FACEBOOK

Universiade - keret Kvangdzsura

Universiade - keret Kvangdzsura
hozzászólás, 2015.05.10.

Címvédőként készül a magyar egyetemi-főiskolai válogatott az idei kvangdzsui Universiadéra. A csapat szövetségi kapitánya névsort hirdetett.

Az Universiade-keret:

Barabás Botond, Bendes Viktor, Bisztritsányi Dávid - kapusok

Chilkó Márton, Csapó Miklós, Ernyey Márk, Fazekas Tibor, Gyárfás Tamás, Halek Márton, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Lőrincz Bálint, Manhercz Ádám, Sántavy Máté, Sedlmayer Tamás, Simon Roland, Szentesi Ádám, Tóth Bendegúz, Vogel Simon, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok


A különböző adminisztratív okok miatt 21-es keretből csak 16-an kezdik el a tényleges felkészülést május 27-én a július 3-14-i dél-koreai játékokra.

VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- Úgy érzem, ezekben a játékosokban "jövőkép" is van, beválogatásuk azt is szolgálja, hogy az elkövetkező időszakban adott esetben az utánpótlás válogatott és a felnőtt válogatott közötti "hézagot" áthidalva, nemzetközi szintű megmérettetéseken edződhessenek.

A teljes felkészülést Budapesten végezzük, a Kondorosi úti uszodában. A szlovák válogatottal lesznek edzőmeccseink és a tervek szerint június 13-án egy hivatalos mérkőzést is játszunk velük, amit - ha az erről szóló tárgyalások sikeresen érnek véget - a DigiSport is közvetíteni fog. Utána még egy hetet töltünk Budapesten, elképzelhető, hogy az utánpótlás válogatottal, vagy a felnőttekkel is össze tudunk hozni edzőmeccset, ahogy a legutóbbi Universiade előtt is történt.

A keret 16 tagúra szűkítése a magyar bajnokság befejezése után, a végleges Universiade-csapat kijelölése a Szlovákia elleni mérkőzést követően várható. Június 22-én Isztambulba repülünk, ott a török válogatottal készülünk, majd egy nemzetközi tornán veszünk részt, ahol Universiade- és U20-as válogatottak lesznek az ellenfeleink. Onnan már közvetlenül Dél-Koreába, az Universiadéra utazunk.


Az Universiade csoportkörében a magyar csapat ellenfelei: Ausztrália, Franciaország, Hollandia.