FACEBOOK

Ifi vb: USA-Magyarország 9:10

Ifi vb: USA-Magyarország 9:10
hozzászólás, 2012.12.02.

Válogatottunk izgalmas meccsen egygólos győzelmet aratott az Egyesült Államok csapata felett és ezzel gyakorlatilag csoportelső a Perth-i U18-as világbajnokságon!

U18-as világbajnokság, csoportkör, második nap, Perth (Ausztrália)

Dél-Afrika-Horvátország 1:25 (0:8, 1:4, 0:4, 0:9)

Új-Zéland-Kolumbia 11:10 (2:2, 3:2, 4:4, 2:2)

Irán-Románia 4:11 (0:3, 0:2, 2:4, 2:2)

Üzbegisztán-Trinidad és Tobago 19:16 (2:2, 7:4, 8:1, 2:9)
(Érdekesség, hogy az üzbég színekben játszó Kirill Rusztamov 15 gólt lőtt a meccsen)

Kazahsztán-Szerbia 1:20 (0:4, 1:6, 0:5, 0:5)

Brazília-Olaszország 7:17 (1:5, 2:4, 1:4, 3:4)

Fotó: Anthony Pearse

USA-Magyarország 9:10 (1:2, 3:3, 2:3, 3:2)
Perth, Challenge uszoda, v.: Birakis, Alexandrescu
USA: Danner, Abdulhamid 2, Chase, Farmer, Fellner 1, Inoue 1, Irving, Jarrels Stickney 1, Ramirez 4, Roberts, Stapleton, Zwaneveld
Magyarország: Péterfy, Sánta, Jansik Sz. 5, Sedlmayer 1, Berta, Manhercz 1, Zalánki, Gyárfás, Lőrincz, Szabó B. 1, Telegdy 1, Német T. 1. Szövetségi kapitány: Horkai György

A magyar csapat szinte végig vezetett, az amerikaiak a negyedik negyedben fordítottak. Óriási lelkierőről ad tanúbizonyságot, hogy két távoli hatalmas, védhetetlen lövéssel (Szabó Bendegúz és Sedlmayer Tamás) újra visszaszereztük a vezetést és megnyertük ezt a kulcsfontosságú mérkőzést.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyon fontos meccs volt ez nekünk a csoportelsőség szempontjából. Jól indult, nem volt  semmi gond, vezettünk már 3:1-re is. Ezután viszont rengeteg helyzetet elrontottunk. Nagyon sokat  úsztunk, kidolgoztuk a helyzeteket, de az ameriaki kapus rengeteget kivédett. Végig vezettünk egy vagy két góllal, aztán az utolsó negyedben, 8:6-os vezetésünknél volt egy lefordulásunk, de egy rossz passz miatt elvesztettük a labdát, az amerikaiak elöl maradtak és ebből szépítettek. Aztán volt még egy ilyen eset, majd kaptunk egy emberhátrányt, azt értékesítették és máris ők vezettek 9:8-ra. Nagyon nagy dolognak tartom, hogy innen ismét meg tudtuk fordítani a meccset. Előbb Szabó Bendegúz dobott hatalmas távoli kapufás gólt, utána Sedlmayer lőtte át kapásszélről a teljesen behúzódó amerikaiakat. Izgalmassá tettük magunknak a meccset, ez az igazság. Korrekt volt a  játékvezetés, a gond abból adódott, hogy a kidolgozott helyzeteinket nem lőttük be. Rendkívül jó napot fogott ki az amerikai kapus, és igazából azt lehet nagyra értékelni, hogy a hibák dacára, annak ellenére, hogy felhoztuk az amerikaiakat, akik éltek is a lehetőséggel, meg tudtuk újra fordítani és nyertünk. Ez jó jel.

JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Nagy értékű győzelmet arattunk. Sejtettük, hogy nehéz meccs lesz, ez így is lett. Meccs közben többször is vezettünk két góllal, de mikor nagyobb előnyre tehettünk volna szert, mindig elhibáztuk. Ami pozitívum, hogy nagyon sok helyzetünk volt, de sajnos ezen a meccsen nem tudtunk élni velük. Nyertünk magunknak egy plusz pihenőnapot. Ezt pihenéssel és gyakorlással töltjük majd. Valamint várjuk a negyeddöntőbeli ellenfelünket. A saját teljesítményemmel elégedett vagyok.

SZABÓ BENDEGÚZ a vlv-nek:

- Gratulálok az amerikai csapatnak, és a csapattársaimnak is, hogy egy ilyen jó csapat ellen nyerni tudtunk! Álmodni se merhettünk volna ennél jobb meccsről a csoportelsőség eldöntését illetően. Ezt a mérkőzést védekezéssel nyertük meg, elöl pedig sikerült egyel több gólt lőni, mint az ellenfél.

A kezdeti botladozásoknak és a pazarul védő amerikai kapusnak köszönhetően kellett, hogy a végén mellénk álljon a szerencse és a holtponton átlendülve mégiscsak győzelmet arattunk.

SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Nehéz meccsre számítottunk, de igazából a saját hibáinkból lett szoros a mérkőzés. Nagyon sok ziccert hagytunk ki a meccsen, aminek meglett eredménye, mert két gólnál többel nem tudtunk elmenni. A végén a vezetést is átvették, de nagy akaraterőről és lelkierőről tettünk tanúbizonyságot, hogy az utolsó negyedben föl tudtunk állni egygólos hátrányból. Most két nap következik, amikor nem játszunk majd meccset, szóval ki tudjuk pihenni magunkat, és Egyiptom után az ausztrálok elleni mérkőzésre fókuszálunk minden erőnkkel, hogy bejussunk a legjobb négy közé.

A magyar csapat utolsó csoportmérkőzését Egyiptom ellen játssza szerdára virradóra, magyar idő szerint hajnali két órakor.

(Női válogatottunk az olaszok 7:4 arányú legyőzésével startolt a tornán.)

Címkék:
Perth

5 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska38013
2012.12.03. 14:57

nézegetve a sorsolást, a lehetséges ellenfelek: negyeddöntő - auszik (nem lesz egyszerű, lejtős hazai pálya...), elődöntő - szerb vagy olasz (mindkettőt vertük már idén), döntő - horvátok (és itt már minden lehet!) hajrá fiúk!!

Krisz hozzászólása
Krisz38012
2012.12.03. 14:11

Reméljük a negyeddöntőbeli ellenfelünk, aki valószínűleg a házigazda lesz, szintén győzni fogunk és akkor már a négy között......de szép is lenne. Érdekes, hogy az amik két leggólerősebb játékosa, a neve alapján igazi jenki........Ezt az Üzbég gyereket meg valószínű honosítják majd a ruszkik.....

Török Szultán hozzászólása
2012.12.02. 21:38

Ez az fiúk! Csak így tovább!

Krisz hozzászólása
Krisz37999
2012.12.02. 15:25

Ezek szerint a hivatalos honlap sem a legmegbízhatóbb.........

Krisz hozzászólása
Krisz37995
2012.12.02. 14:45

Nagy gratuláció a fiúknak ! Azért Jansik 6 gólja nem semmi......