FACEBOOK

Világkupa - Horvátország-Magyarország 5:9

Világkupa - Horvátország-Magyarország 5:9
hozzászólás, 2014.08.19.

Magabiztos győzelemmel rajtolt a magyar válogatott a Világkupán.Helyszíni tudósításunk videókkal, fotókkal.

Világkupa, Almati (Kazahsztán)

Csoportkör, 1. forduló


Horvátország-Magyarország 5:9 (2:3, 1:3, 1:1, 1:2)
Almati, V.: Terpenka (kanadai), Toffoli (brazil)
Horvátország: Bijac, Bukics, I. Milakovics, Vukicsevics, Buljubasics, Muslim 1, K. Milakovics 1, Viskovics, Zsivkovics 1, Setka 2, Macan, Marcelics. Szövetségi kapitány: Ivica Tcak
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy 1, Madaras 1, Erdélyi, Angyal, Hosnyánszky 1, Decker Á. 1, Bátori, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Bedő 1, Hárai 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 2/11, illetve 6/14
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Sárga lap: Ivica Tucak

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Nagyon örülök ennek a mérkőzésnek, mert elöl is és hátul is rendkívül fegyelmezetten játszottunk. Végig jó volt a védekezés, s az, hogy ennyit blokkoltunk, ennyit segítettünk egymásnak, nagyon jó jel. Ez még csak az első meccs volt a Világkupán, úgy gondolom, fogunk tudni még jobban játszani.

A magyar csapat legközelebb szerdán, magyar idő szerint 13.40-kor a házigazda kazah válogatottal játszik.

ÉLŐ VIDEOSTREAM

A Világkupán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


További keddi eredmények:

Montenegró-Szerbia 3:9 ( 0:4, 1:1, 1:2, 1:2)
Dél-Afrika-USA 1:19 (0:4, 0:6, 0:4, 1:5)
Kazahsztán-Ausztrália 8:11 (1:3, 2:1, 4:4, 1:3)vlv-képek a mérkőzésről

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Hárai első gólja

0:2 - Decker Ádám gólja

1:2 - Muslim gólja

2:2 - Setka első gólja

2:3 - Varga Dániel gólja

3:3 - Zsivkovics gólja

3:4 - Madaras gólja

3:5 - Hosnyánszky gólja

3:6 - Hárai második gólja

3:7 - Varga Dénes gólja

4:7 - Milakovics gólja

5:7 - Setka második gólja

5:8 - Bedő gólja

5:9 - Gór-Nagy gólja


A bemutatás után megszólalt a horvát himnusz és a kazah televízió operatőre elkezdte bőszen kamerázni - a magyar játékosokat! Lassan sétált hátrafelé, az arcok előtt 50 centire elhúzva a kamerát. Kínos. Nincs ember, aki vigyázzállásban, ebben az ünnepélyes percben meg tudná menteni a helyzetet. Vagy mégis? Nézzék meg, mit csinált Varga Dumi, amikor odaért az arca elé a kamera...
(Forrás: FINA élő stream)
Hosnyánszky Norbert a vlv-nek


- Szervusz, Hosi. Gratulálok! Azt mondtad, hogy nem sok mondanivaló van. Hát, osztd meg velünk azt a keveset!

- A legfontosabb a mai napon az volt, hogy komolyan vegyük ezt a meccset, szépen, lassan lövöldözzük a gólokat. Nem azt mondom, hogy sziporkázva játszottunk, de a védekezésünk az mégiscsak szót érdemel.

- Ebből lehet valami következtetést levonni - mondjuk például a csoportelsőség szempontjából?

- Az égvilágon semmit. Ez egy meccs volt, ahol jól védekeztünk, jól védett Attila, megfelelően koncentráltunk. Ennyi. Semmi több.

- Köszönöm szépen, Hosi. Jó pihenést.

(Lejegyezte: Szita Mónika)Madaras Norbert a vlv-nek


- Gratulálok Norbi, ez kívülről egy sima meccsnek tűnt! Hogy láttad?

- Nagyjából így, nagyjából sima lett. Vezettünk 2:0-ra, ott még feljöttek, de azt mondom, hogy kijött a különbség, az hogy nyilván nálunk is hiányoznak játékosok és náluk is, de nálunk kevésbé lehetett észrevenni, náluk valahogy voltak emberek amikor nem találták magukat. Ennyivel jobbak voltunk mi.

- Hogy voltak a "mi újoncaink", akik játszottak?

- Azt mondom, hogy jól. Épp ezt mondom, hogy annyira nem látszódott, hogy ők mondjuk nem voltak az Eb-n, tehát nyilván esetleg apróságokon, alapvetően nem volt különbség.

- Ez lehet az erősségünk, gondolom a továbbiakban is.

- Hát szerintem igen, de hát itt azért nyilván itt látni kell, hogy az a csapat, ha mondjuk ezt az USA meccset nézzük éppen 4:0-ra vezet, akik nyilván erre készültek és ez nekik a fő esemény és azt gondolom, hogy jól is fognak játszani.

- Köszönöm szépen. Hogy viseled a "csomagtalanságot"?

- Már megszoktam. Van egy ilyen hátizsákom, ebben benne van mindenem, hát nem tudok mit csinálni. Bízom benne, hogy talán megjön holnap-holnapután, ha nem akkor nem. A többiektől kaptam pólót, nadrágot úgyhogy megvagyok.

- Azért azt mondjuk el, hogy egyedül a te csomagod....

- Nem egyedül, a Bencének sincs. Ugye volt, hogy először 5-6 csomag nem jött meg, aztán ma megjött reggel kettő kivételével mindenkié, úgyhogy hát ez van. Lehet, hogy valahol a világban kering, előfordul sajnos. Olyan nagyon nem zavar. nem tudok mit csinálni.

- Lehet, hogy egy rajongó vetette rá magát!

- Nem hiszem. De lehet hogy feltették más járatra, ki tudja hol van. Isztambulban, Pekingben, bárhol lehet. Nem tudom, hogy hol van. Bízom benne hogy előbb utóbb tényleg megjön.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence! Gratulálok! Megnyertétek az első meccset, rendben van minden, nem?!

- Így van. Üdvözlöm a vlv-olvasókat! Megnyertük az első meccset, én úgy érzem, hogy nagyon magabiztosan, végig jól játszva, jól védekezve sikerült megnyerni ezt a találkozót. Személy szerint nagyon vártam már ezt a meccset, mert legutóbb három hónapja, a bajnoki döntőben játszottam tétmeccset, és az már nagyon rég volt, úgyhogy már nagy volt bennem a várakozás, és nagyon játékéhes voltam. Örülök, hogy ilyen magabiztosan sikerült bemutatkoznunk, jól kezdtünk az elején. Készültünk erre, hogy most az elején ne aludjunk el, és ez sikerült, végig magabiztosan vezetve nyertük meg.

- A kapufákra nem haragszol?

- Hát igen, a többiek mondták is, hogy nem értik, hogy, hogy jött ez ki. Én azt mondom, hogy van ilyen. Most kimaradt, de majd hogyha nagyon kell, akkor bemegy. Ez mindig így van.

- Köszönöm szépen, így legyen és gratulálok!

- Én is köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Solti Eszter)


DECKER ATTILA a waterpolo.hu-nak:- Gratulálok Atyec a győzelemhez! Meg is írtam a tudósításban, hogy a végén, amikor azt a nagy lövést kivédted bal kézzel, nem is voltál extázisban. Teljesen megnyugodtál?

- Nagyon az elején vagyunk még ennek a tornának, úgyhogy azt gondolom, majd ahogy jönnek az élesebb meccsek én is jobban harci állapotba fogok kerülni. Ez a meccs most így alakult. Nagyon örülök, hogy ennyire magabiztosan és ilyen kevés felkészüléssel így sikerült. Tíznapos pihenőből érkeztünk ide, az EB után egy felfokozott állapotból nagyon nehéz felpörögni. Ezt sikerült megtenni, úgyhogy gratulálok a srácoknak, nélkülük nem sikerült volna nekem sem azokat a lövéseket kivédeni. Gratulálok a csapatnak, megyünk tovább. Kazahsztán jön holnap, nem hiszem, hogy gondot kellene, hogy okozzon. Az ausztrál lesz szerintem egy nehezebb mérkőzés, talán még ennél is nehezebb. 

- Jók az ausztrálok?

- Igen. Ők erre készültek egész nyáron, Világliga volt és ez van, szóval igazán fontos nekik. Azt gondolom, hogy összeszokott és igazán jó csapat, mindig megszenvedünk velük.

- Legalább ébren tartja a figyelmeteket ez a dolog.

- Igen, nem fogunk leülni az biztos. Ha 80 százalék alá senki nem megy teljesítményben, akkor hasonló eredmény fog születni. Bízom benne, hogy így alakul és akkor örülünk a csoportelsőségnek.

- Köszönöm szépen, így legyen.

(Lejegyezte: Tina)


HÁRAI BALÁZS a waterpolo.hu-nak:- Szervusz Pufi! Gratulálok a győzelemhez és ahhoz a játékhoz, amit nyújtottál! Nagyon kemény voltál ma!

- Köszönjük szépen! A lényeg az az volt, hogy nyerjünk, hogy adjon egy kis plusz erőt és energiát ahhoz, hogy még ugye nem vagyunk annyira összeszokva, és nem vagyunk annyira jó fizikai állapotban, mint például az Európa-bajnokságon, és ezt a feladatot sikeresen tudtuk teljesíteni, úgyhogy igazából ez volt a lényeg.

- Elégedett vagy?

- Elégedett vagyok, mert nyertünk.

- És a saját játékod?

- Van még azért mit csiszolni rajta, de kezdésnek elfogadom.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Solti Eszter)