FACEBOOK

Kupaszerda - az Eger kiesett

Kupaszerda - az Eger kiesett
hozzászólás, 2012.02.08.

A Szeged nyert Egerben, a Vasas kikapott Belgrádban, így a továbbjutásért folyó küzdelemben már csak három csapat vesz részt. Még minden lehet. Eredmények, gólok, nyilatkozatok.

Bajnokok Ligája, csoportkör, ötödik forduló.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A KUPASZERDÁRÓL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

A csoport

Olympiakosz Pireusz-Budva 11:2 (3:1, 3:1, 3:0, 2:0)

Primorje Rijeka-Vouliagmeni 13:7 (6:2, 3:2, 2:1, 2:2)
Rijeka, v.: Uz (török), Klopper (holland)
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Paskvalin 2, Krapics 2, Varga Dénes 1, Frankovics, Muslim 1, Buljubasics 2, Varga Dániel 2, Baracs 2, Setka 1, X. Garcia, Radics. Vezetőedző: Zoran Roje
Vouliagmeni: Calkanisz, Milonakisz 1, Vulgarakisz, Kurliaftisz 2, Elmisian, Kulierakisz, Afrudakisz 3, Karuntzosz, Kacunisz, Gounasz, Tigkasz 1, Vlakopulosz, Protonotariosz. Vezetőedző: Teo Lorantosz
Gól - emberelőnyből: 6/9, ill. 4/12
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Buljubasics (29. perc), Varga Dániel (32. perc)


Varga Dániel első gólja


Varga Dénes gólja, ötméteres


Varga Dániel második gólja

A csoport állása öt forduló után:

1. Primorje Rijeka 15,
2. Olympiakosz 6,
3. Budva 6,
4. Vouliagemeni 3 pont

A Primorje Rijeka csoportelsőként jutott tovább.


B csoport

Mladost Zágráb-Jug Dubrovnik 6:7 (1:3, 3:1, 0:1, 2:2)

Spandau 04-Vojvodina 9:8 (2:0, 3:1, 2:3, 2:4)

A csoport állása öt forduló után:

1. Jug Dubrovnik 15,
2. Mladost Zágráb 9,
3. Spandau 04 4,
4. Vojvodina 1 pont

A Jug Dubrovnik (csoportelsőként) és a Mladost Zágráb már továbbjutott.


C csoport

Eger-Szeged 9:10 (4:3, 1:2, 2:3, 2:2)
Eger, Bitskey uszoda, Bajnokok Ligája. v.: Brala (horvát), Taylan (török)
Eger: Szécsi - Gerritse 1, Bátori, Graham 2, Hosnyánszky 2, Kovács G. 1, Naganuma 1, Varga II. Zs. 1, Seman 1, Binder, Mezei, Bundschuh, Biros. Vezetőedző: Gerendás György
Szeged: Baksa - Török 2, Lehmann, Turzai, Kayes 3, Kiss Cs., Hegedüs 1, Kunac 1, Molnár T. 1, Juhász, Younger, Somogyi 2, Bálint. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 0/1
Gól - emberelőnyből: 5/12, ill. 4/14
Kipontozódott: Binder (27.p.), Bundschuh (29.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Hosnyánszky első gólja

1:1 - Hegedüs gólja


1:2 - Török első gólja


2:2 - Graham első gólja


2:3 - Somogyi első gólja


3:3 - Kovács Gábor gólja


4:3 - Varga II. Zsolt gólja


5:3 - Seman gólja


5:4 - Molnár Tamás gólja


5:5 - Török második gólja


5:6 - Kunac gólja


6:6 - Naganuma gólja


6:7 - Kayes első gólja


7:7 - Gerritse gólja


7:8 - Kayes második gólja


Szécsi védi Molnár Tamás ötméteresét


8:8 - Graham második gólja


9:8 - Hosnyánszky második gólja


9:9 - Kayes harmadik gólja


9:10 - Somogyi második gólja

Egri játékosnyilatkozatot ezúttal nem sikerült beszereznünk.

TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Én úgy gondolom, hogy a nézők szempontjából ez egy nagyon jó kis meccs volt. Mi többször is eldönthettük volna a meccs sorsát, megszerezhettük volna a győzelmet, de hát végül is egyszer elég volt eldönteni. Hogy csak a végére sikerült, ez mindegy. Három pontért jöttünk Egerbe, ez volt az elvárás magunkkal szemben, ezt teljesítettük. A játék egy kicsit szezon eleji volt, de hát valójában a tavaszi szezon elején tartunk, úgyhogy ez nem baj.

Most meg kell verni a Belgrádot otthon, ha ez sikerül, akkor benn vagyunk a nyolcban, sőt, csoportelsők, az se rossz dolog!

BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

- Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk. Egy viszonylag brusztos, nagyon kemény meccs, azt gondolom, mind a két csapat beleadott apait-anyait. Gratulálok az Egernek is, mert iszonyatosan nagyot küzdöttek. Gratulálok a mi csapatunknak is, mert óriási fegyvertény volt, hogy ennyi szünet után, mérkőzés nélkül tudtunk nyerni az Eger otthonában. Sajnos ünneplésre nincsen még okunk, attól függetlenül, hogy nagyon-nagyon kellemes és jó érzés ez. Nyert ugye a Partizan, így alakulhat még sokféleképpen a csoport, legalább egy pontot szereznünk kell ahhoz, hogy továbbjussunk. Úgy gondolom, hogy legalább ilyen kemény lesz a Belgrád elleni meccs, de nem akarok ennyire előrerohanni, mert a hétvégén még egy nagyon fontos bajnoki mérkőzés vár ránk, azt meg kell nyernünk. Nagyon boldog vagyok, hogy kéthónapos szünet után így tértünk vissza, ilyen jó eredménnyel, és remélem, hogy meglesz az áhított álmunk, a továbbjutás a csoportból!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Partizan Belgrád-Vasas 9:5 (2:0, 2:1, 1:1, 4:3)
Belgrád, Banjica uszoda, v.: Borrell (spanyol), Galkin (orosz)
Partizan Belgrád: Soro, Dedovics, Mandics 1, Korolija 2, Alekszics 2, Rackov, Cuk 3, Radovics, Csucskovics, Mitrovics 1, Vujasinovics, Vukicsevics. Vezetőedző: Igor Milanovics
Vasas: Barabás, Boskovics, Decker Á., Katonás 2, Fazekas, Vörös, Kiss G. 1, Vámos 1, Drasko Brguljan, Fülöp, Steinmetz B. 1, Takács B., Steinmetz Á. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 3/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Mitrovics gólja


2:0 - Cuk első gólja


2:1 - Katonás első gólja


3:1 - Cuk második gólja


4:1 - Alekszics első gólja


5:1 - Alekszics második gólja, ötméteres


5:2 - Steinmetz Barnabás gólja


6:2 - Cuk harmadik gólja


6:3 - Vámos gólja


7:3 - Korolija első gólja


7:4 - Katonás második gólja


7:5 - Kiss Gergely gólja


8:5 - Mandics gólja


9:5 - Korolija második gólja


KISS GERGELY a vlv-nek:

- Egyik csapat sem játszott túl jól, s nekünk az sem segített, hogy a védekezésünk nem volt rossz és Botond jól védett az elején, mert támadásban nagy helyzeteiet hagytunk ki. Ez rányomta a bélyegét a támadójátékunkra sajnos, mint utólag kiderült, mert nagyon kevés gólt lőttünk. Azt hiszem, Belgrádban a Partizantól lehet kapni úgy 9 gólt, hogy az utolsó már szinte mindegy volt, csak keveset lőttünk, emberelőnyben és ziccerben is pontatlanok voltunk, rossz megoldást választottunk. Ezzel együtt ez egy olyan vereség volt, amelyben sok biztató jelet is látok. Verhető lett volna ez a Belgrád, ha valaki csak az eredményt látja, azt mondhatja, simán kikaptunk, közben hajtottunk, küzdöttünk. Szóval a négygólos vereség ellenére látok pozitívumokat, tudjuk, hogy miben kell előrelépnünk, s ezek könnyedén kijavítható dolgok. Viktor még nincs, nem tudtunk együtt edzeni, Drasko nem volt velünk egy edzésen sem - ezekhez képest kell javulnunk a következő napokban, hiszen szombaton már a Honvéddal játszunk.

KATONÁS GERGŐ a vlv-nek:

- Igazság szerint Belgrádban csak tökéletes játékkal lehet nyerni, úgyhogy ahhoz, hogy nyerjünk, nekünk is így kellett volna játszani. Ez sajnos nem sikerült. Az elején kihagytuk a helyzeteinket, ők elmentek 4:1-re ás utána nem volt esélyünk a győzelemre.

A végén ugyan sikerült feljönnünk, de igazi esélyünk már nem volt a pontszerzésre. A játékvezetésre sem panaszkodhatunk, korrektek voltak, Belgrádban soha ne legyen rosszabb ennél. A szerb fővárosban  egyébként ki lehet kapni, idényeleji volt sajnos a formánk, látszott, hogy ez a csapat rég szerepelt így együtt. Van hova fejlődni!

A csoport állása öt forduló után:


1. Szeged 10,
2. Vasas 8,
3. Partizan Belgrád 7,
4. Eger 3 pont

Az utolsó fordulóban Vasas-Eger (február 25., 19.30) és Szeged-Partizan (február 26., 16.00) meccs lesz.


D csoport

Herceg Novi-Volgográd 13:10 (3:2, 4:4, 4:0, 2:4)

Pro Recco-CN Marseille 15:7 (6:1, 4:3, 3:3, 2:0) (a Recco ezúttal magyarok nélkül játszott, Kásás Tamás a tévéközvetítés kommentátora volt)

A csoport állása öt forduló után:

1. Pro Recco 15,
2. Jadran Herceg Novi 7,
3. Spartak Volgográd 7,
4. CN Marseille 0 pont

A Pro Recco csoportelsőként jutott tovább.

16 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs35095
2012.02.09. 22:23

Meglátjuk. Rolling, én is így értettem.

Rolling hozzászólása
Rolling35094
2012.02.09. 18:38

Az igaz, hogy most mindhárom csapatnak + 2 a gólkülönbsége, de ha a Partizan 1 góllal nyer Szegeden, akkor nekik + 3, míg a Szegednek + 1 lesz, és így a Szeged sajna búcsúzna.

jozsi47 hozzászólása
jozsi4735093
2012.02.09. 18:02

A Szeged meg fogja verni a Partizant az utolsó körben és így a Vasas és a Szeged lesz a 2 továbbjutó.

toldo hozzászólása
toldo35092
2012.02.09. 15:22

Igazad van,szerintem mindenki,átérezte,és együtt érzett az Eger edzőjével. Még egy megjegyzés,a játékvezetés hosszútávon kiegyenlitődik,hol ide,hol oda,nem érdemes olyan tényezőként kezelni amivel nagyon kellene foglalkozni,nincs értelme.Persze,mögé bújni,magyarázkodni tökéletes(nem Rád gondolok),lásd a VB-n,az EB-n bezzeg semmit nem hallotunk róla,ez persze nem igaz,talán annyit,hogy most nem lehetett panaszunk a játékvezetésre. Inkább érdemes emlékezni,Biros emberfóros bejátszására,Graham elnézős lövésére, vagy Bátori gyenge játékára és sorolhatnám még,és itt jön a szegedi védekezés dicsérete,ha Birost 0-án tudták tartani akkor jól csinálták Majd a Szolnok szombaton elkapja Őket! Baráti üdvözlettel.

balzs hozzászólása
balzs35091
2012.02.09. 13:46

Kedves toldo! Amiket leírtál abban van igazság, de ebben szerepe volt a Gerendással történteknek - részvétem - ami biztos hogy az edző lelkiállapotán keresztül hatással van a játékosokra is, és annak hogy az EB alatt nyilván nem tudtak a válogatott játékosok a csapattal együtt készülni, a probléma az hogy ha nem is simán, de korrekt játékvezetés mellett (ráadásul hazai pályán) még így is esély lett volna a győzelemre és ezzel a továbbjutási esély életben tartására. Azt elismerem hogy a szeged jól kihasználta az adódó lehetőségeket, amiből kaptak rendesen.

toldo hozzászólása
toldo35090
2012.02.09. 13:12

Kedves balzs! Értem és érzem az indulatod,de kérlek hidd el,ezt a mérkőzést az Eger veszitette el,én sem értem,hogy hogyan játszhatott ilyen indiszponáltan ez a csapat,talán az erősödik bennem mint a válogatottnál,hogy nincs a keretben egy olyan szellemi vezér( a válogatottnál Benedek volt ez) aki a döntő szituációkban tudja irányitani, a vizből a csapatát, és a játékot. Pedig nagy sansz volt,gondolok itt Baksa (Montenegró) szokásos teljesitményére. Azt el kell ismerni,hogy a Szeged jól védekezett,az Eger pedig elfáradt a végére.

Koma hozzászólása
Koma35089
2012.02.09. 13:11

Igen, látszik, hogy a Vasasnak csak egy sorra való játékosa van, így sajnos nem sok keresni való van komoly csapatok ellen a későbbiekben! Az egerben pedig nem tudták hozni a jó formát a meghatározó játékosok.

balzs hozzászólása
balzs35088
2012.02.09. 13:08

Megtaláltam, igazad van, tényleg az összgólkülönbség döntene, de mivel mindhárom csapatnak +2 jelenleg, így a helyzet szerintem ugyanaz mint amit leírtam. Club 9.3.2 In case of equality of points in groups where each team is playing on a home and away basis against each of the other teams, the following shall apply: a) If equality of points is between two teams the classification shall be established as follows: i) Only the points gained in the matches played among the two teams with equal points shall be decisive. ii) If there is still equality the classification shall be established according to the goal difference in the two matches played only among the two teams with equal points. iii) If there is still equality the classification shall be established according to the goal difference from all matches played in the group. iv) If there is still equality precedence shall be given to the team having scored more goals in all matches played in the group. v) If there is still equality precedence shall be given to the team having won the largest number of matches. vi) If there is still equality the classification shall be decided by lot.

B (régi) hozzászólása
2012.02.09. 12:48

Erre szerintem van szabályzat, azt lenne jó ismerni. A régi LEN honlapon megtalálnám, ezzel a mostanival nem próbálkoznék...

balzs hozzászólása
balzs35086
2012.02.09. 12:39

Mint azt már megszoktuk a Len-nél semmi sem biztos, de - bár nehéz ezt leírnom - a már biztos kieső elleni eredmény miért számítana bele?

B (régi) hozzászólása
2012.02.09. 12:37

A Budva ebben a bajnoki szezonban párszor már megtréfálta a vízilabda közvéleményt furcsa eredményekkel, gondolok itt az Adria bajnokság kezdeti szakaszára, ahol például sikerült vereséget szenvednie a POSK Split csapatától is. Érdekes ez a rangsorolás pontazonosság esetén. Biztos, hogy a csoportelső elleni eredmény előbb rangsorol, mint az összgólkülönbség?

balzs hozzászólása
balzs35084
2012.02.09. 11:57

Megelőlegeztem az Olympiakosz-Budvára a rangadó jelzőt, nem semmi hogy így kikapott a legjobb? montenegrói csapat, és ők játszottak EB-döntőt...

balzs hozzászólása
balzs35083
2012.02.09. 11:55

Rolling! Szerintem ha nem nyer a vasas az utolsó meccsen akkor mind a Partizan, mind a szeged továbbjut, ha nyer a Partizan akármennyivel akkor is, ha pedig nyer a vasas, a Partizan pedig egy góllal veri a szegedet, akkor a vasas elleni gólkülönbségük fog dönteni a második továbbjutó helyről, tehát akkor a Partizan jutna tovább.

B (régi) hozzászólása
2012.02.09. 11:54

Igen, én is erre jutottam. Amúgy köszönjük meg a Szegednek, hogy kiejtette az Egert, mert így az utolsó fordulóban nem kell ki-ki meccset játszanunk az Egerrel. Szorítok a Szeged győzelméért az utolsó fordulóban, így teljesen megérdemelten lennének csoportelsők és jó esélyük lenne a FF-ra, a Vasas meg igazi nagyágyú ellen bizonyíthatná, hogy helye van Európa négy legjobb csapata között.

balzs hozzászólása
balzs35081
2012.02.09. 11:52

Azért arra kíváncsi lennék mennyiért vették meg a szegediek a horvát bírót... Ettől függetlenül még szurkolok nekik a BL-ben, remélem továbbjutnak, az ezelőtti meccsek alapján valóban megérdemlik.

Rolling hozzászólása
Rolling35080
2012.02.08. 22:34

Azt tudom, hogy azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt elsősorban. Mi van akkor, ha az is azonos? Ha a Partizan 1 góllal nyerne Szegeden, akkor az egymás elleni egál, viszont a Partizan összgólkülönbsége jobb lenne a Szegednél. Ez azt jelentené, hogy 1 gólos Partizan győzelem is a Szeged kiesését hozná adott esetben?