FACEBOOK

Benedek Eb-kerete

Benedek Eb-kerete
hozzászólás, 2014.05.20.

A szövetségi kapitány 18-es Eb-keretet hirdetett. A barcelonai 13 győzőhöz öt játékos csatlakozhat: Angyal, Erdélyi, Kovács Gábor, Lévai és Tóth Márton.

A budapesti Európa-bajnokságra készülők:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Május 26-án kezdjük a közös munkát, a Bajnokok Ligája hatos döntőjében szereplő három játékos június 6-án csatlakozik a többiekhez.

- A névsort illetően: Vámost nyilván nagyon kimerítette a betegség, be tud kapcsolódni a munkába?

- A hét második felében már elkezdhet lazán úszni, terhelni egy hétig még nem lehet, de ez simán belefér a terveinkbe.

- Szivós Marci könnyített edzéseket végez?

- Ha a még hátralévő vizsgyálatai rendben lesznek, akkor teljes értékű sportolóként számolok vele.

- Kész van már a forgatókönyved a nyárra, vagy még alakítod? Taktika, edzésprogramok...

- Az edzésprogram teljesen kész van, de természetesen ez a kiindulás, rengeteg dolog alakítja majd még a nyár folyamán, ez így volt tavaly is. Percre pontosan megvan minden, de ez nem azt jelenti, hogy ehhez fogok mindenáron ragaszkodni.

- A programban nincsen változás, tehát Budapesten játszunk hivatalos, barátságos meccset az olaszokkal és visszavágót náluk?

- Igen, még egyelőre "medencekérdés" van. A Hajós épül-szépül, de igazodnunk kell ahhoz, hogy a munkálatok hogy haladnak majd, lehet, hogy nem az 50 méteres versenymedencében lesz a meccs, hanem a Széchy-ben.

- Miként vélekedsz a bajnokság hétfőn befejeződött döntőjéről?

- Továbbra is érvényesült az, hogy az egyik csapat erősen dominált az adott mérkőzésen. Amit nagyon szerettem volna, hogy szoros meccsen a végén egy gól döntsön - olyan egyszer sem fordult elő. Mondjuk, ez igaz volt az egészz bajnokságra, az egyik csapat az adott meccs második felére mindig elhúzott. A Szolnok a negyedik meccsen nagyon jól küzdött - ameddig bírta, de hát sérülések, illetve fegyelmelmezetlenségek miatt azért várható volt, hogy így alakul, a negyedik negyedre elfáradtak. Mind a négy meccsre jellemző volt, hogy aki fejben tovább bírta, az dominált a meccs végére. És nagyon dominált, az a csapat, amelyik nyert, a végére már nagyon egyértelműen nyert.

- Összességében a válogatott, a játékosok teljesítménye szenmpontjából hogy értékeled?

- Minden meccsen voltak jól játszó válogatott játékosok, olyan nem nagyon fordult elő, hogy valaki mindig kiválót nyújtott volna. Inkább azoktól láttam jó teljesítményt, akikről tudtam is, hogy jók lesznek. Összességében azt mondom, hogy izgalmas, harcos döntő volt, mint általában minden magyar bajnoki döntő. Ami érdekes volt, az az, hogy nagyon sok kiállítás történt, ami azért szerintem jellemzi a fontos tétmérkőzéseket, gyakorlatilag azon múlt minden, hogy ki bírja tovább a fórok értékesítését. A Szolnok nagyon jól kezdte tegnap a fórjait, de aztán egy idő után már nem volt emberük ahhoz, hogy továbbra is hatékonyan játsszák az emberelőnyöket.