FACEBOOK

Az Eger máris a döntőben

Az Eger máris a döntőben
hozzászólás, 2012.04.12.

Izgalmas, fordulatos mérkőzésen megszerezte második győzelmét az elődöntőben az Eger és ezzel esélye van megvédeni bajnoki címét. A Szeged a bronzéremért játszik, de most minden erővel a jövő szerdai BL-negyeddöntőre kell készülnie.

Vodafone OB1, elődöntő, második mérkőzés

Eger-Szeged 10:9 (3:0, 2:5, 3:2, 2:2)
Eger, Birskey uszoda, v.: Juhász, Fekete B.
Eger: Szécsi, Bátori, Graham 3, Hosnyánszky 2, Varga II. Zs. 1, Bundschuh 1, Biros 2. Cs.: Gerritse Kovács G. 1, Mezei, Seman, Binder. Vezetőedző: Gerendás György
Szeged: Baksa, Kiss Cs. 1, Hegedüs, Kunac 1, Molnár T. 2, Somogyi, Bálint G.. Cs.: Török 2, Lehmann, Turzai, Kayes 2, Juhász Zs., Younger 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Gerritse (27. perc.)
Sárga lap: Vincze Balázs (25. perc)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A SPORTKLUB GÓLÖSSZEFOGLALÓJA


Ágnes-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub):

1:0 - Biros első gólja


2:0 - Biros első gólja


3:0 - Graham első gólja


3:1 - Kayes első gólja


3:2 - Molnár Tamás első gólja


3:3 - Kunac gólja


4:3 - Hosnyánszky első gólja


4:4 - Kayes második gólja


5:4 - Hosnyánszky második gólja, csavarból


5:5 - Török első gólja


5:6 - Kiss Csaba gólja


6:6 - Bundschuh gólja


6:7 - Younger gólja


7:7 - Graham második gólja


8:7 - Kovács Gábor gólja


8:8 - Molnár Tamás második gólja


9:8 - Graham harmadik gólja


9:9 - Török második gólja


10:9 - Varga II. Zsolt gólja

INTERJÚ TÖRÖK BÉLÁVAL

- Az alapszakaszban sikerült győzni egyszer az Eger ellen, a Bajnokok Ligájában kétszer, most a rájátszásban egyszer sem. Miért nem?

- Köszönöm, hogy ilyen könnyű kérdést tettél fel, nyilván nem tudok rá válaszolni.

- Mi volt ma a baj? 3:0-ra ment ugye az Eger az első negyedben, onnan visszajöttetek, pedig sokan már azt gondolták hogy lefutott ez a mérkőzés.

- Visszajöttünk, sőt úgy gondolom, hogy utána, 5:5-nél még a lélektani előny is nálunk volt. Nem tudom pontosan a mérkőzés alakulását, de mintha vezettünk volna.

- Igen.

- Nem szokott problémát okozni, mikor az elején az ellenfél vezet, ez általában jót tesz a csapatunknak. Az szokott problémát okozni, mikor mi vezetünk. Na ma ebből egyik sem jött be. Mérhetetlenül szomorú vagyok. Sajnos nem tudok mit mondani, hogy ez miért alakult így. Nyilván, visszagondolva jobb lett volna ha most verjük meg az Egert és akkor kapunk ki, de hát ilyet nem lehet mondani, mert ez egy hülyeség. Úgyhogy nem tudom… ezt el kell, illetve nem tudom hogy el kell-e felejteni, mindenesetre az Egerrel idén többet nem találkozunk, ez tuti. De hát azért nekünk még van egy olyan sanszunk, ami már csak még egy magyar csapatnak van és talán a mi sanszunk egy kicsit nagyobb ugye a BL-ben, bejuthatunk a legjobb négy csapat közé. Azért ezt jó lenne megragadni és most már akkor erre kell koncentráljunk, mert szerdán jön egy olyan visszavágó, ahol 3 góllal jobbnak kell lennünk mint a Zágráb. Szerintem mindenkiben fölgyülemlett most a keserűség, düh, harag, nem túl jó érzelmek, ezt bele kell rakjuk abba a mérkőzésbe és egyébként meg ezt a szellemiséget amit ma itt mi mutattunk, ezt kell odavinni és akkor nem lehet probléma. De mivel a kérdés a mai meccsre vonatkozott, ezért visszatérek oda, nem tudom miért nem tudtunk nyerni, kritikus szituációkban hagytunk ki helyzeteket, amik nüanszokon múltak. Az Eger azért egy nagyon jó csapat, nem lehet csak úgy kihagyni ezeket a helyzeteket. Ők is hagytak ki sorsdöntő szituációkat, de kevesebbet mint mi, ezért tudtak egy góllal jobbnak lenni mint mi. Ennyit tudok mondani és túl sok okosat nem.

- Köszönöm szépen és azt hiszem, hogy mindenki nektek fog drukkolni most, a Szeged jusson be a Final Fourba.

- Nagyon szépen köszönjük, így legyen.

(Lejegyezte: Danna)


INTERJÚ SZÉCSI ZOLTÁNNAL

- Mellettem Szécsi Zoltán, az egriek hálóőre, aki több bravúrt is bemutatott a mérkőzésen. Beszéljünk kettőről. Volt egy ejtés, amit épphogy elértél a harmadik negyedben, illetve beszéljünk az utolsó védésedről, aminek köszönhető a 10:9-es győzelem.

- Melyikkel kezdjük?

- Kezdjük az ejtéssel, az volt korábban.

 

- Én úgy gondolom, hogy amikor megkapta, tehát felállt Béla abba a szituációba, utána jött már két nagyon jó blokkom, úgyhogy már egy kicsit hamarabb elindultam a hosszúra.

- Tehát tudtad, hogy ejtés lesz?

- Hát, bíztam benne.

- És a másik, a mindent eldöntő védés?

- Az meg egy kicsit talán tudatos volt, az előző meccsen, azt talán nem láthatták a tévénézők, ott hasonló szituációban ugyanoda lőtte, talán az egy kicsit gyorsabb passz volt, azért tudta meglőni, vagy a meccs elején még ő sem volt annyira fáradt, azért az ellenfél centere az utolsó utáni másodpercekben már valószínűleg nem rendelkezik túl sok energiával, úgyhogy hát végül is nem azt mondom, hogy könnyű dolgom volt, de tudtam, hogy hova kell menjek.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


BIROS PÉTER a SportKlubnak:

- Most is nagyon higgadtnak és nyugodtnak tűnsz, ezt most csak azért mondom, mert persze a vízben nem ilyen voltál, de amikor a többiek melegítettek az egyik oldalon, a medence egyik oldalán, te amásik oldalon ültél csendben, egyedül. Mit csináltál?

- Ahol most is vagyunk, itt elég sok az olyan tényező, ami a meccsről el tudja venni a figyelmet, a túloldalon senkivel nem kell beszélgetni, nem kell kezet fogni, nem kell „jópofizni”. Nyugodtan lehet koncentrálni ott a mérkőzésre, én már ezt nem szeretem a meccs előtt, én azt szeretem, ha nyugodtan lehet készülni.

- A koncentrációd úgy tűnik, hogy jól sikerült, mert rögtön két gólt dobtál az első negyedben.

- Igen, lehet persze, úgy érzem egy jó alapja volt a mérkőzésnek.

- Kevesen hitték, hogy 3:0 után, vagy 0:3 után a Szeged visszajön ebbe a találkozóba.

- Azért nehéz lett volna ugyanúgy lejátszani ezt a mérkőzést, hogy végig három vagy négy vagy még több góllal vezetünk, azért ettől jobb ez a Szeged, de hát én úgy érzem, hogy az elején azért még megvoltak azok a lehetőségek, amik még nagyobbá tehették volna a különbséget. Nem sikerült. Utána lábra kapott a Szeged, és a két csapat nagyjából, fej fej mellett haladt. A végén ebből a western-jelenetből mi jöttünk ki jobban. Gratulálok saját magunknak, hogy bejutottunk a döntőbe, én úgy érzem, ez a minimális cél, lehet örülni. Úgy hallottam, hogy hétfőn jövünk edzésre, hétfőig lehet ennek örülni, de utána készülni kell a döntőre. Most nem tudjuk, ki lesz az ellenfél, mindegy.

- Teljesen mindegy, hogy Honvéd vagy Vasas?

- A Honvéd talán annyiból lenne jobb, hogy ha hárommeccses, akkor itthon lenne a harmadik meccs. Döntsék el, nekünk ez most… ezzel nem szeretnék foglalkozni. Valamelyik úgyis bejut. Jusson be a jobbik, nem tudom, mindegy.

- Gerendás György azt mondta, hogy talált egy külön motivációt nektek erre az elődöntőre, méghozzá azt, hogy ha ezt a meccset is megnyeritek, akkor három nap szünet. Ez valóban motivált titeket?

- Nagyjából tudtuk, hogy ez így lesz, hogyha nyerünk, ugye messze van a döntő. Tehát van idő arra, hogy most egy kicsit pihenjünk. Addigra eldől az ellenfél is, hogy kivel fogunk játszani, és lehet készülni azokra a speciális dolgokra, amit az ellenfél tud, vagy amit mi tudunk ellenük.

- Péter, köszönöm szépen, további sok sikert, jó pihenést!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



További eredmények:

Az 5-8. helyért:


FTC-Debrecen 9:14 (2:2, 3:4, 1:7, 3:1)
Legjobb góldobók: Paján 4, Czigány 2, illetve Varga T. 5, Létay 3

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0, a Debrecen javára

A 11. helyért:

Pécs-BVSC 7:4 (3:1, 0:2, 2:0, 2:1)
Legjobb góldobók: Hoppál, Bóbis 2-2, illetve Borsós, Rajna, Hóna, Bedő

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1:1

2 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs35421
2012.04.13. 11:56

Bár jól sikerült a keddi szegedi túra, azért örülök hogy az idei szezonban már nem kell menni a sátorba. :) Szép volt fiúk, gratulálok a döntőbejutáshoz! Csak így tovább a döntőben is, bárki lesz is az ellenfél. Hajrá Eger! A Szegednek pedig sok sikert a BL-ben, tegyenek róla hogy - ahogy olimpiai években szokás - legyen magyar csapat a Final Fourban! Hajrá vidék! Hajrá magyarok!

Vitya hozzászólása
Vitya35420
2012.04.13. 10:27

grat az egernek, nem hittem volna, hogy ilyen simán bejutnak.