FACEBOOK

Jadranska Liga: behúzta a Recco

Jadranska Liga: behúzta a Recco
hozzászólás, 2012.03.19.

Hatalmas fölénnyel, 11 gólos különbséggel nyerte a Jadranska Liga döntőjét a Pro Recco vasárnap délután Rijekában.

Jadranska Liga, Final Four, döntő, Rijeka:

Pro Recco-Primorje EB 15:4 (4:0, 4:2, 2:2, 5:0)
Rijeka, v.: Margeta (szlovén), Peris (horvát)
Pro Recco: Tempesti, Burics, Madaras 3, Giorgetti, Kásás, Felugo 1, Filipovics 1, Perrone 2, Pijetlovics 1, Zlokovics 2, Ivovics, Molina, Prlainovics 1, Sukno 4. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Paskvalin, Krapics, Varga Dénes 1, Frankovics, Muslim, Jelaca, Varga Dániel 1, Baracs, Setka 1, Garcia 1, Radics, Buljubasic. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - emberelőnyből: 7/10, ill. 2/10

A mérkőzés alakulása:

1:0,2:0,3:0,4:0/4:1,5:1,5:2,6:2,7:2,8:2//9:2,9:3,10:3,10:4/11:4,12:4,13:4,14:4,15:4

A Pro Recco villámrajtot vett, egymásután lőtte a gólokat, s a harmadik után már látszott, hogy a hazaiak megértették: ezen a napon nincs esélyük. Harcoltak derekasan, de rengeteg hibát követtek el, s a Pro Recco ezeket könyörtelenül megbüntette.

Hétfőn sok fotó és a torna összes magyar gólja.

VLV-VIDEÓK:


Kásás Tamás nyilatkozata


- Tomi, gratulálok. Egy újabb trófea a vitrinbe. Mesélj, ez a meccs milyen volt?

- Köszönöm a gratulációt. Ez a meccs is nagyon simára sikeredett így a végére. Nem elég, hogy van tizennégy világklasszis játékosunk, mind a tizennégy hihetetlenül motivált, és sikerre éhes, és fiatal, és ereje teljében levő, tehát minden adott ahhoz, hogy egy döntőben ilyen eredményt érjünk el. Hajlamos lehet egy ilyen nagyszerű csapat ennyi jó játékossal arra, hogy csak úgy bedobja a gatyát a vízbe, és akkor valahogy nyerünk, de van egy plusz ebben a társaságban. Tehát itt, ahogy az előbb elmondtam, nagyon akarja mindenki a sikert, és nem elégszik meg azzal, hogy majdnem biztosra vehető a meccsek előtt a siker.

- A mai meccsről érdemes egyáltalán beszélni?

- Hát nem tudok sokat mondani, mert megint nagyon-nagyon jól összpontosítottunk, és bedaráltuk az ellenfelet. A kapusunk fantasztikus, amióta visszatért, egyre jobban véd, és hát ő egy nagyon fontos pontja a csapatnak, mint ahogy az olasz válogatottnak is, és hát egy jó védekezésből indulunk, elöl meg nagyon-nagyon sok opciónk van.

- Ki fog tudni titeket legyőzni, és mikor?

- Legközelebb a Final Fourban tudnak az elődöntőben, de azért még hátravan a Budva elleni visszavágó, azt valószínűleg abszolváljuk, és hát a tavalyi év példa arra, hogy nem lehet ellazsálni semmit, mert ott gyakorlatilag lejátszottak minket. A Partizan lejátszott minket a pályáról a döntőben, úgyhogy most már eggyel több ilyen tapasztalatunk van, úgy fogunk felkészülni, hogy ez ne történjen meg megint.

- Köszönöm szépen, Tomi. Gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi, kaptál most egy gratulációt, tőlem kapod a másikat!


- Köszönöm szépen!

- Nagyon sima volt… Talán te sem gondoltad, hogy ennyire sima lesz…

- Nem! De mielőtt elfelejtem: boldog születésnapot Ágostonnak! Most - a változatosság kedvéért – az övén nem vagyok otthon, de majd ez is véget ér egyszer! :-)

Szóval sima volt, igen! Nekünk valahogy fekszik a Rijeka. Nem akarom elkiabálni, még az is lehet, hogy találkozunk velük ebben az évben, de itt voltunk négy vagy öt hete, és akkor is hasonló meccset játszottunk. Valahogy ellenük nagyon jól megy.

- Mesélj valamit a csapatról! Ez most már a maximum, amit tudtok csinálni?

- Egy ilyen döntőt megnyerni tizenegy góllal, azt gondolom, hogy igen… Mi kihoztuk magunkból a maximumot, ők pedig nem, ők azért bőven a tudásuk alatt játszottak. Meglátjuk, igazából teljesen mindegy, hogy egy gól vagy tizenegy, a lényeg az, hogy győztünk, és hát van még egy döntő, ami nekünk ennél sokkal fontosabb, meg mindennél… Tehát ez tök jó, megcsináltuk, de most nézhetünk előre. Ilyet még nem nyertünk, sem én, sem a csapat, úgyhogy ez az első, ami azért mindenképp jó, de most megint kicsit olyan időszak jön, amikor mindenki szétszéled. Vannak, akik (spanyolok, montenegróiak) az olimpiai selejtezőn lesznek, van aki válogatott edzésen, néhányan Reccóban maradunk, ott edzünk, szóval most két-három hétig, húsz napig nem találkozunk megint, és aztán készülünk a Final Fourra.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Varga Dániel nyilatkozata

- Megvolt az eredményhirdetés Dani, az ezüstérem lett a tiétek, erre is számítottatok előtte, gondolom. Mégis erről a meccsről azért légy szíves mondj nekem néhány mondatot.

- Szerettünk volna játszani egy szoros meccset. Ez nem sikerült, nagyon nem. Esélyünk sem volt. Már az első negyed után nem volt esélyünk, egyszerűen bedaráltak minket. Ez egy borzasztó csapat. Elképesztő. Sajnálom, hogy nem vagyunk annak a nagyon szűk létszámú klubnak a tagjai, akik tudtak velük szoros meccset játszani, mert azért idén a Dubrovniknak is és a Mladostnak is sikerült. Sajnos nekünk még nem. Remélem idén még lesz rá lehetőségünk, hogy megszorongassuk őket. Legalább kijönni a mócsingból.

- Mi az ami a legnehezebb ellenük egy meccsen?

- Tulajdonképpen alfától omegáig tökéletes a csapat. Nem csak mint játékosok - mint struktúra. Ezáltal nem tudom azt mondani, hogy nehezebb támadni, mint védekezni, nehezebb kiállítást szerezni, mint átlőni, mert "úgy van kitalálva" az ellenfél - kérdezd meg Norbit, itt ül mögöttem -, hogy mindenki a helyén van és úgy az egész nagyon komplett. Mindegy, mi magunkkal foglalkozunk, mert egyelőre ezt tudjuk tenni. Megvertük tegnap a Jugot, ez egy jó eredmény. Ez a mai egy rossz eredmény, viszont ezt könnyebb elfelejteni. Megyünk tovább, három hét meccsnélküliség jön most, utána pedig folytatjuk a horvát bajnoki elődöntővel a sorozat.

- Köszönöm szépen Dani. És gratulálok az ezüsthöz.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Varga Dénes nyilatkozata

- Dumi, azt mondják itt, kérdezzem meg, hogy mi a véleményed.

- Hát, inkább csak körvonalazom, hogy mit érzek most így. Nagyon csúnyán kikaptunk megint. Még mindig nem tudunk a Recco ellen játszani, úgy néz ki, és erre rátett egy lapáttal az, hogy tegnap mi nagyon felőröltük magunkat. Úgyhogy ha most rögtön nem is tudja mindenki így nézni, de azt hiszem, hogy ez tényleg így van: inkább nyertünk egy ezüstöt, mint hogy elvesztettük az aranyat, mert a tegnapi meccsre úgymond feltettünk mindent, itt meg úgy játszottunk, hogy ami bennünk van még, és esélytelenek nyugalmával, de hát simán felőröltek minket.

- Mi lesz a horvát bajnokságban? Ez a tegnapi meccs mennyire ad nektek erőt?

- Fogalmam sincs. Annyira messze van, hogy még nem is érdekel, az az igazság. Most nagyon szeretnék már otthon lenni, hazamegyek három napra, remélem sikerül feltöltődni, aztán majd új ambíciókkal visszajönni.

- Akkor nem vagytok elkeseredve egyáltalán?

- Hát, azért nem a legjobb 11 góllal kikapni, de azt hiszem, hogy van mire büszkének lennünk, ha a tegnapira gondolok.

- Köszönöm szépen Dumi.

(Lejegyezte: Danna)

10 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk35321
2012.03.19. 22:56

Kedves Gábor! Ha úgy gondoltad, hogy javítgassam végig a hozzászólást, sajnos nem tudom vállalni. Nem tudom, mi okozza ezt nálad, talán a böngésző, de ha ez van, használj vesszőket az idézőjel helyett. Más ötletem nincs.

Gábor hozzászólása
Gábor35319
2012.03.19. 22:45

Kedves szerk! Egy kis korrekciót kérek, ugyanaz, mint múltkor, a kérdőjelek valójában idézőjelek lennének ...Köszönöm szépen.

Gábor hozzászólása
Gábor35318
2012.03.19. 22:42

Maximálisan egyetértek qqcskaval és Rollinggal. A vízipóló - kedvenc sportágaim egyike - világviszonylatban túl szűk ?keresztmetszet? ahhoz, hogy egy csapat ennyire egyeduralkodó legyen . Végignéztem a Jadranska liga jelenlegi szezonjának eredményeit, a Recco az összes meccsét - a Jug elleni 1 gólos győzelem kivételével - vagy simán nyerte vagy ?rommá\"verte az aktuális ellenfelét? Szerintem ezt az egészet a reccoi közönség is unja már, van 3-4-500 néző a hazai meccseiken, egy kis ?rendesen? szurkoló csoporton kívül családias hangulat, hogy azt ne mondjam érdektelen valami az egész...és akkor most a \" világválogatottról\" és a ?number one? bajnokság, a Jadranska liga ?TOP 1? csapata meccseinek hangulatát idézem? 1-2 Recco-baki azért előfordult ? Kotor-Euroliga győzelem 2009-ben , Partizán BL - győzelem 2011-ben - de akkor is a \"a lényeg tűnik el: a versengés...\" klasszikusoktól - qqcska - szó szerint!- de nagyon igaz... Ki merem jelenteni, hogy ezt már a Recco szupersztárjai is unják? (mi érdekes van abban, hogy 20-ból 15 meccset 10-15 góllal, 5- meccset meg 5-7 góllal nyernek - ez utóbbiak a szorosak) Itt a Recco pólósainak csakis a busás fizetés lehet a motiváció viszont a játék ilyen ?formában? csak Volpinak teszik ?.Elnézést a Recco játékosaitól őket minden dicséret megillet, de EZ NEM KLUBCSAPAT HANEM VILÁGVÁLOGATOTT...Ha ezt az állományt \"szétdobnák? mondjuk 4 vagy 5 felé (csapatba) lehetne egy baromi izgalmas 1-2 gólokkal eldőlő Final Four... Ráadásul a vízilabda nézettsége erősen visszaesett egész Európában? Például a Vasas-Partizánon a Komiban ténylegesen 600 körül voltunk, a sportújság 1500-at írt (a sportújságírók imádják a tényleges nézőszámot minimum kettővel szorozni de hogy ennek mi értelme fel nem fogom)?A max. 500 néző/Komjádi ?félő?, hogy nem is lesz igazi probléma, de azért mondjuk a Jug elleni visszavágón akár 800-1000 néző is lehet ( szerintem majd a Szőnyiben) ? és akkor ír majd a sportújság 2000-et A vízilabdában a szabálymódosítások is egyre jobban kellenének, hiszen tudjátok ismert az egész ?ügy?? és akkor a Recco- egyeduralom még ?hab? ezen a ?tortán?? Csak azért, hogy a befejezés pozitívabb kicsengésű legyen, a magyar OB I 4-5 élcsapatos versenyfutása viszont nagyon jó, sokkal kevésbé tetszene, ha mondjuk valamelyik élcsapatunk lenne ?kvázi? a magyar válogatott, mínusz a reccoiak?

qqcska hozzászólása
qqcska35317
2012.03.19. 21:52

Rolling előbb írta le ami nekem is nyomja a begyemet: nem tetszik a Recco-modell a vízilabdában... Anno az Abramovics féle Chelsea, ill. a jelenlegi ManCity plane nem szimpatikus: pénzért mindenkit megveszünk kilóra... A foci egész más, ott van tömegbázis - a vízilabdában nincs. Unalmas állandóan olvasni, hogy a Recco I. az olasz bajnokságban, a Recco II. pedig az európai ligában tarol - még akkor is, ha mindkét \"világválogatottban\" található magyar. Természetesen ha valaki megteheti, akkor tegye, csak egy ilyen szűk alapokon nyugvó játékban (lásd: Balkán games) pont a lényeg tűnik el: a versengés... Savanyú a szőlő mondhatnák, de anno a Domino itthoni egyeduralma sem tetszett - inkább legyen kevésbé színvonalas a játék, de több csapatnak legyen esélye bajnokségot nyerni. Az NBA draftolási és fizetési-plafon rendszere is a nagy szakadékok eltüntetésére van: egyenlőbb csapatok + izgalmas meccsek + több néző = nagyobb bevételek.

Pedró hozzászólása
Pedró35313
2012.03.19. 18:30

Kásás az elődöntőn és a döntőn egy gólt sem szerzett. A Recco ezt kibírta, remélhetőleg a válogatott is ki fogja bírni a hasonló formát...

Rolling hozzászólása
Rolling35311
2012.03.19. 14:43

Még annyit, hogy igazából egy dolog miatt örülök az Adria Ligának. A Recco magyarjai végre viszonylag normális szezont, meccsmennyiséget játszanak. Ezzel sokkal inkább játékban vannak folyamatosan, és nem csak edzenek, és így talán a válogatott tud ebből majd az olimpián profitálni.

Rolling hozzászólása
Rolling35310
2012.03.19. 14:38

Gratulálok a Recconak. Ugyanakkor a vízilabda egészét illetően nem biztos, hogy jó , ha egy csapat ennyivel jobb mindenki másnál. Egyértelmű, hogy a tavalyi EL csak kisiklás volt, és nincs érdemi ellenfele a Recconak. Ez csak azért gond, mert gazdasági okai vannak ennek amiatt, hogy van egy vízilabda őrült olasz dúsgazdag ember, akit nem érdekel semmi csak a saját csapata. Persze ez nem az ő baja, de mivel ilyen \"őrült\" ember nincs más, így hosszabb távon árthat a vízilabdának ez az egyedüluralkodás.

Constans hozzászólása
2012.03.19. 11:44

Kedves VLV! A hétvégi Magyar gólokat szívesen megnézném. Gondolom a többi Olvasóval együtt. Ha van lehetőség , kérlek rakjátok fel... Köszi!

szerk hozzászólása
szerk35308
2012.03.19. 11:08

Jogos kérdés. Nem volt bronzmeccs.

balzs hozzászólása
balzs35307
2012.03.19. 09:20

Tudom hogy ott nem érintettek magyarok, de csak kíváncsiságból: bronzmeccs nem volt?