FACEBOOK

Egyszer szólaljon meg a szépségkirálynő barátja is!

Egyszer szólaljon meg a szépségkirálynő barátja is!
hozzászólás, 2014.09.18.

Húszévesen másodszor lett magyar szépségkirálynő Kelemen Henrietta, akit néha a medenceparton is felfedezhetünk. Megkérdeztük szintén nem élemedett korú vízilabdázó barátját, a sportág nagy tehetségének tartott, háromszoros felnőtt válogatott Jansik Szilárdot, hogy élte meg ezt a sikert...


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Henrietta a Miss Universe Hungary verseny győztese lett hétfő este. Még anno, 2012-ben, 18 évesen megnyerte a Miss Hungary szépségversenyt, de akkor csúnyán átverték, nem teljesítették a szerződésében foglaltakat, többek között azt sem, hogy külföldi szépségversenyen képviselheti Magyarországot. Csalódott, de amikor látta, hogy meghirdették ezt az Universe Hungary-t, gondolta, hogy megpróbálja még egyszer. Nagyon sok jelentkező volt, elküldött képek alapján szűkítették ötvenre a jelöltek körét, majd zsűri szelektált és így alakult ki a szépségverseny 16-os mezőnye. Ez a 16 lány beköltözött egy ötcsillagos szállodába és ott készültek a most hétfői megmérettetésre, amit a Thália színházban rendeztek meg.

- Úgy tudom, különlegesek voltak a körülmények, hiszen nem volt nyilvános a verseny, tévé élőben nem közvetítette, csak a neten lehetett követni, s kizárólag meghívottak ülhettek a nézőtéren... Te ott voltál?

- Igen, két-három jegyet kapott minden versenyző. Szurkoltam nagyon.

- Hogy zajlott a verseny?

- Gyönyörű volt a rendezés. Háromféle öltözetben kellett felvonulni, koktélruhában, bikiniben és estélyiben. A zsűri pontozott, így alakult ki először az első öt, majd ezen belül a második helyezett és az első.

- Gondolom, nagy ünneplés, tűzijáték és feltették Henrietta fejére a koronát...

- Így van. Aztán kiment mindenki a színház elé, ahol várt a sajtó, ott adta az első interjúkat, felállt egy dobogóra, hogy fényképezhessék. Volt egy after party még a színházban és ma tartják a hivatalos sajtótájékoztatót, amin ismertetik a nyereményeit. Én már tudom, hogy mik ezek, ami a lényeg: képviselheti Magyarországot a Miss Universe versenyen, amelyet januárban rendeznek meg, valószínűleg Floridában.


Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

- Ő egyébként mit csinál, tanul?

- Igen, a Budapesti Gazdasági Főiskolán.

- És "mi lesz, ha nagy lesz"?

- Műsorvezetői munkára készül, kommunikációval foglalkozik.

- Hát ekkor a legjobb úton halad, ennél jobb belépő nem nagyon kell abba a világba... Milyen a kommunikációs készsége? Egyáltalán, a verseny során kellett beszélni is?

- Nem, de készült mindenkiről egy videoklip, amit levetítettek és itt magukat mutatták be a versenyzők.


Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

- Te ezt az egészet hogy fogadod, mit szóltál hozzá. Mivel már csaknem négy éve jártok, gondolom megszoktad, hogy ha mentek együtt az utcán, gyakran megfordulnak a mellettetek elhaladók...

- Az biztos :-). Ezzel együtt lehet élni, nyilván minden férfinek van szeme, néha én is megnézem a lányokat. A versenyt nehéz volt nekem végigizgulni, láttam rajta, hogy feszült, nagyon szeretné megnyerni. Örülök a sikerének, ez volt az egyik nagy álma, hogy kijusson külföldi versenyre. Így boldog és én is boldog vagyok, hogy ő boldog...

- Nincs benned semmilyen rossz érzés?

- Miért lenne? Örülök, hogy sikerült neki és ezzel beindíthatja a saját karrierjét. Sok fotózásra fog járni, valószínűleg reklámszerződést is kap, ez volt a vágya, addig csinálja, amíg lehetősége van rá! Nyilván ha jól szerepel, könnyebben el tud majd helyezkedni a médiában, amit szeretne.

- Mit szóltak az ismerőseid, a csapattársaid?

- Természetesen büszkén meséltem mindenkinek, de több csapattársam is tudott már róla, követte a verseny alakulását. Ők persze most viccelődnek velem, zrikálnak, hogy ezek után fel kell kötnöm a gatyát, meg sokkal jobban oda kell figyelnem rá. Én viszont nem érzem így, ugyanis eddig is odafigyeltem rá... :-)

- Akkor gratulálok...

- Te mondd, arról ne legyen valami ebben az interjúban, hogy velem mi újság van???
 
- :-) Szili, volna még egy kérdésem: veled mi a helyzet, hol fogsz játszani, mit vársz a szezontól??? :-)

- Jól vagyok, köszönöm szépen :-). A Fradiba igazoltam, ahol fontos szerepem lesz. Általában a baloldalon fogok játszani, de valószínűleg több poszton is bevetnek. Remélem, hogy minden szerepkörben jól fogok tudni teljesíteni. Sajnos volt egy vállsérülésem, amiből most lábadozom, emiatt egy hónapot kellett kihagynom. A szezonnal kapcsolatban bizakodó vagyok, azt gondolom, hogy jó csapat leszünk, fogunk tudni meglepetéseket okozni.

- Mivel lennél elégedett a szezon végén?

- Ha beérnénk a negyedik helyre. Ez idén majdnem olyan értékű lenne, mintha megnyernénk a bajnokságot..., nagyon nehéz lesz, legalább négy hasonló képességű csapat van, mint mi.

- Egyéni cél?

- Szeretnék a válogatott keretbe bekerülni a szezon végére.

- Akkor most köszönöm meg a beszélgetést, gratulálva a barátnőd sikeréhez, neked pedig sérülésmentes, jó szezont kívánva!