FACEBOOK

Itthon a válogatott

Itthon a válogatott
hozzászólás, 2012.07.02.

Csaknem kilenc órás utazást követően hétfőn hazaérkezett a dél-olaszországi felkészülési tornán második helyen végzett magyar válogatott. A meglehetősen fáradt játékosok "busás jutalmat" kaptak: kedden délben nem kell edzeniük - délután azonban már igen.


Reggel kilenckor indult a társaság a cosenzai szállodából. Egyórás buszozás után Lapezna repülőterén csekkoltak be a fiúk - nem problémamentesen, mert néhány játékos jegyét nem találták meg a rendszerben.

Nagy géppel utazott az olasz fővárosba a társaság, de ha elmondom, hogy a mindkét oldalon három üléses széksorokban nem csak a mieink foglaltak helyet, hanem a teljes görög és a montenegrói válogatott is, képzelhetik az olvasók az egyszerű utasok elképedését, amikor beszabadult az utastérbe vagy ötven góliát termetű ember...

Rómában több mint három órát kellett várni a budapesti csatlakozásra, ez idő alatt mindenki a megszokott foglalatosságával múlatta az időt, zenét hallgatott, olvasott, vagy beszélgetett valamelyik társával. Az időtöltések tárháza új elemmel gyarapodott, amikor egy hatévesforma sötétbőrű kisfiú focilabdájával dekázgatni kezdett a széksorban ülő magyarok előtt. Elég volt egy félresikerült mozdulat, s máris Dumi adta vissza a abdát, majd Hosi is felpattant a székből. Kialakult a passzolgatás, mindenféle apróbb trükkökkel, dekázgatással.

Később a játékba Kiss Gergő is bekapcsolódott, s Európa egyik legforgalmasabb repülőterén menet közben is mindenki mosolyogva nézte, hogy játszik néhány langaléta egy miniemberrel. (Hátha még tudták volna, hogy három olimpiai bajnokról van szó...)

VLV-VIDEÓ

Reptéri foci



Mi azért próbáltunk néhány nyilatkozatot is gyűjteni, elsősorban olyanoktól, akik Cosenzában nem szólaltak meg kameránk előtt.

VLV-VIDEÓK:


Varga Dénes nyilatkozata


- Szervusz, Dumi.


- Szia.

- Rómában vagyunk, várjuk a budapesti gép indulását. Arra kérlek, foglald össze ennek az útnak a tapasztalatait. Hogy látod a csapat helyzetét?

- Bizakodó vagyok az olasz meccsig bezárólag, mert jól játszottunk, és az olaszok ellen érezhető volt egyfajta presztízshangulat, de aztán a következő napi Montenegró-meccset már nem bírtuk úgy fizikálisan, és talán egy kicsit leültünk az olasz győzelemtől. De hát ez benne van, mert öt nap alatt öt meccs, az nagyon sok. Most nem mondom, hogy nagyon pihenünk, de van egy kis szünet a következő tornáig, ahol aztán Montenegróval egy kicsit lejátszhatjuk újra, "megbeszélhetjük" az erőviszonyokat, és hát annak ellenére, hogy egy nagyon jó csapat, én azt szeretném, hogy nyerjünk.

- A többi csapatot hogy látod most, a felkészülésnek ebben a szakaszában? Ugye a szerbek kicsit talán meglepő teljesítményt nyújtottak…

- Igen, de ők foghíjasak is voltak. Alapvetően mindenkinél érezhető volt egy kis pontatlanság lövésekben és az összeszedettségben is. Montenegró volt, amely ugye a tornát meg is nyerte, a legösszeszedettebb.

- Nálatok milyen a légkör? Hogy zajlik a munka? Van-e bármi gond?

- Szerintem nincsen. Jó. A hangulat, az jellemzően jó a magyar válogatottban, tehát evvel nincsen gond, dolgoztunk is keményen, mert ugye majdnem minden nap volt kondi annak ellenére, hogy keményen edzettünk. Persze fakultatív volt, tehát ki-ki maga választhatta meg, hogy mennyit tesz bele, én személy szerint azért beletettem, mert úgy éreztem, hogy majd kevés lesz később. Úgyhogy azt hiszem, hogy minden úgy alakul, ahogy kell.

- Köszönöm Dumi, és akkor Dublin következik.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga Dániel nyilatkozata


- Dani, nem sokat tudtunk beszélni kamera előtt, az elmúlt napokban. Téged is arra kérlek, hogy egy kicsit tekints vissza ezekre a meccsekre. Mi történt, hogy volt, mennyire volt hasznos neked személy szerint, hogy áll a csapat, mire lehet számítani, mi lesz Dublinban? Ilyen apró kérdések vannak.


- Elsőre az jut eszembe, hogy ezen a tornán már azért nem olyan teljesítményt mutattunk, mint az amerikai kiruccanás idején, ez már inkább hasonlított a vízilabdára. Azt, hogy mennyire volt hasznos, majd elmondja a szövetségi kapitány, biztos már el is mondta. Én a magam részéről eleget tettem a rám osztott szerepnek úgy, ahogy a jelenlegi formámban tudtam. Sok előrelépési lehetőség van még, remélem lesz lehetőségem ezt bebizonyítani. Holnap van egy pihenőnap, azután megyünk Dublinba, ott pedig még eggyel jobb formát fogunk mutatni - remélhetőleg.

- Láttam, hogy nézitek a meccseket még a bemelegítés közben is, a többi csapat meccsét. Volt valami, ami érdekes, ami meglepett, ami említésre méltó a többi csapatnál?


- Nem.

- Köszönöm Dani az interjút. Találkozunk otthon és Dublinban.

- Így lesz, én is köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Benedek Tibor nyilatkozata


- Szervusz Tibor! Arra kérlek, foglald össze, milyen állapotban látod a csapatot, mit szólsz ezekhez az eredményekhez? Ért-e bármi meglepetés?

- Látszik, hogy a felkészülés közepén tartunk még. Minden csapat próbálkozik, kísérletezik, egy-egy fontos játékos nélkül, vagy a például a szerbek, akik két fontos játékos nélkül érkeztek. Néhány napon belül minden országban ki kell hirdetni a csapatot, úgyhogy most mindenki ennek jegyében próbálgatta a játékosokat. Nagyon jó torna volt, nyolccsapatos, s ez ma már nagyon ritka, hogy egyszerre nyolc csapat egy helyen összejöjjön a világversenyeken kívül. Nagyon hasznos volt nekünk is, nehéz meccseket játszottunk annyira, hogy kellett is ez a típusú játék, amit már nagyon fáradtan játszottunk az utolsó mérkőzésen. Úgyhogy én abszolút elégedett vagyok. A játék alakul. Az első amerikai tornás mérkőzésekhez képest azért már sokat javult a csapat. Még nagyon sok mérkőzés van hátra, felkészülési mérkőzés és torna is.

- A leendő ellenfelek játéka milyen? Hogy értékeled az ő formaidőzítésüket, vagy a jelenlegi teljesítményüket?

- Mindenki nagy munka közben van, úgyhogy még sok következtetés nem vonható le, de azért az látszik, hogy a feszültség óriási. Többször látszott ez a mérkőzések alatt is, akár verekedésekben is. Az olimpiát mindig egy más hangulat előzi meg, mindenki sokkal feszültebb, ez már azért érezhető a mérkőzések alatt.

- A dublini tornától mit várhatunk?

- Most az a legfontosabb, hogy minél gyorsabban kipihenjük magunkat, mert ebből a fáradtságból azért egy frissebb játékra lesz szükség, hiszen még mindig van négy mérkőzés. Szerencsére az első kettő a román és az angol. Úgyhogy a harmadik mérkőzésre, a Montenegró ellenire már újra jó állapotba kéne kerülni.

- Köszönöm szépen Tibor.

(Lejegyezte: Danna)

6 régi hozzászólás

APREAND hozzászólása
APREAND36145
2012.07.03. 15:04

Valahol a kettő közt?

APREAND hozzászólása
APREAND36144
2012.07.03. 15:03

Akkor most az igazság??

ladorjan hozzászólása
2012.07.03. 14:55

Én meg úgy tudom (jól, Kedves Szerkesztő?), hogy a kapitány már a dublini tornára is a végleges keretet viszi, annál is inkább, mert azt hallottam, hogy július 5-éig le kell adni az olimpiai nevezést.

B (régi) hozzászólása
2012.07.03. 14:43

Mint ismeretes, Kemény Dénes úgy tervezi, hogy a nyári felkészülés utolsó fázisára, a Vodafone Kupára lehetőség szerint kijelöli a londoni tornán részt vevő 13 játékost, hogy a Margitszigeten már az olimpiai csapat szerepelhessen. http://www.vlv.hu/news/7265/vodafone-kupa-julius-15-16-17

Madifan hozzászólása
Madifan36141
2012.07.03. 14:37

Meg tudná valaki mondani, hogy a Vodafone kupán melyik válogatottal játszunk először és az vasárnap hány órakor lesz?

APREAND hozzászólása
APREAND36140
2012.07.03. 14:28

nem tudjátok? Dublinba már a végleges 13-as keret utazik ?Vagy még ott is a válogatás folyik?