FACEBOOK

Vincze Balázs Universiade-csapatot hirdetett

Vincze Balázs Universiade-csapatot hirdetett
hozzászólás, 2013.06.19.

Vincze Balázs szerdán délután, a szerb Universiade-válogatottal Szegeden lejátszott hivatalos mérkőzés előtt ismertette a vlv-vel a kazanyi Universiadéra (július 5-17.) nevezett magyar férfi válogatott névsorát.

A kazanyi Universiádén részt vevő magyar férfi válogatott tagjai (sapkaszámok szerint):

 1. Bisztritsányi Dávid
 2. Korényi Balázs
 3. Deutsch Máté
 4. Halek Márton
 5. Szécsi Dávid
 6. Kovács Gábor
 7. Mezei Tamás
 8. Szentesi Ádám
 9. Erdélyi Balázs
10. Juhász Zsolt
11. Chilkó Mártpon
12. Somogyi Balázs
13. Barabás Botond

VINCZE BALÁZS Universiade-szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Sajnos a felnőtt válogatottól sérülések miatt nem érkezhetett hozzánk játékos, emiatt új embereket kellett behívni, akikkel tulajdonképpen néhány napja kezdtük el a közös munkát. Az egyik állomás volt a szerbek Universiade-csapatával szervezett közös szegedi felkészülés. Szerdán este már kétkapuztunk egymással, ma pedig hivatalos meccs is lesz. Bizakodó vagyok, de még mindig nem tudjuk, hogy a többi csapat milyen összetételű lesz a kazanyi tornán. Arról már van információnk, hogy az oroszok a Cseljabinszkban is szerepelt válogatottjukat indítják, s elképzelhető, hogy a szerbekhez is csatlakoznak többen a felnőtt kerettől. Szeretném, ha éremmel tudnánk zárni, de az összeszokottságot még meg kell szerezni, most tudunk először idegen csapattal játszani, aztán az Universiadén napról napra jól kell majd teljesíteni.

A csapat július másodikán utazik el a főiskolai játékok színhelyére.


A torna lebonyolítási rendje olyan, mint az olimpiáé, a csoportban mindenki játszik mindenkivel, majd keresztbejátszás következik.

A magyar csapat csoportellenfelei: Grúzia, Oroszország, Ausztrália, Kanada és Japán.

A másik csoport tagjai: USA, Brazília, Szerbia, Belgium, Olaszország, Montenegró.


Az Universiade az olimpiai játékok után a világ legnagyobb multisport-eseménye, amelyet 20-25 sportágban 150-160 résztvevő ország 10-12 ezer résztvevőjével rendeznek meg.

A 2013-as nyári Universiade mind a sportágak számában (27), mind a várható résztvevők számában (12 ezer sportoló) rekordokat dönt. A sportági versenyek megrendezésére és edzéslehetőségek biztosítására összesen 64 sportlétesítmény (ebből 30 kifejezetten az Universiade kiszolgálására épült) áll rendelkezésre Kazanyban. A 12 ezer sportoló elszállásolására és teljes körű kiszolgálására alkalmas Universiade-falu a viadalt követően egyetemi campusként üzemel tovább.

Az Universiade házigazdája Kazany, a tatár főváros lesz, a versenyeket július 5. és 17. között rendezik meg.

Magyarország képviseletében három csapat indulhat az egyetemi olimpián: a férfi és női vízilabda-, valamint a női kosárlabda-csapat.

A legutóbbi, 2011-es Universiadéról a magyar küldöttség hat arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel tért haza. Az úszó Cseh László három aranyérmet nyert. A férfi vízilabdacsapat a 9. helyen végzett.