FACEBOOK

Budapesti Eb: megkezdődött a jegyárusítás

Budapesti Eb: megkezdődött a jegyárusítás
hozzászólás, 2013.11.21.

Ez már tényleg a visszaszámlálás: csütörtök délutántól megvásárolhatók a 2014. július 14-27-i Európa-bajnokság belépőjegyei, bérletei.

Megadták a módját, az biztos. Méltó helyen, Budapest egyik legelegánsabb szállodájában rendezték meg a jövő évi budapesti Eb első sajtótájékoztatóját. Természetesen a teljes sportági vezetés ott volt, emellett a kormány, a főváros és a LEN is magas szinten képviseltette magát.

Az asztalnál ülők rengeteg tévéstáb előtt mondták el az ilyenkor kötelező udvariassági köröket, mi olvasóink számára összefoglaljuk a lényeget:

- a kormány minden támogatást megad a sikeres Eb megszervezéséhez (ezt Simicskó István illetékes államtitkár mondta);
- mától megvásárolhatók az Eb belépőjegyei.

Ez utóbbit Beck György, az MVLSZ társelnöke jelentette be, majd az eb két "nagykövete", Drávucz Rita és Kásás Tamás kicsit bonyolult módon, de kétségtelenül látványosan élesítette a közvetítő felületet, amely a jegyvásárlás lehetőségét biztosító szolgáltatáshoz vezet.



Ez úgy történt, hogy az illusztris vendégeknek kiosztott papírok egy-egy karaktert tartalmaztak, s az illető ezt a karaktert kiabálta be, amit aztán Drávucz Rita és Kásás Tamás vezetett át a notebookba. Így állt össze a jelszó (váratlan fordulattal: Budapest2014), majd az enter gomb megnyomásával, a jelenlévők tapsa közepette jelent meg a kivetítőkön a szövetség hivatalos weboldala, amelyre felkerült egy gomb. Aki erre klikkel, eljut a Tiket Expressz által üzemeltetett jegyed.hu oldal megfelelő részére, ahol (a sajtótájékoztatón végrehajtott akció után két és fél órával) megkezdődött a jegyek értékesítése.

Az ár 800.- Ft és 50 ezer Ft között mozog, utóbbi bérlet.

A honlapról kiderül, hogy a csütörtökön megnyitott lehetőség lényegében jegyrendelés, a lefoglalt jegyet meghatározott ideig tartják a szervezők, s jelzik, hogy mi a fizetési határidő. Fontos tudnivaló, hogy egy rendeléssel legfeljebb nyolc belépőjegyet ( bérletet) lehet lefoglalni.

Ami a sportszakmai tudnivalókat illeti, konkrét elvárás a magyar csapatokkal szemben nem fogalmazódott meg a sajtótájékoztatón a vezetés részéről. Közismert, hogy eddig a négy közé kerülésről beszélt mindenki, mint hivatalos elvárásról. Most Kemény Dénes némileg emelte a tétet, azt mondta, nem írná alá a Barcelonában elért egy arany egy bronzot, Budapesten jobb eredményt vár.

vlv-képek