgálják a társakat, ebben igyekszem mindig a legjobbat nyújtani.

- Akkor gondolom továbbra is a felsőház most már a legközelebb álló cél.


- Igen, igen, természetesen.

- Köszönöm szépen. Gratulálok még egyszer.


(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



vlv-képek

Pécs-KSI 13:4 (4:1, 3:1, 4:1, 2:1)
G.: Csaba M. 4, Rakonjac, Basara 3-3, Csacsovszky A., Lajkó, Sztojcsics, ill. Kardos A. 2, Jávor, Miklós L.

Október 24., szombat

18.00 FTC-Debrecen
19.00 OSC-UVSE