FACEBOOK

Távozott Pino Porzio

Távozott Pino Porzio
hozzászólás, 2012.06.07.

Váratlanul lemondott valamennyi, a Pro Reccónál betöltött tisztségéről Giuseppe Porzio vezetőedző, aki 2005 óta állt a világ legjobb klubcsapatának élén.

A 45 éves Porzio távozását hivatalos közleményben jelentették be a Pro Recco honlapján, de sem az ilyenkor szokásos bejelentő kommünikénél hosszabb dokumentum, sem az olasz sajtóban megjelent számos írás nem ad választ a miértre.

Feltűnő, hogy a sikeredző nem csak a csapat irányításáról, hanem a klub menedzsmentjében betöltött vezető pozíciójától is megválik.

Pino Porzio 2005 óta irányítja a világ legjobb klubcsapatát. Ez idő alatt a Recco hétszer nyert olasz bajnoki címet, négyszer Euroligát és háromszor európai Szuperkupát.

Porzio utódjáról egyelőre nincs hír, sajtótalálgatások alapján a poszt két legfőbb várományosa Alessandro Campagna jelenlegi olasz szövetségi kapitány és Carlo Silipo, a Posillipo vezetőedzője lehet.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Pino Porzio távozása mindenkit váratlanul ért, a mai napig csak találgatni lehet az okokat. Nélküle eddig elképzelhetetlen volt a Pro Recco, szinte egyszemélyben döntött az egész klub életéről.

Nagyon nehéz lesz pótolni, mivel edző és sportigazgató is volt egyszemélyben, munkáját minimum két ember tudja majd csak ellátni. Személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni, mert jelenleg  a reccói események határozzák meg a világ klubvízilabdáját.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Teljesen váratlanul ért mindenkit a hír, és egyelőre nem tudjuk, hogy érint minket. Nyilván érint mindenkit, mert az elmúlt két évben, különösen a mögöttünk hagyott szezonban már ő döntött mindenről, nemcsak edző volt, hanem menedzser is.

A távozása nyilván sok mindent megváltoztat, de hogy pontosan kit érint és hogyan, azt még nem tudni.



A vlv fotója Nápolyban készült, a BL Final Four 2010-es döntőjének lefújása után, amikor a Pro Recco visszaszerezte az európai elsőséget a Primorac Kotortól