FACEBOOK

Magyar Kupa: meglepetés nélküli elődöntők

Magyar Kupa: meglepetés nélküli elődöntők
hozzászólás, 2013.11.16.

Álomdöntő lesz vasárnap a Magyar Kupában: a címvédő Szeged a szolnoki Arénában küzd meg a házigazdával az újabb kupagyőzelemért. Riportunk a két elődöntő összes góljával.

A nap délelőttjén avatták fel a szolnoki Arénát, ünnepélyes külsőségek között. Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében  - Kemény Dénesre hivatkozva - azt mondta: a kapufa éle mindig igazságos, mert onnan a labda annak a csapatnak pattan be, amelyik a hétköznapokban jobban megdolgozott ezért.

Magyar Kupa, elődöntők

Szeged-Kaposvár 15:4 (4.1, 4:2, 2:0, 5:1)
Szolnok, v.: Marjay, Dodog
Szeged: Nagy V., Decker Á. 1, Kiss Cs. 1, Szivós 3, Juhász 1, Tóth M. 5, Seman. Cs.: Jansik Sz. 1, Sánta, Vincze M. Hegedüs, Molnár T. 1, Kunac 2. Vezetőedző: Vincze Balázs
Kaposvár: Szécsi, Berta 1, Dőry 1, Surányi, Juhász-Szelei 1, Benics 1, Gros. Cs.: Dobos, Szilvasán, Prikidánovics, Kincses, Kutasi. Vezetőedző: Fekete Szilveszter
Gól - emberelőnyből: 2/4, ill. 0/7
Gól - ötméteresből: 3/4, ill. 0/1

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A szegediek magabiztosan győztek a találkozó végére egyre jobban széteső Kaposvár ellen, úgy, hogy legjobb játékosaikat a meccs egy részében már pihentetni is tudták, illetőleg főleg emberhátrányban védekezési megoldásokat próbáltak begyakorolni a vasárnapi döntőre.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Dőry gólja

1:1 - Szivós első gólja, ötméteres

2:1 - Tóth Márton első gólja

3:1 - Szivós második gólja

4:1 - Juhász ötméteresgólja

5:1 - Tóth Márton második gólja

6:1 - Kunac első gólja

6:2 - Benics gólja

7:2 - Tóth Márton harmadik gólja

7:3 - Juhász-Szelei gólja

Szécsi kivédi Molnár Tamás ötméteresét

8:3 - Molnár Tamás gólja

9:3 - Kunac második gólja

10:3 - Kiss Csaba gólja

11:3 - Szivós harmadik gólja

12:3 - Tóth Márton negyedik gólja

12:4 - Berta gólja

13:4 - Jansik Szilárd ötméteresgólja

14:4 - Tóth Márton ötödik gólja

15:4 - Decker Ádám gólja



Tóth Márton nyilatkozata


- Érkezik a találkozó legjobbja, Tóth Márton, akinek gratulálok ehhez a címhez! Nagy tanakodásban volt kommentátorunk, illetve szakkommentátorunk, hogy téged, vagy Szivós Marcit nevezzen meg a mérkőzés legjobbjának, de aztán a pöckölés eldöntött mindent. Beszéljünk is gyorsan elsőként erről: amikor úsztál a kapu felé, akkor az ember kitalálja, hogy van már négy gólom, megpróbálkozom egy ilyen ritkán látható mozdulattal?

- Nem, ezt egészen egyszerűen azért csináltam, mert előtte volt egy ziccerem, és már ott néztem, hogy Szécsi Zoli próbál kijönni, és próbáltam elkapni azt az ütemet, amikor a kezei lent vannak – és ekkor pöcköltem el. Én ezt annak idején a KSI-ben tanultam, és ritkán, de szoktam alkalmazni. Örülök, hogy most sikerült.

- Nézzünk egy picit előre, hiszen holnap következik a döntő – azt még nem tudjuk, hogy kivel. Ma tényleg egy remek Szegedet láthattunk, könnyed játékkal, remek megoldásokkal, igazi klasszisteljesítményekkel. Hogyan menthető át ez a holnapi napra? Hogy látod, mi lehet a kulcs?

- Mindent ugyanígy kell csinálni. Azt gondolom, hogy nagyon jól felkészültünk taktikailag, külön sémákat kaptunk, amire csak frissíteni kellett mérkőzés közben, és az egyéni kvalitásokat belevinni. Szerintem ezt holnap is meg fogjuk kapni. Mi két mérkőzésre készültünk mind fizikálisan, mind mentálisan, úgyhogy nem lehet ebből probléma, hogy ezt hogyan mentsük át. Mindenképpen maradt még.

- Jó felkészülést kívánok a döntőre!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Szolnok-Vasas 11:8 (3:1, 3:2, 1:1, 4:4)
Szolnok, v.: Vogel G., Németh A.
Szolnok: Decker A., Gocics, Vámos 4, Hosnyánszky 2, Jansik D., Kis G., Mitrovics 2. Cs.: Tóth P. Vörös 1, Alekszics 1, Hangay Z., Pásztor 1, Török. Szakmai igazgató: Kovács István
Vasas: Barabás, Drasko Brguljan 3, Csapó 3, Katonás, Angyal, Takács, Steinmetz Á. 2. Cs.: Fazekas, Sedlmayer, Manhercz Á., Hőna. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 5/6, ill. 4/12
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 2/2

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A Vasas végig jól tartotta magát, de korán elveszítette a cserével, végleg kiállított Katonás Gergőt, s ez valószínűleg megpecsételte a piros-kékek sorsát.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Vámos első gólja

2:0 - Mitrovics első gólja

2:1 - Brguljan első gólja

3:1 - Vámos második gólja

3:2 - Brguljan második gólja

4:2 - Vörös gólja

5:2 - Vámos harmadik gólja

6:2 - Pásztor gólja

6:3 - Csapó első gólja

6:4 - Drasko Brguljan ötméteresgólja

7:4 - Vámos negyedik gólja

7:5 - Csapó második gólja

8:5 - Alekszics gólja

8:6 - Steinmetz Ádám első gólja

9:6 - Hosnyánszky első gólja

10:6 - Mitrovics második gólja

10:7 - Steinmetz Ádám második gólja

11:7 - Hosnyánszky második gólja

11:8 - Csapó harmadik gólja



Vámos Márton nyilatkozata


- Vámos Márton érkezik, a mérkőzés legjobbja. Négy gólt szereztél a találkozón a volt csapatod ellen. Ez mennyiben segített egyébként, hogy tudtad, hogy nagyjából hol vannak a blokkok, hol lehet ellőni, ilyenekkel lehet kalkulálni?

- Nyilván nem, mert tavaly is mást játszottak, ma is mást játszottak. Bár egyébként nagyon készültem erre a meccsre, vártam, mert – nem azt mondom, hogy jó érzés őket megverni, de – nyilván van egy bizonyítási vágy bennem, amikor ellenük játszom.

- Izgalom is van még ilyenkor benned?

- Egy természetes izgalom van, de ilyen pályafutásom eleji, nagyon nagy izgulás már nem volt.

- Te minek tulajdonítod a kiváló lövőformád? Ha a statisztikáinkat jól böngésztem, akkor hétből négy lövés bement.

- Hétből négy volt a lövési statisztikám? Most hirtelen nem tudok mit mondani, így jött ki ez a mai nap. Reggel így keltem fel, ennyit tudok mondani.

- Van esetleg valami rituálé – ha már azt mondtad, hogy így keltél fel?

- Abszolút van. Délelőtt megvannak azok a speciális dolgaim, amit meg szoktam csinálni. Megvan, hogy mit szoktam ebédelni, mennyivel a meccs előtt, és ezeket mind betartom.

- Mindjárt el is engedlek pihenőre, de még a holnapi mérkőzésre, ha előretekintünk: következik a Szeged elleni döntő, és láthattuk, hogy a Szeged is nagyon jó formában van.

- Bár én nem láttam a meccset, nem is tudom, hogy mennyi lett az eredmény, de nemrég játszottunk ellenük, nagyon-nagyon masszív csapat, nehéz ellenük játszani. Úgy gondolom, a maximális teljesítményt kell hoznunk ahhoz, hogy meg tudjuk őket verni.

- Jó pihenést kívánok, és sok sikert a holnapi találkozóra!

 (Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A vasárnapi döntőben:

16.15 Szeged-Szolnok - DigiSport, vlv