FACEBOOK

Vissza a vízbe

Vissza a vízbe
hozzászólás, 2015.06.16.

Több mint két nap is eltelt, hogy nem voltak vízben a fiúk. Ez tűrhetetlen.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Kedd késő délutánig kapott pihenőt a hétvégi római felkészülési torna után a válogatott keret. Videózás, tornaterem és medence várta őket a Margitszigeten.

Mivel Bátori Bence már az Universiade-kerettel folytatta, a keret 17 tagúra szűkült, egy igazolt hiányzó is volt, ugyanis Salamon Ferencnek reggel megszületett a kislánya, Luca. Innen is sok boldogságot kívánunk!

A jelenlegi vb-keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok,

Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok


Mivel nagyon elszoktak a fiúk a víztől, Benedek Tibor egy kicsit úszni küldte őket. Olyan egy órát. A végére mindenki visszaszokott, jöhetett egy kis játék. Nem akármilyen. Fehér és kék sapkában viktoriáztak a fiúk. Benedek Tibor előre jelezte, időnként minden külön indok nélkül sípolni fog és közli, hogy valaki kiállít. Ezt követően azonnal reagálni kell, úgy, hogy immár rendes keretek között folyhat a játék.

Ugyanis a viktóriázás azt jelenti, hogy mindent szabad, nincs szabálytalanság a vízben. A labdát a kapus hozza játékba, háttal a többieknek.


vlv-képek


Na most a helyzet az, hogy a játék lényege szerint az összes pár egymást szorosan átölelve azon van, hogy a másik ne tudja elérni a labdát. Ezt a célt nem érvekkel, hanem konkrét fizikai erőkifejtéssel igyekeznek elérni a látszólag barátságos ölelésbe merülő párok. Később, bizonyos beforgatások után egyikük szinte mindig a víz alá kerül, s onnan nehezen jön fel, tulajdonképpen elég furcsa, hogy a keret az edzés végére is 17 tagú maradt.

Nagyon durva jelenetek követték egymást, Moldova jutott eszembe és megállapítottam, hogy a magyar csapat feltalálta a világ legkorszerűbb vízilabdázását, hiszen volt, hogy egy teljes perc eltelt, s a labda pihent a vízen, egyszerűen senki nem tudta birtokba venni, mindenki egymással (és az életben maradással) volt elfoglalva. Nem kell elméleti szakembernek lenni ahhoz, hogy megértsük, ennél modernebb játékfelfogást elképzelni sem lehet.

A végére kicsit elfáradtak a fiúk, de azért még belefért egy ötméteresdobó verseny. Elmúlt már 9 óra, amikor kikászálódtak a vízből, zuhany, öltözködés és irány haza. Folytatás reggel fél 9-kor egy konditeremben...

Még el sem távozott mindenki, amikor Benedek Tibor a vízbe csobbant. Elkezdődött az ő edzése...


vlv-képek

Címkék:
edzés viktória