FACEBOOK

Honvéd-OSC 8:9 - további eredmények

Honvéd-OSC 8:9 - további eredmények
hozzászólás, 2015.01.23.

Megszorongatta a Honvéd a Kőér utcában az OSC-t. De nem nagyon. Nyilatkozatok, fotók, gólok, eredmények:

A pénteki két bajnoki eredménye:

Debrecen-KSI 12:8 (4:0, 4:2, 0:4, 4:2)
G.: Varga T. 4, Kolarik 2, Halek, Hoppál, Süveges, Tóth P., Kállay, Kincses, ill. Miklós 3, Kovács G. 2, Kalanovics, Hangody Gy., Fejős

Honvéd-OSC 8:9 (1:4, 3:2, 2:2, 2:1)
G.: Kiss G. 3, Tóth B. 2, Sztojcsics, Koji, Fülöp, ill. Salamon 3, Bátori, Hegedüs 2-2, Decker Á., Drasko Brguljan

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE



vlv-képek, Monoki Nikolett

VLV-VIDEÓK (DigiSport):


0:1 - Hegedüs első gólja

1:1 - Sztojcsics gólja

1:2 - Salamon első gólja

1:3 - Salamon második gólja

1:4 - Bátori első gólja

1:5 - Hegedüs második gólja

2:5 - Fülöp Bence gólja, ötméteres

2:6 - Decker Ádám gólja

3:6 - Koji gólja

4:6 - Kiss Gergely első gólja

5:6 - Kiss Gergely második gólja, ötméteres

5:7 - Drasko Brguljan gólja

6:7 - Tóth Bendegúz első gólja

6:8 - Bátori második gólja

7:8 - Kiss Gergely harmadik gólja

7:9 - Salamon harmadik gólja

8:9 - Tóth Bendegúz második gólja



Vad Lajos a DigiSportnak


- Nem lett igaza Vad Lajosnak, amikor azt mondta, hogy nagyjából a két eredmény között van a különbség a két csapat között. Legalábbis ugye az első bajnoki összecsapásra gondolva illetve a kupa-elődöntőre. Ennyi van a két csapat között vagy ez a mai mérkőzés most ezt hozta ki a Honvédból? Elsősorban a jó védekezést?

- Mi megpróbálunk mindig így játszani, én úgy érzem, hogy elég sokáig, itt a végjátékban is volt esélyünk, volt benne rutintalanság, "volt ez, volt  az", tehát sok minden dolog volt abban, hogy nem tudtunk közelebb kerülni az OSC-hez.

- De mi volt az, amivel ennyire szorosan tudott maradni a mérkőzés és a Honvádnak igenis megvolt háromszor is az esélye az egyenlítésre?

- Megvolt háromszor is, ugye 6:4-nél volt két emberelőny, amit kihagytunk, tehát amit mondok, a rutintalanság. Fel kell állni, el kell vállalni, be kell vállalni egy játékosnak, tehát nem lehet azt (nem mondom most a sportágat), hogy tologatjuk jobbra-balra a labdát. Itt nem, itt bele kell állni, fel kell állni, el kell lőni, ebben kell még javulnunk. Én úgy érzem, elég jó úton haladunk. Nagyon boldog vagyok itt a mai zakó után, úgymond, mert nagyon sokat kaptam ma a csapatomtól. Amit megbeszéltünk, azokat hellyel-közzel azért megcsináltuk. A bajnokság, ahogy kezdődött, ott azért nagyon sok betegünk volt hat ember, ez még mindig látszódik, olyan játékos aki viszi a prímet, azért ma csak itt volt velünk.

- De ez a Honvéd igazi arca, ez a szokásos küzdős? Elsősorban minél kevesebb gólon tartani az ellenfelet és hát támadásban azért eddig is benne voltak a hibák meg a rutintalanságok ennél a fiatal csapatnál?

- Igen, én úgy érzem, hogy most már legalább két éve megszokhattuk a Honvédtól ezt a mentalitást.  Ebből nem engedünk, én nem engedek. Nagyon jó közösség van, ugye a két időssel, Kiss Gergővel és Steinmetz Barnával. Mondom csapat, csapat, csapat. Csak ezt tudom mondani: le a kalappal a fiúk előtt.

- És Vad Lajossal a kispadon. Gratulálok ehhez a vereséghez, ha lehet ilyet mondani. Jó munkát kívánok a továbbiakra is Vad Lajoséknak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vincze Balázs a DigiSportnak


- És hát akinek gratulálni kell, Vincze Balázsnak, akinek szintén nem lett igaza, hiszen ő is azt mondta, hogy valahol a két meccs között van a különbség a két csapat között. A mai mérkőzésen nem így volt. Elsősorban a támadójátéka akadozott az OSC-nek, főleg a mérkőzés második felében. Vajon miért?

- Igen itt azt kell, hogy mondjam, magunknak köszönhetjük, a Honvéd meg - úgy gondolom - Lévai Marcinak, hogy visszarendeződött a mérkőzés egy rangadóvá. 6:2-re vezettünk, jól mentek a befejezéseink, emberelőnyeink és utána érthetetlen módon váltottunk az emberelőnyök megjátszását tekintve és aztán a legvégső, gyakorlatilag azt mondom a mindent eldöntőnél meg visszatértünk oda, ami előzetesen meg lett beszélve. Nyilván ehhez kellett egy olyan kéz, egy olyan fej, mint amilyen Salamon Ferié, aki azt kell hogy mondjam, hogy a Kondorosi uszodában is eldöntötte az első bajnoki mérkőzésünket a Honvéd ellen. De két arcát mutatta a csapatom ma, az elején azt, amelyik magabiztosan védekezik és  a lehetőségeket a támadásban góllal fejezi be és a második félidőben meg olyan gólokat is kaptunk, amiket, én úgy gondolom, hogy nem lenne szabad még a Honvéd ellen se, a támadásokban meg értelemszerűen, ezt mindenki látta, "eltévedtünk" olyan elgondolások felé, amelynek egy ilyen szintű csapat ellen nincs helye.

- Amit említettél, a pozitívum, hogy amikor azt mondtad,ezt a támadást most be kell lőni, akkor nagyon-nagyon fegyelmezetten, nagyon pontosan, precízen tökéletesen végrehajtva belőtték. Ennyivel jobb és ennyivel rutinosabb most ez az OSC?

- Én azt gondolom, hogy kiindulva a Magyar Kupa-elődöntőből, ahol azt mondom, hogy az azt megelőző mérkőzésen 15-13 gólokat kaptunk a bajnoki találkozókon KSI-től, Szentestől. Ott "tapsra" megváltozott minden, na most ennél az utolsó fórnál is vagy a negyed utolsó időkéréseinél is, mindig megcsináltuk azt, hogy megvolt a taps, de a tapsnak van egy 30-40 másodperces hatása és utána nem lehet mindig tapsolgatni, nekünk meg kell szoknunk, ezt egy Eger, egy Szolnok ellen. Látjuk, hogy a Honvéd ellen vagy amikor a következő fontos mecset játsszuk, a Fradi ellen, nem elég másfél-két negyednyi jó játék, végig koncentráltan, jól kell szerepelni ahhoz, hogy meg tudjuk tartani legalább a harmadik helyet vagy adott esetben előre tudjunk lépni.

- Hát a taps így is jár, hiszen ha nehezen is de megnyerte ezt a mérkőzést Vincze Balázs csapata. Gratulálunk.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc a DigiSportnak


- Gratulálunk a mérkőzés legjobbjának, akit ide várunk, Salamon Ferencnek, aki a válogatott-megmérettetés után - ott is betalált - most is a hátadon vitted a csapatot. Pont azt a pillanatot emlegettük Vincze Balázzsal is, amikor azt mondta itt az utolsó negyedben, hogy "Ezt a fórt most be kell lőni", hát akkor sem remegett meg a kezetek, vagyis a te kezed természetesen. Talán most ezen múlt, ezen a higgadtságon abban az egy-két pillanatban, ami a ti javatokra döntött egy igen jól játszó Honvéd ellen?

- Igen, köszönjük szépen a gratulációt! Valóban egy helyzet döntött a végén, de sok sanszunk volt arra a meccs folyamán, hogy eldöntsük, s hogy ne legyen ennyire szoros a vége. De tényleg, a végén nagyon tiszta fejjel kellett gondolkodni, mert nagyon veszélyes volt egy góllal belemenni az utolsó egy percbe, az mindig veszélyes.

- A mérkőzés elejére térve: úgy tűnt, hogy ez ismételten elég sima összecsapás lehet az OSC javára, aztán mint hogyha ti magatok húztátok volna föl a Honvéd csapatát, és sok-sok hibát mutatva hagytatok lehetőséget arra, hogy ez végig kiélezett legyen. Miért? Mire föl ez a pici bizonytalanság egy-egy mérkőzésen belül?

- Hát igen, nagyon jól kezdtük a meccset, 4:1-re, aztán 6:2-re is vezettünk, ha jól emlékszem, és kicsit talán túl magabiztosak lettünk. Támadásban nem kockáztattunk annyit, inkább játszottuk a biztosat és adtunk egy-két gólt az ellenfélnek, ami nem von el érdemeket tőlük, mert azt is ki kell használni, de hogyha kicsit jobban odafigyelünk fejben, akkor ezt talán megakadályozhattuk volna.

- Azt gondoltátok, hogy esetleg olyan sima lesz, mint a kupaelődöntő volt?

- Nem, az egy teljesen másik mérkőzés volt, azt abszolút kizártuk, azt a meccset. Az egy nagyon balszerencsés mérkőzés volt a Honvéd részéről. Gondoltuk, hogy annál egy kicsit nehezebb dolgunk lesz.

- És hát tekintetek előre, hiszen az OSC ott van a harmadik helyen és a két legnagyobb riválistól kaptatok ki. Mennyire néztek egyébként visszafele? Tehát azokra, akik a negyedik helytől lefele jönnek és mennyire fókuszáltok inkább az első két topcsapatra, amelyet az OSC egyelőre nem tudott megfogni?

- Igazából a magunk dolgával foglalkozunk, nem számolgatunk. A következő meccset kell mindig megnyerni, aztán az alapszakasz végén ránézünk a tabellára. Minél jobb helyen szeretnénk végezni, hogy utána könnyebb dolgunk legyen a rájátszásban.

- Gratulálok Salamon Ferencnek, ehhez kívánok jó munkát!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A SZOMBATI EREDMÉNYEK ÉS A TABELLA