FACEBOOK

Gyorstalpaló a Széchyben

Gyorstalpaló a Széchyben
hozzászólás, 2015.03.15.

Megkezdte a felkészülést a magyar válogatott a kedd esti bukaresti Világliga-meccsre. Riportunk a Margitszigetről.

A játékosok vasárnap délután beköltöztek a szigetre, s az első programjuk videózás volt. Ezt tornatermi edzés követte, majd a Széchy sátortetője alatt tartotta meg vizes edzését Benedek Tibor.

Emlékeztetőül az utazó csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Angyal Dániel, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)


Az edzés jó hangulatban telt, Benedek Tibor utána azt mondta a vlv-nek, hogy igazából ez az egyetlen gyakorlás adott rendes lehetőséget a keddi meccsre való felkészülésre, hiszen hétfő este már Bukarestben edz a csapat, márpedig azt az edzést fél szemmel már keddi ellenfeleink is figyeli majd. Így amolyan "gyorstalpaló tanfolyamon" vették át a legfontosabb variációkat mind védekezésben, mind támadásban. Az elvégzett munkáéval, a látottakkal elégedett volt a kapitány.

A csapat hétfő reggel indul a román fővárosba, a VL-találkozó kedden, magyar idő szerint 17 órakor kezdődik, s a DigiSport1 élőben közvetíti. A vlv munkatársa a csapattal utazik.


vlv-képek a vasárnap esti edzésről


VLV-VIDEÓK:


Salamon Ferenc a vlv-nek


- Szervusz Feri! Újra a válogatott edzésen találkozunk. Egy elég nehéz meccs jön, Bukarestben. Mennyire jelent az bármit, hogy Romániába utaztok holnap, mennyire szívjátok fel magatokat? A győzelem az kell…

- Először is köszöntök mindenkit! Szerintem kellőképpen felszívja magát mindenki erre a keddi mérkőzésre, ahogy láttuk az arcokat. Az, hogy Romániában játszunk, különösebben nem kelt bennünk érzéseket, vagy indulatokat. Bukarestben én még nem játszottam, szóval várom a találkozót. Úgyhogy mindenki bizakodó.

- Úgy értettem, ezt a különlegességet, hogy nem lesz nagyon barátságos a hangulat…

- Hát, nem lesz. Romániában sosem az, bár Nagyváradon nagyon sokan szoktak kijönni magyarok drukkolni. Bukarestben erre nem számítunk, de nem is ezért megyünk ki, hogy jól érezzük magunkat.

- Így van. Mire számíthatunk?

- Csakis győzelemre. Arra készülünk.

- Erről a mai edzésről néhány szót. Milyen volt? A megszokott?

- A megszokott, igen. Volt egy kis videózás, tornatermi foglalkozás, majd a vízben lábtempós-emberelőnyös gyakorlás az edzésen.

- Holnap reggelre jó utazást kívánok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó! Neked egy újabb "első" dolog készül, olyan, ami még sose volt, nem játszottál még külföldön a magyar válogatottban, ha jól emlékszem. Ráadásul tétmeccs, komoly meccs, nagyon kell a győzelem, elvárás is. Hogy készülsz?

- Hát..., nyilván úgy készülök, hogy ez egy felnőtt válogatott meccs, Világliga-meccs. Nagyon fontos, Romániával mindig nagyon nehéz mérkőzései voltak a csapatnak, most sem számítok könnyebbre.

- Milyen volt ez a mai edzés? Hogy érezted magad?

- Mivel a válogatott nagyjának tegnap mérkőzése volt, így egy kicsit lazább, átmosó jellegű, gyakoroltunk, előtte volt egy videózás. Tehát inkább regeneráló jellegű volt az egész és holnap reggel már utazunk.

- Most már rutinos válogatott sportoló vagy. Van benned még egy kis drukk, izgulás, félsz, feszültség egy ilyen meccs előtt?

- A Volvo Kupa után szerintem, most már nincs. Nem érzem magamon azt a fajta feszültséget, amit úgymond előtte még éreztem. Most már igyekszem én is beleszokni ezekbe a helyzetekbe és remélem, hogy lesz még lehetőségem szokni ezeket.

- Bukarestben mire számíthatunk? Nekem az se baj, hogy ha megmondod a végeredményt!

- Végeredményt most nem szeretnék mondani, nyilván győzelmi reményekkel utazunk Bukarestbe. Az a célunk, hogy megverjük őket. A hazai 20:10 -es győzelem csalóka lehet, mert nagyon fiatal csapattal jöttek a románok. Most sok öregebb játékos lesz, akik rutinosak, jobbak, mint akik itt voltak, de ugyanúgy nyernünk kell ezt a mérkőzést is.

- Jó utat kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)