FACEBOOK

Dabrowski: Először meggyengülünk, aztán erősödünk

Dabrowski: Először meggyengülünk, aztán erősödünk
hozzászólás, 2014.05.22.

A bajnok csapat vezetőedzője egymásután két tévétársaság stúdiójában járt csütörtök reggel. Megmutatjuk mindkét beszélgetést.

Dabrowski Norbert saját értékelése szerint nagy kockázatot vállalt, amikor az egri csapatot Gerendás Györgytől átvéve úgy döntött, hogy azonnali szerkezetváltoztatásokat hajt végre. Most utólag azzal érvelt, hogy ha ugyanazt folytatta volna, amit az elődje épített fel, akkor nem lett volna értelme az edzőváltásnak. A szerkezeti átalakítás bizonytalanságot okozott, a magabiztos, jól játszó ellenfelek könyörtelenül kihasználták a hibákat, s ez nehéz helyzetet teremtett, például meghiúsította azt a tervet, hogy a BL-főtábla hátralévő meccsein pontokat szerezzen a csapat, visszahozva az önbizalmat a bajnoki végjáték időszakára.

A vezetőedző szerint a játék minőségét tekintve sok javítani való van, csak 60 százalékos szintre jutottak a bajnoki döntő végére, s szerinte 70 százalék fölötti teljesítmény az, ami egy ilyen összetételű társaságtól elegendő lehet az eredményes szereplésre.

Az Eger jövő évi keretével kapcsolatban Dabrowski annyit mondott, hogy elvisznek tőlük legalább hat játékost. Neveket nem említett, de összefoglalóan úgy fogalmazott, hogy az Eger "először meggyengül, aztán erősödni fog".

A két beszélgetés:


Dabrowski Norbert a Reggeli Startban


Dabrowski Norbert a Ma reggelben