FACEBOOK

vlv-játék - megszólalnak a győztesek

vlv-játék - megszólalnak a győztesek
hozzászólás, 2014.08.07.

Győzteseket hirdetünk az Eb alatti játékunkban és be is mutatjuk a szerencséseket.

A budapesti Európa-bajnokságot végigkísérő kvízjátékunk díjaként a korábbiaktól eltérően nem egy, hanem három ereklyét tűzünk ki, így azok sem veszítették el esélyüket akik menet közben egy vagy több rossz választ adtak.

Három igazi ereklyét kínáltunk, kettő a Barcelona kulisszatitkai című könyv (valamennyi főszereplő által dedikált példánya) , a harmadik pedig egy vízilabda, amelyet a mostani budapesti Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott tagjai dedikáltak.

Utóbbit a telitalálatosok között sorsoltuk ki.

Könyvet kap azok egyike, aki legalább egy jó választ adott a 13+1 forduló során, egy másikat pedig azok között sorsoltunk ki, akik több jó választ is adtak, s az esélyük a jó válaszok számának arányában nőtt.

A nyerteseket megkerestük, rövid bemutatkozásra kértük és arra, hogy válaszoljanak ugyanazokra a kérdésekre, így állt össze az alábbi párhuzamos interjú. (A díjakat a következő napokban juttatjuk el az érintettekhez.)

RÓZSA DÁNIEL (a dedikált labda győztese)

- Egy csodálatos leány és fiú boldog édesapja vagyok. Igazi vízi(labda)-bolond, a hétköznapokban ügyvéd. Egyszerre önző és csapatjátékos. Nagyon szeretetek nyerni! :)

PROKSA TÜNDE (az egyik dedikált könyv győztese):

- Proksa Tünde vagyok, 18 éves és Kiskublacházán lakom. Egyetemi tanulmányaimat szeptemberben kezdem majd a Károli egyetemen.

TÓTH-ANDOR KITTI (a másik dedikált könyv győztese)

- Tóth-Andor Kittinek hívnak, szeptemberben töltöm be a 21. életévemet. Ősszel a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán kezdem meg tanulmányaimat.


A vlv párhuzamos interjúja

- Mit szólsz, hogy nyertél??!


Rózsa Dániel: - A "barcelonai labdáért" nagyon hajtottam. Amikor lemaradtam róla, feleségem és a gyerekek születésnapomra megleptek egy, a válogatott és az "aranycsapat" által aláírt labdával. Idén már csak a játék kedvéért küldtem a válaszokat, de nagyon örülök most is! (Azért szívesen elcserélném a fiúk győzelmére...)

Proksa Tünde: - Először is nagyon örültem neki :) Már régóta próbálkoztam a nővéreimmel és most végre sikerült :)

Tóth-Andor Kitti: - Nagyon boldog vagyok! A fordulók vége felé sajnos egyre több helytelen választ adtam, szóval egyáltalán nem számítottam arra, hogy nyerek. Nagyon meglepődtem amikor megérkezett az email!

- Játszottál-e már korábban a vlv játékán, játékain?

R.D.:
- Ez volt a harmadik alkalom, tavaly Gór-Nagy Miklós cipőmérete miatt estem el a telitalálattól.

P.T.: - Már minden lehetséges nyereményért játszottam (pl. póló, zászló, labda, könyv...) :)

T.A.K.: - A tavalyi barcelonai kvízjátékon is játszottam, és az utolsó 4 ember között vártam a sorsolást, ami akkor sajnos nem nekem kedvezett, így még nagyobb harci kedvvel indultam az idei kvízen.

- Hogy kerültél kapcsolatba a vízilabdával, mióta szereted ezt a sportot?

R.D.: - Vácon, ahol felnőttem, először úsztam, onnan pedig az evezősökhöz kerültem, mert akkor még nem volt a városunkban vízilabda. Később, úgy 16 éves korom körül kezdődtek az első próbálkozások Vácon, ekkor amatőr szinten belekóstolhattam a vízilabdába. Azóta a kedvenc sportom.

P.T.: - A nővéreim megfertőztek :)

T.A.K.: - Két évvel ezelőtt együtt nyaraltam barátnőmmel, (aki már hosszú évek óta nagy szurkoló) és a tévé éppen a Vodafone Kupa mérkőzéseit közvetítette. Barátnőm lelkesedése hamar átragadt rám is, az utolsó negyedben már úgy izgultam a végeredményért mintha már évek óta szurkoltam volna. Egyértelmű volt számomra, hogy nem ez az utolsó mérkőzés, amit figyelemmel kísérek, és mivel Szegeden tanulok, hamar eldőlt, hogy melyik csapatnak fogok a bajnokságban szurkolni.

- Mi volt az eddigi legnagyobb sportélményed (vízilabda)?

R.D.: - Egyrészt az evezés, ami egy nagyon szép sport, és amiben magyar bajnok is lehettem. Másrészt a vízilabda, amelyet jó egy éve egy - a vlv által is népszerűsített amatőr csapatokhoz hasonló - "műkedvelő" társulatban űzök. Heti három edzésünk van a MOM uszodában, és néha "hivatalos meccseket" is vívunk. A vlv-n megjelent Varga Dani-cikk után "meccseltünk" a szentendrei csapattal is a Vizes Nyolcasban. Erős vereség lett a vége, még van hova fejlődnünk, ezért is választottuk a "szerény" Hegyvidéki Hínárok nevet. Azért a vízirájderek készüljenek, mert még megkeressük őket!

P.T.: - A legnagyobb élményem..., amire igazán emlékszem, az a tavalyi világbajnoki döntő vagy pedig a mostani szerb csoportmeccs volt. Élőben csak az uszodán kívül láttam sajnos a csapat tagjait.

T.A.K.: - Az első vízilabda-meccsem volt a legnagyobb élmény. Érdekes módon, Szeged-drukkerként először az egri Bitskey Aladár uszodában láttam a csapatot élőben játszani, ami gyönyörű létesítmény, a több száz (egri) szurkoló és a várakozás izgatottsága miatt felejthetetlen élmény volt!

- A vlv-t rendszeresen olvasod-e? Mit tartasz benne a legjobbnak és mit hiányolsz, hogy lehetne javítani a szolgáltatásunkat?

R.D.: - Amióta vízilabdázok, a vlv-t napi szinten olvasom. A videókat szeretem igazán, főleg a gólösszefoglalókat (különösen, ha hiánypótló módon saját gyűjtésből kerül ki). Az interjúkat és azok leírt változatát is kedvelem. Amit hiányolok, az a bő egy éve útnak indított "szakmai sarok" továbbvitele, amiben még mindig csak egy (egyébként igen jó) cikk árválkodik.

P.T.: - Igen, rendszeresen olvasom, mert szeretem az élő közvetítéseket, amikor a tévé nem adja a meccseket, valamint a videókat és a képeket az edzésekről, hiányolni nem hiányolok semmit, de azért lehetne kicsit sűrűbben is játék :)

T.A.K.: - Természetesen napi rendszerességgel, minden létező közösségi oldalon követem a vlv-t. A legjobban egyértelműen a helyszíni élő tudósításokat kedvelem az olyan külföldi mérkőzésekről, amikről a vlv-n kívül sok más forrás csak minimális információval szolgálna a szurkolóknak. Emellett kedvenceim még az oldalon található nyilatkozatvideók, és a mérkőzések góljai is!

- Mit reméltél a budapesti Eb előtt, hova vártad a férfi csapatot?

R.D.: - A hivatalos elvárás szerint, tehát a legjobb négy közé vártam, persze aranyéremmel!

P.T.: - Mindenképp döntőbe vártam a fiúkat, aranyat reméltem, de az ezüst is nagyon szép eredmény.

T.A.K.: - Egy nagyon jó hangulatú Európa-bajnokságot vártam, az első három között végezve.

- Mi a véleményed a mutatott játékról, az elért helyezésről?

R.D.: - Szerintem nagyon nagy kihívás volt, hogy kétszer kellett csúcsra időzíteni a formát az erős csoport miatt. Az első hétre minden összeállt, mi voltunk a legjobbak, a szerbek elleni csoportdöntőn vibrált a levegő, érezni lehetett, hogy aznap bárkit fölfalunk. Ide még egyszer felpörögni egy héten belül szinte lehetetlen. Nagyon szép az ezüst, és nem is fájna, ha nem itthon veszítjük el a döntőt. Erre az ezüstre azért nem csak a játékosok és a nagymamák fognak emlékezni!

P.T.: - Nagyon jól játszottak, de sajnos ez a szerb csapat most egy kicsivel még jobb volt.

T.A.K.: - Száz százalékos mutatóval döntőbe kerülni - ez, azt hiszem, magáért beszél! Nagyon büszkék lehetünk a csapatra! Az utolsó meccsen végül a szerbeknek jött ki jobban a lépés, örüljenek csak, két év múlva egy még összeszokottabb csapattal támadjuk meg Belgrádot!

- Hogy szurkoltál, volt-e alkalmad a Margitszigeten meccset nézni? Ha igen, milyenek voltak a helyszíni benyomásaid?

R.D.: - A szigeten szurkoltam végig majdnem minden meccsünket. Euforikus volt, sikerült rekedtre ordítani a gégém. Nagy élmény volt együtt drukkolni egy ilyen közönséggel, egy ilyen csapatnak! Csak az a vég... Szerintem mi szurkolók sem "haraptunk" úgy, mint az első szerb-magyaron.

P.T.: - Csak itthon szurkoltam, mert sajnos a helyszínre nem sikerült jegyet szereznem, de biztos nagyon jó lehetett a hangulat az uszodában.

T.A.K.: - Sajnos az utolsó pillanatban nem jutottunk ki a Margitszigetre, de az elődöntőt együtt drukkolhattam végig sok más szurkolóval a Vízilabda Arénában, ami szintén nagy élmény volt!

- Milyennek találtad mostani kvíz-játékunkat?

R.D.: - Azt hiszem, ez volt minden idők legjobb vlv-s kvíz-játéka. :) A lehető legjobb kérdéseket sikerült feltennetek. Ezt már nehéz lesz valaha is felülmúlni.

P.T.: - Tetszett a játék, sok érdekes dolgot megtudtam a csapatról, de nekem egy-két képfelismerés hiányzott belőle. Ezt leszámítva számomra a legnagyobb pozitívum, hogy több nyeremény is volt, ami által nekem is esélyem volt nyerni :)

T.A.K.: - Nagyon izgalmasnak, és a tavalyihoz képest jóval nehezebbnek is.

- Melyik volt a legkönnyebb és melyik a legnehezebb kérdés a számodra?

R.D.: - A legnehezebb rögtön az első volt. Késő este láttam, hogy indul a játék, lázasan kerestem a böngészőben a megoldást, de egy idő után nyilvánvalóvá vált, hogy a családi béke érdekében fel kell függesztenem a kutatást. Egy hirtelen ötlettől vezérelve megkérdeztem a feleségemet, aki a legtermészetesebben vágta rá, hogy Kósz Zolinak lőtte Dumi az első OB 1.-es gólját, csak hagyjam már ott a gépet. Nem volt mit tenni, megjelöltem ezt a választ. (Ami helyes volt - a szerk.)
A legkönnyebb a később vízválasztónak számító, Benedek Tibi utolsó csapatával kapcsolatos kérdés volt, mert határozottan emlékeztem a vlv-s cikkre ezzel kapcsolatban.
Az utolsó kérdés azért "töltényövön" aluli volt.

P.T.: - A legkönnyebb szerintem a Nagy Viktorra vonatkozó kérdés volt, legnehezebbnek nekem az utolsó kérdés tűnt, mert az tényleg csak tipp volt :)

T.A.K.: A legkönnyebb Hosnyánszky Norbi olasz klubja volt. A legnehezebb számomra a két tippelős kérdést megelőzve, a Benedek Tiborral kapcsolatos kérdés volt, sajnos nyugodt szívvel küldtem el a Pro Recco-t válaszként.