FACEBOOK

Egy kép története

Egy kép története
hozzászólás, 2012.11.02.

Érdekes fotót adott ki a nemzeti hírügynökség a szerdai Románia-Magyarország Világliga-meccs képei között. Kemény Dénes egy fényképezőgéppel a kezében. Elmesélem a kép történetét.

Arról a képről van szó, amit a telesport.hu galériájának első helyére pozícionált, s azt sugallja: Kemény Dénesnek már fotózásra is van ideje, felszabadultan nevet a medence partján.


Kemény Dénes szövetségi kapitány már elköszönőfélben van játékosaitól, az elmúlt 16 évben végzett munkától. Ez kiderül szinte minden nyilatkozatából, látszik a közszereplések alkalmával mutatott gesztusaiból.

A nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában a szerdai Világliga-meccs előtt egyedül állt az öltözőajtó medenceparti oldalán. Hosszan nyomogatta telefonjának gombjait, amikor köszöntöttük egymást, megkérdezte, tudom-e a wifi jelszavát.

A meccs első negyedét ugyanott, a kapu mögött, az egyik rajtkövön ülve töltötte. Utána eltűnt, a lelátóról készült fotókon láthattuk viszont. A negyedik negyed közepe táján megint a parton tűnt fel, a korlátra támaszkodva nézte a meccset. Amikor lejártak az utolsó másodpercek, azonnal elindult az ötméteres vonalnál álló Benedek Tibor felé. Gratulált, összeölelkeztek, majd ezután köszöntötte egymást valamennyi stábtag és játékos, ahogy egyébként minden meccs után (a vesztes mérkőzések után is) szokásos.

És akkor az ígéret szerint az MTI-fotó története.

Már elkezdődött a csapatok bemutatása, amikor Dénes odajött és elkérte a vlv kameráját. Azt mondta, lefényképez a magyar csapattal a háttérben. Még meg is fordult a fejemben, hogy nekem talán most inkább dolgoznom kellene, de hát egy ilyen "felkérést" nem lehetett visszautasítani. Szembefordultam vele, s úgy pózoltam, mint egy turista. Exponált, kicsit várt, aztán megint és megint. (Akkor készülhetett az MTI remek fotója, amikor végzett.) Összesen négy képet készített, de csak késő éjjel, hazaérkezés után, a tudósítással járó rengeteg feladat végzése közben vetettem ezekre egy futó pillantást. Aztán később alaposabban szemügyre vettem a képeket.

A négy fotó szinte teljesen egyforma. Valóban rajta vagyok én is, meg a háttérben a válogatott is.

Azóta nem megy ki a fejemből ez a szimbolikus történet, de nem azért, mintha megsértődtem volna. Hogy akkor miért? Csak meg kell nézni a fotókat...



Címkék:
Kemény Dénes

6 régi hozzászólás

pif hozzászólása
pif37728
2012.11.02. 16:09

Talán eljátszott a gondolattal:) Szerdai sportgéza interjú: ...Úttörő voltam talán a csapatkijelölésnél is, amikor a meglévő tizenegy mellé olyan hiányzó kettőt kerestem, akiktől a csapat jobb lehet. Hogy azért a tizenegyért meg kellett olyat lépnem, hogy egy jobb játékost kihagyok esetleg egy nem annyira komplex játékos kedvéért. Mert ha abszolút értékben erősebbek is lettünk volna, csapatszinten meg nem. És nekem mindig a csapat érdekeit kellett szem előtt tartanom. Legalábbis előzetesen úgy éreztem, és a meccsek végül igazoltak...

Hakapeszi hozzászólása
2012.11.02. 15:00

Hát igen... :)

dossantos hozzászólása
2012.11.02. 14:52

hát istenem, ez a fókuszálás dolog még nem annyira megy... :D majd belejön :D

szerk hozzászólása
szerk37724
2012.11.02. 14:33

:-)

sculler hozzászólása
sculler37723
2012.11.02. 14:28

Geyza a fagyi visszanyalt !!

editsun hozzászólása
editsun37722
2012.11.02. 14:16

Én csak annyira örülök, hogy Dénes nevet, nyugodt,felszabadult és örül a csapatnak! Nyugalmat és sok örömöt! Tisztelettel!