FACEBOOK

Játék a zászlóért - 6. forduló

Játék a zászlóért - 6. forduló
hozzászólás, 2013.06.15.

A magyar válogatott 15.15-kor kezdi az amerikaiak elleni elődöntőt, amit a Digi Sport2 is közvetít. Addig bőven van idő megtalálni a választ újabb kérdésünkre.


vlv-játék, 6. forduló

Mi köze van Dévényi Tibor lemezlovasnak a magyar férfi vízilabda-válogatotthoz? (És NEM arra gondolunk, hogy 1965-ben parodistaként megnyerte a Ki mit tud? vetélkedőt Vallai Péterrel és Benedek Miklóssal, Benedek Tibor szövetségi kapitány édesapjával!)

A választ kérjük szombat éjfélig elküldeni a jatek@vlv.hu emailcímre.


Játékunk vasárnap zárul - egy különleges feladattal. A zászlót a legtöbb helyes megfejtést beküldő olvasó nyeri. "Pontazonosság" esetén sorsolással döntünk.


Az ötödik fordulóban a helyes válasz ez volt: Szilágyi Péter.

Madaras Norbert egykori nevelőedzője volt az, aki a lelátón nézőként ülve belesípolt a szerbek utolsó támadásába az athéni olimpiai döntő végén, kizökkentve ezzel a ritmusból a szerbeket, akik ki is hagyták az emberelőnyt, s így a rendes játékidőben megnyertük az olimpiát.

Az ominózus sípot később Madaras Norbertnek ajándékozta.


A játék azért a zászlóért folyik, amit Varga Dániel csapatkapitánytól kaptuk még március végén. A különlegességét részben az adja, hogy a bari Olaszország-Magyarország találkozón szerepelt valamennyi játékosunk aláírta.

Ez egy olasz nemzeti zászló, Stefano Tempesti a meccs előtti hivatalos bemutatást követő pillanatokban cserélte ki Varga Dániellel a magyar csapatzászlóra (képünkön). Ezek a nemzetközi mérkőzéseken egymásnak hagyományosan átadott nemzeti zászlók vízilabdázóink számára is ereklyék, általában az a szokás, hogy ha az adott mérkőzésen újoncot avatunk, akkor az illető viheti haza a többiek aláírásával ellátott zászlót - örökre szóló emlékként. Most azonban nem szerepelt új ember a csapatban, s a játékosok - Benedek Tibor szövetségi kapitány támogatásával - úgy döntöttek, hogy az ereklyét aláírják, s a vlv számára ajánlják fel.

Emlékezetes, hogy Bariban a magyar csapat 8:7-re legyőzte a világbajnokot, s ezzel biztosította helyét a Világliga kedden kezdődő cseljabinszki szuperdöntőjében. Így talán nem túlzás azt mondani, hogy sporttörténeti jelentőségű ereklyéről van szó.