FACEBOOK

Gergely István a Dodzsem pluszban

Gergely István a Dodzsem pluszban
hozzászólás, 2014.05.24.

Gergely Pistát már zavarta, hogy a bajnoki meccseken időnként olyan kapus áll az ellenfél kapujában, akit a válogatott kapusedzőjeként edz, s így erősségeiről, gyengeségeiről természetszerűen tájékoztatni kellett csapattársait. Ez is szerepet játszott abban, hogy úgy döntött, 38 évesen befejezi aktív pályafutását.

A SportKlub televízió péntek esti Dodzsem plusz műsorában sugárzott 13 perces beszélgetésből megtudtuk, hogy Pisti a Honvéd alelnöke lesz, speciális feladattal, a vízilabdaszakosztály munkáját kell segítenie, gyakorlatilag közösen irányítják Novák Ferenc szakosztályigazgatóval a szakosztályt.

Gergely István mesélt egyéb elfoglaltságairól, elmondta, hogy egyelőre Rióig tervez. Doktori disszertációját arról írja, hogy működtethető e gazdasági alapon a vízilabda. A munka során feltérképezi a klubok működését, s reméli, hogy a hiányosságok, hibák feltárása javítja a sportág esélyeit.

Szóba kerül a beszélgetésben a magyar bajnokság színvonala, a nyári budapesti Európa-bajnokság, valamint a magyar válogatott kapusainak teljesítménye is.

A beszélgetés: