FACEBOOK

Százötven nap múlva EB-rajt - van még jegy, nem kell aggódni

Százötven nap múlva EB-rajt - van még jegy, nem kell aggódni
hozzászólás, 2014.02.12.

Eloszlatták a budapesti Eb-jegyek miatt aggódók félelmeit egy szerdai sajtótájékoztatón. A rendezvényen az MTI tudósítása szerint nem lehetett ott Benedek Tibor.

Budapest, 2014. február 12., szerda (MTI) - A magyar kormány 280 millió forinttal közvetlenül is támogatja a budapesti vízilabda Európa-bajnokságot - jelentette be Simicskó István a kereken 150 nap múlva kezdődő margitszigeti esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkára szerint a nyári Európa-bajnokság újabb bizonyítékát adja, hogy Magyarország képes világversenyek méltó gazdája lenni, és sok szurkolónak szereznek majd örömöt a pólósok az Eb-n is.

Kemény Dénes, a sportági szövetség (MVLSZ) első embere az Eb szervezőbizottságának elnökeként köszönte meg a 280 milliót, hozzátéve, hogy ez plusz összeg az Eb marketingjogaiért állami garanciavállalással kifizetett 1 millió euró felett. Elmondta azt is, hogy a Hajós uszoda központi nagymedencéjének, amellett a lelátónak, a teraszoknak a felújítása a jövő héten indul.

Beck György, a szervezőbizottság társelnöke eloszlatta azokat az aggodalmakat, hogy máris elfogytak volna a legjobb helyekre szóló jegyek. Elmondása szerint bőven van még belépő, mert az értékesítés szakaszosan folyik, s megfelelő ütemezéssel árusítják az egy-egy szektorba szóló belépőket. Hozzáfűzte, hogy a kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel mérlegelik: az eddiginél is magasabb, még több embert befogadni képes két mobillelátót is építsenek a margitszigeti Eb-re.

A kedd este még Görögországban győztes világliga-mérkőzést játszott férfiválogatott szakvezetője, Benedek Tibor nem lehetett ott a sajtótájékoztatón, a magyar női csapat szövetségi kapitánya, Merész András azonban jelen volt, s elmondta, hogy keretével május 18-án kezdi meg az Európa-bajnoki felkészülést.  

A sajtótájékoztatón bemutatták az Eb hivatalos kabalafiguráját - egy sárga "vízilabdatestű" békát -, s az is elhangzott, hogy mostantól él az Európa-bajnokság hivatalos honlapja, a www.ecwaterpolo2014.com.