FACEBOOK

Itt az olimpiai keret!

Itt az olimpiai keret!
hozzászólás, 2012.05.01.

Kemény Dénes a vlv szerkesztőségén keresztül kedden reggel ismertette olimpiai keretét, amely 19 tagú. Újra meghívót kapott Varga Tamás, aki a pekingi olimpiai döntő óta nem szerepelt a válogatottban.

A londoni olimpiai tornára készülő olimpiai készülő magyar válogatott keret:

Kapusok:

Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán

Mezőnyjátékosok:

Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dénes, Varga Dániel, Varga Tamás, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

A most kihirdetett keret tagjai május 14-én találkoznak a Margitszigeten, s kezdik meg a felkészülést az ötkarikás játékékra, amelynek férfi vízilabdatornáját 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is a Kemény Dénes vezette magyar válogatott nyerte.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Ez a keret az én meglátásom szerint alkalmas arra, hogy egy aranyérem-várományos 13-as csapatot tudjak belőle jelölni.

41 régi hozzászólás

APREAND hozzászólása
APREAND35725
2012.05.03. 19:04

B(régi).Nem szol itt szerintem senki arról hogy\"a Kapitány Úrnak minden körülmények között Mindig Igaza Van\".Ettől ne kapjál kiütést. De egyett ne feltstek el ez nem népszavazás.Ő lett megválasztva és Ő viszi idézőjelbe\" mindanyiunk bőrét a vásárba\". Ha nem jön be a számítás akkor lehet kritizálni.Addig minden feltevés csak jó vitákra ad lehetőséget. Nekem is van nagyon sok magán véleményem az elmult 4 évvel ,a csapat válogatással,a versenyeken való részvétellel,a \" NEKÜNK CSAK AZ OLIMPIA SZÁMIT\" belénk sujkolt felfogással,a zászlónkra tüzött fiatalitással...stb,ami nem biztos hogy egyezne a Dénes válogatásával,véleményévelÉs ettől öt még tisztelem.De egyelőre ez van ennek kell szurkoljunk.Vagy térjünk át más nemzeti csapatának szurkolni?(ez durva viccnek is a durvább fokozata). Ti szerintetek mennyire fogja befojásolni Dénes csapat összeállitását azt itt leirtak.Szrintem semennyire.És mielőtt megtámadnátok ezért,szerintem ez így helyes. Még egyszer mondom ez nem közvéleménykutatás.Attól még jó olvasni a véleményeket,de hidjétek el ez saját szorakoztatásunkra jó. Úgy hogy Hajrá magyarok!!

ak47 hozzászólása
ak4735723
2012.05.03. 16:21

Igaza van régi B-nek! Szerintem arra kellene törekednie a válogatottunknak, hogy minden ellenfelet legalább 4-5 góllal meg tudjunk verni VAGY TÖBBEL! mert én azt vettem észre, hogy néha ráülünk az eredményre (komolyabb csapatok ellen) és nagy nehezen nyerünk 1-el! Oda kellene tenni magunkat a Horvátok, Szerbek, Montenegróiak és USA ellen, hogy bedaráljuk őket az elején és utána szanaszét verjük őket! NEM KELL BEFOSNI TŐLÜK! Bennünk van ez, csak a Kapitány még nem szedte ki a csapatból...Nem a Törököket kell 20-al verni, hanem a Szerbeket 5-el...

B (régi) hozzászólása
2012.05.03. 13:07

Kiütést kapok azoktól a gyönge kispolgári dumáktól, amiknek végső soron az a lényege, hogy csak az olimpia számít, meg azoktól is, amik arról szólnak, hogy a Kapitány Úrnak minden körülmények között Mindig Igaza Van, és Őt semmilyen körülmények között Nem Lehet Kritizálni. Az ilyen típusú hozzászólások a Tina Magazinba valók, nem sportoldalra.

Seal28h hozzászólása
Seal28h35720
2012.05.03. 12:33

Az én utazó 13 játékosom ez lenne: Szécsi, Nagy Varga T., Katonás, Hosnyánszky, Varga Dá. Kásás, Biros, Varga Dé Kiss Gergő, Madaras Steinmetz, Kis Gábor

ladorjan hozzászólása
2012.05.03. 10:24

Hopp, majdnem megfeledkeztem Vámos Marciról, ő azért lehetne meglepetés-ember, bár a rutintalanság nem mellette szól, ami egy olimpián azért döntő lehet. Persze, van elég rutinos játékos a keretben, aki kisegítheti, szóval nem egyszerű a helyzete a kapitánynak.

ladorjan hozzászólása
2012.05.03. 10:19

\"Hewson csapata\" az esélyes, de egytértek azokkal, akik Varga Daninál és Hosinál komoly formajavulást várnak (Kiss Gabit azért nagyon sajnálnám, de nyilván nem lesz három centerünk). Varga Tamást az olimpia óta nem láttam játszani, de a pekingi szinthez közeli teljesítményével standard helye van a válogatottban, nehogy mondjuk Madaras Norbinak kelljen védekeznie. Az elmúlt időszak eredményeiről egyfelől mindenki örült volna egy VB-aranynak (nem sokon múlt, és felejthetetlen három negyedet produkáltunk), másfelől mindig Udovicsics kapitány véleménye jut eszembe, hogy minden érmét odaadná egy olimpiai aranyért (amiből, ugye, nekünk sorban van három)!

Chicago hozzászólása
Chicago35713
2012.05.03. 09:37

Ez ma Magyarorszag legjobb kerete, azt hiszem senki sem talalhat benne semmi kifogast. A kivalasztas eredmenye mutatja K. Denes profi voltat, s hogy tudott ujitani,(pl. Csuvi) A kiutazo 13 fo meg nagyobb fejtores lesz, de a kovetkezo hetek formai megmutatjak ki lesz a vegleges kerettag, kiutzo. Remeljuk nem lesz serules, s valoban a legjobb 13 tud kiutazni.

Constans hozzászólása
2012.05.02. 23:36

Nekem nagyon tetszik a keret. Bár egy kicsit korosnak találom. Nagy kérdés, hogy a sorozat terhelést hogyan bírják az idősebb játékosok. A kapus poszt jelenleg elég kiszámíthatónak tűnik, de ne felejtsük el, a favoritnak gondolt páros mindkét tagja sérüléssel bajlódott. Centerposzton óriási harc várható, itt a Kis Gabi talán hátrányból indul az ismert okok miatt( sérülések+a szerintem előnytelen igazolás), de nem szabad leírni véletlenül sem. Egy évvel ezelőtt toronymagasan legjobb centernek gondoltam a Magyar mezőnyben. Sajnos mostanában nem sok alkalmam volt látni játszani. Gondolom szurkolótársaim is így lehetnek vele. Varga Tamást nem nevezném meglepetésnek. Az elmúlt világversenyeken elég sok gólt kaptunk. Nagyon kíváncsi vagyok arra , hogy egy bivalyerős bekk mennyit változtat a helyzeten. A magam részéről kb. 30% esélyt látok a végső keretbe kerülésre. Viszont az első meccsek tapasztalatai, azaz a kapott gólok számának csökkenése azonnal biztos kerettaggá teheti. Nála még hátrány lehet az, hogy viszonylag régen szerepelt világversenyen. Így könnyen a bírók áldozatává válhat, ahogy láthattuk Katonás esetében is az Eb-én. Sőt még azt is megemlíteném, Benedeknek is kellett a visszatérés után valamennyi idő, hogy igazán játékba lendüljön. Na meg Kásás Tominak sem sikerült a legjobb világversenyét produkálni. Bár így is tudott pluszt hozzáadni a Csapat játékához. Véleményem szerint az olimpiára sikerül előre lépni, amihez szükséges volt az Eb. Biros, Varga Dénes, Hosi, Madi, Kiss Gergő, Kásás részvételét látom elég biztosnak. Persze rengeteg munka vár rájuk is. Varga Dani egy igazi zseni, szerintem tud javulni az Eb-én nyújtott játékhoz képest és utazik. Szívós Marci az utolsó szusszanásig fog küzdeni a sikerért ebben biztos vagyok , szerintem 90% esélye van a Londoni részvételre. A magam részéről erősebbnek gondolom a 19-es keretet a Pekingihez képest. Főleg center , illetve Nagy Viktor fejlődése okán kapus poszton. Lesz bőven edző meccs. Az első pár után sokkal többet tudhatunk meg a játékosok állapotáról és Kemény Dénes elképzeléseiről is. Remélem senkit nem bántok meg véleményemmel. Nagyon sok sikert kívánok a Csapat tagjainak és rengeteg örömteli percet a szurkoló társaimnak.

danielecske hozzászólása
2012.05.02. 19:33

Buvar kn. Remélem a búvárkodáshoz jobban értessz!He mégsem így lenne akkor gyakoroljál!Emellett primitív és bunkó is vagy!

Szecska89 hozzászólása
2012.05.02. 14:12

buvar-kn! huhhh... aZt hiszem, rekordot döntöttél oO

okiro hozzászólása
okiro35694
2012.05.02. 14:05

Buvar-kn! Mielőtt hozzászólok egy cikkhez megtanulok helyesen írni. Utána szidalmazom a válogatott honlapján a szövetségi kapitányt. Te biztos jobban értesz hozzá, miért nem jelentkezel a posztjára?

Szecska89 hozzászólása
2012.05.02. 14:02

buvar-kn! huhhh... aZt hiszem, rekordot döntöttél oO

buvar-kn hozzászólása
2012.05.02. 13:18

Ebreszto.Tökkéletessen egyet értek veled!4év alat nem csinalt semmi forradalmit söt.... !Probálkozásra ott vannak a edzesek esetleg kisseb tornák vagy ha már akkor mi miert nem veszünk reszt a vilagligaba!??Mert lehet hogy az már neki tul sok munka lenne \"enyicske\"pénzert?vagy netán más van a háttérbe?Bírtam aszt a nyilatkozatát mikor a Vb és a Eb után is aszt nyilatkozta \"meglepödtem mikor látam a többi csapat milyen komolyan veszi ezeket a tornákat\"!! na ekkor aszt hittem eldobom az agyam.Ennek csak a 4évente rendezet olimpia létezik??Nem szálna már egy picit magaba és venne vissza a nagyképüségböl?Ezzel a keretel töb kivalo edzö merem álitanit töbre vite volna nem pedig 4évente egy arany.Kivancsi lennék valamelyikünk is 4evente csinalna valami kimagaslobat a munkájaba meddig lenne alkalmazva???!Vagy netán DR.urnak az ál a szerzödésében 4évente egy olimpia a töbi lehet 4hely!?

Hewson hozzászólása
Hewson35682
2012.05.02. 09:30

Nagy Viktor Szécsi Zoltán Biros Péter Hosnyánszky Norbert Kásás Tamás Kiss Gergely Madaras Norbert Steinmetz Ádám Varga Dénes Varga Dániel Varga Tamás Hárai Balázs Szivós Márton Bombaerős 13.

asdfg hozzászólása
asdfg35670
2012.05.02. 00:06

Nyugodjék békében Zádor Ervin!

danielecske hozzászólása
2012.05.01. 22:43

Lemaradt a 3-as.Szóval 3 x os olimpia bajnok.

danielecske hozzászólása
2012.05.01. 22:37

Kedves Ébrsztő. Ha nem vetted volna észre a kapitány úr kipróbálta a fiatalokat.Megnézte kire számíthat kire nem.Nyilván rájött hogy még a \"régi motorosok\"jobbak! Több x os olimpiai bajnok pedig menet kközben tért vissza, ezért volt rá lehetősége!Hajrá Magyarok!

ebreszto hozzászólása
2012.05.01. 22:04

Hajra Sracok az Aranyert! Viszont Kemeny Ur!Remelem olvassa ezt! 4 evig epitjuk a jovo csapatat es ezt mondjuk, csinaljuk mindenkinek. Pekingi csapat nem sokban valtozik,mindenki csak oregebb lesz,itt nincsen sehol fiatalitas,nem megy ki huszoneves Titan,hogy vilagot valtson.Kabare ez, a korabbi szavait nem tamasztja ala ez.2009-10-11 nem errol szolt...minek kellett akkor vilagversenyre baksa,bundscuh,torok,vamos...elnezest a pici betukert. Nem nyertunk semmit 2008 ota,annyira jellemzo ez a keret most. Hozzateszem en is oket vinnem,de akkor most az utobbi 4 evben atvert minket Kemeny Ur. FIATALITAS?!Hol?valaszra varva....

vgisti hozzászólása
vgisti35662
2012.05.01. 21:39

Nem tudom, ki megy,ki marad, de Katonásnak Londonban a helye. Extra bomba formában volt egész évben. Kihagyhatatlan! Ja, és még centerben sem utolsó. Szerintem...

sch333 hozzászólása
sch33335659
2012.05.01. 20:03

Gergely Pista hiányzik a névsorból ... Csuvi kell ... A fő válogató elvnek annak kell lennie, hogy a délszlávok ellen ki játszik hatékonyabban. A 3 center 13-as keretben való szerepeltetése bennem is felmerült, de akkor ki maradjon itthon? A V. Dani? Kicsinek nagyon meg kell győznie a Kapitányt, hogy bekerüljön.

dossantos hozzászólása
2012.05.01. 15:43

Pista hiánya nekem is fájó pont... ha ő meg Szecska állnának a kapuban, az már éppen eléggé el tudna bizonytalanítani bármilyen ellenfelet... függetlenül attól, h ki az első számú kapus és ki a második, sztem elég demoralizáló lehet, h ha esetleg egy meccsen vmelyiknek nem megy úgy, akkor is elő lehet rántani a kalapból még egy többszörös olimpiai bajnokot... :) (hangsúlyozom még 1x, teljesen mindegy, h melyik az első és a második, mindkettő parádés kapus) VargaT visszahívása azt hiszem, nem véletlen... és valszeg több szándéka van vele Dénesnek, minth motiválja a jó teljesítményre a bekkvárományosokat... nekem nagyon gyanús, h ott lesz ő is Londonban... ami a centereket illeti, nekem hónapok óta ez a nagy kérdés... Steinmetz parádés évet produkált... ill láthattuk legutóbb mondjuk az EB-n, h ha épp nem megy úgy a csapatnak, Ádi bemegy, rendet csinál, lő két gólt, és kijön... hiba lenne itthon hagyni... Pufi szintén remek évet zárt, és nem csak centerben parádézott, hanem távoli lövései is voltak, illetve védelemben is lehetett rá számítani, remek labdaszerzések, blokkok, miegymás... szintén hiba lenne itthon hagyni... és itt van még Kicsi, akit ugye először a háta, majd a keze hátráltatott, de abban biztos vagyok, h nem felejtett el vízilabdázni, de sztem vhogy ez a szolnoki közeg nem hozta ki belőle idén azt, ami egyébként benne van... tudjuk, hogy mire képes, tudjuk, h döntő pillanatokban nem az a remegős kezű, és ez fontos lehet... szintén azt mondom, h hiba lenne itthon hagyni... viszont ha 3 center van, akkor vkit ki kell húzni (akik sztem biztosak: Szecska, Viktor, Kási, Biros, Szivós, Kiss, Hosi, Madi, Dumi, a fent leírtak miatt VargaT, és akkor jönne még a 3 center... ha bevállalja ezt Dénes, h 3 centert visz... ha kettőt visz, akkor Dani befér még pluszba... és ha két center, akkor valszeg pillanatnyi forma ill az elmúlt időszak alapján fog dönteni... akkor viszont sanszos, h sajnos Kicsi marad ki...) Dani meg mintha nem egészen találná a formáját, pedig hát elég komoly lehetőségek vannak benne is, nem véletlenül olimpiai bajnok... nagyon kíváncsi vagyok, h milyen csapatot fog összerakni Dénes, de nem lesz könnyű dolga... persze ahogy más is írta már, ez még mindig a jobbik eset, h egyébként kiváló játékosokat kell majd kihagynia, mintha úgy kellene összekaparni 13 embert akárhonnan... viszont átlagéletkorban alighanem a magyar válogatott áll majd az első helyen :)

buvar-kn hozzászólása
2012.05.01. 15:09

Ezek szerint Kemeny belássa a 3es fél év eredmenytelenség egyik kulcspontja a gyenge védelem miben Csuvi nagyot lendíthet föleg a délszláv behemod centerek védésében de számomra még mindíg van egy hiányzo kulcs és az Gergely Pista!! Viktor elég nehezen!Nézük csak a horvatok elleni elödöntöt!és hát iden azert Pista mindig 75%körül vedett!egy nem igazan kiegyensulyozott Honvedban.De míg Mátéfalvi nyomja Viktort adig senkinek semmi eséje csak majd a olimpia utani esetleges kudarc utan legyen olyan tokos es aljon ki magaér mert a háterbe nagyon tudja keverni a szart!

cowk hozzászólása
cowk35648
2012.05.01. 14:27

balzs, nekem csak azzal van gondom, hogy hatra van meg a BL final four, azt azert meg kene varni a magvas gondolatokkal..

balzs hozzászólása
balzs35644
2012.05.01. 14:19

mikasa, cowk, az ak47 által felsorolt nevek között 3 Egerben játszó +1 egri játékos van a 13-as keretből, természetes hogy szívesen látnék több egrit is a keretben, de sérelmektől függetlenül 100%-os állapotban szerintem is az általa felsorolt 13 játékos a legalkalmasabb arra hogy velük idén (is) olimpiai bajnok legyen a Magyar Válogatott.

B (régi) hozzászólása
2012.05.01. 14:13

Varga Dani válogatottbeli teljesítménye lényegesen javulna, ha nem csak bekként számítana rá a kapitány. Példa erre a horvát bajnoki döntő. Varga Tamás beválogatása nagyot lendítene Dani teljesítményén, de Hosi vagy Szivós teljesítményén is.

mikasa hozzászólása
mikasa35642
2012.05.01. 14:05

cowk! Igazad van!

cowk hozzászólása
cowk35640
2012.05.01. 14:00

ak47: iphonera meg androidra nem eleg? mert 2 eve letezik =D itt jobbra piros vodapolo ikon

APREAND hozzászólása
APREAND35639
2012.05.01. 13:58

Szurkoló társak.Jó olvasni a találgatásokat a kerettel kapcsolatosan.Én személy szerint örvendek hogy ennyi és ilyen nagy név szerepel.Remélem ez is igazolja hogy mennyire ott vagyunk az esélyesek listáján.Nem irigylem Dénes feladatát majd a kijelőléskor.De még mindig ez a jó,és nem az ha alig tudsz összevállogatni 13 londonba indulót.Varga Dani szereplésével nekem is vannak meglátásaim az utóbbi időszakban.De bizzunk benne hogy ez Őt csak ösztönözni fogja,és megmutatja hogy ott a helye az olimpiai csapatban.Dénesnél szeritnem nincs kiosztott bérlet senki számára se.Ezt Dani is tudja.van Ő akkora sport és küzdő ember,hogy kivija helyét a csapatba.

ak47 hozzászólása
ak4735637
2012.05.01. 13:56

más: kellene egy mobil verzió a vlv-nek, mert nem tudok mindig itt ülni a gép előtt és nagyon szeretem ezt az oldalt, de rengeteg megabájt mire betölt, ráadásul olyan lassú mobilon, hogy leirhatatlan. Szeretném az olimpiát mobilon is nyugodtan nézni :) Ha kell segítek megcsinálni...

cowk hozzászólása
cowk35636
2012.05.01. 13:53

mikasa: hagyd, ezek a hulyek a velt vagy valos serelmeiket a valogatotton vernek le.

mikasa hozzászólása
mikasa35635
2012.05.01. 13:50

balzs, és ak47! Szerintem a komplett Eger is megtenné! Úgyis a vízi birkózás már jól megy nekik!

B (régi) hozzászólása
2012.05.01. 13:47

Daret, egyezik az ízlésünk. Steinmezt Ádi a Jug ellen megmutatta, hogyan lehet bohócot csinálni Busljéből. Hárai vagy Kicsi ezzel a teljesítménnyel még adós.

B (régi) hozzászólása
2012.05.01. 13:38

Ha valaki arra kér, hogy rakjam össze az olimpia 19-es keretét, én is ezt a 19 játékost választottam volna. Ha holnap lenne a nevezési határidő, akkor én őket hagynám itthon: Baksa, Gór-Nagy, Katonás, Török, Vámos és az egyik center. Centerposzton szerintem az lesz a döntő, hogy ki teljesít jobban a felkészülés során az itthoniaknál komolyabb délszláv bekkek ellen.

Daret hozzászólása
Daret35631
2012.05.01. 13:25

NagyV, VargaT, MadarasN, VargaDé, KásásT, HosnyánszkyN, KissG, SzivósM, VargaDá, BirosP, KisG, Steinmetz, SzécsiZ

hazaivendeg hozzászólása
2012.05.01. 13:17

Szécs-Nagy, Szivós-Varga Dé, Kásás-Biros, Varga Dá-Varga T, Kiss G-Hosnyánszky N, Madaras N, a centerek közül meg döntse el a kapitány, hogy kit akar Hárai mellé! Lehetnek persze még meglepetésemberek, de ezért hívják így őket!

balzs hozzászólása
balzs35629
2012.05.01. 13:09

ak47, szerintem is.

ak47 hozzászólása
ak4735625
2012.05.01. 12:45

Nem akarom lebecsülni Steinmetz Ádámot, de szerintem nem ő most a favorit a Centereink közül attól függetlenül, hogy a Bajnoki döntő miatt most reflektorfénybe került! Szerintem ebben az évben magasan Hárai a legjobb és nem tudom miért írkáljátok, hogy \"Ádám mellé\" ez meg az! Le a kalappal előtte, de, ha az olimpián valaki komolyabban nyakon vágja az első meccsen vagy csak véletlenül bárki, ő onnantól kezdve kérdéses! 32 éves! Van két kemény fiatal Centerünk Kis Gabi és Hárai szerintem ők a favoritok! Varga Dani nem csinált semmit ebben az évben csak festegetett, vannak nála jobb bekkek akik el tudják végezni azt a feladatot amit neki kellene \"Varga Csuvi hál istennek visszatért\"! Ő nagyon kell! A másik, nem értem Gergely Pista helyett miért Nagy Viktor betlijeire lesz szükségünk a 4. olimpián, de hát a nagyokosok majd nemsokára elmagyarázzák...:) Szerintem egy 4. olimpiát nyerő keret így nézne ki véleményem szerint: Kapusok: Szécsi, Gergely Mezőnyjátékosok: Biros, Kásás, Madaras, Kiss G, Hosnyánszky, Varga Dénes, Varga Tamás, Szívós, Centerek: Kis G, Hárai, +,- Steinmetz (amíg a nyaka bírja) Szerintem...

KerbiT hozzászólása
KerbiT35623
2012.05.01. 11:50

Kedves Rolling! Nagyjából egyetértek veled, de, meglepne, ha 3 centerrel utaznának, szerintem, Ádám mellé komoly csatározások során fog odakerülni a Hárai/Kis G. duóból, a jobban teljesítő. Varga Dani helyében sem vagyok 100%-ig biztos, csak kb. 90% :). Varga Tomit nem véletlenül hívta vissza a Kapitány... Bízunk a legjobbakban, és a fiúkban!! És, ahogy mondtad: \"...a kapitány dönt, nem mi\".

Daret hozzászólása
Daret35620
2012.05.01. 11:45

Csodálkoztam volna, ha a kapitány nem hívta volna be Varga Tamást. Ő is érzi, hogy szorul a hurok...

Rolling hozzászólása
Rolling35615
2012.05.01. 11:28

Ha nem lesz sérülés, akkor szerintem tuti a helye a Nagy Viktor, Szécsi, Kiss Gergely, Madaras, Steinmetz, Kis Gábor, Kásás, Varga Dani, Varga Dénes, Biros, Szivós, Hosnyánszky magnak. A fennmaradó helyre Hárai, Varga Tamás, Katonás hármasból van a legtöbb esély valakinek bekerülni. Aztán persze a kapitány dönt, és nem mi.

Hakapeszi hozzászólása
2012.05.01. 11:11

Isten hozta Varga Tamást a keretben!