FACEBOOK

Montenegró-Magyarország 10:9

 Montenegró-Magyarország 10:9
hozzászólás, 2015.08.08.

Az utolsó mérkőzést nem sikerült megnyerni, rossz emlékekkel utazunk haza Kazanyból. Benedek Tibor, Varga Dániel, Nagy Viktor, Madaras Norbert és Vámos Márton nyilatkozata, gólok, fotók folyamatosan. A bronzérmet, és az olimpiai részvétel jogát a görögök szerezték meg, ötméteresekkel győzték le az olaszokat.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világbajnokság, helyosztó az 5-6. helyért

Montenegró-Magyarország 10:9 (2:2, 2:1, 2:2, 4:4)
- a hivatalos jegyzőkönyv
Kazany, v.: Koganov (azeri), Peila (egyesült államokbeli)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras, Szivós 1, Varga Dániel 2, Varga Dénes 1, Hárai. Cs.: Erdélyi 2, Vámos, Hosnyánszky 2, Angyal, Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Montenegró: Lazovics, Drasko Brguljan, Paskovics 2, Radovics 1, Janovics 2, Ivovics 3, Klikovac. Cs.: Cuckovics, Darko Brguljan 2, Ukropina, Murisics, Jokics. Szövetségi kapitány: Ranko Perovics
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 5/12
Kipontozódott: Ivovics (a harmadik negyedben), Cuckovics (a negyedik negyedben)
Kiállítva cserével, végleg: Hosnyánszky (a második negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:



Benedek Tibor a vlv-nek


- Tibor, véget ért a világbajnokság. Az utolsó meccset elveszítettük, így rossz szájízzel megyünk haza. Kérlek szépem, értékeld ezt a meccset.

- Nehéz most így rögtön értékelni. Az biztos, hogy végig meccsben maradtunk és aztán a harmadik negyedben háromgólos hátrányban voltunk, ami azt jelenti, hogy fejben nem bírtuk a küzdelmet. Úgy tűnik, hogy nem éreztük át ennek az ötödik helynek a fontosságát. Most azért egy kicsit csalódott vagyok.

- Azt gondolom, ez teljesen természetes, nem így utaztunk ide. Nyilván ki fogjátok elemezni az egész világbajnokságot, az összes meccset. Van-e valami, ami most azonnal eszedbe jut? Nyilván nem egy részletes értékelés, de ami azonnal eszedbe jut arról, hogy mit kell javítani.

- Nem tudok részletesen értékelni, mert még a statisztikát se láttam, úgyhogy szerintem ezt hagyjuk egy kicsit későbbre. Most kicsit nyalogassuk a sebeinket, aztán majd lesz idő arra, hogy értékeljük.

- Lesz ez sokkal jobb is, Tibor.

- Úgy legyen.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz Dani! Valahogy le kell zárni ezt a vb-t. Nyilván sokáig fogják majd elemezni a stábtagok, meg ti is megnézitek. Most így hirtelenjében mit tudsz mondani akár a mai meccsről, akár az egész tornáról?

- Szia! Hát, lezárult objektíve a világbajnokság számunkra, mert lejátszottuk az utolsó meccsünket, de biztos, hogy a lelkekben és a fejekben benne marad még. Viszont fel is kell dolgozni, nem csak a mai meccset, hanem az egész nyarat, mert azért ez egy gyenge nyár volt. Úgy értem, hogy ez egy rosszul sikerült nyár volt. Nem csak a végeredmények szempontjából, hogy két hatodik helyet szereztünk, hanem azért túl sok jó meccsünk nem volt. Fontos meccseket vesztettünk el, túlnyomórészben elvesztettük a fontos meccseket, és mindegyiknek megvolt az oka. Ezeket az okokat persze meg kell még keresni, meg kell találni. Vannak tippjeim, de itt most ez nem fontos. A csalódottság, az teljesen egyértelmű, hogy megvan. Nyugodtan haragudhatunk magunkra, mert ez nem volt szép munka.

- Most a következő világverseny nem egy év múlva van, hanem már januárban, ami egy fél év, vagy még annyi sem. Nyilván elmondtad, hogy meg kell keresni az okokat, de mégis a januári Eb-vel kapcsolatban most mik a megérzéseid?

- Hirtelen az jut eszembe, hogy az ellenfeleink egyre jobbak napról napra, hétről hétre. Januárra még jobbak lesznek. Ez azt jelenti, hogy nekünk még jobban kell fejlődni, mint ahogy ők fejlődnek, mint ahogy ők egyre jobbak lesznek. Ez vonatkozik a játék szinte minden elemére, egyénileg és csapatszinten is. Bármennyire is közhelyesen hangzik, ez az alap, amiből ki kell indulni. És ez ott kezdődik, hogy szeptembertől már kell erre készülni egyénileg minden játékosnak.

- Gondolom, és láttam is, hogy rengeteget készültetek, nagyon sok munka volt ebben a hatodik helyben is. Gondolom főleg ez okozza a csalódottságot. Mi az, ami miatt itt most nem sikerült?

- Hát, a rengeteg munka persze, hogy megvan bennünk. De hát ez az alap. Azt gondolom, hogy nem dolgozott semelyik csapat kevesebbet, talán az argentin, meg a dél-afrikai. De azért azon a szinten, amit mi képviselünk, ez a minimum, amit dolgozunk. Hogy min múlt a mai, vagy min múlt a hatodik hely, úgy kérdezted?

- Igen, ez a két hatodik hely.

- Ez egyfajta értékelést kíván, ennek a dolognak a megállapítása, amire most nem mernék vállalkozni. Azt látom, hogy alapdolgokban sincsenek tényezők rendben. Emiatt foglalkozni kell nem csak egy-egy speciális mozdulattal, vagy taktikával, vagy jelenséggel, hanem alapdolgokkal is kell foglalkozni. De ennek a kifejtésére most nem vagyok képes, hogy mik ezek a dolgok.

- Nem is kell. Köszönöm szépen, Dani! Jó utat kívánok haza!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor. A nap süt, de most kivételesen nem ránk. Ez az utolsó meccs elveszett, hatodikak lettünk. Azt mond meg, hogy ma mi történt?


- Erre szokták azt mondani, hogy kettőt és könnyebbet. Nem hiszem, hogy ebből a mai meccsből kellene kiindulni és azt sem hiszem, hogy ezt a mait nekem most kellene elemeznem. Abban viszont hiszek, hogy mindennek van miértje. Örök optimistaként őszintén azt tudom mondani, hogy ezt valamiért megérdemeltük, hogy így alakuljon. Ez csúnyán hangzik, de így gondolom.

A következő pár hétben, napban, órában mindenkinek el kell gondolkodnia, vissza kell pörgetni a fejében azt, hogy ez a nyár hogyan telt, hogy készült fel, mi történt itt a meccseken, mert nem ebből a mai és nem az olasz meccsből kell kiindulni. Hatodikak lettünk a Világligán és itt is. Most is volt három fontos meccsünk és abból kettőt elvesztettünk. Nagyon elkeseredett vagyok, de valamiért így kellett, történjen. Nagyon sokat kell javulnunk és bízom abban, hogy mindenki magába néz és megtalálja azt, hogy ő miben tud javulni. Nincs időnk sokat gondolkodni ezen, mert már kevesebb, mint egy év van az olimpiáig és előtte még lesz egy nagyon fontos esemény, januárban az Európa-bajnokság. Bízom benne, ahhoz hogy sikeresek legyünk az Európa-bajnokságon és az olimpián is, ahhoz ez kell. Most, hogy ezt mondom, az kevés, bár lehet, hogy más is így gondolja, cselekednünk kell. Én bízom magunkban. Ennyi, nem tudom tovább ragozni.
 
- Köszönöm szépen Viktor.

(Lejegyezte: Enikő)

Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz Marcika! Elég nyomott a hangulat most a buszban. Azt hiszem, hogy nem kell megindokolni, miért, mindenki tudja. Erről a meccsről mondj légy szíves egy kis értékelést!

- Az egész nyárról mondanék egy értékelést. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, két hatodik helyet tudtunk csak összeszedni. A meccsről igazából annyit tudok mondani, hogy egyszer vezettünk, a legeslegelején, én akkor azt hittem, hogy végig uralni fogjuk a meccset, és, hogy meg is fogjuk tudni nyerni. Utána fej-fej mellett haladtunk, de ott is azt gondoltam, hogy itt lehet keresnivalónk, meg van esélyünk, de aztán a negyedik negyedben sajnos három-négygólos vezetésre tettek szert, és bár én az utolsó másodpercig küzdöttem, meg a többiek is, ezt már nem tudtuk behozni.

Sajnos kikaptunk, borzasztó így hazamenni innen, nem lesznek jó emlékeim Oroszországról, úgyhogy egy kicsit csalódott vagyok, de azt meg tudom ígérni, hogy jövőre mindent meg fogok tenni, akár edzésen, akár a klubban, bármelyik meccsen, hogy ha esetleg van valami lemaradásom, behozzam, és a többieket is ezzel próbálom inspirálni majd, hogy ők is álljanak be mellém, vagy nem tudom, de én személy szerint mindent meg fogok tenni.

- Köszönöm szépen, Marci.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



vlv-képek


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Helyosztó mérkőzésén a magyar válogatott vereséget szenvedett Montenegrótól, egy nagyon keményen játszó Montenegrótól, akiktől szintén ki lehetett volna állítani embert, de a magyar válogatottól állították ki Hosnyánszky Norbertet. Összességében volt ennyire összetett ez a találkozó, hogy számítson mondjuk a bírói felfogás?

- Két csalódott csapatnak a végső küzdelme volt és nyilván nagyon fontos volt mind a két csapatnak, hogy nyerjen. Én azt láttam, hogy a végére mi elfáradtunk fejben, az hogy kapunk három gólt folyamatosan, azt teljesen ez indokolja. Gyengébbek voltunk, mint Montenegró mondhatom nyugodtan.

- Összességében, hogyha nézzük a világbajnokságot, akkor a magyar csapat a hatodik helyen végzett. Reális ez?

- Ebben a pillanatban azt gondolom, hogy igen. Hiszen előtte a Világligán is hatodikak lettünk ugyanebben a felállásban. Egy negyeddöntőt elveszítettünk, aztán összeszedtük magunkat, megnyertük az 5-6. helyért való lehetőséget és aztán utána az utolsó meccset megint elvesztettük. Úgyhogy a koreográfia gyakorlatilag pont ugyanaz volt.

- Hogyan lehet, min lehet, illetve min kell esetleg változtatni, hogy előrébb kerüljön a magyar válogatott? Talán úgy, ahogy Barcelonában is előrébb volt.

- Jó kérdés. :) Ez szerintem a jövőnek a kérdése. Most nem érdekes ezzel foglalkozni. Most a sebeinket kell nyalogatni, aztán szerintem lesz idő arra, hogy átgondoljuk, hogy hogyan tovább.

- Benedek Tibornak köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MADARAS NORBERT az M4-nek:

- Benedek Tibor azt mondta, hogy a végén talán egy kicsit fejben már feladtátok. Ezen múlt? Egyetértesz ezzel?

- Hát azt mondom, hogy ez maximum a legvége. Az biztos, hogy a negyedik negyedben teljesen szétestünk. Úgy mentünk be a negyedik negyed előtt, hogy a védekezésre figyeljünk. Ehhez képest kaptunk talán négy gólt, ami mindenképpen sok egy negyedben. Úgyhogy biztos, hogy a végére teljesen szétestünk, főleg hátul.

- Ebben a mezőnyben, ebben az évben, ezen a tornán, reális a magyar válogatott helyezése?

- Teljesen mindegy, hogy az vagy nem, hatodikok lettünk. Tehát ez tény. Nyilván, azt mondom, hogy az olasz meccs,a negyeddöntő volt ennek az egésznek a kulcsa. Azt nagyon sajnálom, a mait is mindenképp, de azt mondom, hogy az volt itt a legfontosabb meccs.

- Mi az, ami összességében hibádzott ebben az évben, pontosabban ezen a nyáron, ha ezt meg lehet válaszolni most ebből a medencéből kijőve?

- Hát, ki kell mondani: egész nyáron bukdácsoltunk. Nem véletlen volt. A Világligán sem találtuk magunkat, szintén egy negyeddöntőt vesztettünk el az USA ellen, néhány másodperccel a vége előtt, azzal nem jutottunk a négybe. Most is egy góllal kaptunk ki a negyeddöntőben. Sok minden. Azért ez a csapat egyéni teljesítményekből áll össze, egyértelmű hogy ez hiányzott.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÁNIEL az M4-nek:

- Varga Dánielt is először a montenegrói mérkőzésről kérdezném. Partiban voltatok az elején, aztán a végére kinyílt az olló egy picit. Miért?

- Talán azért, mert azokban a helyzetekben, amikben gólt lőhettünk volna, azokból gólt kaptunk egy ilyen meccsen. Meg egyébként is, a góllövési helyzetből hátul kapott gól mindig duplán rossz. Most arra gondolok, hogy kétszer kaptunk lefordulás gólt úgy, hogy mi támadtunk, ez nagyon-nagyon rossz. De hát alapvetően nem ez a legnagyobb problémám, nem ez a legnagyobb baj.

- Hanem?

- Hanem az, hogy nyerni akartunk, nem az hogy szerettünk volna. Ide mi úgy jöttünk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, hogy megverjük Montenegrót. Miután az olasz meccsen ért minket már egy csalódás, nem jutottunk négybe, úgy gondoltuk, hogy fontos nekünk, fontos az, hogy nem csak magunknak, a csapatnak, hanem mindenkinek megmutassuk, hogy az egy rossz mérkőzés volt, ami egy gólon elcsúszott, de az összes többi ellenfelet meg tudjuk verni. Elsősorban azért vagyok csalódott, mert ezt a meccset meg akartuk nyerni és nem sikerült.

- Az olaszok elleni mérkőzés után már elemeztük, hogy hol van a helye a magyar válogatottnak. Ha azt mondjuk hogy 6. a világon akkor az a realitás?

- Ez nagyon rosszul hangzik. Nem tudok mit kezdeni így hirtelen ezzel a kifejezéssel. Mikor megnyertük a világbajnokságot, elsők voltunk és azt mondták, hogy mi vagyunk a világ legjobbjai. Akkor azt jólesően elfogadtuk, most el kell fogadnunk azt, hogy hatodikok vagyunk, talán hatodikok a világon. Mindenesetre dolgoznunk kell azon, hogy újra a dobogó legfelső fokára jussunk.

- Ehhez sok erőt kívánunk, köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Várható: a meccs góljai.


A záró nap további eredményei:

Ausztrália-USA 6:10 (3:2, 0:2, 1:4, 2:2) - jegyzőkönyv (pdf) (a 7-8. helyért)

Montenegró-Magyarország 10:9 (2:2, 2:1, 2:2, 4:4) - a hivatalos jegyzőkönyv (az 5-6. helyért)

Görögország-Olaszország (bronzmérkőzés) 7:7 (1:0, 2:2, 4:4, 0:1 - 4:2) - ötméteresekkel


Horvátország-Szerbia 4:11 (2:2, 0:3, 2:2, 0:4) (döntő)

A világbajnokság végeredménye:

1. Szerbia
2. Horvátország
3. Görögország
4. Olaszország
5. Montenegró
6. Magyarország
7. USA
8. Ausztrália
9. Kanada
10. Brazília
11. Kazahsztán
12. Dél-Afrika


MVP (egyben a legjobb center): Dusko Pijetlovics (szerb)
A legjobb kapus: Joszip Pavics (horvát)
A torna gólkirálya: Alekszandr Akszenov (kazah) 22 találattal (Varga Dénes 18 góllal harmadik lett)
A vb álomcsapata: Joszip Pavics, Dusko Pijetlovics, Alexandr Akszenov, Francesco di Fulvio (olasz), Ioannisz Funtulisz (görög), Petar Muslim (horvát), Aaron Younger (ausztrál)

A VLV VB-ALOLDALA AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL