FACEBOOK

Egri győzelem az OSC otthonában

Egri győzelem az OSC otthonában
hozzászólás, 2014.10.31.

Egri győzelem Budapesten, nehéz vendégsiker a Kaposvár-Szolnok meccsen, fölényes Vasas-győzelem Szentesen és értékes három pont a Fradinak a szegediek ellen. A bajnokság 5. fordulója.

OSC-Eger 5:8 (0:1, 3:0, 1:3, 1:4)
Budapest, Nyéki uszoda, v.: Fodor, Marjai
OSC: Bisztritsányi, Bátori 1, Kayes 2, Juhász, Hegedüs, Graham, Bundschuh. Cs.: Decker Á., Kovács G. 1, Gór-Nagy 1, Drasko Brguljan. Vezetőedző: Vincze Balázs
Eger: B. Mitrovics, Angyal, Hosnyánszky 1, Csuk 2, Szivós 3, Vapenszki 1, Bedő. Cs.: Zalánki, Cuckovics, Lőrincz, Erdélyi 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Gól - emberelőnyből: 1/7, ill. 1/9
Gól - ötméteresből: -, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE



Monoki N.-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Hosnyánszky gólja

1:1 - Kayes első gólja

2:1 - Gór-Nagy gólja

3:1 - Kovács Gábor gólja

3:2 - Szivós első gólja

3:3 - Szivós második gólja

4:3 - Kayes második gólja

4:4 - Erdélyi gólja

4:5 - Vapenszki gólja

4:6 - Csuk első gólja

4:7 - Szivós harmadik gólja

5:7 - Bátori gólja

5:8 - Csuk második gólja



Vincze Balázs a DigiSportnak


- Egy félideig egy nagyon jól játszó OSC-t láttunk, amely mint hogyha elfáradt volna, mint hogyha az a szerdai meccs ott lett volna a kezekben és a fejekben és hát ezután megpecsételődött a sorsa a csapatnak. Egyetértesz?

- Persze, várható volt, hogy valami hasonló fog bekövetkezni még akkor is, hogyha megpróbáltuk ezt nem figyelembe venni. Mind a kettő borzasztóan erős csapat, a Szolnok is és az Eger is. Nem véletlenül hirdettük úgy, hogy nem csak a magyar bajnokság, hanem a világ elitjével lehet itt a Kondorosi uszodában találkozni két napon belül a vízilabda tekintetében. Jól működtünk két negyeden keresztül, a védekezésünk stabil volt, inkább támadásban fogytunk el erőben, ahogy mondtad, két gól kevés még akkor is hogyha az első két negyedben hármat lőttünk, mert ugye az ellenfél is följavult. De hát ez egy ilyen dolog, ezen van még mit javítani. Igazából a Szolnokra hegyeztük ki ezt a hétvégét, függetlenül attól, hogy mind a két meccsen szerettünk volna nyerni.

- Statikusabb játékban nem volt annyira jó az OSC, akkor tudott gólt, és gólokat szerezni amikor lefordult vagy ugye előnyösebb helyzetbe tudott kerülni, de hát ez az, amihez a kondi és az erő kell.

- Igen. Ebben őrlődtünk föl a szolnoki meccsen is, ebben őrlődtünk fel a mostani első két negyedben is, és az Eger kiváló játékosokból áll, remek csapat, tudtak ránk készülni, ez meg is látszott rajtuk, különösen a második félidőben a védekezésük jóval zártabb lett és jóval nehezebben tudtuk áttörni azt a falat vagy majdhogynem egyáltalán.

- Nincs nagy dráma ezzel a vereséggel?

- Nincs. Megyünk tovább, megint csak egy digitévés meccs kedden, Szegeden. Nyilván az egy olyan kategória, amelyiket meg kell nyernünk mindenképpen, mert ha lehet hibázni, azt mondom, a Szolnok és az Eger ellen benne van a pakliban, az összes többi csapat tekintetében a hazai és az idegen környezetben is nyernünk kell, akkor tudunk lépést tartani az említett két csapattal.

- Köszönöm szépen Vincze Balázsnak az értékelést és akkor jó pihenést kívánok a  csapatnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Dabrowski Norbert érkezik, a második félidővel, azt hiszem, hogy eldőlt ez a mérkőzés, amit 7:2-re megnyert az Eger és azt gondolom, hogy ezzel megmutatta azt hogy, oké, hogy egy fáradt OSC-t láttunk, de az Eger nem csak védekezésben hanem támadásban is kezd úgy összeérni, amit várunk tőle.

- Hát a támadásban nagyon kellett spórolnunk, mert az első volt a védekezés, ők jobban meccsben voltak, mint mi. Azért ez az elején látszott, megpróbáltuk őket lelassítani, két gólt kaptunk ebből amikor nem sikerült. Úgyhogy küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, a játék azért hagy kívánni valókat maga után.

-  Ezt Szivós Marcinál is megkérdeztem, hogy mint hogyha egy kicsit be is kellett volna pipulnia ahhoz, hogy bemenjenek azok a gólok és bevállalják, kellett, hogy észhez térjen az Eger és ne hagyja hogy az OSC elhúzzon a második félidőben.

- Igen, ez egy örök kérdés, hogy mi a jobb, ha a csapat pihenten jön, vagy úgy jön, hogy meccsből. Látszott rajtuk, hogy ők egy nagyon éles meccset játszottak. Azért azt halkan megjegyzem, hogy az én játékosaim se rakták zsebre azt, amit hétfő-kedd-szerdán kaptak, úgyhogy mi se pihenten jöttünk.

- Mennyire volt fontos, hogy most ezt a rangadót megnyerhetik, tudjuk, hogy nem úgy kezdett az Eger, ahogy mondjuk vártuk volna tőle és ha ezt is bukja, akkor talán azt gondolom, hogy talán még le is szakad ott az elsőktől a későbbiekben is?

- Ezzel kezdtem, ezeket hallottam én is, amit most elmondtál, annyira messze van még a vége, hogy tök fölösleges számolgatni. Egyszerűen egy rangadó presztízs, valószínű, hogy benne lesz a két csapat az első háromban a rájátszásnál, de ha ezzel foglalkoztunk volna, akkor 3:1-nél elég nagy bajban lettünk volna.

- Nem foglalkoztál az ex-egriekkel sem, tehát hogy sok ismerős arc volt a túloldalon?

- De, nekem még nagyobb presztízs volt, mint - úgy gondolom - a csapatomnak, de ők ezt értették.

- Köszönöm szépen Dabrowski Norbertnek, gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Szivós Márton a DigiSportnak


- Faragó Tamás azt mondta, hogy ő valami ilyesmit mondott neked a mérkőzés előtt, hogy igenis egy picit bele kell vinni az egyéniségedet a meccsbe és be kell vállalni azokat a helyzeteket, amiket nem feltétlenül vállalna be mindenki. Ez igaz?

- Tamás mindig jókat mond, csak én nem mindig beszélek vele meccsek előtt, de ezentúl fel fogom hívni majd... Nekem az elsődleges az, hogy a csapat nyerjen, nyilván örülök, hogyha jól megy a játék és úgy nyerünk, de nem ez a fő célom.

- Viszont az is látszott rajtad is és akár a többieken is, hogy egy picit be kellett pipulnotok ott, amikor 3:1-re elment az OSC és mint hogyha lett volna bennetek egy kis düh is, ami után átfordult és átbillent a mérleg nyelve felétek és akkor átszakadt a gát és te is tudtál gólt dobni, gólokat szerezni. Ez így van?

- Év eleje óta küzdünk és nagyon szerettük volna megnyerni ezt a meccset. Jól is indult a mérkőzés számunkra, utána az OSC fordított, egy nagyon jó csapat nyilván. Én azt gondolom, az kellett, hogy felébredjünk és mindenki belerakja azt, amit még tud, ez kell a sikerhez.

- Fontos volt nektek, hogy végre most már nyerjen egy ilyen nagy csatát az Eger ebben a szezonban is?

- Természetesen fontos, azért azt tudni kell, hogy év eleje óta sérülésekkel küzdünk, eltiltásokkal, most is két meghatározó játékosunk hiányzott. Ezt nagyon megérezzük. Fontos természetesen, nagyon fontos minden győzelem, főleg minden rivális ellen.

- Ez most már adhat egy olyan lökést, ami után most már azért nem csak, hogy az OSC, de azt gondolom, hogy az Eger is egy megújult csapat ebben az esztendőben, összeérjen és meg tudja mutatni végérvényesen azt, amire képes a későbbiekben?

- Jó, hogy mondod, igen az Eger is egy megújult csapat. Mindenki arról beszél, hogy a Szolnok meg az OSC mennyire új csapat, hát az Eger is legalább annyira új csapat. Hiszen ide jöttek Egerből játékosok, majdhogynem a 90 százalék, igen, nekünk is kell egy idő amíg összeérünk, én bízom benne, hogy ez minél hamarabb sikerülni fog és a BL-ben már nagyon jól fogunk játszani, kiegészülve a sérültjeinkkel.

- Köszönjük szépen Szivós Mártonnak, gratulálok a győzelemhez illetve a játékodhoz is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

DECKER ÁDÁM a vlv-nek:


- Két hét alatt ez volt a hetedik meccsünk, amiből a Debrecen ellenit leszámolva egyik sem volt sétagalopp, főleg nem a Szolnok elleni BL-rangadó. Sokat kivett a csapatból ez a két hét és büszke vagyok, hogy ezzel nem törődve kezdtük a mai meccset, diktáltuk az iramot, vezettünk. Nem baj, hogy így alakult, csupa pozitív érzés van bennem, nagyon jó a csapatmorál és ma egy nagyon jó egri csapattól kaptunk ki.


FTC-Szeged 10:9 (3:2, 3:2, 3:2, 1:3)
Népliget, v.: Csizmadia, Székely B.
FTC: Gárdonyi, Csapó 1, Katonás 1, Nyéki 2, Roach 1, Swift, Marnitz G. 2. Cs.: Kolozsi 1, Ernyey, Regős, Jansik Sz. 2, Paján, Pohl. Vezetőedző: Varga Zsolt
Szeged: Meixner, Kiss Cs. 1, Seman, Varga II. Zs. 2, Manhercz K. 1, Manhercz Á., Chilkó 2. Cs.: Sánta. Palotás 2, Kunac 1, Molnár D. (kapus). Vezetőedző: Varga Péter
Gól - emberelőnyből: 0/4, ill. 3/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1
Kipontozódott: Csapó
Sárga lap: Varga Péter

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Chilkó első gólja

1:1 - Csapó gólja

2:1 - Roach gólja

Gárdonyi-védés

2:2 - Kiss Csaba gólja

Gárdonyi ötméterest véd

Meixner véd

3:2 - Jansik Szilárd első gólja

3:3 - Varga II. Zsolt első gója

4:3 - Nyéki első gólja

4:4 - Kolozsi gólja

5:4 - Jansik Szilárd ejtésgólja

6:4 - Palotás első gólja

7:4 - Nyéki második gólja

8:4 - Marnitz első gólja

8:5 - Palotás második gólja

Kimaradt Kunac-helyzet

9:5 - Katonás gólja

9:6 - Manhercz Krisztián gólja

Seman gólja épphogy dudaszó után

Molnár Dávid véd

9:7 - Varga II. Zsolt második gólja

10:7 - Marnitz második gólja

10:8 - Chilkó második gólja

10:9 - Kunac gólja



Varga Zsolt a vlv-nek


- Gratulálok Zsolt. Szerintem rendkívül fontos győzelmet arattatok. Ez a három pont sokat fog érni. Mit gondolsz a játékról? Egy kicsit hullámzóak voltatok...

- Aminek nagyon örülök, hogy a mai mérkőzésen tíz akciógóllal tudtunk nyerni, összesen négy emberelőnyös helyzetünk volt, de ennek ellenére tudtuk hozni a mérkőzést. Szerintem ez egy nagyon jó mutatója a csapatomnak, gratulálok nekik ehhez a játékhoz. Nagyon örülünk ennek a Szeged ellen itthon szerzett három pontnak. A későbbiekben biztos, hogy fontos három pont lesz.

- Mi az, ami a legfőbb tanulsága volt ennek a mai meccsnek? Az utolsó negyed vagy volt valami más speciális?

- Mindig nehéz a harmadik negyednél, amikor egy ilyen jó csapat ellen az ember 9:6-ra vezet, akkor egy picit hajlamos lehet a csapat arra, hogy biztonsági játékot játsszon. Az a 9:6-os különbség nem olyan nagy különbség, egy-két góllal rögtön feljön az ellenfél és játékba kerülhet, ami onnantól fogva már egy kicsit nehezebb. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy elöl nekünk is megvoltak a helyzeteink, a végén Márknak gyönyörű forgatása volt, ha azt esetleg egy picit tovább megy vele, kaphatott volna egy büntetőt és ha az gól, akkor talán sima lett volna a vége.

- Köszönöm szépen. Még egyszer gratulálok.

(Lejegyezte: Enikő)



Varga Péter a vlv-nek


- Pepe, nehéz az edzősors, gondolom, tapasztalod... Milyen meccs volt, hogy értékeled?

- Azt gondolom, hogy a sok egyéni hiba megbosszulta magát. Főleg egyéni hibákból kaptunk gólokat, mindig egy ütemmel lemaradtunk, nagyon sok könnyű gólt ajándékoztunk a Fradinak. Úgy érzem, nekünk minden egyes gólért nagyon meg kellett szenvedni. Nem tudok mit mondani, iIgyekszünk javítani a hibáinkat és menni kell tovább. Három nap múlva megint mérkőzést kell játszani, dolgozunk tovább.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő) 



Varga II. Zsolt a vlv-nek


- Szervusz Zsolt. Azért tudok gratulálni, mert visszajöttetek a meccsbe és a végén tartania kellett a labdát a Fradinak. Majdnem sikerült a döntetlen de a meccs egészét tekintve ez egy sima hazai győzelem volt, nem?

- Igen, ha a meccs egészét nézzük, akkor messze voltunk a döntetlentől, függetlenül attól, hogy a végén esetleg lehetett volna támadni a döntetlenért. Dekoncentráltan, álmosan játszottunk. Nem tudom, hogy ez minek volt betudható, ennél sokkal többet tudunk. Úgy érzem, hogy még elég sokat kell fejlődnie a csapatnak ahhoz, hogy stabil teljesítményt tudjon hozni minden mérkőzésre, de látom az alagút végén a fényt, ebben a csapatban sokkal több van ennél.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Jansik Szilárd a vlv-nek

- Szervusz Szilárd. Gratulálok a győzelemhez! A végét egy kicsit izgalmassá tettétek vagy tette a Szeged. Jó meccs volt. Hogy értékeled?

- Szervusz, köszönjük szépen. Háromgólos vezetéssel fordultunk az utolsó negyedre, de biztosak voltunk benne, hogy ez nem lesz háromgólos győzelem. A negyed szünetében mindenki kiabálta, hogy „ez még nincs meg, ez még nincs meg!”. Tudtuk, hogy tényleg nincs meg, küzdöttünk és tudtuk, hogy még kell legalább egy gólt lőni. Az pont meg is volt és ezzel az eggyel nyertünk.

- Nagyon magabiztosan játszottatok a meccs egészében és nagy előnyötök is volt. Hogyan álltál a meccshez, mit gondoltál, mi várható?

- Azt gondolom, hogy a Szeged várományosa a három nagy csapat utáni negyedik helynek, mint ahogy mi is azok vagyunk. Tehát az ilyen mérkőzéseknél itthon kell tartani a három pontot. Döntetlen körüli meccsre számítottam, egy gól ide vagy oda. Ez most ide volt. Annak külön örülök, hogy el tudtunk menni 8:4-re, de el is fáradtunk, ami látszott is, mert utána fel tudtak jönni.

- Mi következik nektek?

- Nekünk most szerdán a KSI ellen a Komjádi uszodában lesz meccsünk és természetesen ott is szeretnénk nyerni. Holnap pihenünk, de vasárnap már edzünk. Nagyon komolyan készülünk arra a meccsre is. Utána a Honvéd ellen egy oda-visszavágós Magyar Kupa-meccs lesz. Szeretnénk bejutni a négyes döntőbe. A Honvéd erős, de mi erősebbek vagyunk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)

Debrecen-UVSE 8:7 (0:1, 4:1, 3:2, 1:3)
G.: Halek, Varga T., Kolarik 2-2, Kállay, Pataki, ill. Benczur, Keresztúri 2-2, Sélley Rauscher, Korényi, Nagy Á.

A találkozón ismét vízbe szállt és két gólt is lőtt a debreceniek vezetőedzője, a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás.

Pécs-Honvéd 11:12 (1:1, 4:4, 4:5, 2:2)
G.: Czigány 3, Müller, Polovic 2-2, Práczky, Kistamás, Horváth Zs., Cabrilo, ill. Koji 3, Kiss G., Fülöp, Simizu 2-2, Kiss B., Illés, Steinmetz B.


Szentes-Vasas 5:13 (0:1, 0:3, 3:6, 2:3)
G.: Weszelovszky 2, Szabó I. Z., Nagy M., Rakonjac, ill. Juhász-Szelei, Hőna 3-3, Német T., Goreta 2-2, Gyárfás T., Kiss K. Sz., Steinmetz Á.

Kaposvár-Szolnok 7:8 (1:3, 1:1, 3:1, 2:3)
G.: Parezanovics 3, Berta, Vindisch, Jeremy Davie, ill. Vámos, Varga Dénes 3-3, Varga Dániel, Mitrovics

A KAPOSPONT VIDEÓÖSSZEFOGLALÓJA GÓLOKKAL, NYILATKOZATOKKAL

KSI-BVSC 8:14 (3:3, 3:7, 0:2, 2:2)
G.: Kalanovics, Kovács G. 2-2, Hangody Gy, Hangody L., Fejős, Baj, ill. Pásztor 4, Kovács P. 3, Török B., Létay 2-2, Borsós, Szabó B., Kotsidis

A tabella öt forduló után:

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok55003315
 2.A-HÍD OSC54011712
 3.FTC5401212
 4.ZF-Eger53111010
 5.Kaposvári VK530219
 6.RACIONET Honvéd530259
 7.BVSC Wáberer530269
 8.TiszavirágSzeged5203-46
 9.DVSE5203-116
 10.VasasPlaket5203-116
 11.PVSK-MECSEK F.5113-64
 12.KSI SE5113-74
 13.UVSE-Hunguest H.5014-121
 14.Valdor Szentes5005-230