FACEBOOK

Bemutatkozott az új Pro Recco

Bemutatkozott az új Pro Recco
hozzászólás, 2012.10.07.

Lejátszotta első tétmeccseit a mecénás Gabriele Volpi távozása után újjáalakult olasz Pro Recco. Az olasz válogatott gerincét adó csapat Madaras Norberttel a soraiban bejutott az Olasz Kupa négyes döntőjébe.

Az Olasz Kupa idei versenysorozatába csak ezen a hétvégén kapcsolódott be a tavalyi legjobb négy, köztük a Pro Recco. Itáliában a negyeddöntőket tornarendszerben rendezik meg: két négyes csoport első két helyezettje jut a december 8-9-i négyes döntőbe.

Az egyik csoport mérkőzéseit pénteken és szombaton rendezték meg Savonában, körmérkőzéses rendszerben. A tornát a Savona nyerte, megelőzve a Pro Reccót, ez a két csapat jutott tovább. A másik két FF-részvevő kiléte az október 19-20-i bresciai tornán dől el, a részvevők: Brescia, Posillipo, Bogliasco, Ortigia.

A savonai tornán a Pro Recco az alábbi összetételben szerepelt:

Tempesti, Lapenna F., Madaras, Mangiante, Fondelli, Felugo, Giacoppo, Figlioli, Figari, D. Fiorentini, Aicardi, Gitto, Pastorino (kapus). Vezetőedző: Riccardo Tempestini

A Recco két döntetlennel jutott tovább, de az utolsó mérkőzésére, a Savona ellen úgy állt ki, hogy csak háromgólosnál nagyobb vereséggel esett volna ki a további küzdelmekből.

Eredmények:
Pro Recco-Florentia 10:5 (3:0, 4:2, 1:2, 2:1) (Madaras 1)

Savona-Acquachiara 14:11 (3.4, 0:1, 3.2, 8:4) (Märcz 2)

Savona-Florentia 12:11 (3:2, 1:2, 4:4, 4:3)

Pro Recco-Acquachiara 7:7 (1:2, 2:1, 1:1, 3:3) (Madaras 1, Märcz 2)

Florentia-Acquachiara 11:12 (1:3, 3:3, 1:2, 6:4)

Pro Recco-Savona 12:12 (3.3, 2:2, 3:4, 4:3) (Madaras 1)

A torna végeredménye:
1. Savona 7, Pro Recco 5, Acquachiara 4, Florentia 0 pont
A Savona és a Pro Recco jutott az Olasz kupa október 8-9-i négyes döntőjébe.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:
- Nehezebben alakult, mint vártuk, látszik, hogy a csapat nagy része kint volt az olimpián, mintha kicsit ott is maradtunk volna! De a lényeg az, hogy továbbjutottunk. Nekem is új helyzet ez, kicsit olyan, mintha más csapatban lennék, mint eddig. Három éve nem játszottam az olasz bajnokságban és itt azért sok minden teljesen másként működik. Leginkább a játékvezetésben van különbség, itt még jobban megy a hagyományos olasz színészkedés, amit mindig megesznek a játékvezetők. Ez van, ehhez kell alkalmazkodnom nekem is, nem egyszerű, mert az elmúlt években elszoktam ettől.