FACEBOOK

Szolnok-Eger 10:10

Szolnok-Eger 10:10
hozzászólás, 2015.02.03.

Csúcsvízilabda - fenomenális gólokkal. Pontosztozkodás a rangadón. Nyilatkozatok, fotók, gólok.

Szolnok-Eger 10:10 (2:2, 3:1, 2:4, 3:3)
Szolnok, Aréna, v.: Molnár T., Kun Gy.
Szolnok: Decker A., Gocics 1, Madaras 1, Tóth M., Varga Dániel 3, S. Mitrovics 1, Jansik D. Cs.: Nagy V. (kapus), Vámos, Mezei, Alekszics 2, Varga Dénes 2, Kis G. Vezetőedző: Cseh Sándor
Eger: B. Mitrovics, Angyal 1, Hosnyánszky, Csuk 3, Szivós 3, Vapenszki 1, Biros 1. Cs.: Lőrincz Erdélyi, Bedő, Hárai 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Gól - emberelőnyből: 3/4, ill. 1/7
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Jansik D.
Sárga lap: Cseh S. (a harmadik negyedben), ill. Dabrowski N. (a harmadik negyedben)
Piros lap: Cseh S. (a negyedik negyedben)


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-fotók, Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Vapenszki gólja

1:1 - Varga Dániel első gólja

2:1 - Madaras gólja

2:2 - Angyal gólja

3:2 - Mitrovics ejtésgólja

3:3 - Csuk első gólja

4:3 - Varga Dániel második gólja

5:3 - Varga Dániel harmadik gólja

6:3 - Gocics gólja

6:4 - Hárai gólja

7:4 - Varga Dénes első gólja

7:5 - Biros ötméteresgólja

7:6 - Csuk második gólja

7:7 - Szivós első gólja

8:7 - Varga Dénes ötméteresgólja

8:8 - Szivós második gólja

9:8 - Alekszics első gólja

9:9 - Csuk harmadik gólja

10:9 - Alekszics második gólja

10:10 - Szivós harmadik gólja



Cseh Sándor a DigiSportnak


- Kiváló rangadót láthattunk, amely végül döntetlennel zárult. Remek gólok, nagy párharcok, és ugye itt a végén volt egy kiállítás is. A kézmozdulataidból azt véltem felfedezni, hogy nem igazán értetted, hogy miért kaptad a piros lapot.

- Vagy azért csináltam, hogy én is benne legyek itt a végén az összefoglalóban… Nyilván voltak problémáim, nem is annyira összességében a játékvezetéssel, hanem azzal, ahogy egy játékost megítéltek az egész mérkőzés alatt. De soha nem szoktam ezzel foglalkozni a meccs után. A padon nincs más lehetőségem, csak így küzdeni, de meccs után ezt én általában mindig abba is hagyom.

- Így van, és érdemes is foglalkoznunk ezzel a mérkőzéssel, hiszen tényleg remek dolgokat láthattunk a medencében. A döntetlen miatt csalódott vagy?

- Nyilván nyerni szerettünk volna. Alapvetően, ha a tabellát nézzük, nekünk jó a döntetlen, hiszen ugyanott maradtunk, vezetünk öt ponttal. Ha csalódott vagyok, az csak azért lehetek, mert azt gondolom – és remélem, hogy az egriek nem sértődnek meg ezen –, hogy ez egy minimum két-háromgólos szolnoki győzelemnek nézett ki. Voltak olyan dolgok, amik miatt ezt nem tudtuk behúzni, pedig azt gondolom, játékban felettük voltunk két-három góllal. De nagyon-nagyon jól játszott az Eger, és nagyon büszke vagyok a csapatomra is, hogy bizonyos dolgokon át tudtak lendülni a mérkőzésen – és nem a bírókra gondolok.

- Egyébként, amit említettél, hogy elsősorban azért vagy csalódott, hogy már-már néha a kezetekben volt ez a mérkőzés – gondolok itt arra, amikor volt kétszer is háromgólos előnyötök.

- Igen, szerintem aki látta a meccset, az látta, hogy az Eger nagyon küzdött. Mi jól játszottunk, csak egyszerűen nem tudtuk megtartani a háromgólos előnyünket. Az az igazság, hogy január, február tájékán nyilván egy ilyen rangadó kiragadja az embert a szürke hétköznapokból. Nagyon elégedett vagyok a játékosokkal, ahogy felkészültek a meccsre, és ahogy ezen a mérkőzésen játszottak. Nyilván hibák voltak… meg hát volt más is.

- Köszönöm szépen, és további sok sikert kívánok Cseh Sándornak és csapatának!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Dabrowski Norbert a DigiSportnak

- Dabrowski Norbert érkezik, az egriek mestere. Norbi, hát ugye győzelemhez nem gratulálhatok, hiszen döntetlen lett a mérkőzés eredménye, de dicsértem mindkét csapatot és benneteket is lehet, elsősorban azért, mert sikerült háromgólos hátrányból felzárkózni.


- Igen, idén először volt, hogy üldöztünk egy erős csapatot és utol tudtuk érni, eddig nem sikerült - ennyiből pozitívum, de azt mondom, hogy ilyen hőfokú mérkőzéseken nagyon sokat hibázunk, még mindig.

- Különösen itt a végén volt érdekes ez a nagy adok-kapok, ami kialakult a mérkőzés záró negyedében, azt lehetett látni, hogy igazából amelyik csapatnál összeáll hamarabb a védekezés, az akár meg is nyerheti a mérkőzést.

- Így van. Teljesen felborult itt mind a két oldalon minden döntés, már emberfelettinek számít, hogy ki hogyan kapcsol. Hát ez erről fog szólni egész évben, a BL meccseink is meg a rájátszásban is az éles meccsek és a rangadók. Nagyon örülök, hogy a magyar bajnokságban ilyen egy mérkőzés, ahol nincs tét igazából, csak a presztízs, hát akkor ez egy szakmabelinek nagy boldogságot okoz.

- Egyébként mit szeretnél, melyek azok a részek ahol még javulna a csapat?

- Mindenhol lehet nyilván. Hátrányból fölállunk, mentálisan erősek vagyunk, de amikor az az utolsó pici dolog hiányozna, akkor mindig szétesünk teljesen, ami miatt nem tudjuk megnyerni az ilyen mérkőzéseket.

- Azért lesz még lehetőség tesztelni ezeket, hiszen igazi erőltetett menetben lesz még a csapat.

- Igen, pénteken Honvéd idegenben, az se lesz könnyű, utána megyünk ki a Kragujeváchoz. Hát..., teher alatt nő a pálma.

- Köszönöm szépen és további sok sikert kívánok az egri csapatnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dániel a DigiSportnak


- Elsőként Varga Dánielt, aki a háromszázadik bajnokiját játszotta, és a teljesítményhez külön gratulálok!

- Köszönöm szépen. Hát a díjak azok azért jók, mert emlékeztetik az embert arra..., amiért kapják. Majd ezen még gondolkodom, hogy örülök-e neki, vagy nem, hogy már ilyen sok meccset játszottam. Összességében: persze, hogy örülök, szóval ezúton is köszönöm a szolnoki klubnak, hogy felköszöntött.

- Ez fel is dobott egyébként? Hiszen tényleg remek megoldásokat láthattunk tőled, remek lövéseket.

- Köszönöm szépen. Eleve fel voltam dobva, nagyon készültem a meccsre. A díj az egy..., na mindegy, hagyjuk a díjat, nem az a lényeg. Szóval fel voltam dobva, jól ment a játék, azt hiszem, főleg az első félidőben. De hát ez egy fárasztó meccs volt, és a második félidőben teljesen megváltozott a játék képe. Nem azok az elemek domináltak, mint az elsőben, és mind a két csapat egyszer elkapta a fonalat, egyszer nem, egyszer elvesztette a labdát, egyszer nem, és ebből az oda-vissza kaotikus vízilabdából én úgy gondolom, hogy egy igazságos, reális eredmény született.

- Háromgólos vezetésnél gondoltad azt, hogy megvan a meccs?

- Hát figyelj, 2015 van és vízilabdáról beszélünk, itt már nem számít három gól, főleg a meccsnek..., ez talán a második negyedben volt, igaz? Nem, azt éreztem, hogy jól megyünk, lendület van, amilyen gólokat lőttek, azok inkább talált gólok voltak, a védelmünk jó volt, később bomlott meg. Mint mondtam, a második félidőre megváltozott a játék képe, és ez náluk több gólban mutatkozott meg, ezért tudtak feljönni döntetlenre, de összességében elégedett vagyok.

- Köszönöm szépen, és a háromszázadik bajnokihoz pedig még egyszer gratulálok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Szivós Márton a DigiSportnak


- Marci, láttunk itt tőled egy olyan megoldást, amit inkább centerektől szokás – amikor beforgattál egy embert –, ezeket gyakorlod külön?

- Melyik megoldásra gondolsz?

- Az utolsó negyedben, amikor sikerült a szélén beforgatni az emberedet, és abból gólt szerezni – amikor már egész közel volt Nagy Viktor is.

- Ja, nem, ezt nem gyakoroltam eddig, ez egy betörésből alakult ki, így hozta a sors.

- Ha már Danitól kérdeztem azt, hogy háromgólos szolnoki vezetésnél ők gondolták-e, hogy megvan a meccs…, ti mit éreztetek, amikor a Szolnok elment három góllal?

- Semmit, azt, hogy megyünk tovább. Egy mérkőzés nagyon hosszú, úgy, ahogy ők elmennek három góllal, mi is könnyedén vissza tudunk jönni. Ez így is lett.

- Itt az utolsó negyedben volt egy kisebbfajta adok-kapok a két csapat részéről. Érezted azt, hogy ha most valaki tudna egy picit lassítani, megállítani, összeszedettebben védekezni, akkor ez el is dönthetné a mérkőzést?

- Igen, de mind a két csapat felkészült a másikból, az utolsó erőinket is mozgósítottuk szerintem, mi is, meg ők is. Nagy bruszt lett a vége, de igazság szerint minden komoly mérkőzésnek ez a vége. Ez egy komoly presztízsmérkőzés volt, senki sem akart kikapni.

- Ha azt nézzük, hogy milyen csapatokkal találkoztatok a BL-ben, akkor én ki merem jelenteni, hogy tényleg most volt az egyik legkeményebb ellenfeletek – még ha a BL-meccseket is nézzük. Te hogy érzed, mi kell még ahhoz, hogy például egy ilyen szolnoki csapatot le lehessen győzni?

- Védekezésben jobban kell figyelnünk egy-két szituációnál, de azt gondolom, hogy szépen fejlődünk, már ikszet játszottunk a szolnoki uszodában, ahol azért nagyon nehéz pontot rabolni. Nekünk a világ egyik legjobb, legerősebb játékosállománnyal rendelkező csapata ellen sikerült ezt megtennünk. Nagyon örülök neki, és bízom benne, hogy a „hajrára” majd megjön az a kis plusz egy gól, és mi fogunk örülni.

- Mi is bízunk benne, mert akkor jó mérkőzéseket láthatunk! Marci, köszönöm szépen, és további jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A bajnoki forduló további programja:

Szerda

19.00 OSC-FTC

19.00 UVSE-Szged

19.30 Kaposvár-KSI

19.30 Szentes-BVSC

19.30 Vasas-Honvéd

Február 12., csütörtök

19.00 Pécs-Debrecen

A tabella

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok16151012746
 2.ZF-Eger16132111841
 3.A-HÍD OSC1412025936
 4.RACIONET Honvéd1510142531
 5.FTC151014-831
 6.TiszavirágSzeged14707221
 7.BVSC Wáberer14608-1218
 8.VasasPlaket15609-2618
 9.DVSE155010-4715
 10.Kaposvári VK14509-2415
 11.KSI SE153111-3910
 12.UVSE-Hunguest H.153111-5310
 13.PVSK-MECSEK F.153111-5110
 14.Valdor Szentes152013-716