FACEBOOK

Marko Csuk az FTC-hez igazolt

Marko Csuk az FTC-hez igazolt
hozzászólás, 2015.05.28.

Csütörtökön hivatalosan bejelentették, hogy a Radnicski Kragujeváctól Budapestre helyezi át székhelyét az egyik legjobb szerb védő, Marko Csuk, aki az Egerben játszó Milos Csuk testvére.

A Fradi honlapján közzétett bejelentés szerint az FTC ezzel megkezdte a következő szezonra szóló erősítést. 

Marko Csuk 1984-ben született Újvidéken, korábban hazája bajnokságában megfordult Vojvodinában, a Partizan Belgrádban és Radnicski Kragujevácban, valamint játszott az olasz, a spanyol, az orosz és a szaudi élvonalban is. A szerb junior válogatottal 2002-ben Európa-bajnokságot, 2003-ban pedig világbajnoki címet nyert.

MARKO CSUK NÉVJEGYE

Név: Marko Csuk
Születés hely: Újvidék
Születési idő: 1984.01.10.
Poszt: szélső
Korábbi klubjai: Vojvodina (Szerbia), Partizan Belgrád (Szerbia), Ortigia (Olaszország), Sabadell (Spanyolország), Sintez Kazany (Oroszország), Al Ittihad (Szaud-Arábia), Radnicski Kragujevác (Szerbia)
Legnagyobb sikerei: aranyérem a 2003-as junior világbajnokságon, aranyérem a 2002-es junior Európa-bajnokságon, szerb bajnok, kétszeres szerb kupagyőztes

Korábban - Gerendás György nyilatkozatából - ismertté vált, hogy a Szolnoktól a Népligetbe tart Tóth Márton is, aki jelenleg Barcelonában, a BL final six-en készül a hazaiak elleni negyeddöntőre, ez ügyben is hamarosan várható hivatalos bejelentés.

A Fradi elegáns videót tett közzé a bejelentéssel együtt. Ebben Marko Csuk azt mondja, hogy minden játékos álma, hogy egyszer Magyarországon vízilabdázhasson. A csapat vezetőedzője, Varga Zsolt szavai szerint elsősorban a védelem megerősödését várják az új igazolástól, de a támadásban is erősen számítanak a jó tátékára, a kapásszélen.

Az igazolást bejelentő videó: