FACEBOOK

Görögország-Magyarország, kedd, 18 óra, DigiSport, vlv

Görögország-Magyarország, kedd, 18 óra, DigiSport, vlv
hozzászólás, 2015.01.19.

Hétfőn közvetlen Budapest-Athén járattal megérkezett a keddi Világliga-selejtező színhelyére a magyar válogatott. A csapat rövid pihenő után edzést tartott az Olympiakosz uszodájában, ahol kedden este, magyar idő szerint 18 órakor vízbe száll a görögök ellen. Utazási riportunk.

Az utazás sima volt, a jegyfoglalásnál, illetve a beszállókártya kiállításánál az illetékesek ügyeltek arra, hogy két vízilabdázó között lehetőleg maradjon üresen egy hely. Mivel nem volt tele a gép, ezt meg lehetett csinálni.

Nem voltak ennyire figyelmesek a házigazdák, akik egy mikrobuszt(!) küldtek a csapatért az athéni repülőtérre. Őszintén szólva lehetetlennek tűnt, hogy ez a jármű elnyeli a csapatot, de kiderült, hogy gyakorlatilag éppen annyi ülőhely van benne mint ahány tagja van a magyar küldöttségnek. Az út 40 percig tartott és nem volt kényelmes... (Nem kell mondani, hogy a tudósításokhoz szükséges műszaki eszközökkel felmálházott Krónikás ilyen körülmények között érthető módon került élcelődő megjegyzések össztüzébe - és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk...)

A nagy nehezen bezsúfolt csomagokat mind kipakolták a buszból a szállodánál, majd vissza, mert kiderült, hogy nem ez a magyar csapat szállodája.

Végül minden helyre került, ebéd is volt, majd csendes pihenő után edzésre indult a csapat (a mikrobuszban).

Athén melletti üdülőövezetben van a szállás és Athén központjától nem messze (gyártelephez hasonló környezetben) található a hangárcsarnokhoz hasonlító híres-hírhedt Olympiakosz-uszoda.

A csapat megérkezésekor gyereksereg rótta a hosszakat a medencében, a vízparti bemelegítés végére nagy nehezen átalakították a vízfelületet. A lelátó nem ürült ki teljesen a gyereksereg távozása után, így Benedek Tibornak nagyon vigyáznia kellett, hogy milyen figurákat, támadási és védekezési variációkat gyakoroltat a fiúkkal.

Edzés után a vlv és a waterpolo.hu közös tudósítója meccselőzetest kért a szövetségi kapitánytól.

- Nagyon nagy sportértéke nem volt ennek a napnak - mondta Benedek Tibor. - Ahogy számítottam rá, az edzés háromnegyed részénél már itt ültek a görögök a medenceparton, illetve egész nap utaztunk, majd valamennyit pihenni is kellett, hogy holnapra már teljes értékű legyen a csapat. Azt gondolom, hogy taktikailag talán most tudtunk a legkevesebbet készülni egy tétmeccs előtt, ennek ellenére sokkal előbbre vagyunk, mint korábban, tehát nem tartom azért ezt olyan nagy problémának. Az biztos, hogy nagyon nagy koncentráltság kell majd holnap a medencében, hogy nyerhessünk. Nekem a legutóbbi meccsem ebben az uszodában nem volt sikeres, 2007-ben a Honvéddal voltunk itt, a BL-ben. Személy szerint már csak ezért is nagyon fontos lenne számomra a holnapi győzelem...

A csapat:

A görög úton készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)


MADARAS NORBERT nyilatkozata:

- Szervusz, Norbi. Az első kérdés az, hogy hogy fogadtad tegnap este ezt a hírt? Mit szóltál hozzá?

- Hát, őszintén szólva, amikor láttam, hogy Tibi hív edzésidőben - mármint ők edzettek, én már otthon voltam -, több, mint sejtettem:-) Azt gondoltam, hogy valami váratlan dolog van, és akkor jönnöm kell. Úgyhogy azt mondom, hogy 90%-ig tudtam, amikor megláttam, hogy ő hív, hogy emiatt hív. Hát..., van ilyen. Nyilván nem úgy gondoltam, hogy itt leszek, de semmi gond.

- Ilyenkor, így hirtelen beesve, mennyiben más a dolog? Gondolom, felvetted mindennek az ütemét, szokás szerint, ráadásul csapatkapitányi teendőid is vannak.

- Igazából csak annyiban más, hogy nem így készültem, tehát nem gondoltam, hogy ma itt leszek - még tegnap ilyenkor sem. De azért játszottam már jó sok meccset, nyilván fel tudom venni ennek a fonalát, úgyhogy ilyen gondom nincs.

- Milyen meccsre számítasz holnap?

- Nehéz. Itt mindig nehéz. Ez pont egy olyan uszoda, hogy van jó néhány emlékünk itt, még az Olympiakosz ellen klubcsapatként. Mindig nehéz itt játszatni, és ez egy nagyon kellemetlen csapat, úgyhogy azt gondolom, hogy mindenképpen ez a legnehezebb csoportmeccsünk.

- És mire számíthatnak otthon a nézők?

- Nyilván ugyanúgy a győzelem a cél, de ettől függetlenül nehéz lesz.

- Köszönöm szépen, Norbi. Jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Szita Móni)


VLV-VIDEÓ:


Bátori Bence edzés utáni nyilatkozata

- Szervusz Bence! Túl vagyunk az első athéni edzésen. Felkészültél a meccsre, készen állsz?

- Igen, teljes mértékben készen állok. Úgy érzem, hogy készen állunk, ezen az utolsó, azt mondom, teljes értékű edzésen, mert a meccs előtti edzés az sosem olyan. Most még gyakoroltuk a védekezésben és a támadásban a különböző taktikai elemeket.

- Mennyire izgulsz egy ilyen meccs előtt? Van még benned drukk?

- Szerintem egy egészséges drukk van bennem, de nem igazán szoktam meccsek előtt izgulni.

- Milyen mérkőzésre számíthatunk holnap?

- Az új szabályokból adódóan is egy nagyon pörgős meccs lesz, pláne, hogy a görögökkel játszunk, akik valószínűleg megpróbálják majd lassítani a játékot, de úgy érzem, hogy mi föléjük fogunk kerekedni és a végén győztesen jövünk ki a vízből.

- Van magad elé kitűzött cél, amit magadban megfogalmazol?

- Igen, van, és már meg is fogalmaztam magamban.

- Mit szeretnél?

- Magamban már megfogalmaztam.

- Nem mondod meg...

- Így van.

- Meccs után elárulod?

- Persze!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



vlv-fotók az utazásról



vlv-fotók az esti edzésről


Világliga, európai csoportselejtezők, 3. forduló

Kedd


18.00 (magyar idő szerint) Görögország-Magyarország - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

A Világliga-nap további programja:

Románia-Szlovákia (Bukarest)

Oroszország-Szerbia (Asztrahány)

Németország-Spanyolország (Bréma)

Montenegró-Törökország (Budva)

Olaszország-Horvátország (Torino)