FACEBOOK

Egészpályás góllal búcsúzott Gergely István

Egészpályás góllal búcsúzott Gergely István
hozzászólás, 2015.06.07.

Gergely István és Gergely Mihály végérvényesen visszavonult. Az utolsó búcsú helyszíne a komárnói strand medencéje volt, a nézők között az egykori és a mai szlovák pólóelit.

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Jó volt, nagyon jó, sokan eljöttek, szerintem OB1-es meccsek rendezői is elfogadnák a gálameccs nézőszámát. Érdekes volt, hogy eljöttek azok a játékosok, akikkel együtt kezdtem vízilabdázni, azok, akikkel a szlovák válogatottban játszottam, azok az edzők, akik a kezdetektől mellettem voltak. Ami tényleg nagyon szép dolog: abban a medencében fejezhettem be a pályafutásomat - remélem, most már véglegesen :-) - ahol elkezdtem a vízilabdát, szerintem kevés pólósnak, sportembernek adatik meg ilyen élmény. Hosszú utat tettem meg, jó néhány helyen játszottam, több országban is, hálás vagyok, hogy ezt megszervezték, s a hosszú utat ott tudtam befejezni, ahol elkezdődött.

Mindenki láthatóan örömmel jött el, egykori szlovák válogatott-társaim, a volt komáromi csapattársak, azt mondom, ez nem is csak egy "egyszerű" búcsúmeccs volt, hanem a szlovák vízilabdázás ünnepe. Itt volt a szlovák vízilabda szövetség elnöke, a szövetségi kapitány, sok mostani válogatott játékos. Nagyon jó érzés volt.

- Hogy zajlott? Mondtak egy köszöntőt a gálameccs előtti bemutatásnál?

- Igen, volt egy köszöntő beszéd, elmondták, hogy mi volt a pályafutásunk az öcsémmel, mit értünk el, és hogy nagyon szépen köszönik.

- Milyen volt a gálameccs?

- A színvonal kicsit más volt, mint a Magyarországon megszokott, de ez így nagyon rendben volt! Szivós marci sokszor elkápráztatta a közönséget megoldásaival.

- Sikerült gólt lőnöd a búcsúmeccseden...? :-)

- Bevallom, igen...

- ????

- Huszonöt méteres pályán játszottunk, láttam, hogy kimozdul a kapus és kicentizve rálőttem, bement. Ez meglepetés volt mindenkinek. Nekem is :-)

- Gratulálok! Várunk haza, hétfőn startol a válogatott vb-kerete!


Szemléltetőeszköz a medenceparton - a Gergely-gyűjtemény legfényesebb darabjai


fotók: Vodné Pólo nás bavi