FACEBOOK

Olaszország-Magyarország - 10:8 - Végleges a Világliga-csapat

Olaszország-Magyarország - 10:8 - Végleges a Világliga-csapat
hozzászólás, 2014.06.14.

Jó kis meccsen kikaptunk az olaszoktól, de biztató a teljesítmény. A kapitány döntött, a Világliga szuperdöntőjében Tóth Márton lesz a másik centerünk Hárai mellett.

Barátságos mérkőzés

Olaszország-Magyarország 10:8 (2:3, 1:2, 4:0, 3:3)

Róma, Foro Italico, v.: Caputi, Riccitelli (mindkettő olasz)
Olaszország: Tempesti, Di Fulvio, Nora, Figlioli 1, Giorgetti 4, Gallo, Figari, Luongo 2, Aicardi 2, Baraldi 1, Vespa, Velotto. Vezetőedző: Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi 1, Vámos, Hosnyánszky, Angyal, Szivós 2, Varga Dániel, Varga Dénes 2, Bedő 1, Hárai 1, Tóth M. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 7/16, ill. 4/8 - plusz két páros kiállítás
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Varga Dániel, Madaras (mindkettő a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

vlv-képek


VLV-VIDEÓK (RAI):

1:0 - Luongo első gólja

1:1 - Szivós első gólja

2:1 - Giorgetti első gólja

2:2 - Erdélyi gólja

2:3 - Varga Dénes első gólja

2:4 - Varga Dénes ötméteresgólja

2:5 - Tóth Márton gólja

3:5 - Giorgetti második gólja

4:5 - Aicardi első gólja

5:5 - Giorgetti harmadik gólja

6:5 - Figlioli első gólja

7:5 - Aicardi második gólja

7:6 - Szivós második gólja

8:6 - Luongo második gólja

9:6 - Baraldi gólja

9:7 - Bedő gólja

10:7 - Giorgetti negyedik gólja

10:8 - Hárai csavargólja


NYILATKOZATOK:- Jó estét, Tibor! Nagyon nehéz meccsen vagytok túl, a vége nem sikerült, de azért gondolom, voltak biztató jelek. Értékelj, légy szíves!

- Igen. A legbiztatóbb jel az emberhátrány, s azt mondom, még az embrelőny is, ezt a kettőt gyakoroltuk a legtöbbet és ez ment is. A hat hat elleni támadásunk megy a legrosszabbul egyelőre, de azt kell, hogy mondjam, ezt is gyakoroltuk a legkevesebbet, úgyhogy ebből a szempontból is "fel tudom menteni" a csapatot. De természetesen ez a vereség azért nem esik jól, bármennyire is úgy gondolom, hogy azért a hazai pálya előnye megvolt az olaszoknak.

- Lezárult az itt-tartózkodás, reggel nyolckor utazunk. ki merre...?

- Tóth Marci jön a csapattal, Bedő Krisztián megy vissza, Horkai Gyurival fog edzeni a jövő héten, folytatja a munkát a megbeszélés szerint és aztán a hazatérés után döntöm el, hogy ez marad-e a csapat vagy bármilyen változás történik.

- Köszönöm szépen, jó éjszakát.- Szervusz, Viktor! Gratulálok a teljesítményedhez, parádésan védtél! De végül is kikaptunk, kérlek, néhány mondatban értékeld ezt a meccset!

- Negyed kettő van (éjszaka - a szerk.). Most értünk vissza a főhadiszállásunkra épp. Azt mondom, hogy nagyon jól játszottunk a körülményekhez képest. Az elmúlt két hét munkáját szinte mindenki érezte és az itteni bíráskodással együtt nagyon jól játszottunk szerintem. Persze hibák voltak, de nagyon örülök annak, hogy így játszottunk, ahogy játszottunk, mert hétfőn már fontos meccsünk lesz a Világligán, úgyhogy..., én nem aggódom... :-)

Jó éreztem magam, jó volt látni a többieken is azt, hogy küzdöttek, hajtottak, úgyhogy - jó lesz ez!

- Köszönöm szépen, Viktor, jó éjszakát.Varga Dániel nyilatkozata


- Nagyon hasznosnak ítélem a mai meccset. Az első pillanattól kezdve fel tudtuk venni a tempót, sőt, mi domináltunk. Az első félidőben szinte tökéletesen játszottunk, nagyon jól működött a hátrány, a védekezés, ráéreztünk a játék ritmusára, agresszívak voltunk, de belefáradtunk a játékvezetői ítéletekbe, amik sújtottak minket. A harmadik negyedben sok rossz döntést hoztunk, nem csak elöl, hanem hátul is. Engedtük, hogy akciógólokat lőjenek, ahelyett, hogy a jól működő hátrányokra hagyatkoztunk volna. De mondom még egyszer: a felkészülésünket nagyon jól szolgálta ez a meccs, egy héten belül kétszer tudtunk gyakorolni gyenge minőségű játékvezetés "ellen" magyar-olasz meccsen. Így hát akkor készen állunk Dubajra!Hárai Balázs nyilatkozata


- Szervusz, Pufi! Az elején úgy nézett ki a meccs, hogy halál sima győzelem lesz. Mi történt a harmadik negyedben?

- Jó kérdés... Kaptunk igazából elkerülhető gólokat, amikkel belelkesítettük őket és jöttek fel folyamatosan. Azt gondolom, hogy a hátrányvédekezésünkre nem lehet panasz, mert volt belőle elég sok, de - ez a meccs ma így alakult.

- Te hogy érezted a játékot?

- Még nem az igazi, de össze fog ez szép lassan állni. Reméljük, hogy a Világligán már jobban fogunk tudni ennél játszani.

- A csavargólod gyönyörű volt, gratulálok!

- Köszönöm szépen.Erdélyi Balázs nyilatkozata

- Szervusz, Balázs! Nagyot belecsaptál a levegőbe, gratulálok a gólodhoz, gyönyörű volt. De nem nyert a csapat. Hogy láttad ezt belülről?


- Köszönöm szépen! Nagyon kemény, brusztos mérkőzés volt, sok lefordulással. Félidőig nagyon jól álltunk, sajnos volt egy nagyon gyenge harmadik negyedünk, a védelmünk kicsit összeomlott, nagyon sokat hibáztunk. Nagyon sok emberhátrányt kaptunk az egész mérkőzés folyamán, az első félidőben ezeket nem nagyon lövöldözték be, jól védekeztünk. A harmadik negyedben belőttek sok emberelőnyt és ezzel tudták a maguk javára fordítani a mérkőzést, úgy gondolom. A páros kiállításokból is mi jöttünk ki rosszabbul - van ilyen. Nagyjából így lesz az egész nyár folyamán, ehhez hozzá kell szokni, nem fognak minket segíteni a bírók. Kapaszkodni kell és dolgozni keményen tovább.Varga Dénes nyilatkozata


- Szervusz, Dumi! Bevallom neked, hogy én 5:2-nél már előre ittam a medve bőrére és azt fogalmazgattam, hogy hogy lehet majd ezt a szép győzelmet megünnepelni. De hát aztán utána egy rémálom volt. Mi történt?

- Ezt beszéltük éppen bent, hogy hát az volt, hogy kapták folyamatosan a kiállításokat, igazából a meccs alatt végig, és mi ezeket nagyon jól kivédekeztük az első félidőben és lőttünk gólokat. Ennek eredményeképpen 5:3-mal fordultunk. Az volt a hiba, hogy kaptunk akciógólokat. Mert a hátrányunkkal továbbra sem tudtak volna mit kezdeni, legalábbis feltehetően. Viszont lőttek akciógólt, amivel fel tudták törni a védelmünket.

 - A támadójátékunk visszaesett?

- Hát azért felőrölt minket az a nagyon sok hátrány, egyrészt. Másrészt meg jól védekeztek. Így is elég lehetett volna a 8 lőtt gól, ha kiegyensúlyozott a bíráskodás - hiába nem akartam kimondani ezt a szót, mégis ez jutott!

- Köszönöm szépen, Dumi!Szivós Márton nyilatkozata

- Szervusz, Marci! Én megelőlegezem neked, hogy nem okoztatok csalódást. A meccsnek sok jelentősége nem volt, és megmutattátok azt, hogy nagyon keményen harcoltok, az elején is, meg talán a végén is. Hogy értékeled?


- Annak ellenére, hogy szerettünk volna nyerni és kikaptunk, én nagyon büszke vagyok a csapatra, szerintem helyenként kifejezetten jól játszottunk. Most az, hogy mi volt ezen a meccsen, nem is olyan fontos. Rengeteget fogunk ebből a meccsből tanulni, rengeteg tapasztalatot szereztünk szerintem, amiket majd később fogunk tudni hasznosítani.

- Akkor most ennyi, mert el kell menni...

- Igen, most mennünk kell.

- Köszönöm!


A Világliga dubaji szuperdöntőjében (június 16-21.) részt vevő magyar csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

A csapat hétfőn kezdi meg dubaji szereplését, az első csoportellenfél Ausztrália.