FACEBOOK

Így alakult ki a kupanegyeddöntők mezőnye

Így alakult ki a kupanegyeddöntők mezőnye
hozzászólás, 2014.10.05.

A hétvégi kupaselejtezők továbbjutói értékelték teljesítményüket a vlv-nek. Vezetőedzői nyilatkozatok: Szeged, Vasas, Eger, OSC, BVSC, Honvéd, Szolnok, FTC.


AZ ELMÚLT HÉTVÉGE ÖSSZES EREDMÉNYE

A negyeddöntők sorsolása október 13-án lesz.


A csoport (Pécs)

1. Szeged 9,
2. Vasas 6,

3. Pécs 3,
4. Ybl 0 pont

VARGA PÉTER (Szeged) a vlv-nek:


- A munkában, amit augusztus elején elkezdtünk, mostanra sikerült olyan szintre jutni, hogy erre a hétvégére jól felkészülhettünk. Remélem, hogy ugyanígy tudjuk folytatni. Azt gondolom, hogy különösen fontos mérkőzést játszottunk a Péccsel. A tét meglátszott a játékunkon, egy kicsit idegesen kezdtünk, de aztán a végére összeállt a védekezés és a támadás is. Az Ybl ellen nyilván kötelező volt a győzelem, az nem is volt kérdés, egy pillanatig sem forgott veszélyben. Az utolsó, a Vasas elleni meccsen én magam is meglepődtem egy kicsit, hogy mennyire sikerült végig komolyan venni a mérkőzést, különösen a védekezésre gondolok, ami nagyon-nagyon jól működött és remélem, hogy ezt a szintet a későbbiekre is meg tudjuk tartani a védekezés terén.

Az utolsó napon már szinte teljes csapattal tudtunk játszani, egyedül Palotás Gergő sérült. A fiatalok végig sok játéklehetőséget kaptak, úgy láttam, tudtak is élni vele. Sok munka vár még ránk, de azt gondolom, hogy biztató a jövőre nézve, ahogy a fiatalok kezdik felvenni a ritmust.

FÖLDI LÁSZLÓ (Vasas-Plaket) a vlv-nek:


- A továbbjutásnak nyilván örülünk. A Pécs ellen egy nagyon jó kis meccset játszottunk, talán túlságosan is megnyugodtunk utána, megelégedtünk a továbbjutással. A csapat fiatal, sokat kell még játszani, bennük van a hullámzó teljesítmény, ezt láthattuk még az Ybl elleni meccsen is. Az összeszokástól még messze vagyunk, van, amikor sikerülnek a dolgok, máskor meg nem.

- Hogy látod most a Vasas esélyeit a bajnokságra?

- Úgy néz ki, hogy az erős csapatok talán még jobban kiemelkednek, ez nem csak magán játéktudáson múlik, hanem azon is, hogy ott rutinos játékosok szerepelnek, könnyebben alkalmazkodnak az új szituációkhoz, nálunk és a hasonló szintű csapatoknál sok a fiatal, nekik ez nehezebben megy. Megmondhatatlan hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy stabil legyen a játék, ne legyen ilyen (sokszor megmagyarázhatatlanul) hullámzó a teljesítmény. Ennek megfelelően tulajdonképpen célt is nehéz meghatározni, mondjam azt, hogy a 4-14. hely? Elsők nyilván nem nagyon leszünk, erősen remélem, hogy kiesők sem, bármi lehet, annyira képlékeny a helyzet, sőt, még sérülések is bármikor közbejöhetnek, mint ahogy ezt a kupahétvégét is a még műtétből lábadozó Steinmetz Ádám nélkül csináltuk végig.


A B csoport (Debrecen)

1. Eger 9,
2. OSC 6,
3. Debrecen 1 (17:30),
4. UVSE 1 (25:39) pont


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nyilván örülünk, hogy továbbjutottunk, de nem értékeljük túl a csoportelsőséget. Arra mindenképpen jó volt ez a torna, hogy megmutassa, hol tartunk. Különböző részei voltak a játéknak, előfordult, hogy látszott az összeszokottság hiánya, s azért nekünk azt is meg kellett oldanunk valahogy, hogy pótoljuk Pufit és Biros Petit, akik nem játszhattak. Ez átalakította azokat a dolgokat, amiket szerettünk volna csinálni. Úgy gondolom, hogy végül sikerült jól megoldanunk ezt a feladatot, ami egyébként főleg Pufi posztján nem volt könnyű.

Ami az OSC elleni meccset illeti: azt gondolom, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, de a játék képe alapján az az első napi nagy gólkülönbségű győzelem nem volt meglepő.


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- A célunk az első két hely egyikének megszerzése volt, ezt teljesítettük, ezzel elégedett vagyok. Nyilván az Eger elleni mérkőzésünk eredménye "nem esett jól", de úgy gondolom, hogy különösebb jelentősége nem volt. A továbbjutás biztosan sikerült, de azért szenvedtünk a szombat délutáni mérkőzésen is, egy negyednyi jó játékkal tudtuk végül abszolválni a Debrecen elleni mérkőzést.

Azt mondom, hogy különösebben előre lépni nem tudtunk most, ezen a hétvégén. Annak a hétnek, ami mögöttünk van, egy részét pihenéssel, másik részét kemény edzésekkel kellett, hogy töltsük. Ebből a szempontból valahol az eredmény nem volt meglepő, mármint hogy vereséget szenvedtünk az egriektől, a különbség valóban okozhatott meglepetést.


Nyakunkon a bajnoki rajt, kedden játszunk otthon a Honvéddal.


C csoport (Miskolc)

1. BVSC 7,
2. Honvéd 5,

3. KSI 3,
4. Miskolc 1 pont


MÄRCZ TAMÁS (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló) a vlv-nek:

- Örülök, hogy jól sikerült ez a kupahétvége. Tulajdonképpen folyamatosan, mind a három mérkőzésen jól játszottunk, talán az utolsó, a Honvéd elleni meccsünkön fordult elő, hogy kicsit gyengébben kezdtünk, nem voltunk annyira koncentráltak, mint a korábbi meccseken. Elég kiegyensúlyozott volt a mezőny, a Miskolc is felnőtt a három OB1-es csapathoz. A csapatunk egyelőre még mindig formálódik, biztos, hogy van javulási lehetőség a játékunkban. Elég stabil volt a védekezésünk, a helyzetkihasználáson kell javítani, de elégedett vagyok. Az egyedüli negatívum, hogy Szabó Bendegúzt - még nem tudjuk, mennyi időre - egyelőre elveszítettük, de hála istennek nem annyira komoly a sérülése, mint amennyire első pillanatban tűnt.

- Mi történt vele?

- A KSI elleni első meccsünkön volt egy lepattanó labda, mindketten ráugrottak és Bendegúznak, az első számú hátvédünknek elég ijesztően hátrabicsaklott a feje, első látásra csigolyasérülésnek tűnt, különösen, hogy nem tudta mozdítani a karját, úgy kellett őt kihúzni a vízből. Szerencsére a rövid időn belül elvégzett CT nem igazolta a komoly sérülést.


VAD LAJOS (RacioNet Honvéd) a vlv-nek:

- Egész nyáron nem tudtunk teljes csapattal gyakorolni, hol itt, hol ott voltak a játékosaink, tulajdonképpen mind a mai napig nem vagyunk meg. A két japán nincs még itt és ez a taktika szempontjából sokat számít, úgyhogy ez a hétvégi egyfajta "kísérleti vízilabda" volt a részünkről. Az, hogy továbbjutottunk, ebben a helyzetünkben is normális, de keményen küzdöttünk, mérkőzésről mérkőzésre kezdtünk el jobban, nem jól, csak jobban játszani.

A Miskolc ellen nagyon rosszak voltunk, de a KSI ellen már simább volt, az utolsó napon pedig egy komplett BVSC ellen sokáig vezettünk, de megfogyatkoztunk a végére, a végjátékban le kellett cserélni Lévait, akinek véletlenül a szemébe nyúltak, Fülöpöt elveszítettük a harmadik negyed elején duma miatt, az egyik fiatal játékosom lázas volt és hát ugye eleve már kezdéskor alig voltunk meg... De az akarattal, a hozzáállással maximálisan elégedett voltam.

Tavaly is így kezdtük, Pécsen alig jutottunk tovább. Megyünk, csináljuk, az alap-elvárást teljesítettük, a továbbjutás sikerült. Innen - a kupában - Fortuna kezében leszünk.


D csoport (Szentes)

1. Szolnok 9,
2. FTC 6,

3. Kaposvár 3,
4. Szentes 0 pont


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Ez volt a célunk, hogy első helyen továbbjussunk. Mi sem szerepelhettünk még teljes csapattal, Tóth Marci végig beteg volt, Mitrovics az első napon az eltiltását töltötte, Vámos Marci pedig még csak perceket játszott, mert a héten kezdte el az edzést.

Azt is meg kell említeni, hogy a csoport többi csapatánál mind úgy érezték, hogy inkább ellenünk pihentetik a kulcsjátékosaikat, mert itt láttak legkevesebb esélyt a győzelemre - és azért mégiscsak három mérkőzést kellett lejátszani a két nap alatt. Azt hiszem, ezért lettek talán a vártnál is könnyebbek a meccseink.

De nagyon már nem érdemes elemezni ezeket a mérkőzéseket, arra mindenképpen jó volt ez a torna, hogy tudtunk gyakorolni.

VARGA ZSOLT (FTC) a vlv-nek:


- Jó volt a kezdésünk, a Kaposvár ellen nagyon "összerakott" volt a játék, a Szolnok ellen sok ifijátékossal játszottunk, Katonást is pihentettem, mert volt egy kisebb sérülése, az első meccsen fejbe rúgták, úgy döntöttünk, hogy több embert pihentettünk, hiszen azért 24 óra alatt három meccset játszani, elég megterhelő. A Szolnok nyilván más erőt képvisel ebben a pillanatban. Vasárnap reggel pedig egy elég kemény, szoros meccset játszottunk a Szentessel. Nagyjából végig mi álltunk jobban, a harmadik negyedben átvették a vezetést, de utána meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Összességében elégedett vagyok, nyilvánvalóan a hibákat igyekszünk kijavítani, dolgozunk ezen és nagyon örülünk, hogy továbbjutottunk ebből a körből.

Építkezünk, minden egyes mérkőzés kell ahhoz, hogy jobban működjenek a dolgok. Lényeges volt a csapatkohézió kialakítása is, hiszen nekünk nagyon fontos mérkőzésünk van már szerdán és szombaton is (a BVSC, illetőleg a Debrecen ellen - a szerk.). Jó egyéni teljesítményeket is láttam, s bár néhányan még nem lendültek igazán játékba, de ez természetes, többek között ezért jó, hogy az ember 14-15-ös keretből dolgozhat, jó, hogy idén hosszabb a kispadunk!