FACEBOOK

Benedek: ,,Londonban pici dolog kell, a szív mélyéről,,

Benedek: ,,Londonban pici dolog kell, a szív mélyéről,,
hozzászólás, 2012.03.21.

Rijekában, a Jadranska Liga döntője előtt beszélgettünk Benedek Tiborral idei szezonjáról, terveiről, a magyar válogatott londoni esélyeiről.

VLV-VIDEÓ:



- Szervusz Tibor, Rijekában vagyunk, hamarosan kezdődik a Jadranska Liga döntője. Egy kicsit az évről kérdeznélek. Milyen éved, milyen szezonod volt? Most jönnek a legfontosabb meccsek. Mit lehet tudni rólad? Hogy érzed magad? Hogy megy a póló?

- Jó évem volt. Azt mondom, onnantól kezdve, hogy kicserélődött a külföldi az olasz csapatban, tehát Filipovics helyett belépett Ivovics, visszaállt a tavalyi csapat, onnantól kezdve az én helyzetem is ugrásszerűen javult.

- Ezt mi okozta?

- Hát az, hogy három balkezes volt hirtelen a kettő helyett, megszoktuk, volt egy saját, kialakult játékunk, ami teljesen megbomlott. Filipovics 23 évesen sztárjátékos, nyilván többet követelt magának, mint ami mondjuk belefért a csapat játékába. Ennyivel kevesebbet tudtam én játszani, úgyhogy azt mondom, a cserre óta ugrásszerűen javult a játékom is. Szerintem nagyon jó szezont játszottam eddig, de hát a lényeg most kezdődik. Lesz egy olasz kupadöntőnk, illetve három mérkőzésből álló nyolcas döntő, majd a rájátszás.

- Én amit láttam tőled, gólokat, meccseket, azok azt mutatták, hogy abszolút az erőd teljében vagy. Volt is egy beírás a VLV-n, nem tudom, láttad-e, hogy vissza kéne jönnöd a válogatottba, mert teljesen odavaló vagy még most is a játékkal. Őszintén, ez egyáltalán egy pillanatra is foglalkoztatott-e?

- Az az igazság, hogy egy meccs alapján odavaló vagyok, mert egy meccset bármikor bármilyen ellenfél ellen jól tudok játszani, sorozatmérkőzésre ezt már nem mondhatom el. A nagy különbség ez, a korral ez az, ami változik. Két-három mérkőzés után ugyanúgy behergelni magam, és ugyanolyan szintre jutni az elődöntőre, vagy a döntőre, mint mondjuk a sorozat elején, ez, úgy érzem, hogy már nem menne. Úgyhogy én nem is nagyon gondolkoztam ezen, hogy visszamennék. Olyan szinten növelném a csapat átlagéletkorát, ami már szerintem megengedhetetlen :-). De azt kell, hogy mondjam, az elmúlt világversenyen annyira jól éreztem magam a kispadon, hogy nem is gondolkoznék azon, hogy ezt otthagyjam.

- Ezt örömmel hallom. A személyes sorsod alakulásáról lehet tudni már valamit, hogy ezután a bajnoki évad után mi lesz klubszinten?

- Egyelőre ez még nyitott kérdés számomra is. Én se látom még, hogy mi is a jövőm, de ez egy jó helyzet, olyan helyzet, hogy sok lehetőség áll előttem, választhatok, akár folytatom, akár abbahagyom, de még úgy gondolom, nem biztos, hogy abbahagynám.

- És ha nem, akkor külföld? Vagy esetleg otthon?

- Nem tudom. Elvileg a Reccóval van még egy egyéves megegyezésünk, de hát azt ilyenkor március elején még nem nagyon lehet tudni, hogy ez hogy alakul. Itt mindig minden változik, kevergetik a lapokat, de különösebben nem is izgat, hogy mi lesz jövőre, mert az még elég messze van.

- Beszéljünk egy kicsit a válogatottról. Nagyon-nagyon közel van már a londoni olimpia. Hogy látod most a lehetőségeinket, az esélyeinket, a csapat helyzetét?

- Sokat beszéltünk már erről, Dénes nyilatkozatait olvastam, és hát a játékosok véleménye is körülbelül azonos: esélyesként megyünk Londonba, de mellettünk van még másik négy-öt csapat esélyesként. Senki nem írhatja le a magyar válogatottat, senki nem tarthatja esélytelennek az olimpiai győzelemre, és nem is tartja. Tehát azért a magyar csapattól még mindig nagyon félnek. A magyar csapatnak kell igazából azt a fordulatot, azt a pluszt hozzátenni majd, ami megkülönbözteti ezt az évet az elmúlt háromtól, mert az a pici dolog mindig hiányzott, és az a pici dolog kell, hogy meglegyen majd idén. Ha most azt kérdezed, hogy mi az a pici dolog, ez a pici dolog ott van a szívünk mélyén, ezt nem lehet szóban kifejezni. Ezt azok a játékosok, akik odakerülnek, azok, ha kell, akkor tudni fogják.

- Köszönöm szépen, Tibor.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

Címkék:
Benedek Tibor

2 régi hozzászólás

APREAND hozzászólása
APREAND35329
2012.03.21. 21:02

Egyet értek,az előttem szólóval,annyiban vitatkoznék,hogy ha Tibi erre már nem érez igazi tüzet magában akkor nem lehet azt eröltetni.Itt nem az életkorról van már szó,mert szerintem lehet az Ő korában is igazi tüzzel égni egy olimpiai aranyért.Viszont az nem húzott le 4 olimpiát,és nem tudja mi kell ahoz hogy siker is legyen a végén. Itt a lényege a nyilatkozatnak (ebben a kérdésben) amit nagyon jól fogalmaz meg,hogy egy játékra még mindg tud a legmagasabb szinten ott lenni ,de egy huzamos tornán már nem a régi. Én csak felnézni tudok Rá,a mostani realista nézetére is( így már a pályafutása vége felé is),és a jelenlegi tevékeny sport életére is.Azért ne feledjük hogy milyen bajnokságban,és milyen szinten játszik még most is kora ellenére. Kor..kor.. életkor ,persze civilként még fénykorában lévő fiatalember. Én is itthoni további válogatott ,vagy klubszint melleti aktiv tvékenységében bizok.

toldo hozzászólása
toldo35325
2012.03.21. 14:08

Ma is igy gondolom,mint akkor amikor azt leirtam,Tiborban még megvan az az erő,tudás,tapasztalat,hogy kritikus szituációkban a jó döntéseket hozza meg a vizben,és azért mindannyian tudjuk,hogy a fontos dolgok ott dőlnek el.Sajnálom,hogy Ő nem igy gondolja,egyébként meg kit érdekel az átlagéletkor,ha Olimpiát nyerünk! Remélem,,ha befejezi az aktiv játékot, itthon fog dolgozni.