FACEBOOK

Honvéd-Vasas 10:10

Honvéd-Vasas 10:10
hozzászólás, 2013.11.02.

A régi Honvéd-Vasas meccseket idéző küzdelem és hangulat, fordulatos, izgalmas meccs, vízilabdaünnep a Kőérben, döntetlen végeredménnyel. Riportunk nyilatkozatokkal, fotókkal, videókkal.

OB1 alapszakasz, 8. forduló

(A forduló további eredményei.)

Honvéd-Vasas 10:10 (3:3, 2:3, 3:3, 2:1)

Kőér utca, v.: Marosvári, Füzesi
Honvéd: Gergely, Kovács P., Mátyás, Szőke Sz. 3, Kiss G. 2, Koji 3, Steinmetz B. 1. Cs.: Boros T., Illés 1, Fülöp, Simon, Tóth B. Vezetőedző: Vad Lajos
Vasas: Barabás, Drasko Brguljan 3, Csapó 1, Katonás, Angyal 1., Talkács B. Steinmetz Á 2. Cs.: Fazekas 1, Sedlmayer 1, Manhercz, Hőna 1. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 4/13, ill. 5/13
Gól - ötméteresből: 0/3, ill. -
Kipontozódott: Mátyás, ill. Takács B.
Sárga lap: Vad Lajos

A Honvéd három ötméterest hagyott ki, ebből kettőt Barabás Botond védett ki.

Még a lépcsőkön is ültek a Kőérben és a nézők remek hangulatot teremtettek, tényleg vízilabdaünnepet, régóta hiányolt budapesti pólófiestát hozott ez a szombat este.

A Vasas a meccs nagy részében uralta a játékot, de a Honvéd szivósan küzdött, meccs közben kétgólos hátrányból is fordított, így mindkét csapat elégedetlen kicsit, hiszen joggal érezheti úgy, hogy kezében volt a győzelem.

A parádés teljesítmények, megoldások mellett sok hiba is becsúszott, de ezen az estén ez is belefért, nagyon jól szórakozott a publikum!


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Két Gergely-védés

Hőna gólja

Koji harmadik gólja

Szőke Szabolcs második gólja

Kimaradt Vasas-előny

Kiss Gergely első gólja

Sedlmayer gólja

Tóth Bendegúz érvénytelenített ötméterese

Fazekas gólja

Barabás véd

Szőke Szabolcs harmadik gólja

Gergely véd

Kiss Gergely második gólja

Steinmetz Ádám második gólja

Barabás-védés



Szőke Szabolcs nyilatkozata


- Szabolcs, köszöntelek a VLV kamerája előtt, és gratulálok a mai teljesítményedhez! Kérlek, foglald össze, milyen volt ez a meccs?

- Köszönjük szépen – bár pontokat veszítettünk. Arra készültünk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést is. Kicsit nehezen indult számunkra, két-három gólt kaptunk, ami elkerülhető lett volna, utána a negyed végére felhoztuk, és ez az egy-két gólos különbség meg is maradt. A végén igazságos döntetlen született.

- A te játékodat hogy értékeled? Nagyon elemedben vagy, minden Honvéd meccsen viszed a válladon a csapatot.

- Próbálok minden meccsen jól játszani, maximumot teljesíteni. Ma az elején nem úgy jöttek a dolgok, a megúszások, nem tudtam úgy helyzetbe kerülni, de a végére sikerült.

- Hol végezhet ez a Honvéd, szerinted, a végén?

- Reméljük, hogy bekerülünk a négy közé, ez a cél. Most, hogy a Vasassal végül is így zártunk, emiatt egy kicsit nehezebb lesz, de mindent megteszünk azért, hogy mi legyünk a negyedik csapat.

- Gratulálok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Barabás Botond nyilatkozata


- Gratulálok, Botond a teljesítményedhez, a döntetlenhez! Nem tudom, hogy jöttetek ide, milyen eredményt gondoltatok magatoknak?

- Mindenképp nyerni szerettünk volna, mert a pontokat most eléggé gyűjtetünk kellene – becsúszott olyan vereség, amire nem számítottunk. Elemezve a meccset, szerintem egyik csapat sem érdemelte meg a győzelmet, elég kaotikus volt a meccs. Sajnos a védekezésünk hagyott kivetni valót maga után, hat gólt kaptunk a rövidbe, ilyen blokk mellett ellőtt gólokat. Erre most nem nagyon tudok mit mondani. Ez nem lehetne benne. A vége felé, amikor meg már úgy voltunk vele – Csaba is kiabált, hogy ugorjak a rövidbe –, akkor meg visszalőtték a hosszúba. A védekezésünkön van mit csiszolni, de egyébként ez sem mondható el általánosságban, mert a Debrecen és a Szolnok ellen kiválóan ment hátul a védekezés – főleg a hátrányokban a Debrecen ellen nagyon jól muzsikáltunk. Ez ma döntetlen lett, nem érdemeltük meg a győzelmet, így alakult most.

- Azért kivédtél két ötméterest, beszéljünk erről is egy kicsit. Az hogy történt?

- Az ötméteres kivédése szerencsén is múlik, az ember elugrik valamerre, vagy oda lövik, vagy nem oda lövik. Szerencsém volt. Ha jobbra ugrok, és balra lövi be, vagy ha balra ugrok, és jobbra lövi be, akkor nem mondhattuk volna el, hogy kivédtem, úgyhogy ez ötven százalékban szerencse is.

- Sportszerű vagy... Gratulálok.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Szervusz, Ádám! Gratulálok neked is a meccshez, a teljesítményedhez. Biztos nem vagy elégedett, mert úgy nézett ki, hogy talán meg is nyerhetitek, de azért bár minden meccs ilyen lenne, én azt mondom.

- Köszönjük szépen! Gratulálok a Honvédnak, megmutatták, hogy nem véletlen álltak a meccs előtt száz százalékosan a tabella élén. Vad Lajos nagyon jól összerakta ezt a csapatot, ez ma is meglátszott. Egyúttal meg gratulálok a saját csapatomnak is, elsősorban Barabás Botondnak, aki továbbra is szenzációs formában véd. Egy nagyon szórakoztató mérkőzést tudtunk játszani. Bár a mérkőzés nagyobb részében vezettünk, ennek ellenére azt gondolom, hogy nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal sem. Sajnos azért nem tudtunk nyerni, mert rosszkéz szélről, Boti mellett kaptunk három-négy elkerülhető gólt is. Ez a mi slendriánságunknak köszönhető, úgyhogy emiatt nem is érdemlünk győzelmet. De nagyon szép, biztató jelek vannak, és olyan taktikai figurák is, amiben most már kezdünk összeérni, és jól játszunk egyébként.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, ez a meccs a régi időket idézte fordulatosságban, izgalomban, még talán a szurkolói létszámban is. Én gratulálok, bár biztos nem vagy elégedett.

- Nyilván vegyes a kép döntetlennél, egyetlen játékos sem nagyon boldog, ha hasonló csapatok játszanak. Ha egy gyengébb csapat ér el döntetlent egy erősebb csapattal szemben, akkor boldog. Itt hasonló csapatok voltak, maximum két-háromgólos különbség, amire lehetett számítani. Ehhez képest döntetlen lett, tehát mind a két csapat két játékpontot veszített. A mérkőzés nagy részében a védekezésünkkel voltak nagyobb bajok, elsősorban azért, mert vagy túl vigyáztunk, vagy túlságosan otthagytunk embereket. Az a fajta egyensúly, amit az eddigi meccseken hoztunk védekezésben – hatból hat győzelem –, az annak volt köszönhető, hogy nagyon keveset hibáztunk, és nem adtunk olyan gólt, mint mondjuk most, hogy előreváltottunk egy emberre, és két méteren tudott más lőni. Illetve az ellenfél két legjobbját nem semlegesítettük elég jól, és lőtték a gólokat. Nálunk pedig elöl egy vegyes kép volt – két méterről kimaradt emberelőny-megjátszás, három büntető, több más emberelőny, amit elmulasztottunk belőni –, mégis döntetlen lett, mégsem kaptunk ki. Hét meccs után nem kaptunk még ki – voltunk Kaposváron, játszottunk a Debrecennel és a Vasassal –, ennek valamilyen szinten örülni kell. A RacioNet Honvédnak az volt a célja a szezon elején, hogy legyen egy nagyon hajtós csapata, ahol néhány rutinos pátyolgatja a fiatalokat, akik majd a fejükre nőnek és lehagyják őket egy-két éven belül. Ezen az úton megyünk tovább, és próbáljuk a játékunkat összerakni. Ebből a szempontból ma nem léptünk előre, viszont levontunk tanulságokat már most a meccs után rögtön, meg fogjuk még a közeljövőben is. Szerdán és pénteken két idegenbeli meccsünk lesz, utazunk a Szolnokhoz és az Egerhez, aki a bajnoki aranyért fognak csatázni. Az esélyek szerint mi nem fogunk a bajnoki aranyért csatázni, de megnézzük, mire vagyunk képesek idegenben az esélyesebb csapatok ellen. Próbáljuk összerakni a játékunkat még jobban. Most november eleje van, azt mondom, hogy soha rosszabb kezdést, mint hat győzelem, egy döntetlen a bajnokságban – de nyilván győzni szerettünk volna hazai pályán.

- Annyit mondj még, hogy mi történt veled meccs közben, és hogy vagy?

- Volt egy labdaszerzésünk utáni támadás, ahol kicsit egymásba akaszkodtunk Steinmetz Ádám barátommal, aztán annak a vége egy "mákostészta" lett arccsontra – oda, ahol már egyszer el volt törve egy hasonló Honvéd-Vasas mérkőzésen. Akkor kórházban végeztem. Most nem kell kórházba mennem, zúzódásom van, de semmi baj.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)