FACEBOOK

Tovább menetel a Szolnok - OB1-es eredmények

Tovább menetel a Szolnok - OB1-es eredmények
hozzászólás, 2015.01.17.

A meccs végére elfogytak az OSC-sek, akik sokáig jól tartották magukat a bajnokság szombati csúcsrangadóján. Nyilatkozatok, gólok Szolnokról, fotók a Komjádiból, további eredmények.

E.ON OB1, alapszakasz, 13. forduló

Szolnok-OSC 11:7 (3:2, 3:4, 2:0, 3:1)
G.: Alekszics, S. Mitrovics 2-2, Madaras, Varga Dániel, Hangay, Kis G., Vámos, Tóth M., Varga Dénes, ill. Bátori, Kayes 2-2, Bundschuh, Hegedüs, Salamon


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Bundschuh gólja

1:1 - Madaras gólja

1:2 - Hegedüs gólja

2:2 - Varga Dániel gólja

3:2 - Hangay Zoltán gólja

3:3 - Kayes első gólja

4:3 - Kis Gábor gólja

5:3 - Vámos gólja

5:4 - Bátori első gólja

6:4 - Tóth Márton gólja

6:5 - Kayes második gólja

6:6 - Salamon gólja

7:6 - Alekszics első gólja

8:6 - Alekszics második gólja

8:7 - Bátori második gólja

9:7 - Varga Dénes gólja

10:7 - Mitrovics első gólja

11:7 - Mitrovics második gólja



Cseh Sándor a DigiSportnak


- Velem szemben a Szolnoki Dózsa Közgép vezetőedzője. Ha néztük ezt a mérkőzést, akkor el lehet mondani, hogy igazából az első két negyedig volt nagyon szoros, és vérbeli rangadó, utána a folytatás már tényleg sokkal jobban sikerült a szolnoki csapatnak. Mit mondtál a fiúknak a nagyszünetben?

- Azt mondtam, hogy nyugodjunk meg, mert olyan első félidőt produkáltunk, amit mi nemigen szoktunk. Nem az a lényeg, hogy jól játszottunk-e, vagy nem, de amit megbeszéltünk, azokból kaptuk a gólokat. Hat gólt kaptunk az első félidőben, egyet a második félidőben. Azt gondolom, az látszódott, hogy nem vagyunk még magunkhoz képest jók. Voltak játékosok, akik olyanokat lőttek, olyanokat passzoltak, ami nem az ő színvonaluk. Nyilván ezt a sportot nem lehet edzés nélkül játszani a világ legjobb játékosainak sem. Tudtuk, hogy ez ilyen lesz, tudtuk, hogy nehéz lesz, kevés időnk lesz felkészülni. A második félidőben a játékosok tudása kijött, megmaradt a nyugodtságuk, tudták, hogy ezt a találkozót az utolsó pár percben lehet csak eldönteni.

- Úgy lépegettek egyébként előre, ahogy eltervezted? Ha az ellenfeleket nézzük, a Fradi ellen kezdődött ez az év, aztán volt a BL-meccs a Partizan ellen, most a rangadó az OSC-vel szemben, egyre erősebb ellenfelek jöttek.

- Igen, de én ezt már decemberben is mondtam, hogy ennek a csapatnak kell két hét pihenő – olyan sokat játszottak a játékosok –, és már akkor mondtam, hogy nagyon sebezhetőek leszünk a bajnokság elején. Tehát ezen a három meccsen – Fradi, Belgrád, OSC – nem az volt a fontos, hogy hogyan játszunk, hanem az, hogy győzzünk. És még egyszer mondom, ezen a mai meccsen egyértelmű az, hogy a játékosok a rossz játék ellenére tudtak mégis egy jó színvonalat hozni az utolsó két negyedben.

- Ha már mondtad, hogy előre is kell tekinteni: jön majd egy dubrovniki találkozó a Bajnokok Ligájában, és az Egerrel is találkoztok még itthon.

- A jövő héten lesz egy hetünk, hogy eddzünk. Nyilván a válogatottak elmennek Világliga-csoportmeccset játszani, de most szerencsés helyzetben vagyok, mert ilyen kevés mezőnyjátékos még soha nem ment el tőlünk – összesen három magyar, és egy szerb fog elmenni. Ezeni fogunk egész héten, az egész hetet annak rendeljük alá, hogy a Dubrovnikra felkészüljünk.

- Köszönöm szépen! További sok sikert kívánok majd a Bajnokok Ligájában is, és gratulálok a mai győzelemhez!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vincze Balázs a DigiSportnak

- Vincze Balázst várjuk ide a kamera elé, aki meg is érkezett. Hát kezdjük ezzel a furcsasággal, mert nem lehet elmenni mellette, mi ezen az oldalon nem hallottuk ezt a sípszót, de benneteket nagyon zavart.


- Egész pontosan azért zavart, és nem ismeretlen, mert tavaly a kupadöntőn is előfordult nem egyszer, nem kétszer, ott is leállt a mérkőzés. Én máshol még nem tapasztaltam ilyet, de itt a szolnoki uszodában ezen a mai meccsen hat olyan helyzet volt, amikor lövés előtt belesípolt és gondolom, hogy nem a játékvezető a sípjába, ami megzavarja a játékosokat abban, hogy akkor most pontosan mi a helyzet, néhány másodperccel a vége előtt. Nyilván nem ezért nem lőttünk be egy-két helyzetet, de én nem szeretnék emellett simán elmenni, különösen úgy, hogy mondom, ez már nem először fordult elő.

- Hogyha a mérkőzést nézzük, ugye nagyot változott a találkozó a nagyszünet után. Elsősorban, hogy addig folyamatosan tudta tartani a lépést az OSC a Szolnokkal.

- A harmadik negyed végén volt egy emberelőnyünk 7:6-nál, ami, azt mondom, hogy sorsdöntő volt, mert azt nem tudtuk belőni. Nekik volt egy fórjuk, 8:6. Nem azt mondom, hogy eldőlt a meccs, mert utána megint lőttünk egy gólt 8:7 lett ha jól emlékszem, és abból lett 11:7 a végén. Hát elfogytunk, nem díszítették fel teljesen az eredményjelzőn a karácsonyfát, de örülök, hogy a végén maradt még annyi játékosom, hogy az utolsó középkezdést el tudták végezni.

- Viszont nem lesz könnyű a helyzet abból a szempontból, hogy a folytatásban ugye egy idegenbeli mérkőzés következik a mindenkire veszélyes Honvéd ellen.

- Persze, a Honvéd az elmúlt években is, függetlenül attól, hogy már nem nyolc olimpiai bajnokkal játszanak, veszélyes, különösen hazai környezetben. Nem szabad abból kiindulnunk, hogy az elődöntőben a különbség nagy volt, a küzdelem óriási volt, mind a két csapat beleadott mindent, hogy akkor a kupadöntőbe juthasson. Ott extra teljesítményt tudunk nyújtani védekezésben, biztos, hogy hasonlóan komoly védekezésre lesz szükség. Remélem, hogy Ádám felgyógyul és senki más "nem lép a helyébe", és kezdi el az ágyat nyomni, szeretnénk teljes csapattal odamenni. Nyilvánvaló, hogy a Szolnok ellen Szolnokon borzasztó nehéz jó eredményt elérni, én úgy gondolom, hogy egy jó mérkőzést játszottunk, függetlenül attól, hogy a végeredmény négygólos különbség lett.

- Balázs, köszönöm szépen, és Ádámnak innen is jobbulást kívánunk!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Kis Gábor a DigiSportnak


- Érkezik Kis Gábor, a mai mérkőzés legjobbja, akinek a győzelem mellett elsőként ehhez is gratulálok! Ahhoz képest, hogy veled kapcsolatban lehetett hallani, hogy még mindig fáj az ujjad, egy olyan fantasztikus akciógólt láthattunk – egy kereszt laposat lőttél, miután beforgattad a védőt. Ott nem látszott ez.

- Üdvözlöm a nézőket! Köszönöm az elismerést, meglepődöm rajta, de tényleg sérült vagyok, fáj az ujjam. Köszönöm, hogy elmondtad, hogy kereszt lapos, mert nem láttam! :-)

- Meg tudod mutatni, melyik ujjad fáj egyébként?

- A kisujjam alatt a csont fáj, de most nem is vizsgáltattunk még meg, mert volt a Belgrád-meccsünk a héten, meg rá két napra ez a mai meccsünk. Megpróbáltam úgy felfogni, hogy nem foglalkozom vele, amennyit tudok, segítek a csapatnak, viszont most a meccs után megyek is, és megnézzük.

- Nagyot változott a mérkőzés képe a nagyszünetet követően, és itt Cseh Sándor elmondta nekünk, hogy elsősorban azt próbálta nektek hangsúlyozni, hogy mindenki nyugodjon meg, és próbáljon jobban koncentrálni, hiszen olyan dolgok is történtek a medencében, amik nem várhatóak néhány játékostól.

- Igen, egy kicsit voltak kilengések a mérkőzésen. Az első negyedet úgy kezdtük, ahogy gondoltuk, a másodikban feljött ránk az OSC, utána volt a félidei megbeszélés, amikor kicsit változtattunk a dolgokon, és ez meghozta a gyümölcsét. De végeredményben azt kell, hogy mondjam, hogy ilyen meccsre számítottunk, mert az OSC nagyon jó csapat. Én úgy gondolom, hogy most még ennyivel jobbak vagyunk – remélem, hogy év végére talán még jobbak tudunk lenni. De azt hozta a mai mérkőzés, amire számítottunk.

- Kezdtek már egyébként újra abban a formában játszani, mint a téli szünet előtt? Itt elhangzott, hogy nektek hosszabb volt a pihenő, és most még vissza kell nyerni a formát.

- Persze még messze vagyunk attól, ahogy abbahagytuk a tavalyi év végét, de úgy látom, hogy a többiek már kezdenek azon a szinten játszani. Én ebben mindig egy kicsit nehézkes voltam, hogy egy kihagyás után nekem, mondjuk, egy héttel több kellett ahhoz, hogy visszanyerjem a formámat. Amikor elkezdtük, én olyan három hetet saccoltam magamnak, most körülbelül úgy is érzem magam. Van jövő héten egy könnyebb hetünk, amikor hétvégén nem lesz rangadónk. Lesz egy komoly alapozás, az nekem segíteni fog, és azt kell, hogy mondjam, hogy utána már el is várom magamtól azt a teljesítményt, amit el kell, hogy várjak.

- Gábor, köszönöm szépen, és jobbulást kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Az történt, amire számítottam: nagyon kemény meccset játszottunk és két és fél negyedig igazából jól is gazdálkodtunk azzal, amink van, az erőnkkel, a játékosainkkal. Utána viszont érezhetően elfáradtunk, illetve a kipontozódások miatt is kevesebbet tudtunk cserélni. A Szolnok a hosszú kispadjával felőrölt minket és kihasználta a hibáinkat. De ettől függetlenül..., mi nem erre a meccsre élesítettük magunkat, hanem egy hosszabb távú felkészülést kezdtünk el, aminek reményeink szerint majd a rájátszásban lesz meg az eredménye.

- Lehetett volna ebben a maiban több?

- Úgy éreztem, hogy lehetett volna, nyilván akkor, ha ez meg az, meg amaz történik, de nincsen ha. Az eredmény megszületett, talán a négy gól egy kicsit sok, de a Szolnok megérdemelten nyert.


Honvéd-FTC 10:10 (4:3, 2:4, 1:1, 3:2)
G.: Kiss G., Simon Roland, Szőke, Fülöp 2-2, Sztojcsics, Simizu, ill. Marnitz G. 3, Jansik Sz., Katonás, Swift 2-2, Nyéki

FÜLÖP BENCE (RacioNet-Honvéd) a vlv-nek:

- Úgy érzem, nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a támadás az elején jó volt, de ennek hevében sajnos elfeledkeztünk a védekezésről, ebből tudott fordítani a Ferencváros. Hullámzott a játékunk, ezt ők jól kihasználták. Jobban kellett volna figyelnünk a védekezésre, nem eszetlenül rohanni a gólok után.

- Elégedettek voltatok a végén vagy inkább bosszankodtatok?

- Ha azt nézzük, hogy néhány perccel a befejezés előtt még két góllal ment a Fradi, azzal elégedettek vagyunk, hogy pontot szereztünk, viszont ahogy a meccs elején kezdtünk, az azt a képet mutatta, hogy nyerni fogunk, és nyerni is akartunk. Én a magam részéről nem örülök, három pontot szerettem volna ma este.

JANSIK SZILÁRD (FTC) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy otthagytunk két pontot, legalábbis, ha a végét nézem, mert nekünk állt a zászló 10:8-nál. Sajnos pont én hibáztam egy nagyot, emiatt döntetlen lett. Jó meccs volt, vezetés itt is, ott is, igazságos eredmény született.. Kicsit csalódottak vagyunk, de az nagyon pozitív, hogy kétgólos hátránynál sem adtuk fel, küzdöttünk. Most igazából a saját kezünkben van a sorsunk.

- Ez mit jelent?

- Arra gondolok, hogy a Honvéd nem tudott otthon nyerni ellenünk, így - ha addigra is egyforma pontszámunk lesz - a visszavágó fogja eldönteni közöttünk a 4-5. hely sorsát. Ez éppen az alapszakasz utolsó meccse lesz.


Vasas-Kaposvár 10:8 (3:4, 4:1, 3:1, 0:2)
G.: Bóbis, Goreta 3-3, Sedlmayer, Juhász-Szelei, Hőna, Steinmetz Á., ill. Gros 4, Vindisch, Berta, Kovács O., Parezanovics


vlv-képek, Monoki Nikolett


Debrecen-BVSC 7:8 (1:2, 2:3, 2:1, 2:2)
G.: Hoppál 5, Süveges, Kállay, ill. Ambrus F. 3, Pásztor, Létay 2-2, Török B.

Szeged-KSI 14:8 (2:2, 4:2, 5:1, 3:3)
G.: Varga II. Zs. 4, Kunac 3, Palotás 2, Seman, Manhercz Á., Török A., Sánta, Chilkó, ill. Miklós, Kovács G. 3-3, Fejős, Kalanovics

Eger-Pécs 16:7 (3:0, 6:3, 3:1, 4:3)
G.: Erdélyi 4, Csuk 3, Hárai, Bedő, Cuckovics 2-2, Szivós, Biros B., Vapenszki, ill. Müller 3, De Blasio, Francsics, Polovic, Danilo Cabrilo

UVSE-Szentes 6:10 (2:3, 2:3, 2:2, 0:2)
G.: Korényi 4, Dávid Z. 2, ill. Weszelovszky 5, Rakonjac 2, Boros T., Pellei, Lucas Thomas

A tabella

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok13130010739
 2.ZF-Eger1311118934
 3.A-HÍD OSC1311025833
 4.RACIONET Honvéd139132128
 5.FTC13913-1228
 6.TiszavirágSzeged13607-818
 7.BVSC Wáberer13508-1315
 8.Kaposvári VK13508-715
 9.VasasPlaket13508-1615
 10.DVSE13409-4612
 11.UVSE-Hunguest H.13319-4010
 12.PVSK-MECSEK F.13319-3610
 13.KSI SE132110-407
 14.Valdor Szentes132011-576