FACEBOOK

Görögország-Magyarország 13:15

Görögország-Magyarország 13:15
hozzászólás, 2015.01.21.

Rendkívül jó, izgalmas, fordulatos mérkőzésen legnagyobb Világliga-csoportellenfelénél diadalmaskodott a magyar válogatott.

Világliga, európai csoportselejtezők, 3. forduló

Görögország-Magyarország 13:15  (5:4, 3:5, 3:3, 2:3)
Athén, v.: Gomez (olasz), Peris (horvát)
Görögország: Galanidisz, Milonakisz 2, Funtulisz 4, Delakasz 1, Murikisz, Gunasz 3, Vlahopulosz 2. Cs.: Calkinisz (kapus), Derviszisz, Kapocisz, Pontikeasz, Papadogkonasz, Kolomvosz 1. Szövetségi kapitány: Teodorosz Vlakosz
Magyarország: Decker A., Madaras 3, Erdélyi 1, Salamon 1, Szivós, Varga Dénes 1, Hárai 1. Cs.: Nagy V. (kapus), Gór-Nagy, Vámos 4, Hosnyánszky 3, Bátori 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 9/13, ill. 7/9
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Pontikeasz, ill. Gór-Nagy

A görög úton készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

BENEDEK TIBOR szövetségi kapitány ezt mondta a vlv-nek közvetlenül a lefújás után, még a vízparton:

- Nehezen indult, túlságosan könnyen kaptuk a gólokat, főleg az emberhátrányunk volt nagyon lukas. Erősen látszott, hogy ők hazai környezetben fel vannak dobódva, az edzőváltás is óriási löketet adott nekik, lehet. Lehet, hogy a következő mérkőzésükön már nem így lesz, de az első meccs egy edzőváltásnál újdonság és mindenki bizonyítani akar. Készültünk arra, hogy az eleje nehéz lehet, így is történt, illetve ami még gondot okozott, az az, hogy ilyen gyors mérkőzésünk nem volt még kis pályán. Komoly feladat volt az elején lelassítani a játékukat, hiszen én előtte pont azt kértem, hogy gyorsítsunk, ne vegyük fel a görögök lassú ütemét. Kiderült, hogy a gyorsításukkal elveszítettük a fonalat. Vissza kellett lassítanunk a mérkőzést ahhoz, hogy újra eredményesek lehessünk. Nagyon elégedett vagyok, szuper meccs volt!


vlv-képek a mérkőzésről


VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Gunasz első gólja

1:1 - Hárai csavargólja

2:1 - Vlahopulosz első gólja

3:1 - Milonakisz első gólja

3:2 - Madaras első gólja

4:2 - Vlahopulosz második gólja

4:3 - Vámos első gólja

4:4 - Vámos második gólja

5:4 - Milonakisz második gólja

5:5 - Bátori gólja

6:5 - Funtulisz első gólja, ötméteres

7:5 - Funtulisz második gólja

7:6 - Erdélyi gólja

7:7 - Hosnyánszky első gólja, ötéteres

8:7 - Delakasz gólja

8:8 - Salamon gólja

8:9 - Vámos harmadik gólja

9:9 - Funtulisz harmadik gólja

10:9 - Kolomvosz gólja

10:10 - Varga Dénes gólja

10:11 - Madaras második gólja

11:11 - Gunasz második gólja

11:12 - Hosnyánszky második gólja

11:13 - Hosnyánszky harmadik gólja

12:13 - Funtulisz negyedik gólja, ötméteres

12:14 - Madaras harmadik gólja

13:14 - Gunasz második gólja

13:15 - Vámos negyedik gólja



BENEDEK TIBOR nyilatkozata

- Szívből gratulálok, Tibor! Egy nagyon jó meccsen nyert a magyar csapat, ez tényleg dicsőség, azt hiszem. Így rögtön a lefújás után hogy értékeled?


- Nagyon-nagyon örülök, ez 2015 első mérkőzése volt és nagyon szerettem volna nyerni, ez az egész évet valahogy úgy elindítja... Mindig meghatározó, hogy milyen az év első napja, olyan lesz a többi, és ez volt bennem akkor is, amikor először kapitányként álltam a parton. Nagyon fontos volt, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Ez egy nagyon nehéz környezet, ez a görög, az uszoda is, hiszen ez annak az Olympiakosznak az uszodája, amelynek kilencven százaléka ebben a csapatban játszik. És látszott az elején, hogy nem vagyunk még a kis pályán ehhez a sebességhez szokva. Leginkább a hátrányon látszott az, hogy mi keveset tudtunk együtt edzeni az elmúlt fél évben, hiszen a görögöknek a legnagyobb erejük az pont az emberelőnyük, amit egy jó hátrányvédekezés csak akkor tud megoldani, ha sokat gyakorolták. Na most ez azért hiányzott nekünk, de aztán megoldódott a "hátrányunk" és a meccs második felében le tudtuk lassítani annyira a játékot, hogy kontrollálni tudjuk a kis pálya előnyeit. Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, itt kiemelném azért Viktort, amikor beállt, szenzációsan védett.

- Ez most egy megnyugtató győzelem. Hogyan tovább? Milyen a programotok? Mikor lesz legközelebb találkozó?

- Most megint visszamennek a játékosok a klubba és majd a Volvo Kupán lesz egy háromnapos összetartásunk, talán ez lesz a legfontosabb része az év közbeni felkészülésnek, hiszen három napot együtt vagyunk, három mérkőzést játszunk majd a Volvo Kupán, a Szőnyi úton és utána pedig rá két napra meg egy Világliga-mérkőzést Szlovákiával. Tehát öt napot tudunk együtt készülni és ez mindig nagy erő, hogy év közben ennyit együtt tudunk lenni, hiszen azért most erre a Világliga-mérkőzésre valóban csak másfél edzésen tudtunk készülni.

- Gratulálok Tibor, jó utat hazafelé!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



SALAMON FERENC nyilatkozata

- Szervusz, Feri! Gratulálok! Nagyon jó volt a meccs is, a csapat is, te is jól játszottál. Egy gyors, rövid, összefoglaló értékelést kérek!


- Köszönöm szépen, a csapat nevében is! Tényleg nagyon jó meccset játszottunk. Azt kell, hogy mondjam, hogy a bírók fújtak ide is, oda is, de ez nem zavart meg minket, és a meccs nagy részében szerintem uraltuk a játékot – főleg a végén, amikor kellett. Jó kis meccs volt!

- Ez egy erőt sugalló győzelem volt, mert a meccs nagy részében nem ti vezettetek, és mégis valahogy azt lehetett érezni, hogy ez meglesz.

- Igen, valahogy mindig vagy döntetlen volt, vagy ők mentek eggyel, de én is éreztem azt a magabiztosságot, ahogy játszottunk elöl, meg higgadtak tudtunk maradni egy-két szituációban. Ebben biztos voltam, hogy a végén kijön az az egy-két gól.

- Meg vagy elégedve a személyes teljesítményeddel?

- Nem.

- Mi hiányzott?

- Csináltam egy kiállítást mezőnyben, ami talán más szituáció – ha jobban odafigyelek, akkor elkerülhettem volna. Igazából ennyi, de sok mindenben kell még fejlődjek, hogy felvegyem a fiúk ritmusát.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VLV-VIDEÓK:


Vámos Márton nyilatkozata


- Szervusz, Marci. Gratulálok, számolatlanul lőtted a gólokat. Jó így ez a megfogalmazás?

- Vagy csak te nem számoltad meg.:-)

- Jól van, na. Akkor is gratulálok.

- Köszönöm szépen.

- Mondj a meccsről néhány mondatot, kérlek!

- Azzal kezdeném, hogy én nagyon szeretem ezt a görög éghajlatot, mert 18-20 fok van nap közben, süt a nap, nagyon szép, vagy annyira nem szép helyek, de vannak itt helyek, és sok zöldség, gyümölcs, amiket nagyon szeretek olívaolajjal nyakon öntve...

- Meccs is volt...:-)

- De ez most a felvezetés:-) Szóval ez engem feldobott meccs előtt, és ezért felszabadultan tudtam játszani. Nagyon szép gólokat lőtt Hárai Balázs, aki ott áll mögötted. Nagyon vicces kedvében van ismét. Örülök, hogy nyertünk. Jó sok gól született megint - csakúgy, mint a tavalyi görög meccsen. Úgyhogy megint lesz munkád este. De csak ismételni tudom magam, hogy boldog vagyok, hogy nyertünk.

- Na, hát hevenyészett nyilatkozat volt, de nagyon köszönöm, és nagyon gratulálok!

- Szívesen. Tudod, bevezetés, tárgyalás, befejezés. Így kell nyilatkozni:-)

(Lejegyezte: Szita Móni)



Hárai Balázs nyilatkozata

- Pufi, te is jól megdolgoztál a győzelemért, gratulálok! Hogy érezted magad a vízben, milyen volt belűről ez a meccs?

 
- Jó.
 
- Jól is érezted magad?
 
- Jól éreztem magam, jó volt a mérkőzés is. Az elején nekünk estek és elkezdtek agresszívan játszani. Eddig nem volt jellemző rájuk, hogy lefordulnak és az elejétől kezdve nem lassítják, hanem felgyorsítsák a játékot. Jó volt újra a válogatottban játszani. Az egész mérkőzésen jól éreztem magam, de nagyon elfáradtam.
 
- Az elején meglepődtetek ezen a stíluson?
 
- Úgy gondolom, hogy igen. Számítottunk rá, hogy a náluk történt edzőváltás hatására ki fognak valami újdonságot találni, hogy meg tudjanak minket verni. Ez az elején sikerült is nekik de kevés volt.
 
- Ha esetleg úgy alakul, hogy szorosabb a vége, tudtatok volna még rátenni?
 
- Természetesen.
 
- Mit mondhatnál erre a kérdésre...?
 
- Azt mondhatnám, hogy nagyon nagy a Mikulás zsákja, amiből elő lehet húzni az ajándékokat. :-)
 
- Akkor jó utat kívánok Mikulásoknak!
 
- Köszönjük szépen.
 
(Lejegyezte: Enikő)



Szivós Márton nyilatkozata


- Szia Marci, gratulálok, és ahhoz is, hogy végigjátszottad az egész meccset. Voltak kritikus pillanatok, amikor úgy tűnt, végleg kiküldenek. Nagyon jó meccs volt. Kérlek, foglald össze, hogy láttad!
 
- Szia. Köszönjük szépen. Rosszul mutatta a bíró a kiállítást és a zsűri beírta. Szerencsére ezt észrevettük, mielőtt véglegesítették volna. Nagyon örülök a győzelemnek. Szerintem ez fontos lépés volt a csoportelsőség felé. Természetesen azért még vannak meccsek, de mint mondtam, ez egy fontos lépes volt.
 
- Az elején főleg a görögök vezettek, aztán megfordítottátok és utána már valahogy az ember nem is aggódott.
 
- Örülök, ha te így láttad.
 
- Te aggódtál?
 
- Nem aggódtam, de egy meccsnek akkor van vége, amikor lefújják. Azért másfél perccel a vége előtt még csak egy gól volt a különbség. Ott belőttünk egy emberelőnyt és úgy lett kettő. Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt és nehéz volt felvenni a ritmusát.
 
- Hogyan tovább? Hazamegyünk, utána mit csinálsz, mi vár rád?
 
- Holnap hazaérünk, van egy nap pihenő és utána mindenki visszamegy a klubjába és dolgozik tovább. Jövő héten már fontos mérkőzés vár mindenkire.
 
- Még egyszer gratulálok Marci. Jó utat!
 
- Köszi szépen.
 
(Lejegyezte: Enikő)



Bedő Krisztián nyilatkozata


- Szervusz, Krisztián! Tőled is egy értékelést kérek, és neked is gratulálok, nagyon jó meccsen győztetek!

- Köszönjük szépen! Kemény mérkőzés volt, úgy gondolom. Most pont hallottam Pufi nyilatkozatát, és egyetértek vele abban, hogy nem erre számítottunk a görögöktől. Ahogy ő is elmondta, rájuk eddig az volt a jellemző, hogy kicsit lassítják a játékot – most pont az ellenkezőjét láttuk tőlük, felgyorsították az egészet, és végig nagyon hajtós, pörgős meccset játszottunk velük. De továbbra is, a legnagyobb problémát megint az okozta, hogy megoldjuk az emberhátrányt, mert abban nagyon erősek, mindenhonnan nagyon jól be tudják fejezni.

- A saját teljesítményeddel hogy megelégedve?

- Nem játszottam olyan sokat, sajnos, de egyébként meg vagyok elégedve. Sokat játszott Pufi, inkább annak örülök, hogy ő jól játszott.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer, és jó utat!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Szervusz, Miklós! Valahogy olyan egykedvűen tudomásul vetted, hogy nyertünk Athénban két góllal. Nem örülsz?

- De, nagyon örültem neki, tényleg! :-) Igazából sajnos a végén már csak a szurkolás volt a dolgom, mert a bíró elkérte a sapkámat a meccs végén, illetve a meccs előtt szólt, hogy tegyük el neki. Vigyázott rá, hogy ne szakadjon el, mert ki is küldött elég hamar, úgyhogy kicsit ilyen tehetetlen volt a sorsom ma. Ettől függetlenül egy nagyon jó és fontos meccset játszottunk. Rosszul kezdtünk, aztán átvettük a vezetést, majd rosszul folytattuk, majd megint felálltunk, és végül azért felőröltük őket, úgyhogy ez mindenképpen nagyon pozitív dolog. Én gratulálok magunknak, és készülünk tovább.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Gratulálok, Viktor a győzelemhez, és a személyes teljesítményedhez is! A kispadon kezdtél, és onnan lettél a meccs hőse, vagy egyik hőse. Meséld el, hogy történt? Amikor bementél, mit gondoltál?

- Amikor bementem, arra gondoltam, hogy megnyerjük a meccset. :-) Itt mindig nehéz játszani, az egész melegítés során mindenki azt tapasztalta, hogy langyos a hangulat, a bemutatás is halk volt, alig volt néző, olyan álmos volt az egész uszoda és a légkör. Ez mindig a görög csapatnak kedvez, mert ők még tudatosan lassítják is. A fő célunkat – ami az volt, hogy nyerjünk – megvalósítottuk. A másik az volt, hogy az emberhátrányos védekezésünket úgy alakítsuk, hogy minél kevesebbet tudjanak belőni – ez nem sikerült, szinte mindegyiket belőtték. De a lényeg az, hogy nyertünk.

- A fonalat hogy kaptad el?

- Eltelt két és fél negyed, és volt bennem egy kis feszültség, hogy sok hátránygólt kaptunk, sokáig vezettek, aztán mi vezettünk, aztán jöttek a nyakunkra, egál volt. És ez eléggé felbőszít, úgyhogy nem kellett mesterségesen…

- Dühös voltál?

- Így van, dühös voltam, persze.

- Akkor ezt máskor is, légy szíves! Szerinted ezzel a győzelemmel mekkora lépést tettünk előre a csoportelsőség felé?

- Minden győzelemmel haladunk előre, most idegenben nyertünk a görögök ellen, ez sokat számít. Otthon sokkal könnyebb lesz, de otthon sem szabad lebecsülni őket, mert nagyon jó kis játékosok, nagyon jó kezük van, nagyon jól járatják az emberfórt, oda kell figyelni rájuk. Fel fogunk készülni, és még többel nyerünk – és még kevesebb gólt kapunk, remélem.

- Köszönöm szépen, Viktor! Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dénes nyilatkozata


- Szervusz, Dumi! Először a sikeres doppinghoz gratulálok, és utána a meccshez! Nagyon jó meccs volt, ezt vártad, ilyesmire számítottál?

- Megmondom őszintén, nem tudtam, hogy mire kell számítani, mert egy nem annyira mérvadó szlovák meccsen játszottam, ugye, legutóbb. Benne is volt a veszélye – miután a románból, ami talán még kevésbé mérvadó, kihagyott Tibi –, hogy itt váratlanul fognak érni a dolgok, ha már jobb csapat ellen játszunk. Valóban nagyon nagy sebességgel mentünk fel-le, tehát minden sokkal intenzívebben történt. A támadók valamivel pihentebben, ezért pontosabban tudtak lőni, ennek köszönhetően nagyon-nagyon sok gól volt. Összességében mégsem volt fárasztó a meccs, mert sok volt a holtidő a gólok miatt.

- Elégedett vagy?

- Abszolút.

- Akkor így tovább! Csoportelsők vagyunk ezzel már?

- Nem foglalkozom vele, tök mindegy. Nyilván a görögöket otthon is meg akarom majd verni, tehát azt szeretném, ha megvernénk őket. Ennyi a lényeg, semmi más.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Szervusz, Norbi! Egyszerű a kérdés: hogy értékeled ezt a kis kirándulást, ahonnan most hazatérünk?

- Mindenképpen pozitívan, a győzelem miatt. Azt gondolom, hogy egy elég nehéz meccset játszottunk – még, ha nem is játszottunk nagyon jól, de pont amikor kellett, akkor nagyon összekaptuk magunkat.

- Lehet, hogy az ilyen meccsek, az ilyen győzelmek még több erőt adnak?

- Biztosan. Talán ez volt - elvileg - a legnehezebb meccsünk a csoportban, ugye, idegenben, velük. A nehézség is, azt mondom, részben annak tudható be, hogy egész más itt a kis pályán játszani. Itt havonta, vagy másfél havonta játszunk egy meccset, mindig kell egy kis idő, amíg ebbe beleszokunk. Nem is vezettünk – nem is tudom, talán 8:7-nél, vagy 9:8-nál vezettünk egyáltalán először –, de amikor kellett, főleg az utolsó negyedben, jól játszottunk.

- Mi az, ami a görögök játékában meglepett?

- Most, azáltal, hogy kisebb a pálya, ők is kicsit feladtak ebből a nagyon lassú, kényelmes játékukból, úsztak fel-le, és láthatóan jól kitalálták, tudtak alkalmazkodni ehhez a kis pályához, sokat lőttek, bátran lőttek. De különösebben nem lepett meg semmi, sajnos ugyanazok a játékosaik, akikre számítottunk, ők lőtték a gólokat, meg a fontos helyzetekben ők vállalták el a lövéseket.

- A saját csapatodról mi a véleményed, hogy tetszett, a fiatalok milyenek voltak? Mit emelnél ki, a küzdeni tudást?

- Azt mindenképp! Meg azt mondom, hogy az ilyen meccseket idegenben mindig egy fokkal nehezebb megnyerni, főleg úgy, hogy az elején vezet az ellenfél, abból kell visszajönni, kapaszkodni kell utánuk és abból kell megfordítani. Egyébként ez, egy-két kivételtől eltekintve, ennek a csapatnak elég jól megy. Ez tavaly is így volt, meg tavalyelőtt is, hogy sok éles meccset nyertünk meg egy-két góllal, amikor a végén tudtuk megfordítani. Szerintem ebből a szempontból is elégedettek lehetünk. Nyilván, azért látni kell, hogy egyfelől vannak náluk jobb csapatok is, másfelől, hogy mindig van még mit csinálni.

- Bergamóban lesz a Világliga szuperdöntője, és ugyan még matematikailag nem biztos, hogy ott vagyunk, de azért talán otthon nem fogunk kettőnél többel kikapni ettől a görög csapattól. Hogy látod az esélyeket?

- Valahogy hasonlóan. Én is úgy gondolom, hogy ha nincs is meg a csoportelsőség, de nagyon valószínű. És ott egész más lesz, mivel ez a kispálya egész más, amikor két nagyon hasonló csapat játszik egymással. Ennek a tapasztalatait eddig nem tudtuk, azt hiszem, ez volt az első ilyen éles meccsünk. Ott viszont csak jó csapatok lesznek. Meglátjuk!

- Akkor összegezzük úgy, hogy ez egy jó kis kirándulás volt, érdemes volt "beugrani".

- Igen, mondhatjuk így is! :-)

- Köszönöm szépen, gratulálok! Jó utat!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bátori Bence nyilatkozata

- Szervusz, Bence. Úton vagyunk hazafelé. Kicsit beszéljünk a meccsről! Gratulálok a győzelemhez, a játékodhoz, a gólodhoz. Értékelj, légy szíves!

- Üdvözlöm a vlv.hu nézőit. Köszönjük a gratulációt. Úgy érzem, hogy az elején nem vártuk, hogy ennyire pörögni fognak, mert ők eddig mindig lassították a játékot. Most nem. De szerencsére soha nem engedtük el őket egy-két gólnál többre. Egyre inkább stabilizáltuk a játékunkat, ami azt jelenti, hogy védekezésben jobban odatettük magunkat, mint a meccs elején. És így, hogy hátul sikerült stabilnak maradni, elöl a támadójátékunk is - nem is azt mondom, hogy feljavult, mert az az elején is jó volt - még jobb lett. Igazából - főleg az elején - az emberhátrányos védekezés nem működött úgy, ahogy kellett volna.

- Elég kemény meccs volt. Voltak - amennyire észre tudtam venni - elég alattomos dolgok is a vízben. Egy ilyen meccs végén mekkora elégtétel a győzelem? Mit látsz az ellenfélen?

- Minden meccs végén a győzelem a legfontosabb. Te ezt így láttad, én annyira nem. Ugyanolyan kemény meccs volt, mint bármelyik másik válogatott meccs. Azért ezen a szinten már nem nagyon vannak fizikálisan könnyű meccsek. Ennek is megvolt a saját maga nehézsége, de nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk.

- A saját teljesítményeddel elégedett vagy?

- Igen, úgy érzem, hogy jól ment a játék. Amennyi lehetőséget kaptam, úgy érzem, hogy abban az időben sikerült jól játszanom és a csapat hasznára lennem.

- Köszönöm szépen. Gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Móni)

Erdélyi Balázs nyilatkozata

- Szervusz, Balázs! Egy újabb válogatottság, a rubrikába lehetett húzni még egy vonalat. És ez nem is akármilyen meccs volt! Tétmeccs, jó csapat ellen, idegenben győztetek. Milyen volt?

- Üdvözlöm a VLV nézőit, először is. Nehéz, nagyon nehéz, nagyon rosszul kezdtük a meccset. A támadásaink igazából rendben voltak, de a védekezésben voltak jelentős problémák. Azért az első félidőben kaptunk - ha jól emlékszem - nyolc-kilenc gólt. Nagyon megnehezítettük Attila dolgát, mert nem voltak a blokkok a helyükön, nem értünk oda az emberekre, azokra az emberekre, akiket megbeszéltünk, így nagyon nehéz helyzetbe hoztuk őt. A második félidőben azért ebben valamiben feljavultunk, ráadásul szerencsére a Viktor is nagyon jó napot fogott ki, és nagyon jól védett, és a vége kétgólos győzelem lett, ugye. De nagyon kemény mérkőzés volt, tényleg. Nagyon sok kiállítással.

- A görögöket azért te is ismered, gondolom. Meglepett téged valami?

- Hát annyira azért ezt a görög csapatot nem ismerem. Nem nagyon volt lehetőségem még ellenük játszani, nyáron nem találkoztunk velük. De igazából mindenki tudja, hogy a görög csapat inkább a játékot lassító csapat. Most viszont inkább pörögtek, ez az elején egy kicsit minket is meglepett, talán lehet így mondani. Próbáltak lefordulgatni, néhol több, néhol kevesebb sikerrel. De mindenképpen azért fel kellett vennünk ezt a ritmust, és ez beletelt egy-két negyedbe, mire megszoktuk ezt az új stílusukat, úgymond.

- Hogy látod a csapat fejlődését?

- Minden mérkőzésen - úgy gondolom - előrelépünk, fejlődünk, összeszokunk. Nyilván vannak kisebb változások itt-ott. Ugye most nem volt Dani sem, de én úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon jól sikerült őt pótolni azon a helyen. Nyilván éreztük a hiányát, de én úgy gondolom, hogy nagyon jól megoldották azon az oldalon a feladatot az ott játszók. 

- Balázs, köszönöm szépen! Jó utat kívánok! Gratulálok!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Decker Attila nyilatkozata


- Szervusz Attila! Úton vagyunk hazafelé. Túl vagyunk ezen a túrán. Szerintem neked vegyes benyomásaid lehetnek erről a meccsről, erről az útról. Elmondanád, hogy hogy zajlottak a dolgok?

- Nem volt egyszerű mérkőzés, legalábbis a számunkra, vagy hát kapusszempontból nem volt egyszerű meccs. Lehet, ezerféle tényező hozzájátszott ahhoz, hogy nem úgy alakult az elején, ahogy kellett volna, de végül is Viktor nagyon jól beugrott, és nyertünk. Örülök neki.

- Lehet, hogy te voltál a szenvedő alanya annak, hogy ezzel a furcsa technikával jöttek a görögök, amivel – ahogy mindenki elmondta -, meglepték a csapatot?

- Nem gondolnám, hogy a szenvedő alanya voltam, hanem szenvedő alanyai voltunk. Nyilván ők nagyon jól tudták, hogy mi az amivel nyerhetnek ellenünk, és egy ideig nagyon jól is ment nekik, amíg bírták szuflával. Aztán ugye, a végére azt gondolom, hogy elfáradtak, és kijött, hogy mi jobb csapat vagyunk náluk.

- Te ebből a meccsből tanultál valamit? Volt valami tanulság, tapasztalat, amit tudsz hasznosítani később?

- Tanultam igen. Azt, hogy éreznem kell nekem is, hogy mikor beteg vagyok, beteg voltam előtte, most sem vagyok olyan topformában, ezt lehet, hogy jobban kéne nekem is kommunikálni, ha beteg vagyok. Most nem nagyon vettem róla tudomást, de nyilván ez más dolog. Ez nem a szakmaisága a meccsnek, mindig mindenből tanul az ember.

- Jól van, azért a csapat nyert, ne gyászoljunk…

- Ja, nem, ez egy csapatjáték, igen, így van örüljünk, hogy nyertünk.

- Jól van Attila, sok sikert kívánok most a klubban, egy ideig!

(Lejegyezte: Kerbi)


További keddi Vlágliga-eredmények Európából:

Románia-Szlováki 14:13
(3:4, 1:3, 3:2, 2:0) - a rendes játékidőbeli 9:9 után ötméteresekkel

Oroszország-Szerbia
8:17 (2:4, 1:4 ,2:5, 3:4)

Németország-Spanyolország 11:12 (2:3, 3:5, 1-:2 ,5:2)


Montenegró-Törökország 15:4 (4:0, 3:0, 3:1, 5:3)


Olaszország-Horvátország 7:8 (2:3, 2:2, 1:2, 2:1)

A csoportok állása:


A csoport

1. Magyarország 9,
2. Görögország 6,
3. Románia 2,
4. Szlovákia 1 pont

B csoport

1. Szerbia 9,
2. Oroszország 6,
3. Spanyolország 3,
4. Németország 0 pont

C csoport

1. Horvátország 12,
2. Olaszország 5,
3. Montenegró 4,
4. Törökország 0,
5. Franciaország 0