FACEBOOK

USA-Magyarország 7:13

USA-Magyarország 7:13
hozzászólás, 2015.06.12.

Helyenként egészen szép játékkal, nagy gólkülönbséggel győztük le az USA-t a római torna nyitó napján. Helyszíni vlv-riport.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Nemzetközi felkészülési torna, Róma, 1. nap

USA-Magyarország 7:13 (2:3, 3:7, 1:2, 1:1)
Foro Italico, v.: Toygarli (török), Buch (spanyol)
USA: McQuin, Virjee 1, Obert, Kimbell, Roelse, Cupido 2, Samuels, Azevedo 2, Hallock, Bonanni 1, Smith, Mann 1. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy 1, Madaras 1, Erdélyi 2, Vámos 1, Bátori 2, Salamon, Angyal, Varga Dániel 4, Jansik D., Bedő 1, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 3/16, ill. 7/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 1

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A HELYSZÍNRŐL

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Varga Dániel első gólja

1:1 - Cupido első gólja

1:2 - Gór-Nagy gólja

Decker-védés

2:2 - Bonanni első gólja

2:3 - Vámos gólja

3:3 - Mann gólja

3:4 Varga Dániel második gólja

3:5 - Varga Dániel harmadik gólja

3:7 - Bátori első gólja

4:7 - Azevedo első gólja

4:8 - Erdélyi ötméteresgólja

4:9 - Decker-védés, Hárai-félcsavargól

Újabb Decker-védés

4:10 - Varga Dániel negyedik gólja

5:10 - Cupido második gólja

6:10 - Virjee gólja

6:11 - Bátori második gólja

6:12 - Bedő gólja

7:12 - Azevedo második gólja

7:13 - Erdélyi második gólja


BENEDEK TIBOR  a vlv-nek:

- Nagy öröm volt nekem ez a mai meccs, mert a tegnapi-tegnapelőtti után..., bár a tegnapi jobb volt, a tegnapelőttihez képest láttam a javulást - nem gondoltam volna, hogy ilyen rendezetten fogunk támadni. Azok a dolgok, amiket megbeszéltünk, nagyon jól működtek elöl-hátul. Elfáradtunk egy kicsit a végére, "be kellett osztani", gazdálkodni kellett a kiállításokkal. Nagyon sok kiállítást ítéltek ma ellenünk a mezőnyből, jóval kevesebbet a centerről.

Azt gondolom, hogy ez az amerikai csapat ennél sokkal agresszívabb lesz, most egyáltalán nem voltak azok, úgyhogy nehéz ebből kiindulni. Egy jó játékosuk hiányzott, de ennek ellenére nagyon örülök ennek a nagy győzelemnek, hiszen ez az amerikai válogatott szerintem nagyon sokat erősödött tavalyhoz képest. Négy, szerbek elleni győzelem után jöttek ide, tele önbizalommal, tehát e miatt fontos volt nekünk ez a mai győzelem.

- Hosi és Dumi nélküli válogatott - ez azért nagyon ritka... Mi motivált abban, hogy ezt a csapatot jelöld ma?

- Tizenheten vagyunk, szeretném, ha mindenki kapna játéklehetőséget, viszont nem akarok felfordulást. Óvatosan kell forgatni ezt a 17 embert, hiszen már Bergamóra készülünk, átgondoltam, hogy hogy csináljuk. Holnap mások fognak kimaradni, és ez nem csak a pihentetésről szól, hanem inkább arról, hogy adott posztokon csak egy ember legyen új, ne forgassam fel a keretet.

- Köszönöm Szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Igazság szerint ilyen összetételben ritkán, vagy még nem is játszott a magyar válogatott. Ez a torna egy fontos állomáspontja a nyárnak, mert már olyan játékelemeket gyakorolunk, amik a közeljövőben, azt gondolom, hogy jól fognak működni. Már most is voltak olyan dolgok, amik jól működtek, hátul azért még azt gondolom, hogy akadtak olyasmik, amiket át kell majd beszélni, de összességében nagyon pozitív, amit láttunk. Örülök a saját teljesítményemnek is, mert én azért mindig rakok egy mércét magam elé, és most, hála az égnek, meg tudtam ennek felelni. Nyilván ebben a társak is segítettek, úgyhogy minden kerek. Megyünk tovább.

- Az amerikaiakkal kapcsolatban; az előzetes felkészülési meccseredményeiket nyilván ismerted. Hogy vélekedtél arról, illetve annak fényében mit vártál?

- Ez egy teljesen elrugaszkodott eredmény, tehát ilyen eredményekből nem lehet kiindulni, mert azért tudjuk, hogy a szerbek milyen játékerőt képviselnek. Azt gondolom, hogy egy világverseny bíráskodása mellett nem hiszem, hogy négyszer legyőznék az amerikaiak őket, de hát fejlődnek ők is, mint minden nemzet. Nyilván ez a szerb mentalitás, ahogy láthatjuk, hogy mennyire elkezd dominálni itt az amerikai csapatnál is, hogy egészpályás letámadásaik vannak. Fizikailag nagyon felkészültek, úszástudásban szenzációsak, hát azt gondolom, hogy fel kell kötni nekünk is a nadrágot; mindenki le akar minket győzni.

- A holnapi meccs?

- Még nehezebb meccs lesz az olaszokkal, mert azt gondolom, hogy ha hazai pálya, akkor általában a bíráskodás is olyan szokott lenni, hogy nem a mi javunkra dől el, de ez benne van ezekben a meccsekben. Ezt kell túlélni, mert világversenyen is előfordulhat ilyen, már volt is, ugye, nem egy, úgyhogy ezt el kell bírni fejben. Elég nehéz.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Pufi, gratulálok!


- Köszönjük szépen! Igazából a feladat teljesítve van, sikerült megnyerni az első mérkőzést, úgy gondolom, hogy ez volt a legnehezebb, mert ugye az első volt, és kis pályán játszunk. Sokat edzettünk a héten, látszódott is a csapaton, hogy azért még a fásultság kicsit bennünk van, de végig tudtunk koncentrálni, és meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

- Méghozzá nagyon simán. Vártad, hogy ennyire sima lesz?

- Nem vártam, nem gondoltam. Így alakult, ennek örülünk.

- Holnap "hogy alakul"?

- Holnap? Majd megmondom utána.

- Akkor már tudni fogom én is. Nehezebb meccs lesz? Szorosabb?

- Sokkal szorosabb mérkőzés lesz. Úgy érzem, hogy az olaszok egyelőre a legfelkészültebbek ezen a tornán. És hazai pályán játszanak.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Az érdekelne, hogy nehezebbre számítottál-e?

- Nehéz volt azért ez, mert munkából jövünk ugye, mindenkinek egy kicsit izomláza van, egy kicsit macskás, úgyhogy nehéz volt az eredmény ellenére, de hát örülök, hogy így, ekkora gólkülönbséggel tudtunk nyerni.

- Ez nagyon sima volt, jól is játszottatok. Mennyit adtatok ki magatokból?

- Szerintem azért mindenki próbál maximumot nyújtani. Biztos, hogy van még bennünk, fogunk még fejlődni, de kezdetnek ez nem volt rossz.

- Mit vársz a holnapi meccstől? Annak fényében, hogy ugye most azért kétszer "láttad őket".

- Biztos, hogy nagyon kemény mérkőzés lesz, de próbálunk holnap is így játszani, mint ma.

- Mennyire presztízs ez, hogy itt most holnap ne tudjanak ők nyerni? Ugye kétszer a kétkaput megnyerték, meg hát év közben sokszor találkoztok majd...

- Minden ilyen meccs presztízs, ez elsősorban a fejlődésünket kell szolgálja.

- Köszönöm szépen!

- Én is.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Várható: néhány fotó a meccsről (a szöveges élő közvetítés miatt nem sok), és valamikor a találkozó góljai a stáb felvételéből.


A másik mérkőzésen:

Olaszország-Horvátország 11:12 (3:3, 2:3, 3:3, 3:3)
G.: Figlioli, Giorgetti 2-2, Di Fulvio, Velotto, Presciutti, Giacoppo. Luongo, Busilacchi, Del Lungo, ill. Vukicsevics 3, Burics, Jokovics, S. Sukno, Petkovics, Loncsar, Setka

A torna további programja:

Június 13., szombat

19.45 Magyarország-Olaszország

21.00 Horvátország-USA

Június 14., vasárnap

15.00 Horvátország-Magyarország

19.30 Olaszország-USA